Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nowa oferta Play Fresh

Przeglądanie wątków odpowiedzi 131
  • Autor
    Wpisy
    • lubielaski
      Członek
      Liczba postów: 1

Co o tym sądzicie ? Chyba warto, bo ceny naprawdę niczego sobie.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138991

a coś więcej na ten temat?

• Anonimowy
      Gość

Pierwsze słyszę. Chyba oglądacie jakoś lepiej tę telewizję.

• Anonimowy
      Gość

Mają masę reklam. Pozują ofertę na totalną rewolucję. Ale inne sieci już ich prześcignęły, moim zdaniem – choćby heyah albo tt.

• Anonimowy
      Gość

Podobną ofertę jak we freshu dał simplus, TT dało 29gr nie za minutę, ale za godzinę rozmowy. Oferta miała być rewolucyjna, ale odpowiedzi innych operatorów sprawiły, że jest zwykła oferta, którą można spotkać również gdzieś indziej. TT nie zniżył stawek do wszystkich sieci, ale za 29gr dał nie minutę, tylko godzinę rozmowy do Ery i na stacjonarne, i to bez jakiś pakietów i taryf, tylko za 1 zł/miesiąc, to jest naprawdę świetne posunięcie.

• Anonimowy
      Gość

[quote:ocgok3hj]Ale inne sieci już ich prześcignęły, moim zdaniem – choćby heyah albo tt.[/quote:ocgok3hj]
      Chyba nie.

[quote:ocgok3hj]Podobną ofertę jak we freshu dał simplus, TT dało 29gr nie za minutę, ale za godzinę rozmowy. Oferta miała być rewolucyjna, ale odpowiedzi innych operatorów sprawiły, że jest zwykła oferta, którą można spotkać również gdzieś indziej. TT nie zniżył stawek do wszystkich sieci, ale za 29gr dał nie minutę, tylko godzinę rozmowy do Ery i na stacjonarne, i to bez jakiś pakietów i taryf, tylko za 1 zł/miesiąc, to jest naprawdę świetne posunięcie.[/quote:ocgok3hj]
      W którym miejscu podobną? 59groszy za minutę i 18gr za sms?
      TT dało 29gr za rozmowę do godziny, czyli każda rozmowa kosztuje 29 groszy, chyba, że rozmawia się więcej jak 60 minut. Warto wziąć pod uwagę to, iż nierzadko operator zakańcza naszą rozmowę w trakcie jej trwania…Poza tym, tylko do ery.

Oferta playa rzeczywiście jest rewolucyjna- 9gr za sms, 29gr rozmowa. Internet też niczego sobie- bez żadnych pakietów 12gr za 100kB.
      Doładowania raz na rok – duży plus. Warto też zauważyć, że przy doładowywaniu konta za 50zł dostajemy 5000 smsów do wykorzystania w 50dni. Czyli, jeśli ktoś doładowywał w orange/simplusie itd. 50zł raz na 3 miesiące, przy zakupie karty o tej samej wartości w playu mamy smsy za darmo przez ponad półtorej miesiąca.

Pozdrawiam

• Anonimowy
      Gość

no i co? dali te 5000 smsów na 50 dni, ale kto normalny pisze po 100 smsów dziennie? to miałoby mnie przekonać?
      Jeśli ktoś jest w Erze to prawdopodobnie ma też znajomych i rodzinę w tej sieci (przyznasz, że kiedyś tym kierowali się ludzie wybierając sieć). A przynajmniej te osoby z którymi długo się gada, więc 29 gr za godzinę to jest rewolucja. Ale też mało kto gada dłużej niż godzinę. Poza tym nie wiem jak Ciebie, ale mnie operator nie rozłącza w trakcie rozmowy (zdarzają się sporadyczne przypadki, ale to raz na kilka miesięcy może więc fortuny na tym nie tracę).

piszesz:
      [quote:12b6k70o]Oferta playa rzeczywiście jest rewolucyjna- 9gr za sms, 29gr rozmowa. Internet też niczego sobie- bez żadnych pakietów 12gr za 100kB. Warto też zauważyć, że przy doładowywaniu konta za 50zł dostajemy 5000 smsów do wykorzystania w 50dni.[/quote:12b6k70o]
      Hmm… no to popatrz na przykład na taką Heyah – doładowujesz za 50, masz rozmowy za 25 groszy, dostajesz 300 smsów na 30 dni (owszem, to nie to samo co 5000 ale i tak mało kto to wykorzysta w ciągu miesiaca – ja na pewno nie piszę codziennie po 10 smsów, co najwyżej po 2-3…), a jak do tego uruchomisz MegaPaczkę to masz 5 MB za 5 zł – w przeliczeniu wychodzi ciut taniej niż w play…

