Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nowy Tak Tak -15 groszy za minutę i Godzina za Grosze

Przeglądanie wątków odpowiedzi 46
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Od 5 listopada br. nowi użytkownicy Tak Tak oraz klienci posiadający taryfę Happy, będą mogli skorzystać z taryfy Nowy Tak Tak. Cena za minutę połączenia w taryfie Nowy Tak Tak wynosi 59 gr/min i jest ona niższa o 18 gr/min w stosunku do taryfy Happy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138796

DNO – jedna wielka zenada – ukryta podwyzka w starym TT sms tańsze są o 2 grosze, pakiet minut lojalnosciowy 150 minut po 14 groszy a teraz jakies ograniczenia po 2 pakiety na miesiac co daje nam 80 minut :/

• Anonimowy
      Gość

Tytuł powinien brzmiec drożej w nowym TT – minuta drozsza o 1 grosz do sieci a smsy do wszystkich drozsze o 2 grosze.

Czy z Ery mysla że ludzie nie potrafia liczyć?

• Anonimowy
      Gość

Okropna oferta. Dużo gorsza niż obecny Tak Tak. Ktoś w tej Erze upadł ma gębę. Maksymalnie można w miesiącu zamówić 2 pakiety do Ery i stacjonarnych czyli razem aż 40 minut. Za każdą nastepną minutę wewnatrz sieci tylko 59 groszy!!!!

• Anonimowy
      Gość

Żenada

• Anonimowy
      Gość

ta oferta mnie obraża! po latach regularnego korzystania z tak taka, żegnam go bez żalu szarpiąc smutno za spłuczkę!

• Anonimowy
      Gość

Tez leci do śmieci bo i tak mnie non stop okradaja na era gg banda jełopów to ferta to jakaś kpina.

• Anonimowy
      Gość

Oprocz, pakietow dostaje sie jednak te ekstra minuty w sieci era gratis wiec tez dobrze. Generalnie oferta nie jest zla. Mialem swojego czasu popa i zjadal mi 65gr takze drozej o cale 6gr a to jest juz duzo w dodatku bonusowa kasa jak byla to tylko do rozporzadzenia po sieci nie poza. Tak wiec TT ma tez plusy, bo jak czytam i pamietam, TT daje zawsze bonusy pieniezne do swobodnego wydania. A porownujac z podstawowymi cennikami plusa albo wlasnie oragne to chychodzi defakto taniej.pozdr sebi

• Anonimowy
      Gość

zobaczcie ze "godzina za grosze wyglada lepiej bo 0,99 / 60=0,0165 czyli 0,02/min !!!!!!

• Anonimowy
      Gość

no, godzian za grosze wygląda bardzo ciekawie, tylko jeszcze jakieś detale by sie przydały. Co do reszty – w sumie obniżyli stawkę o ponad 20 groszy za minute 🙂 jak dadzą podwójne doładowanie to efektywna stawka za minutę wyjdzie 30 gr, a w sieci 15 / 7 w zależności od stażu – czyli ok

• Anonimowy
      Gość

ERA niczym nie przebijała i nawet teraz nie przebija ORANGE i SimPLUSka. Sądziłem, że w NOWYM TT będą tak jak w ORANGE trzy numerki za 3gr przez cały dzień. A tutaj nadal jedynie pomiędzy 22-8. Widać Era nie wyciąga wniosków. Pakiety znacznie zdrożały. Teraz za 6 złotych dostaniemy 20 minut, a nie 30 minut jak w Happy. Co gorsza można tylko 2 razy sobie tę przyjemność zrobić w Nowym. W Happy można zamówić pakiet 150minut za 21 złotych, czyli 1 minutka kosztuje jedynie 0,14zł. Wydaje mi się, że to jednak jest taniej niż te 0,15gr? No, chyba że w Erze ktoś ma wadę wzroku i chorobę mózgu.

