Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Orange ma 13,736 mln klientów i spadek przychodów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Udział Orange w rynku pod względem liczby klientów wyniósł na koniec września 2009 roku 30,8 proc. wobec 32,8 proc. rok wcześniej i wobec 31,0 proc. na koniec czerwca 2009 roku. Pod względem przychodów udział Orange w rynku wyniósł 31,0 proc. wobec 32,9 proc. rok wcześniej i wobec 30,8 proc. na koniec drugiego kwartału 2009 roku.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138381

Jak sie okazuje stagnacja w telefonii komórkowej już daje o sobie znać. Wpływ na to miał MTR i prawdopodobnie Play. Chyba Mariusz Gaca będzie sie musiał dobrze wysilić by Orange nietylko wrócil na fotel lidera ale wręcz nie stracil tego co obecnie ma.

• Anonimowy
      Gość

Wreszcie przyznali, że MTR był bezpiecznym kagańcem na konkurentów i powodował, że konkurencja na tym rynku nie istniała !!!

• Anonimowy
      Gość

Z drugiej strony nie widać w tych wynikach dużego odpływu klientów pomarańczy do play.

• Anonimowy
      Gość

Ja myślę że na wzrost przychodów trzeba chwilę poczekać, w końcu w ostatnim czasie orange postanowił zyskać klientów i dopiero teraz będą oni generować zyski. Na pewno zainwestowali trochę w akcje z darmowymi starterami ze strony a także w rozwinięcie e-sklepu z którego sporo ludzi zaczęło korzystać. Ciekami mnie następne zestawienie które opublikują.

• Anonimowy
      Gość

bardzo dużo odejść z sieci, a nowych klientów mało. wyniki gorsze od spodziewanych

• Anonimowy
      Gość

@tl111. A co Ty się tak zawziąłeś na tą grupę tp? Przecież ten kaganiec nie zakładała grupa tp lecz UKE. Z wyższych cen korzystali wszyscy operatorzy nie tylko grupa tp.

• Anonimowy
      Gość

@cogito. Rzeczywiście odeszło po raz kolejny dużo pre-paidowców bo 90 tys. ale przybyło 58 tys najwartościowszych dla każdego operatora klientów abonamentowych. Myślę, że wyniki pozostałych z W3 nie będą się wiele różnić. Tylko Play dzięki Fresh’owi zanotuje duży przyrost klientów chociaż niezbyt to wartościowi klienci dla Play’a.

• Anonimowy
      Gość

Na podstawie Twoich osądów rynek włoski jest najmniej wartościowym rynkiem w Europie :-DDD

• Anonimowy
      Gość

Z obliczeń DGP wynika, że Play na koniec trzeciego kwartału 2009 roku posiadał 2,8 mln klientów. Ile z tego 5 złotowych kart pre-paid na przechowanie nie wiadomo. Jak można obliczyć play w trzecim kwartale Play pozyskał około 200 tys nowych użytkownikow. Czy jet to dużo patrząc na ich kampanię reklamową, biorąc pod uwagę to, że prawdopodobnie większość to byli klienci W3 z kartami SIM w systemie pre-paid. Więc patrząc na przyrost klientów post-paidowych w orange należy uznać, że wyniki nie są takie złe.

• Anonimowy
      Gość

Itd: też mi się wydaje, że wyniki pomarańczy nie są takie złe, patrząc tak jak mówisz na klientów abonamentowych (a nie oszukujmy się, tacy są dla każdego operatora najważniejsi), a także na wzrosty w usługach mobilnych.

• Anonimowy
      Gość

Im gorsze wyniki, tym powinno być lepiej w 4Q dla klientów:) Orange musi nas dopieścić na świąteczne promocje.

• Anonimowy
      Gość

@tl111. To nie są moje osądy tylko informacje operatorów o APRU z usług pre-paid i post-paid.

• Anonimowy
      Gość

"chociaż niezbyt to wartościowi klienci dla Play’a." – to czyj jest ten osąd ? 8-0

• Anonimowy
      Gość

@tl111. I to akurat podtrzymuję, chociaż wszelkie uogólnienia są krzywdzące dla jakiejś części fresh’owców. Dla każdego operatora również dla Twojego Play’a wartościowi tak naprawdę wartościowi są klienci płacący regularnie rachunki. Fresh w którym podkreślana jest 5 złotowa roczna ważność konta przez użytkowników tego pre-paida, nie może stanowić wartościowej części Play’a no poza statystyczną wartością dla operatora. Żaden operator nie powie tego w sposób jaki ja to ująłem. Ale APRU z tych dwóch segmentów rynku jasno to potwierdza.

• Anonimowy
      Gość

Ja natomiast jestem klientem i dla mnie najwartościowszy operator to ten który nie zmusza mnie do nadmiernych opłat za korzystanie ze swoich usług. Daje mi możliwość kształtowania potrzeb na swoje usługi zgodnie z moją wolą. To jest kwintesencja "5 złotowej ważności konta". Wolność wyboru bez niby "podatku" za utrzymanie konta. "Wolność" dla niektórych to bardzo dużo…

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #183990 w Orange ma 13,736 mln klientów i spadek przychodów
Twoje informacje:

Anuluj