• Anonimowy
      Gość

[quote:p2mtcsc1]Jeśli ktoś jest w Erze to prawdopodobnie ma też znajomych i rodzinę w tej sieci (przyznasz, że kiedyś tym kierow[quote:p2mtcsc1]ali się ludzie wybierając sieć). A przynajmniej te osoby z którymi długo się gada, więc 29 gr za godzinę to jest rewolucja[/quote:p2mtcsc1]
      Podobnie, jeśli ktoś ma w Orange prawdopodobnie ma też znajomych i rodzinę w tej sieci… Z innymi podobnie.
      Wniosek: play fresh opłaca się ludziom, którzy mają znajomych we wszystkich sieciach.

[quote:p2mtcsc1]Ale też mało kto gada dłużej niż godzinę.[/quote:p2mtcsc1]
      Jeśli o mnie chodzi, to rzadko rozmawiam przez telefon więcej jak minutę, więc na jedno wychodzi

[quote:p2mtcsc1]doładowujesz za 50, masz rozmowy za 25 groszy, dostajesz 300 smsów na 30 dni (owszem, to nie to samo co 5000 ale i tak mało kto to wykorzysta w ciągu miesiaca – ja na pewno nie piszę codziennie po 10 smsów, co najwyżej po 2-3…),[/quote:p2mtcsc1]
      Czasami pisze się 30, czasami w ogóle… Play jednak daję tę wygodę, że można pisać do woli przez 50dni za darmo- to zawsze więcej niż 30 dni.

[quote:p2mtcsc1]a jak do tego uruchomisz MegaPaczkę to masz 5 MB za 5 zł – w przeliczeniu wychodzi ciut taniej niż w play…[/quote:p2mtcsc1][/quote:p2mtcsc1]
      Pakiet to jednak zawsze jest pakiet i różnie z tym bywa… Cena 12gr/100kB to całkiem doba cena, pod warunkiem, że zbyt często z internetu się nie korzysta. Jeśli ktoś uwielbia surfować po internecie przez telefon, to raczej idzie do Plusa.
      Reasumując: play to wspaniała oferta dla ludzi, którzy mają zróżnicowane sieciowo kontakty oraz nie korzystają z telefonów nadmiernie

Pozdrawiam

• Anonimowy
      Gość

[quote:1ov44ssb]Pakiet to jednak zawsze jest pakiet i różnie z tym bywa…[/quote:1ov44ssb]
      uwielbiam takie argumenty od czapy

• Anonimowy
      Gość

Zgadzam się ze Stanisławem- są ludzie, którzy mają zróżnicowane kontakty i nie mają nikogo, do kogo chcieliby dzwonić taniej. I takie płaskie stawki do wszystkich są potrzebne. Jeśli używa się telefonu, to się go ładuje. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zamawianie pakietu "taniej do wszystkich" w Heyah przy doładowaniu za 50 zł. Stawka 25gr/min nie ma sobie równych. A przy podwójnym doładowaniu to stawka maleje do kilkunastu groszy za rozmowy. Zresztą Równa Taryfa w Heyah, kiedy pojawiają się podwójne doładowania, już od dłuższego czasu oferuje stawkę zdecydowanie poniżej 29gr/min. Na dodatek w TT tez są podwojenia, i stawkę wyjściową- 59gr do wszystkich można spokojnie dzielić na dwa, po 4 miesiącach to 56gr/min dzielone przez 2. I gzg w obrębie sieci ze stawką godzinną 29gr- na takich rozwiązaniach można naprawdę zaoszczędzić. Ale jeśli ktoś nie szuka opcji- to ich nie widzi i ich nie znajdzie. To są chyba najciekawsze i najoszczędniejsze rozwiązania. Trzeba po prostu umieć liczyć.

• Anonimowy
      Gość

Weź jeszcze pod uwagę +10% do każdego doładowania za klub
      jestem taka dumna w tym sezonie z mojej sieci ! Uhahaha!

• Anonimowy
      Gość

Perrin, czyli znowu podwójne doładowanie sobie zafundujesz?