• Anonimowy
      Gość

No i sztandarowy niewypał "SEKUNDY ZA ZŁOTE", bo tak powinno się nazwać tę ofertę. Fajnie, jeżeli będziemy sobie gaworzyć pełną godzinę, ani krócej, ani broń Boże dłużej, bo wówczas te grosze zamienią się w ciężkie ZŁOTE. Załączając tę usługę jesteśmy zmuszeni do ponoszenia za KAŻDE połączenie 0,99zł. Czyżby Era chciała zlikwidować SEKUNDOWE NALICZANIE w pre paid. Nawet załączenie poczty głosowej skasuje nam UWAGA 0,99zł. Nawet rozmowa 10 sekundowa (w stylu, już jestem pod drzwiami, nie dzwoń) skasuje 0,99zł. Nawet zamówienie taksówki, które wykonuje się leciutko w 20 sekund SKASUJE nam 0,99zł?!!! Czyli zrobimy sobie trzy króciutkie rozmowy po 20 sekund i ubędzie nam PRAWIE 3 ZŁOTE!!! To się nazywa nowatorskie MYŚLENIE, czy liczenie na kretynizm własnych użytkowników? Nie panowie, ja z pewnością nie przejdę z Happy do Nowego TT, bo to jest czysta strata. No i raczej wstyd mi byłoby przynawać się do przejścia na tak niekorzystną taryfę. Miano FRAJERA pozostawiam wam panowie z ERYTREJI. Ja tylko łączę się w bólu z tymi wszystkimi, którzy mają swoje DZIEWCZYNY, NARZECZONE i ŻONY w tak zadufanej w sobie ERZE. Czy tak trudno zrezygnować z części zysku, by na przykład jeden numer z ukochaną kosztował ok. 50 złotych? Naprawdę zależy wam, byśmy my ciągle monitowali do naszych lubych o zmianę operatora. Bo takie promocje to jedynie sobie w… możecie wsadzić. Rozczarowany.

• Emka
      Członek
      Liczba postów: 5

Aktywacja godzin za grosze nie jest obligatoryjna , jeśli ktoś zamierza wykonywać dłuższe połączenia to ta oferta jest jak najbardziej na plus. Numerki za 3gr pozostają- rzeczywiście i niestety tylko od 22 do 8, pakiet lojalnościowy jest korzystniejszy w starym TT, ale w nowym stawi wyjściowe sa znacznie niższe-plus dla nowych użytkowników.

• Anonimowy
      Gość

Oferta moze nie tragiczna ale srednia. Tymbardziej sie ciesze ze jestem w plusie gdzie wkrotce zaminie sobie wysluzonego simplusa na nowa oferte mixa w ramch przejscia. Tam o wiele lepsze ceny niz w erze.

• Anonimowy
      Gość

Dokładnie a widze ze ta oferta z przejsciem do mixa jest bardzo korzystna wraz z tymi telefonami które mozna miec za 1zł.

• Anonimowy
      Gość

Godzina za grosze to usługa, która wychodzi mi korzystnie. Nawet, jeśli kilka rozmów będzie ultra krótkich- co mi się rzadko zdarza, to każda rozmowa trwająca powyżej 8 minut jest mega opłacalna. Mając pakiet lojalnościowy mimo wszystko się streszczałem i chciałem wcześniej skończyć. Teraz- po ludzku. Kiedy tylko wygadam resztę z lojalnościowego- przechodzę.

• biotyt
      Członek
      Liczba postów: 40

Tylko pamiętaj, że po 60 minutach rozmowy za każdą następną nalicza wg cennika podstawowego 🙂 Należy więc przed końcem pełnej godziny rozłączyć się i ponownie nawiązać połączenie bo inaczej można szybko przepłacić.

• biotyt
      Członek
      Liczba postów: 40

Tak przynajmniej wynika z regulaminu. Dziwi mnie, że stosują takie praktyki, nie można uczciwiej 99gr za każdą rozpoczętą godzinę połączenia?

• Anonimowy
      Gość

ile osób gada ponad godzinę? Trochę się czepiasz, jeśli ktoś rzeczywiście chce gadać z 2 godziny, to rozłączenie się nie będzie wielkim problemem. A pewnie większość osób będzie rozmawiało po 15 – 20 minut

• Anonimowy
      Gość

Dokładnie o tym pisałem. Godzina za grosze wychodzi mega korzystnie- w moim przypadku- praktycznie przy każdej rozmowie. Tak sobie kalkuluję, że nawet, gdybym wykupił pakiet minut (początkowo są po 30gr/min), to mi się opłaca przy każdej rozmowie trwającej ponad 3 minuty. Czyli- przy praktycznie każdej. Moim zdaniem- super oferta: jasna, klarowna i opłacalna.

