Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nie będzie zmian w pakietach internetowych w pre-paid Orange

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Użytkownicy taryf przedpłaconych (pre-paid) Orange POP i Nowe Orange GO nie otrzymają zmian w pakietach internetowych. Jak poinformował rzecznik Orange „rewolucji w pakietach nie należy się spodziewać”.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138211

Jako Play Freshowiec, mający 100 MB za 5 PLN mam prawo współczuć tym co jeszcze tkwią w Orange POP.

Moje szczere kondolencje.

• Anonimowy
      Gość

Pod względem pakietów internetowych niewątpliwym "królem" jest Era z tylko jednym pakietem 5 MB za 5 zł. Niestety operatorzy MNO w tej kwestii mają w tym przypadku dużo gorszą ofertę niż MVNO zwłaszcza jeżeli chodzi o paletę pakietów jak i bardzo ważną kwestię rozliczania (taryfikacji) pakietów.

• Anonimowy
      Gość

No i tym komunikatem podjołem decyzje ide do salonu składam papiery i przenosze sie do play fresch a czy we freschu daja cos na powitanie sa jakies bonusy?

• Anonimowy
      Gość

Konkurencja żadnych zmian nie wymusi. Orange przez najbliższy rok zasłaniać się będzie rewelacyjną według ich mniemania ofertą Prange Free na kartę.

• Anonimowy
      Gość

chyba miały wejśc nowe pakiety. Co to za odpowiedź, że jest OFnK – a tam sa takie bonusy jak w prepaidzie? dodatkowe minuty, pakiety, itp? Nie – zatem co to za pocieszenie

• Anonimowy
      Gość

Nika: coby nie mówić to OFnk to nie jest zła oferta, jak jakiś czas temu heyah wprowadzała maliczanie 2 gr/100kB to wszyscy byli zachwyceni, teraz w orange jest 1 gr/100kB i się nie podoba? trochę to dziwne…

• Anonimowy
      Gość

@ lakuś -w Heyah oprócz 2kb/100gr są darmowe smsy w sieci, darmowe rozmowy z 1 numerem, tanie rozmowy międzynarodowe, a dzięki podwójnym doładowaniom cena często spada prawie o połowę. a w OFnK tylko tani net…

• Anonimowy
      Gość

chan: no nie tylko tani net, stawkę za minutę też przecież obniżyli (do 29 gr – poza p4).

• Anonimowy
      Gość

lakuś: Chodzi mi o to, ze Jabłczyński tę ofertę zachwala bez opamiętania. A są lepsze i tańsze oferty, z dużo korzystniejszym taktowaniem co 1kB, np, GaduAir, mbank.

• Anonimowy
      Gość

Rozliczanie co 100 kB czy 50 kB to jest porównywalne z tym jakby dać teraz stawkę 29 groszy do wszystkich ale z naliczaniem minutowym a nie tak jak obecnie sekundowym. Podam swój przykład z konta w Play. Transfer faktyczny jaki zrealizowałem w ciągu 2 tygodni to 7,1 MB niestety przez zaokrąglanie do 100 kB mam wykorzystane 16 MB. Tak więc połowa "wykorzystanych danych pakietu nie została faktycznie wykorzystania a jedynie poszła na zaokrąglenia. Tak więc co z tego ze operator daje mi wielkie pakiety.

• Anonimowy
      Gość

Nika: ok, może i są MVNO z tańszymi ofertami, ale jednak, patrząc na całą W3 to OFnk wygląda najkorzystniej…

• Anonimowy
      Gość

Jedna ważna spawa OFnk jest taryfa data a nie voice. Moim zdaniem Orange każe wybierać albo tani internet albo tanie połączenia. U konkurencji (mbank, gg air, play, i wszystkie odmiany plusa) wszystko jest w jenej taryfie.

Oczywiście można mieć OFnk do netu, POP do połączeń głosowych. Tylko po co nosić 10 telefonów ?

• Anonimowy
      Gość

Współczuję pomarańczowcom że są tak kiwani przez Orange. Miałem nadzieję że wymienię tacie telefon ze starej Nokii 2630 na 6300 i na obecnej taryfie Orange Go uruchomi sobie dobre i tanie pakiety w zróżnicowanych cenach w zależności od wielkości pakietu.. A tu nic. Trudno. Dobrze że mnie nie ma w tej niby sieci.

• Anonimowy
      Gość

Nowy pakiet, stary pakiet, sratattatataa, a zasięgu jak nie było tak nie ma, mówię o Wilanowie,

• Anonimowy
      Gość

Jak dla mnie to OFnk jest ciekawym rozwiazaniem. Na pewno daje mozliwosci ciekawego rozwoju oferty. Natomiast co do tego, co simplusowiec napisal, to ja jakos nie widze, zeby orange kogokolwiek kiwalo. Czytalem ostatnio jaks dyskusje o loterii i ludzie jakies niejasnosci tam zarzucali, a okazalo sie, ze po prostu nie czytali regulaminu. Jak dla mnie to orange dziala na transparentnych zasadach.

• Anonimowy
      Gość

Orange wie że ponad 80% użytkowników popa i orangenakarte ma wiecej niż 50 lat i wychodzi z założenia że im internetu nie trzeba i tak już na wieki pozostanie.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
Odpowiedz na: Odpowiedź #190932 w Nie będzie zmian w pakietach internetowych w pre-paid Orange
Twoje informacje:

Anuluj