• Anonimowy
      Gość

bruno grzech nie doładować ja też podwoiłam

• Anonimowy
      Gość

W PF nie ma podwojeń Spenetrowałem trochę regulamin tej oferty bez haczyków i bez aktywacji, i w PF, żeby dostać dodatkowe złotówki za doładowanie: trzeba usługę aktywować kodem. I tyle z oferty bez kodów i aktywacji zostało

• Anonimowy
      Gość

pic goni kolejny pic… ehh…

• Anonimowy
      Gość

We fresh, żeby dostać też darmowe smsy za doładowanie (oferta ważna do odwołania) trzeba doładować konto. I w zależności od tego jaką kwotą się konto doładuje- dostaje się określoną liczbę smsów na określony okres czasu. Za 50 zł możesz mieć darmowe smsy przez 5 dni. Ale przy innych doładowaniach masz darmowe smsy przez 5 dni. Ściema, ściema i jeszcze raz ściema. Wszędzie haczyki.

• Anonimowy
      Gość

no bo w końcu najlepszą obroną jest atak, czyż nie? :]

• Anonimowy
      Gość

Raczej kto głośniej krzyczy ten myśli, że ma rację

• Anonimowy
      Gość

dalej przysłowiami: nie ta krowa dobra która dużo muczy, tylko ta która dużo mleka daje

• Anonimowy
      Gość

[quote="bruno":385ggb8a]W PF nie ma podwojeń Spenetrowałem trochę regulamin tej oferty bez haczyków i bez aktywacji, i w PF, żeby dostać dodatkowe złotówki za doładowanie: trzeba usługę aktywować kodem. I tyle z oferty bez kodów i aktywacji zostało [/quote:385ggb8a]

To nie jest znowu takie straszne, aktywowac cos kodem. Tylko jakie doladowanie i ile zlotowek ewentualnie daje?

• Anonimowy
      Gość

Lil pewnie, że nie jest straszne, ale jeśli Play reklamuje się na zasadzie, że u nich tego nie ma i dzięki temu sa lepsi od sieci w której to jest to coś tu jest nie tak

• Anonimowy
      Gość

No rozumiem Ale w dalszym ciagu niczego o dodatkowych zlotowkach za doladowanie nie znalazlam… nawet z tym kodem a z kodem czy bez, interesowaloby mnie i chetnie bym sie temu doglebniej przyjrzala. Moze ktos podrzucic linka albo skierowac mnie w odpowiednie miejsce?

• Anonimowy
      Gość

o jakich dodatkowych złotówkach mówisz? Play za doładowanie daje smsy gratis, ale nie złotówki… Jak cię kręcą dodatkowe złotówki to wygrywa pd tym względem Heyah -co chwilę jest podwójne doładowanie, a za samą przynależność do heyah-klubu dostajesz 10% gratis

• Anonimowy
      Gość

[quote="Lil":3acif6kv][quote="bruno":3acif6kv]W PF nie ma podwojeń Spenetrowałem trochę regulamin tej oferty bez haczyków i bez aktywacji, i w PF, żeby dostać dodatkowe złotówki za doładowanie: trzeba usługę aktywować kodem. I tyle z oferty bez kodów i aktywacji zostało [/quote:3acif6kv]

To nie jest znowu takie straszne, aktywowac cos kodem. Tylko jakie doladowanie i ile zlotowek ewentualnie daje?[/quote:3acif6kv]

Tak tez myslalam, ale Bruno napisal, cos o zlotowkach za doladowanie, wiec mnie to zainteresowalo

• Anonimowy
      Gość

ah stąd te złotówki no to tak jak pisałam – złotówek jako takich Play nie daje…

• Anonimowy
      Gość

No to… shitty. Nie czytałam sama regulaminu, ale za to czytałam wypowiedzi o playu, że właśnie jednak jest sporo kodów i aktywacji, a te darmowe smsy dostajesz np. na kolejne 5 dni po doładowaniu. Słowem – kolejna reklama porównawcza playa jest… <wstaw określenie>

• Anonimowy
      Gość

… picem na wodę? użyłam tego delikatniejszego spośród tych które mi przyszły do głowy

• Anonimowy
      Gość

Te reklamy porównawcze są śmieszne. Całe szczęscie, że inne sieci nie zniżają się do tego poziomu. W reklamie porównawczej wykazują minusy konkurentów, a co z ich własnymi minusami? Mogli by na przykład wspomnieć o tym, że blokują numery dla dobra użytkowników, kiedy wyślą oni za dużo wiadomości

• Anonimowy
      Gość

Z jednej strony można powiedzieć, że kody i aktywacje są upierdliwe itp. ale szczerz, nie przesadzajmy. Co, raz w miesiącu muszę aktywować 2 usługi? Wpisać 2 numerki i "zadzwonić" i po sprawie. Jakieś 2 minuty roboty.
      Przeeeraaaażaaająąące….