• Anonimowy
      Gość

bardzo korzystnie, w końcu nie będę musiał sprawdzać czasu połączenia na zegarku żeby nie przesadzać

• bruno
      Członek
      Liczba postów: 217

No, ja prócz GZG wybrałem jeszcze numery za grosze, żeby szybko i krótko kontaktować się z z tymi, z którymi najczęściej się po prostu umawiam- krótkie piłki i się widzimy.Ale GZG pozwalają mi na dzwonienie do tych, do których długo się nie odzywałem,bo by mnie rozmowy za dużo kosztowały. Poza tym gzg mogę aktywować i dezaktywować raz w miesiacu, a w międzyczasie np. kupić pakiet minut- jeszcze nie korzystałem. Opcje są, i to tanie i ciekawe.

• Anonimowy
      Gość

Korzystam z Ery tak tak przez około 10 lat dlatego aby doładowywać konto w miarę potrzeb i odbierać telefony moge do końcaq 2009 r.Przez nieuwagę i głupotę – bezw ględnie ufając Erze zatwierdziłam "nowy tak tak" – jestem już osobą starszą i przywiązuje się do numeru i zasad.Wielkiem dla mnie zaskoczeniem był fakt ,że to jedno wielkie oszustwo i nie mogę zrezygnować (chciałam w terminie odwrotnym w tym lub następnym dniu

bezskutecznie )a zatem muszę przejść kwarantannę ,przez conajmniej 4 m-ce,zapytalam czy to kara za lojalność wobec Ery-konsultant odpowiedziął ,że takie są zasady a ewentualnie mogę zmienić numer lub przeczekać ( chociaż chciałabym porozmawiać z kimś kompetantnym nie mam możliwości) Oszustwo oszutwo pogania….. Nie polecam juz tej firmy nikomu gdyb nie numer który jest znanykorzystałabym np. z orange lub innych gdzie ludzie są inaczej traktowani.Jeżeli ktoś ma pomysl na uwolnienie się z ery i zachowanie tego numeru proszę o kontakt.Boję się przejścia na abonament bo nie wiem jakie mają zasadzki.

• Anonimowy
      Gość

masakra… gdy wiekszość sieci chce przyciągnąć klienta era robi wszystko by się go pozbyć:] co to ma być za rewelacjyna oferta?! "Pakiet minutowy" to dodatek zaledwie 10 minut do tego który był do tej pory! Powinno się obniżyć koszt erajednostek, bo te są ważne bezterminowo a to dla wielu jest bardzo istotna sprawa. Co do "Godziny za grosze" to kompromitacja a nie rewelacyja oferta:]

• bruno
      Członek
      Liczba postów: 217

Mi godzina za grosze bardzo odpowiada i jest akurat dla mnie. I ogólnie- wychodzi mi taniej. I nie muszę się ograniczać.

Co do zmiany taryfy z happy na NTT- jest informacja, że nie można powrócić do Happy. Wszystkie nowoaktywowane startery mają domyślnie ustawionego NTT. Nie ma żadnych haczyków, żadnych niedopowiedzeń. Zasady są proste.

• Anonimowy
      Gość

Ja już dawno zrezygnowałem z tych wątpliwych i podstępnych promocji Ery. Od kilku miesięcy korzystam z sieci Play na kartę. Mam wiele promocji połaczenia do wszystkich w pakiecie 30 minut za 9 zł do wszystkich sieci oczywiście. Nie ma tej oferty na stronie ale daje się zamówić z opcji pod *111#.Za 12 zł mam 240 mnut z jednym numerem stacjonarnym lub wewnątrz sieci Play. Co miesiąc dostaję 15 minut + 10 minut po 10 groszy na połączenia do wszystkich sieci.200 smsów za darmo do wszystkich sieci.To mi wystarczy.Nie musiałem jeszcze niczego reklamować. Z dniem 1 kazdego miesiaca bonusy i promocyjne minuty dostaję automatycznie. Polecam play na kartę…!

