Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nowe 6 miast w zasięgu Play Online

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Od wczoraj tj. 15.10.09 r. po raz kolejny powiększył się zasięg bezprzewodowego internetu Play Online. Na mapie pojawiło się 6 miast. Obecnie w zasięgu usługi PLAY Online jest 552 polskich miast, a w 850 punktach sprzedaży można nabyć usługę mobilnego Internetu.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139183

Śmieszy mnie to jak Play się chwali że otwiera nowe nadajniki w nowych miastach.

A ja mieszkam w stosuunkowo dużym mieście jak KRAKÓW i wyjadę 1 km poza Kraków i zasiegu internetu Play nie uświadczysz….

• Anonimowy
      Gość

To ty musisz wyjeżdżać z Krakowa żeby korzystać z internetu ???

• Anonimowy
      Gość

jakość jest taka jak cena powiedzmy 😀 ja mam raz faktycznie ten ścięty 1 mega a raz chodzi jak podwójny edge ;)))) zależy jak wiatr przywieje hehe 😛

• Anonimowy
      Gość

Internet w Play chodzi na 1Mb/s. taką wprowadzili granicę prędkości.

Poza miastem nie działają żadne nadajniki UMTS, mają one za mały zasięg i nie jest to wina żadnego z operatorów.

• Anonimowy
      Gość

nie na a do 1 mega 😉 a to wielka różnica 😀 pozdro

• Anonimowy
      Gość

heheheh dokładnie jakość jest taka sama jak i cena ich usług. Widzę że coraz mniej nowych miast w zasięgu, niedługo będą nas informować o dwóch albo trzech miastach…

• Anonimowy
      Gość

Prędkośc do 1 Mb/s,to jest teoria.W

praktyce,jest różnie,bywa 100 Kb,ale i też

powyżej 2 Mb/s.

• johnny-18
      Członek
      Liczba postów: 1012

A ja w iPlusie w Słupsku miałem niecałe 5mbit… Tylko jak każdy zapewne wie im więcej ludzi korzysta z danego nadajnika, tym niższa prędkość (jak wchodziło HSDPA to o tym mówili, teraz już nie mówią – więc pewnie wszyscy to wiedzą)…. Czyli po prostu miałem fuksa 😉

• Anonimowy
      Gość

Gratulacje za Opalenicę!

• Anonimowy
      Gość

no niewiem niewiem 😉 wczoraj rano dobrze szło i wyraźnie było widać że jest ścięty net na 1 mega na wykresie w aplikacji więc niewiem skąd te 5 mega 😉 Druga sprawa: jak testowałem kartę fresh to miałem 1.7 bez problemu więc hmmm….

• Anonimowy
      Gość

A mi na moim Play Online ostatnio pokazal sie przez chwile komunikat ze jestem w zasiegu roamingu HSDPA Plusa…

• Anonimowy
      Gość

ja jak czasem próbuje się zalogować do plusa z karty online to mnie loguje a czasem nie 🙂

• Anonimowy
      Gość

Wszyscy to piszą jaka to szybkość jest itp. A ja w centrum Warszawy a dokładnie dolny mokotów nie mogłem w ogóle wejść na pocztę przez sieć Play. I to z samsunga Black Jack II :/ coś te prędkości naciągane są. To już chyba wole dopłacić więcej i mieć pewniej.

• Anonimowy
      Gość

TO DZIAŁA W OPALENICY?

• Anonimowy
      Gość

W Opalenicy są Telefony Opalenickie SA. Operator gorszy niż TPSA. Play ma szanse powojować z netem. A kablówka też ma ceny niezaciekawe za internet.

• Anonimowy
      Gość

sprawdziłem – w Opalenicy jest nadajnik na terenie cukrowni. nisko bo na lampach oswietlajacych plac. połowa miasta musi korzystac z anten zewnetrznych by sygnał ciagnac….

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
Odpowiedz na: Odpowiedź #183471 w Nowe 6 miast w zasięgu Play Online
Twoje informacje:

Anuluj