• Anonimowy
      Gość

dwie minuty to i tak dużo jak na dwa wpisane numerki

• Anonimowy
      Gość

Nie da się zrobić zróżnicowanej oferty bez aktywacji i kodów. To jest standard. Play mając haczyki reklamował się jako oferta bez haczyków. Teraz wysunęli nowe hasło: niepokonana oferta Z tym niepokonaniem bym dyskutował.

• Anonimowy
      Gość

aha, jasne, niepokonana ciekawe, ciekawe… jak dla mnie to oni wciąż nie są na pierwszym miejscu wśród ofert więc zostali pokonani zanim w ogóle się za takich uznali

• Anonimowy
      Gość

Hasło hasłem. PF już od pierwszej odsłony ma ostrą konkurencję u innych operatorów. I już jest ofertą, która nie wyróżnia się niczym szczególnym.

• Anonimowy
      Gość

Też uważam, że nic specjalnego w nich nie ma… nie mają się czym reklamować, to reklamują się teraz ważnością konta… no jak chcą mieć użytkowników którzy zasilą konto raz na rok to proszę bardzo

• Anonimowy
      Gość

Może i mieli ciekawą ofertę, przez kilka dni, dopóki inni operatorzy nie wprowadzili takich samych stawek i ciekawszych pakietów. Tak czy inaczej dobrze, że zapoczątkowali tak znaczne cięcia w cenach połączeń.

• Anonimowy
      Gość

a to fakt – niech tną ceny jak najbardziej, konkurencja też będzie walczyć

• Anonimowy
      Gość

Moim zdaniem to tak jest że w tym momencie kiedy nawet ORange daje 100% przy zakupie startera więcej, ma minuty non stop i dobre pakiety internetowe to play jest po prostu konkurencją ale nie jakąś straszną…

• Anonimowy
      Gość

Konkurencyjność Play’a została od razu zakwestionowana: pojawiły się nowe oferty w Heyah, sim+, Orange, 36,6, TT. I tak, jak piszesz: konkurencja, ale mało konkurencyjna. Jest szereg podobnych ofert, ofert przebijających i atrakcyjnych inaczej.

• Anonimowy
      Gość

Zastanawiam się tylko, gdzie jest granica tej wojny cenowej, do zera przecież nie zejdą. Będą musieli przyciągać użytkowników w inny sposób.

• Anonimowy
      Gość

no to się zaczną telefony za pół darmo, podwójne doładowania, konkursy, promocje, rozdawanie gadżetów reklamowych itd… już oni znajdą sposoby

• Anonimowy
      Gość

Na razie granica tej wojny cenowej sama wyszła na jaw. Czyli coś, co było do przewidzenia: poszli na ilość, nie na jakość. W zasięgiem i jakością rozmów w Play jest coraz więcej przebojów.

• Anonimowy
      Gość

no słyszałam, że oni pomału przenoszą się na własne nadajniki a że ich jeszcze mało jest to dlatego są takie problemy z zasięgiem…

• Anonimowy
      Gość

Kumpel sobie wziął abo w play i klnie, bo nigdzie nie może się dodzwonić i dogadać. Może to przejściowe problemy, ale jesli takie przejściowe problemy pogłębiają się od 2 miesięcy i widać tylko pogorszenie, nie poprawę, to dla użytkownika nie jest to wesoła perspektywa. Wolę sprawdzone rozwiązania.

• Anonimowy
      Gość

a tak się zastanawiam, czy operator przyjmie reklamację, w przypadku gdu ktoś właśnie wziął abonament na długi czas, ale okazało się że nie ma zasięgu w swojej okolicy?

• Anonimowy
      Gość

Podejrzewam, że operator poszukałby jakiegoś rozwiązania, a jeśli nie, to myślę, że użytkownik może spokojnie rozwiązać umowę w związku z tym, że operator nie spełnia jej warunków.

• Anonimowy
      Gość

no ale właśnie – czy w umowie operator obiecuje zasięg?

• Anonimowy
      Gość

Nie sądzę, żeby w umowach były jakieś "gwarancje" zasięgu, bo w przypadku młodych operatorów, np. Play, za wielu terenach, w większośc małych miast, takiego zasięgu po prostu nie ma. I to nie zawsze jest wina operatora, ale też różnych zawirowań. Jeśli ktoś sobie chałupę wybuduje pancerną i nie ma zasięgu- to już jego problem. Ale jeśli chodzi o brak zasięgu lub problemy z zasięgiem w Play- to raczej odpowiedzialność za to ponosi operator.

