Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Nie będzie zmian w pakietach internetowych w pre-paid Orange
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2010 o 07:38Liczba postów: 138211Pod względem pakietów internetowych niewątpliwym "królem" jest Era z tylko jednym pakietem 5 MB za 5 zł. Niestety operatorzy MNO w tej kwestii mają w tym przypadku dużo gorszą ofertę niż MVNO zwłaszcza jeżeli chodzi o paletę pakietów jak i bardzo ważną kwestię rozliczania (taryfikacji) pakietów.
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2010 o 10:01Liczba postów: 138211Rozliczanie co 100 kB czy 50 kB to jest porównywalne z tym jakby dać teraz stawkę 29 groszy do wszystkich ale z naliczaniem minutowym a nie tak jak obecnie sekundowym. Podam swój przykład z konta w Play. Transfer faktyczny jaki zrealizowałem w ciągu 2 tygodni to 7,1 MB niestety przez zaokrąglanie do 100 kB mam wykorzystane 16 MB. Tak więc połowa "wykorzystanych danych pakietu nie została faktycznie wykorzystania a jedynie poszła na zaokrąglenia. Tak więc co z tego ze operator daje mi wielkie pakiety.
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2010 o 10:45Liczba postów: 138211Jedna ważna spawa OFnk jest taryfa data a nie voice. Moim zdaniem Orange każe wybierać albo tani internet albo tanie połączenia. U konkurencji (mbank, gg air, play, i wszystkie odmiany plusa) wszystko jest w jenej taryfie.
Oczywiście można mieć OFnk do netu, POP do połączeń głosowych. Tylko po co nosić 10 telefonów ?
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2010 o 11:44Liczba postów: 138211Współczuję pomarańczowcom że są tak kiwani przez Orange. Miałem nadzieję że wymienię tacie telefon ze starej Nokii 2630 na 6300 i na obecnej taryfie Orange Go uruchomi sobie dobre i tanie pakiety w zróżnicowanych cenach w zależności od wielkości pakietu.. A tu nic. Trudno. Dobrze że mnie nie ma w tej niby sieci.
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2010 o 13:32Liczba postów: 138211Jak dla mnie to OFnk jest ciekawym rozwiazaniem. Na pewno daje mozliwosci ciekawego rozwoju oferty. Natomiast co do tego, co simplusowiec napisal, to ja jakos nie widze, zeby orange kogokolwiek kiwalo. Czytalem ostatnio jaks dyskusje o loterii i ludzie jakies niejasnosci tam zarzucali, a okazalo sie, ze po prostu nie czytali regulaminu. Jak dla mnie to orange dziala na transparentnych zasadach.
-
-
AutorWpisy