• Anonimowy
      Gość

no, to widzę, że play ma podstępne promocje. Co to za oferty, których nie ma na stronie. W TT masz dostęp do informacji o wszystkich dostępnych ofertach. Do Playa jest mega drogo. Zupełnie nieopłacalne, bo by niewiele osób do mnie dzwoniło. A nie o to chodzi w telefonii komórkowej. Niech coś zmienią w tym stawkach.

• Anonimowy
      Gość

wie ktoś może jak wrócić do ery tak tak z nowej ery, bo ja chcę moją starą taryfę.. a przeszłam na nową erę przypadkowo?????

• Anonimowy
      Gość

<młoda> niestety nie da się przejść do "happy" to senewrati też w to gówno wdepłem.

• Anonimowy
      Gość

Ja też wdepłem w nowego tt przez gupote i nie wiedzę.Teraz żal bo mam 10 lat nr.i wychodzi drożej,miałem NR za grosze ale za każde połączenie płaciłem 0,99 bez znaczenia czy krócej gadałem i jeszcze jakieś pakiety miałem płatne żarło mi z konta a nie wiedziałem co dopiero dzwoniłem do ERY i powiedzieli mi o tym kazałem wyłączyć.Teraz czekam te 4 m-ce na te tanie połączenia i włączyłem pakietowe minuty za 6 zł -20 min.-chociaż tyle bo za 4 m-ce 40 min za 6 zł

• Anonimowy
      Gość

Nie ma co płakać po przejściu do NTT. Niedługo tak zrobią, że nie będzie się opłacało być w Happy. Pakiety 30 min. za 7,32zł kończą się 15.01.2009. Inne promocje w Happy pewnie też niedługo się skończą.

• Anonimowy
      Gość

Jestem w Nowym Tak taku i załuje ale wiem ze juz nie ma powrotu do starego happy,pytanie natomiast dotyczy Godziny za Grosze ,otoz trzy dni temu zamowilam ta usługe i nadal nie jest aktywna,czy ktos wie od kiedy bede mogła wkoncu gadac ta godzine za te grosze? pzdr.

• Anonimowy
      Gość

JEDNO ZŁODZIEJSTWOT !!!

Ok.10 lat jestem w TT i tu mnie OSZUKALI !!!

GDZIE TE PAKIETY I DLACZEGO NIE MOŻNA POWRUCIĆ DO HAPPY !?

Te dwa pakiety,a do tego z ograniczeniem to se mogą w ….. sadzić. UCIEKAM DO PLUSA !!!

• Anonimowy
      Gość

Ta usługa godzina za grosze owszem jest dobra. Ja dużo rozmawiam z jednym numerem w tak taku i od czasu do czasu pobiera mi za niecałą godzinę rozmowy 3 razy po 0.99 zł. to istne oszustwo!!! A wiem stąd, że przed każdym i po każdym wykonaniu rozmowy skrupulatnie sprawdzam konto.Wkrótce zgłoszę to do prokuratury za niesłuszne wyłudzanie pieniędzy!

• Anonimowy
      Gość

A czy ktoś wie ile kosztują połączenia do innych operatorów, jeżli np. mamy aktywowaną usługę "godzina za grosze". W BOA powiedzieli mi że aż 99gr/min do innych operatorów, przy włączonej usłudze "godzina za groszę". Czy to prawda?

• Anonimowy
      Gość

jesli chcecie wyłączyć usługe Godzina za Grosze polecam kod *125*3#

• Anonimowy
      Gość

Witam ja mam pytanie czy w tym bajerze godzina za groze to za usluge place 1 zł na miesiac i za kazde polaczenie 99gr czy za kazde polaczenie 99 gr i co dziennie 1zł? bo nie moge skapowac.. ;/

• Anonimowy
      Gość

fudol. odp..

złotówke co miesiac i 29gr za godzine!

• Anonimowy
      Gość

Że też nikt przy tych absurdalnych cenach za połączenia nie wspomniał o pakietowej transmisji danych, która w Tak Taku bije wszystko na łem w negatywnym tego słowa znaczeniu… 1,44 PLN z 1 mega albo w pakiecie pierwsze 5 mega za 5 złotych a potem – UWAGA – 1 mega za 2 złote – czy oni z księżyca spadli?.. chyba nie bo nawet tam podejrzewam, że pomimo ograniczonej do zera infrastruktury internet jest tańszy….