• Anonimowy
      Gość

a mnie to ciągle zastanawia. muszę sie dowiedzieć czegoś na ten temat

• Anonimowy
      Gość

No słabo trochę, zwolenników im to raczej nie przysporzy.

• Anonimowy
      Gość

ale kiszka. zdecydowanie nie wpłynie to na ich korzyść, no ale z drugiej strony trochę wyrozumiałości się należy – przecież każda sieć miała kiedyś problemy techniczne…

• Anonimowy
      Gość

Też racja. Z kolei na zasięg w Play nie można narzekać,a to raczej przejściowe kłopoty.

• Anonimowy
      Gość

na zasięg w play nie narzekać? pierwsze słyszę przecież play uchodzi jako sieć z najgorszym zasięgiem

• Anonimowy
      Gość

Ale przecież nadal działają na nadajnikach Plusa, a ten z kolei ma chyba najlepszy zasięg w kraju. Czy coś się zmieniło w tej sprawie?

• Anonimowy
      Gość

no owszem, działają, ale z tego co mi wiadomo to "nie na pełnych obrotach" tzn Plus owszem, ma najlepszy zasięg ale Play nie wiem czy nie ma udostępnionych wszystkich nadajników, czy próbuje przechodzić na swoje, w każdym razie zasięg Playa pozostawia wiele do życzenia…

• Anonimowy
      Gość

Skoro tak.Nie wiem, nie korzystam. Jedyne co mi się podoba w Play to Internet mobilny, 45 zł przy umowie na 18 mies.

• Anonimowy
      Gość

a w cenach netu to się nawet nie orientuję specjalnie. Nie korzystam nałogowo, a na to na ile używam to stawka w heyah 2 gr za 100 kb mi odpowiada

• Anonimowy
      Gość

Tak, ale mi tutaj chodzi o modem, a nie internet w komórce.

• Anonimowy
      Gość

Wyrozumiałym oczywiście należy być, ale chyba warto, aby Play zaczął bardziej interesować się jakością usług niż ich ciągłym reklamowaniem. Mam nadzieję, że w końcu usunął ze swoich reklam ten tekst z brakiem haczyków.

• Anonimowy
      Gość

boca ja wiem, ale chodzi mi właśnie o to, że jak muszę korzystać z netu to robię to w domu, a jak potrzebuję gdzieś "w drodze" to wystarcza mi korzystanie z netu w komórce

• Anonimowy
      Gość

Rozumiem. Mi niestety nie dlatego też czekam na ofertę z modemem Heyah i ceny jakie Czerwona Łapa zaoferuje.

• Anonimowy
      Gość

no już niedługo. Do końca sierpnia powinno być coś wiadomo.

• Anonimowy
      Gość

Nie spieszy się, ale pewnie będzie tym głośno, skoro to całkiem nowy produkt w ofercie Heyah.

• Anonimowy
      Gość

może pojawi się nowa lekcja z Łinstonem i Ryśkiem

• Anonimowy
      Gość

Pewnie tak skoro są już przypuszczenia odnośnie słowa kluczowego lekcji. Strasznie jestem ciekawa tej reklamy:D

• Anonimowy
      Gość

mówisz o tym fjuciorze? wątpię żeby to przeszło

• Anonimowy
      Gość

Nie sądzę żeby którakolwiek z tych opcji przeszła, six też będzie za mocne, chyba, że po 23, ale może wymyślą coś delikatniejszego. Mnóstwo jest przecież takich słów.

• Anonimowy
      Gość

pewnie mnóstwo, ale wpaść na jakieś – to jest dopiero coś!

• Anonimowy
      Gość

A tak odnośnie Fresha, czy starter za 5zł utrzymuje ważność konta przez 12 miesięcy?

• Anonimowy
      Gość

nieee… ze strony: "Okres ważności połączeń wychodzących w starterze 5 zł to 10 dni, a okres ważności połączeń przychodzących to 100 dni."

• Anonimowy
      Gość

Z tego co pamiętam konto przedłuża się o rok kwotą 25 zł.

• Anonimowy
      Gość

[quote="Boca":1rmirjv6]A tak odnośnie Fresha, czy starter za 5zł utrzymuje ważność konta przez 12 miesięcy?[/quote:1rmirjv6]

Niby tak. Na razie Play walczy o ilość użytkowników, ale w prepaidach pewnie ma ok. 1 mln (przy 7mln w TT,kolejnych 7 w pre Orange i 7 w sim+, wypada naprawdę blado). A ile z tych użytkowników to karty z roczną ważnością konta, które leżą nieużywane w szufladzie?

• Anonimowy
      Gość

Ale jeśli dobrze zrozumiałam to dopiero po doładowaniu. Czy od razu poza zakupie?

