Start Forum Rozrywka Konkursy i loterie Jesienna Fiesta, czyli konkursowy spam SMS-owy Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Uważam, że konkurs PLAY’a, pt. „Jesienna Fiesta” jest jednym z najbardziej naciągających konkursów z jakimi człowiek mógłby mieć do czynienia – napisał do Telix.pl Czytelnik.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• PROZAK
      Uczestnik
      Liczba postów: 1932

Nie wiem jak jest na karcie ale w abonamencie przy podpisywaniu umowy zaznaczyłem ze nie chce żadnych SMS-ów informacyjnych czy z nowymi informacjami na temat sieci play i nic nie dostaje.

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138387

Chyba w wakacje był też konkurs play. Wtedy wysłałem STOP i było dobrze aż do teraz. Zaczął się nowy konkurs i zaczeły się telefony z automatu play. I znowu musze wysyłać STOP!

• Anonimowy
      Gość

W karcie jest tak samo, jeśli odmówisz przetwarzania danych w celach marketingowych nie będziesz dostawał smsów reklamowych i konkursowych

• Blom
      Uczestnik
      Liczba postów: 2972

Ja niestety mi nie wyrażenia zgody na reklamy – otrzymuję reklamy, regularnie, 3 dziennie.
      Do tego ciągłe problemy z siecią, nie działające kody, reklamacja rozpatrywana już 37 dzień.
      Jestem wdzięczny losowi, że umowa kończy mi się już w listopadzie.
      Jeśli dalej nic się nie będzie poprawiać to nie podpiszę nowej 😡

• Poll
      Członek
      Liczba postów: 1733

Potwierdzam co PROZAK pisze. W abonamencie nie dostełem jeszcze ani jednej reklamy. Na kartę dostałem telefon z propozycją którą oczywiście odrzuciłem .
      Lucek, zmień komputer bo mi Play24 niemal zawsze działa. Częściej miałem problemy z Orange.

• Anonimowy
      Gość

Co to mówić… jeżeli tak jest faktycznie to bardzo kiepsko to wygląda.

Zarobią kasę w nieuczciwy sposób na użytkownikach ale taka nieuczciwość odbije się czkawką.

Nie warto być łapczywym.

• Anonimowy
      Gość

[quote]Nie wiem jak jest na karcie ale w abonamencie przy podpisywaniu umowy zaznaczyłem ze nie chce żadnych SMS-ów informacyjnych czy z nowymi informacjami na temat sieci play i nic nie dostaje. [/quote]

Ja też zawsze zaznaczam to osobą przenoszącym numer.
      A i tak sporadycznie coś się im wyśle, czy zadzwoni.

• Anonimowy
      Gość

Konkurs jest realizowany delikatnie mówiąc w chamski sposób. Dzwonią z zastrzeżonego numeru 😳 i wprowadzili myk, że po naciśnięciu (chyba 1) kasują z konta 4,88. 😮 Osobiście nie biorę udziału w takich „konkursach”, ale za sposób realizacji należy Play napiętnować. Poszkodowani powinni wysyłać skargi do UOKiK. Poza tym należy sprawę nagłaśniać tak jak z durNotką, trudnościami z przelogowywaniem na Plusa, ostatnio z kodami, z niedziałającym Play24, szumiącymi i zanikającymi rozmowami na GSM i wieloma innymi „cudami”. To, że korzystamy z taniego supermarketu telekom. jakim jest P4 nie oznacza, że nie mamy widzieć problemów.

• Anonimowy
      Gość

Dzwonią z zastrzeżonego numeru. Dla wszystkich którzy mają jeszcze wątpliwości proponuje artykuł z dnia 21.10.2010 pod adresem gsm.biz.pl PS: Mam nadzieje że redakcja telix.pl wybaczy mi że wstawiłem link.

• play4you1
      Członek
      Liczba postów: 5

W każdym przypadku (abonament, zarejestrowana karta, mix) można zastrzec, że nie chcemy otrzymywac wiadomości marketingowych. Można to zmienić w trakcie trwania Umowy/ korzystania z Usług. Dlatego, jeżeli ktoś ma zaznaczone zgodę na otrzymywanie takich wiadomości- to mamy możliwość ich wysyłki.
      Fakt każdy uczestnik konkursu dodatkowo może wycofać się niego wysyłając sms na podany numer.

• Anonimowy
      Gość

[quote]Fakt każdy uczestnik konkursu dodatkowo może wycofać się niego wysyłając sms na podany numer. [/quote] to prawda może się wycofac, ale czy zrobi to dziecko, które odbierze taki telefon i posłucha lektora i wciśnie „1” ? Problem w tym, ze aby zrezygnowac z tych sMsów trzeba znac własnie numer i hasło rezygnacji, a nie wiem, czy zna go chociaz 1 % z tych, którzy otrzymają SMsa konkursowego, a potem płac i płacz. A jak regulamin mówi to codziennie 1 SMS za 4,88 zł z VAT. Czyżby kara za utrzymanie numeru za 5zł?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
Odpowiedz na: Odpowiedź #235361 w Jesienna Fiesta, czyli konkursowy spam SMS-owy Play
Twoje informacje:

Anuluj