Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nowe promocje już wkrótce (Aktualizacja)
-
AutorWpisy
-
-
Anonimowy
Gość11 grudnia 2008 o 16:23Liczba postów: 138211o dziwo pakiet intewrnet 5Mb za 5pln jest dostepny dla ABONENTÓW czyli tylko abo i mix..na karte NIE JEST dostepny..moze jak play postawi gsm900 i drugie tyle 3g będzie to jakas normalna cena w granicach 100MB za 20pln raz na 30 dni-co juz sie robi podobne jak w erze abo czy pakietach z mixplusa obecnych..same ograniczenia
-
Anonimowy
Gość11 grudnia 2008 o 17:35Liczba postów: 138211Swietny chwyt marketingowy 🙂 Wszystko co robi PLAY to na podstawie formularza www generuje i wysyla do uzytkownika SMSa konfiguracyjnego. Robi to jednorazowo a potem czesze naprawde niezle pieniadze za transfer danych (5 zl za 1 MB). Reasumujac usluga ta polega na darmowej pomocy przy konfiguracji – sama zas obsluga email jest normalnie platna i to cholernie slono. Swietne posuniecie ze strony Play tylko szkoda ludzi ktorzy niechcacy ustawia sobie sprawdzanie takich skrzynek pocztowych zbyt czesto i sie niemile zdziwia gdy przyjdzie do rachunkow. Korzystanie z Exchange jest drogie a co dopiero cos takiego…
-
Anonimowy
Gość13 grudnia 2008 o 06:26Liczba postów: 138211Prepaid Tak Tak to niestety teraz porażka. Chciałem skorzystać z podwójnego doładowania na 2 telefonach, uzupełniłem na nich konto po 25 zł.
Na jednym Era nie przysłała w ogóle SMSa, na drugim kazali zejść w ciągu 5 dni do 80 zł z …320zł.
Wiem, że to zgodne z regulaminem,
ale dla mnie to naciąganie klientów bliskie oszustwa.
Moim zdaniem Era zeszła na psy.
-
-
Anonimowy
Gość13 grudnia 2008 o 11:24Liczba postów: 138211 -
Anonimowy
Gość13 grudnia 2008 o 21:44Liczba postów: 138211Myslałem, że tu dostane obiektywne info nt operatorów a widze tu stronnicze http://www.telix.pl …. do kitu jestescie
-
Anonimowy
Gość14 grudnia 2008 o 07:44Liczba postów: 138211Znasz znaczenie pojecia "stronnicze" ? Nie podoba ci sie że w końcu możesz zgłosić własną realną propozycje oferty? Albo to że proponują ci wysilić szare komórki a ty oczekiwałeś juz gotowej super oferty?
Chociaż nie jestem pewien czy wezmą sobie do serca te propozycje, kiedyś interweniowałem w sprawie cen gprs`u u samego dyrektora sprzedaży, skończyło sie na tym ze "mają świetną cene" i "wysoką jakość usług"
-
Anonimowy
Gość14 grudnia 2008 o 08:56Liczba postów: 138211yellowfox..dobry text.Oni mówia ze chca nam dac to co My chcemy ale My wiemy(rozsądni)że z definicji rodzi to konflikt interesów czego potwierdzeniem są takie wlasnie kwiatki..jednakze nawet w tt pomijajac omnixmax(5Mb za 5PLN)stawka po skonczeniu pakietu naliczana jest pozniej za 500kb 72grosze(w heyah bodaj 10gr za50kB po przekroczeniu pakietu,jak w tt doklanie jest nie wiem-wie ktos z ery?)gdy jednak zezmiemy pod uwage ceny w prepaid u najbardziej multimedialnego opa(5pln za 1Mb w takcie co 10kb lub innego opa ze standardowa stawka w cenniku za transfer-dokladnie taka sama stawka za 1Mb tyle ze w takcie co co50kB)ceny w tt nawet bez pakietów to raptem 1,44 za 1Mb-to jakies 3,5 raza mniej niz u tamtych opów..dane liczone osobno ale w koncu taniej.na tym polu plus ma najlepsza oferte.chyba ze play postawi na tyle 3g i edge na gsm900 ze będą porownywalni to ceny sie zmienia.jesli nie bardzo(tak uwazam)to w cenach za transmisje danych w sieci tmobile niewiele sie zmieni.w sumie Niemcy na cały swiat mówia jak to u nich zle z kryzysem.Niemcy na wszyskim zarobią-podobnie jak potrafili zrobic "cos z niczego" w pewnej lekturze z czasów z liceum..
-
Anonimowy
Gość14 grudnia 2008 o 14:17Liczba postów: 138211Jesli Era chce byc liderem na polskim rynku GSM, to zalecam dla TT:
– abonament 10-20zl/m-c dostepu do internetu przez komórke
– rozmowy 10-20gr/min do wszystkich,
– wew. sieci sms darmowy lub 1gr, poza 1-5gr
ps.prosze mnie na szefa Ery, gwarantuje w ciagu roku 50% wzrost klientow…
-
Dla mnie najwieksza glupota jest sposob w jaki jest rozegrany BlueConnect w telefonie. Dla osób posiadających stare taryfy najwiekszym pakietem jest 50 MB za 30 zł. Dla nowych jest to 500 MB za 50 zł. Jestem abonenetem Ery od 8 lat- mam trzy aktywne karty SIM. Przy przedłuzeniu umowy otrzymalem naprawde atrakcyjne znizki i zwyczajnie nie oplaca mi sie przechodzic na nowe taryfy.
Pisałem do Ery, by umozliwili mi doplate tych 20 zł w zamian za większa paczke. Usłyszałem w odpowiedzi, że Era nie przewiduje dla stałych abonentów takiej paczki!!! Co wiecej napisalem tez, ze jestem gotowy zmienic taryfe na nowsza tylko z zachowaniem ulg. Takiej opcji rowniez nie ma….. W odpowiedzi na moje pismo zaproponowano mi… zwiekszenie abonamentu o 90 zł, bym mogl korzystac z paczki 500 MB za 50 zł, a nie 50 MB za 30 zł!!!!!!!!!!
Ery nie interesuje nasze zdanie.
Nie istnieje coś takiego, jak utrzymanie klienta. Na ostatnich swoich bilingach przez przypadek znalazłem sms’y i mms’y wewnatrz sieci, za ktore naliczono oplate 4 zł każdy. Od 2 lat posiadam taryfe multimedialna, gdzie takie wiadomosci sa bezplatne.
Sprawdzajcie bilingi!!!
Pozdrawiam. Jednoczesnie nie wierze, że nasze pismo do Ery wniesie poprawe jakosci.
Tomasz Stokłosa. Mobility
-
🙂 To nie do końca tak. Era respektuje reklamacje i nie robi większych problemów. Męczące są tylko te ciągłe korekty do faktur 😀 Szkoda tylko, że na bieżąco trzeba sprawdzać każdy drobiazg na fakturze, bo pozwalają sobie na spore nadużycia. Miesięcznie nieprawidłowo naliczone pozycje to około 5 – 20 zł. Nie wspominając o tym, że chcąc aktywować jakąś funkcję poprzez BOA GOLD trzeba to robić wielokrotnie, bo naprawdę sporadycznie trafia się na rzetelnego konsultanta… i wątpię czy nowa siedziba Call center coś zmieni 😉
-
-
AutorWpisy