• Anonimowy
      Gość

Ja podobnie jak OSKUBANY

Mialam na koncie 300 zl i dzwonilam na stacjonarne i 21 grudnia przerwalo mi rozmowe,sadzilam ze to zasieg,a nastepnego ndnia przyszedl sms ze niamam srodkow na koncie

Fajnie,gdy poszlam do salonu ery poinformowali mnie ze godzina za grosze-z ktorej korzystalam od lutego -nie obowiazywala i nieobowiazuje na stacjonarne,zadzwonili nawet do obslugi konsumenta i on powiedzial to samo .

SZOK co za ludzie przeciez wiem z czego korzystalam !!

A oni mi wciskaja kit.

Zadzwonilam sama do obslugi i poinformowano mnie ze usluga obejmowala stacjonarne i ze od 11 grudnia era je wycofala i niemaja obowiazku takich osob jak ja o tym informowac bo wszystko jest na stronie ery !

Tylko ze nawet na poczatku niebylo zadnych zastrzezen z okreslonym terminem wygasniecia ,lub zmiany.

DLAtego pisze reklamacje

Maja 30 dni na rozpatrzenie

Co z tego wyniknie nieweim .

Ale sadze ze duzo osob zostalo oszukanych,tym bardziej przed swietami !!!!!!!!!!!

Jesli bedzie trzeba pujde do rzecznika praw konsumenta.

• Anonimowy
      Gość

PISZCIE REKLAMACJE WARTO !!!!!!!!!!!!!!!!!

WYSŁAŁAM dzis o godz 15ej reklamacje na

boa@era.pl z tematem do DZIAŁU REKLAMACJI

O godz 21ej przyszedl mail ze rozpatrzyli ja pozytywnie i wrocili mi to co mi zabraly polaczenia po 11 grudnia.

Przyszewdl tez sms informujacy ze wplynely tye jednostki na konto

• Anonimowy
      Gość

witam powicie jak to gowno wylaczyc bo ja nie moge ma pakiet 99 gr za godzine a nie moge tego wylaczyc bardzo dziekuje za odpowiedz

• Anonimowy
      Gość

Oszustwo!!! Mam podobne doświadczenia z usługą "godzina za grosze". Też byłam zaskoczona gdy się zorientowałam że usługa ta nie dotyczy już tel. stacjonarnych, ale to dopiero w momencie gdy drugi raz wyczyściło mi konto całkowicie. Jednak największą zagadką jest dla mnie znikanie pieniędzy z konta nawet gdy nie dzwonię bądź po rozmowie ale w kilkukrotnej wysokości. I tak np. wykonuję z tego tel. dziennie 2 połączenie kontroluję po każdej rozmowie stan konta i jakież jest moje zdziwienie kiedy za kilka godz. np wieczorem znikło kolejne 2, 3 zł czyli razem ok 5zł. I tak jest codziennie. Dodam że z tego tel rozmawiam tylko z jedną osobą i nie ma możliwości korzystania z niego przez inne osoby, tym samym pomyłki co do ilości połączeń.

• Anonimowy
      Gość

Powiem wam ze też ery mam już dość mam mixa i abonament i takie ochłapy na przedłużenie umowy co daje era to nie ma chyba nigdzie

Przenoszę się do simplusa po 29gr. / min

• Anonimowy
      Gość

Mam to samo napewno przed wielkanocą też zaczynają wariować! Zniknęło mi 10 złotych! Kilka dni wcześniej przyszedl mi sms z informacją, że kożystam z tej promocji MIMO, ŻE NIE PROSIŁEM O NIĄ!

Nigdzie nie dzwonię, a kasa znika w zastraszającym tempie (- 10zł).

ERO żegnam Cię ty %*&*)^%$!

Nie polecam tej sieci komórkowej.

• Anonimowy
      Gość

dzięki Asia 😉

• Anonimowy
      Gość

pomóżcie proszę włączam dezaktywacje godz za grosze t -mobile tym kodem starym ,kodem,podanym na stronie nie działa dla czego może ktoś z was Wie a chce się pozbyć badziewia pozdrawiam

Przeglądanie wątków odpowiedzi 46
Odpowiedz na: Odpowiedź #164339 w Nowy Tak Tak -15 groszy za minutę i Godzina za Grosze
Twoje informacje:

Anuluj