• Anonimowy
      Gość

wg tego co ja czytałam to dopiero po doładowaniu. Same startery mają krótsze ważności …

• Anonimowy
      Gość

No właśnie, ale z tego , co widzę wystarczy doładować kwotą 5 zł i rozumiem to także przedłuża ważność konta na rok?

• Anonimowy
      Gość

Hmmm… to jak jest w końcu 5 zł przedłuża konto o rok na wychodzące czy przychodzące?

• Anonimowy
      Gość

Powtórzyłeś moje pytanie Zypolek, ale może ktoś odpowie;P

• Anonimowy
      Gość

no przecież ja odpowiedziałam…

[quote="Bajadurka":39525erf]nieee… ze strony: "Okres ważności połączeń wychodzących w starterze 5 zł to 10 dni, a okres ważności połączeń przychodzących to 100 dni."[/quote:39525erf]

• Anonimowy
      Gość

Tak, ale chodziło o to czy każde doładowanie przedłuża na rok. Już wszystko jasne. Pytanie zamknięte.

• Anonimowy
      Gość

W PF skończyła się promocja darmowych smsów do wszystkich sieci. W jej miejsce wprowadzili nową, ze znacznie okrojoną liczbą smsów. PF chyba całkowicie będzie się wycofywał z tej oferty.

• Anonimowy
      Gość

hłe hłe no to ciekawe jak teraz miłośnicy playa będą go bronić

• Anonimowy
      Gość

Obecnie wygląda to tak:

? 5-9 zł – 100 SMS-ów ważnych 5 dni (wcześniej 500 SMS),
      ?10-29 zł – 250 SMS-ów ważnych 10 dni (wcześniej 1000 SMS),
      ? 30-49 zł – 1000 SMS-ów ważnych 30 dni (wcześniej 3000 SMS),
      ? 50 zł i więcej- 2000 SMS-ów ważnych 50 dni (wcześniej 5000 SMS).

nieźle im okroili

• Anonimowy
      Gość

zaczynają widzieć że nie dają rady… poza tym zobaczcie że każdy operator daje coś za darmo – nawet pomarańcza… ma te godziny za doładowania – imho jest to lepsze – dorośli ludzie przecież nie piszą tysięcy smsów w miesiąc…

• Anonimowy
      Gość

Żenada jak cały ten Play. Sieć dla ubogich i rozrzutnych )))). Jakość usług totalne dno

• Anonimowy
      Gość

Pomarańcza ma godziny, Tak Tak potrójne doładowanie, Heyah podwójne doładowanie, a Play podwyższa stawki.

• Anonimowy
      Gość

Poza tym prawie 2X zdrożały ceny minuty w pakietach m.in w Play Karcie itp. podczas gdy inni wprowadzają promocje, Play zaczyna oszczędzać.

• Anonimowy
      Gość

początek końca?

• Anonimowy
      Gość

Tego bym im nie wróżyła skoro mają kasę na reklamę i kasę dla każdego użytkownika, który przeniesie numer. Tylko nie wiem czy to do końca sensowna polityka..

• Anonimowy
      Gość

skoro się wycofują z takich dużych pakietów to znaczy że aż tyle kasy nie mają… znowu dowód na to, że na celu mają ściągnąć jak najwięcej ludzi, a o tych którzy już do nich przeszli nie dbają…

• Anonimowy
      Gość

Dlatego uważam, że to bezsensowna polityka, zmieniać na gorsze starą ofertę a tym samym przyciągać nowych klientów. Kto się na to złapie?

• Anonimowy
      Gość

może niemiło powiem, ale frajerzy

• Anonimowy
      Gość

Ale nie sądzę żeby było ich wielu.

• Anonimowy
      Gość

życie pokazuje, że niestety jest ich sporo albo są po prostu sprytnie rozstawieni

• Anonimowy
      Gość

Jeśli chodzi o te pakiety smsowe to mogli chociaż zapowiedzieć, że tak dużo ich będzie przez pewien określony czas, a później ich ilość będzie malała. Zmniejszyli ilość minut w pakietach w dwóch taryfach – było 50 minut za 9 zł, a teraz jest 30, tak jakby chcieli przenieść wszystkich klientów do Fresh

• Anonimowy
      Gość

powtórzę to co pisałam już wcześniej – podejrzewam, że play nie spodziewał się że będzie zmuszony do zmniejszenia pakietów…

• Anonimowy
      Gość

Ok,ale skąd nagle 60 zł na start dla każdego, kto przejdzie do Play? Czy przypadkiem nie ze zmniejszenia pakietów?

