Start Forum Operatorzy Operatorzy MVNO Koniec Gadu-Gadu w Nimbuzz i darmowego GG we FreeM

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Na portalu Nimbuzz dzisiaj pojawiła się informacja o wyłączeniu wsparcia dla Gadu-Gadu. Przypominamy, że za pośrednictwem platformy i aplikacji Nimbuzz Abonenci FreeM mogli bezpłatnie korzystać z komunikatora Gadu-Gau.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Blom
      Uczestnik
      Liczba postów: 2972

Cóż i tak dziw, że GG nie zabrania używania swojego protokołu w innych komunikatorach.
      Ale i tak tragedii nie ma, Nimbuzz ma inne, lepsze protokoły.
      A do komunikacji wystarczy konto Facebook Chat.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138956

To było do przewidzenia 😉 teraz to tylko kwestia czasu aż nimbuzz zakończy swój żywot ;] 😎 🙄

• webis
      Członek
      Liczba postów: 201

Nigdy z tego nie korzystałem. Mam w Tak Taku Era Gadu-Gadu. Płacę 1,5 zł tygodniowo i mam spokój z aplikacjami, transferami danych i innymi.

• Anonimowy
      Gość

Blom – Nimbuzz jest znany głównie z tego, że posiadał darmowe GG tysiące ludzi właśnie dlatego go instalowało. Wyobraź sobie ile nimbuzz może stracić użytkowników już nie mówie o tych co byli za skype a ten protokół jak ci wiadomo też został usunięty.

• Anonimowy
      Gość

Tylko czekać aż to GG usunie swój protokół w innych alternatywach np. palringo, inspiro wtedy będziemy skazani na mobilne GG 😛 ;]

• Anonimowy
      Gość

Niumbuzz był świetny, prosty ale ładny interfejs, szybki ale niestety w Polsce cięzko będzie wkraść mu się w łaski po zerwaniu umowy z GG. Sam polecam Pidguin (pingwina) obsługuje wszystkie protokoły, działa szybko, nie zawiera reklam i wszysko co najlepsze!

• Anonimowy
      Gość

@Lordrook, chyba chodzi ci o Pidgina 😉 Zmienilem juz jakis czas temu z gg 6, bo mnie juz troche zaczelo wkurzac i powiem szczerze – strzal w 10 – zero reklam, zero problemów, wszystko działa szybciej i lepiej niż dziadostwo od gg

• Anonimowy
      Gość
    • PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

z tym gg wygra i tak jabber. Już teraz mam sporo znajomych co zarzucili gg na rzecz google talk i jabber. Jak już wykasują możliwość transportu w jabber to i ja chyba zarzucę kontakt w gg.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 9
Odpowiedz na: Odpowiedź #281656 w Koniec Gadu-Gadu w Nimbuzz i darmowego GG we FreeM
Twoje informacje:

Anuluj