Start Forum Sprzęt Komputery i akcesoria Komputer stacjonarny na złom ?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Według badań Millward Brown SMG/KRC nawet 45 proc. rodzin w Polsce posiada komputer stacjonarny. Jednocześnie systematycznie rośnie liczba sprzedawanych notebooków. Systematycznie spadają ceny laptopów. Czy to wystarczy, aby komputery przenośne całkowicie zdeklasowały stacjonarne? Jaka przyszłość czeka tradycyjne PC-ety?

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138400

Tylko laptop.Kto nigdy niemial ten niedostrzeze samych plusow.A na pc graja tylko dzieci.Do gier jest psx,xbox,iphon

• Anonimowy
      Gość

oj Tomek – powiem Ci w życiu miałem 3 kompy – składaki – psx, ps2 n-gaga i lapa mam też pod ręką! i napewno nie zgodzę się że na kompach grają DZIECI! tak się dzieje raczej na konsolach… Zaletą NAJWAŻNIEJSZĄ kompa stacjonarnego jest MOŻLIWOŚĆ SAMODZIELNEJ KONFIGURACJI – ile to w marketach sprzedaje się wypasionych kompów z 4 rdzeniowym prockiem i np. grafą 9500gt… pytanie PO CO? komp stacjonarny ma poza tym WIĘKSZĄ MOC niż laptop – zresztą wystarczy porównać moc zasilaczy – w lapie < 100W w stacjonarce 500 W i w górę! Wszystko zależy kto i do czego używa sprzętu ale moim zdaniem podstawa to PC a lap jest do zadań poza domem – najlepiej netbook! no a z konsoli to PS2 chociaż na dobrym kompie można OSTRO pograć 🙂

• Rork
      Członek
      Liczba postów: 133

Ja mam laptopa i dwa stacjonarne. Zarówno laptop, jak i stacjonarny mają swoje wady i zalety.

Stacjonarne na pewno nie znikną, jednakże staną się elementem niszowym. W większości biur, na przykład, stacjonarne trzymają się ostro (choć nieraz przybierają one formę terminali bądź mini-pecetów) i nie puszczają.

• Anonimowy
      Gość

Tekst pełen pierdół nie wnoszący nic nowego.

• Anonimowy
      Gość

przeczytajcie o wadach notebooka !! ze za ciezki, ze bateria krotko trzyma, wrazliwosc na wstrzasy !! Ludzie, to sa wlasnie zalety laptopa !! bo to stacjonarny jest ciezki, bardziej wrazliwy na wstrzasy i baterii nie ma wogole do podtrzymania napiecia !! Tylko laptop, a stacjonarny chyba do zadan specjalnych. Mam 2×2,4GHz, 4GB Ramu, dysk 7200 obr 16 MB, a ekran 1440×900 jest tak ostry, ze wole moje 15,4 cal niz wiekszosc monitorow 19 cal za cene ponizej 500zl, szczegolnie ,ze wiekszosc 19tek nie ma wiekszej rozdzielczosci niz moje 15 cal !!. Tylko laptop, szczegolnie, ze pojawily sie z ekranem 20 cal !! A prawdziwa wada laptopow jest ich cena !!

• Anonimowy
      Gość

Dużą wadą stacjonarnego jest dużo kabli i korowody z przenoszeniem w przypadku takiej konieczności. Także dziś gdy laptopy są w stosunkowo niskich cenach i dorównują stacjonarnym funkcjami. Stacjonarne na złom.

• Anonimowy
      Gość

laptopy tanieja, taki do codziennej pracy mozna dostac juz za 1000zl, pobieraja o wiele mniej pradu niz stacjonarne a bateria sprawia ze maja UPS w sobie. pozatym jesli chce ktos sobie podlaczyc plazme pod laptop to nie ma problemu. brak mozliwosci upgrejdu to taka sciema, w nowszych mozna zmieniac juz karty grafiki, a nawet stacjonarnego nie zmodernizujemy zawsze, czesto zmienia sie architektura procesorow, pamieci, grafiki. a do gier mysle ze sa konsole, wlasciwie to najlepszym wyjsciem bylby Playstation3 z linuxem. wszystko w jednym 🙂

• Anonimowy
      Gość

http://www.telix.pl to straszna lipa, taka sama jak fruli; co za lans się tu urządza; nie dziwne że urzytkownicy przeszli na inne portale telekomunikacyjne. FRULI i temu podobne syfy traktuje się na równi z allegro i komputronikiem, co za rozeznanie w rynku; I tak oto się traci wiarygodność reklamując kupę gdzie tylko to możliwe. HAHAHAHA

• Anonimowy
      Gość

dziewczynko co ty brałaś?

• Anonimowy
      Gość

Przestańcie pisać takie pierdoły. Komp stacjonarny jest prawie dwa razy tańszy niż laptop. I to jest jego największa zaleta. Poza tym łatwość konfiguracji jest nieporównywalna. Sam mam laptopa, ale w przyszłości na pewno wrócę do stacjonarnego.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
Odpowiedz na: Odpowiedź #175563 w Komputer stacjonarny na złom ?
Twoje informacje:

Anuluj