• Anonimowy
      Gość

[quote="Bajadurka":2cmrdpsd]powtórzę to co pisałam już wcześniej – podejrzewam, że play nie spodziewał się że będzie zmuszony do zmniejszenia pakietów…[/quote:2cmrdpsd]

Nie sądzę, myślisz, że liczyli na prowadzenie dochodowej działalności na klientach, którzy dostaną 500 smów za doładowanie 5 zł i owe doładowanie powtórzą, gdzieś za 12 miesięcy? To chyba nie realne.

• Anonimowy
      Gość

gdzieś musiał tkwić przysłowiowy kruczek w końcu tak wielkiej firmy nie zakłada grupa idiotów, więc jakiś cel w tym musieli mieć…

• Anonimowy
      Gość

Z drugiej strony każdemu zdarzają się błędy analityczne, a wynik finansowy Playa nie jest zachwycający, więc być może stąd te cięcia.

• Anonimowy
      Gość

cięcia na pewno stąd, ja pisałam o strategii dotyczącej zarabiania na grupie doładowującej za minimum

• Anonimowy
      Gość

To i mnóstwo nieużywanych starterów lub używanych sporadycznie dzięki długiemu okresowi ważności konta.

• Anonimowy
      Gość

dlatego mówię – moim zdaniem tu statystyki muszą mieć jakąś rolę… nie wiem jaką, ale wydaje mi się, że nie robiliby tak bez celowo…

• Anonimowy
      Gość

Statystyki wyłącznie w celu reklamowym, by promując siebie jako dużego operatora przyciągnąć jeszcze większą liczbę użytkowników, ale to chyba nie najlepsza metoda patrząc na wyniki.

• Anonimowy
      Gość

Przecież takie statystyki jasno mówią, że liczba użytkowników Play jest ciągle mała. W ciągu najbliższych 2-3 lat, p4 liczy na przyrost użytkowników do liczby 4,5 mln, czyli zwalniają tempa

• Anonimowy
      Gość

Boca dla mnie to kiepski argument reklamowy – tylu frajerów nam zaufało, zaufaj i ty :]

• Anonimowy
      Gość

szukali odpowiedzi na ta pomarańczową kampanię nową… tą w biznesie ale im coś kiepsko wyszło…

• Anonimowy
      Gość

Dla Ciebie może i tak, ale wielu użytkowników wyborze operatora , poza ofertą pod uwagę bierze też jeo wielkość za czym idzie zdolność do utrzymania korzystnych taryf.

• Anonimowy
      Gość

holibka nie wiem czy można to porównywać – ofertą dla firm nie każdy może być zainteresowany, pre-paidem owszem…

• Anonimowy
      Gość

Ofertą dla firm nie każdy nawet może być zainteresowany, bo do tego trzeba firmy Prepaid jest wg mnie najlepszym wyborem dla klienta indywidualnego: pełna swoboda, zero umów.

• Anonimowy
      Gość

no niestety póki co własnej firmy raczej nie założę. gdybym miała taką możliwość to pewnie bym brała biznesową erę… ale że nie mam możliwości to pozostaję przy mojej Heyah

• Anonimowy
      Gość

Telefon na kartę to wciąż najtańszy sposób na dzwonienie i wątpię, aby kiedykolwiek uległo to zmianie. Oferta firmowa skierowana jest do niewielkiego grona osób – właścicieli firm, ceny są w niej atrakcyjne, ale i częstotliwość korzystania z telefonu zupełnie inna.

• Anonimowy
      Gość

Zypolek, przez lata było tak, że jednak dzownienie z pre nie było najtańszym. Ale prepaidy dawałay zawsze najniższe koszty utrzymania. Teraz nie dość, że stawki są mega niskie, to dzięki różnym usługom, które można elastycznie zmieniać (np. pakiety minutowe, albo choćby gzg w TT!) – można mieć taniej tylko do wybranych. Opcji jest wiele, ale pre jest tani i daje pełną swobodę.

• Anonimowy
      Gość

No, ale wtedy inne były też ceny abonamentów. Pamiętam, że kiedy chciałem wziąć pierwszy telefon na abonament za 40 zł miałem mieć 10 minut i 20 smsów Na karcie wtedy płaciło się 1,7 zł za minutę i 40 gr za sms. Mimo wszystko wolałem telefon na kartę.

• Anonimowy
      Gość

tak na prawdę nie ma sensu porównywać kiedyś i dziś… wszystko się tak diametralnie zmienia, że po prostu trzeba być na bieżąco.

• Anonimowy
      Gość

Grunt, że stawki maleją , a nie rosną. Teraz może jest stagnacja, ale za to pojawiają się coraz to ciekawsze bonusy, więc koszty i tak można obniżać.

• Anonimowy
      Gość

e no nie ma mowy, żeby stawki zaczęły rosnąć… w końcu z czasem wszystkie technologie tanieją…

• Anonimowy
      Gość

Ciekawe tylko , gdzie jest granica tych obniżek.

• Anonimowy
      Gość

wiesz, spójrz sobie trochę wstecz – kiedyś przykładowo walkman na kaseciaki kosztował fortunę, teraz ma tylko wartość sentymentalną. Uważam, że granica jest w momencie, kiedy zastąpią to czymś nowym, lepszym… nie pytajcie mnie czym, bo nie wiem, ale o internecie przecież kiedyś największym filozofom się nie sniło

• Anonimowy
      Gość

[quote="Boca":2wk0wu9h]Teraz może jest stagnacja, ale za to pojawiają się coraz to ciekawsze bonusy, więc koszty i tak można obniżać.[/quote:2wk0wu9h]

Stagnacja tylko jeśli chodzi o walkę w zakresie stawek wyjściowych z cenników podstawowych. A bonusy nie pojawiają się wszędzie, bo były w Tak Taku (potrójne) i Heyah (podwójne) jeszcze kilka dni temu, a poza tym tylko 36,6 przedłużyło możliwość bonusowych doładowań (tylko 50%ekstra).

• Anonimowy
      Gość

jakieś "drobne" to każda sieć chyba rzuciła. ale TT i Heyah nie przebili więc raczej o walce tu trudno mówić.

• Anonimowy
      Gość

Bruno, bonusy pojawiały się praktycznie w każdej sieci. To, że żaden z operatorów nie zaproponował kultowego już podwójnego czy potrójnego to nie znaczy, że w ogóle nie zrobił promocji.

• Anonimowy
      Gość

To nie chodzi o to co kto zaproponował lecz jaka była wartość bonusu. Ja w TT mogłem zgarnąć nawet 1000 zł bonusu, inne sieci nie dawały takiej możliwości swoim klientom.

• Anonimowy
      Gość

No nie zupełnie, bo ten 1000 zł był do wykorzystania tylko w sieci, a mi osobiście bardziej zależy na połączeniach ze wszystkimi, dlatego nie patrzę tylko na ilość, ale także na jakość.

• Anonimowy
      Gość

no ale już jakość na przykład w promocjach w heyah jest idealna i nic jej chyba zarzucić nie można

• Anonimowy
      Gość

To z pewnością, jesli o inne rzeczy chodzi to też nie ma do czego się przyczepić.

• Anonimowy
      Gość

no w sumie… jestem w heyah już od dobrego roku i jeszcze problemów nie miałam…

• Anonimowy
      Gość

Wiesz jakość dla każdego oznacza coś zupełnie innego, osobiście mam mnóstwo ludzi w Erze, ostatnio coraz częściej zacząłem korzystać z netu w komórce, więc myślę, że dla mnie bonusy 1000 zł do sieci jest najwyższej jakości

• Anonimowy
      Gość

Jeśli o jakości mowa, to w przypadku Ery i Heyah warto też wspomnieć o tym jak łatwo dostępne są bonusy, nie trzeba w zasadzie robić nic poza doładowaniem konta w odpowiednim czasie.

• Anonimowy
      Gość

to w orange się chyba najwięcej kombinuje… pamiętacie jak to było z 2×2? masakra!

• Anonimowy
      Gość

No pamiętam, wtedy klienci Orange spamowali fora w poszukiwaniu kolegów do doładowania
      Plusem promocji w Erze i Heyah jest ich częstotliwość oraz wspominana jakość – nie musimy się wybitnie natrudzić, aby z nich skorzystać.

• Anonimowy
      Gość

Teraz doszła jeszcze różnorodność- mamy nie tylko podwójne, ale pojawiły się także bonusy weekendowe z mnóstwem kasy do wykorzystania w sieci czy dodatkowe minuty tak jak w ostatnim bonusie.

• Anonimowy
      Gość

różnorodność jest fajna, choć osobiście już samo podwójne mi bardzo odpowiadało

• Anonimowy
      Gość

Tez najbardziej je lubię, bo kasę można wykorzystać na dowolny cel, ale dopóki dodatkowe bonusy istnieją równolegle z podwójnym to nie narzekam.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 131
Odpowiedz na: Odpowiedź #227098 w Nowa oferta Play Fresh
Twoje informacje:

Anuluj