Start Forum Sprzęt Komputery i akcesoria Internet przez komórkę osiem razy szybciej (Aktualizacja)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Na rynku pojawił się prosty w obsłudze program OnSpeed, który zainstalowany na laptopie pozwala na zwiększenie prędkości połączenia modemowego nawet 10 krotnie, a poprzez telefon komórkowy z systemem GPRS nawet 8 krotnie.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138380

Chyba czegoś tu nie rozumiem… zrobiłem sobie test na stronce i:

1001.97 kbps Twój wynik bez OnSpeed

750.13 kbps Twój wynik z OnSpeed

Czyżby o to chodziło??

• Anonimowy
      Gość

@KyokoMai: ja miałem akurat odwrotne proporcje 🙂

• Anonimowy
      Gość

Szkoda że na stronie nie ma żadnego wyjaśnienia na jakiej zasadzie działa oprogramowanie, nie ma czegoś takiego jak przyśpieszenie łączą niezależnie od ISP.

• Anonimowy
      Gość

Ależ jest – w FAQ. Napisane jest bowiem, iż zapytanie zostaje przekierowane do serwera który kompresuje stronę, grafiki oraz flashe a następnie wysyła nam spakowaną stronę po czym owy programik ją niewidocznie rozpakowuje. Wiadomo, że jak masz łącze 1Mbps, to nie ma bata żeby uzyskać na nim 10Mbps. Fizycznie niemożliwe. Ale z takim mykiem – teoretycznie do zrealizowania. Coś podobnego do OperyMini w telefonach komórkowych…

• Anonimowy
      Gość

Pobrałem, przetestowałem i różnicy nie widzę między działaniem łącza z i bez programu. A jeśli nawet różnica była, to tak subtelna, że dla mnie nie wyczuwalna i na pewno nie warta 69 zł ;/

• Anonimowy
      Gość

u mnie nie działa a właśnie tak się łącze z netem 🙁 nie widać żadnej różnicy

• Anonimowy
      Gość

ten test to wał jakiś zrobiłem pomiar pokazało ok 1 mbps potem pisało żeby zrobić pomiar po uruchomieniu programu a że ja nie instaluje byle czego pomyślałem przetestuje bez softu i wyskoczyło mi ponad 4mbps! Wnioski sformułujcie sami…

• Anonimowy
      Gość

Co za ściema, oto co pisze w FAQ producenta tego programu, oczywiście na samym dole 😉

ONSPEED nie przyspieszy przeglądania HTTPS (bezpiecznych witryn), pobierania ani wysyłania plików takich jak MP3, exe lub mediów strumieniowych (przez usługę FTP lub programy do współdzielenia plików). W przyszłości te funkcje zostaną dodane do programu ONSPEED.

• Anonimowy
      Gość

Szanowny Telixie 🙂 Nie reklamuj bubli na swoim sajcie.Lacze od ISP jest odgornie przyciete na ruterze dla danego usera.Ten programik to sciema.Serwer laczy sie z zadana strona WWW,analizuje jej zawartosc i w postaci skompresowanej zawartosci wypluwa w nasza strone.Mysle,ze ten sam cel mozna osiagnac jesli chodzi o dial-upy przez odpowiednie ustawienie modemu i kompresji oraz odpowiednie skrypty.Ten soft nie jest wart tej kasy.

• Anonimowy
      Gość

Testowałem ten program na Playu i jedyna korzysc to to że kompresuje dane czyli zmniejsza ilośc danych odbieranych, ale jeśli chodzi o prędkośc to jest wręcz wolniej, a nie szybciej. Zresztą ten program to odpowiednik Era Blueconnect compresor czy iplus optimizer.

• Anonimowy
      Gość

Wgrałem to na laptopa, łączę się transmisją danych przez Plusa, ustawionego na dial upie. Rzeczywiście prędkość wzrosła, a kontrola kosztów pokazuje, że wychodzi sporo taniej. Nie znam innych rozwiązań, ale z tego co patrzę w necie, to jest kilka darmowych programów, które u mnie jednak nie działają, a ten działa. Może też dlatego działa dobrze, że mam dobry zasięg.

• Anonimowy
      Gość

Oto odpowiedź do wszystkich pseudo znawców którzy wypowiadali się na temat iż niektórzy nie potrawią rozpoznać łącza dial-up od szerokopasmowego. Oto drodzy "eksperci" co pisze na oficjalnej stronie programu OnSpeed:

ONSPEED współpracuje niemal z każdym typem połączeń, obsługuje:

– Wszystkie analogowe połączenia telefoniczne przez modem

– Wszystkie cyfrowe połączenia telefoniczne

– Niektóre łącza szerokopasmowe (do 2 Mb)

– Wszystkie połączenia z laptopa przez telefon komórkowy (przez GPRS/3G)

Skoro producent nie pisze dokładnie o jakie łącza szerokopasmowe mu chodzi i w jakim stopniu owy program jest w stanie przyspieszyć użytkowanie internetu to wszelkie nażekania na niewydajność programu są jak najbardziej uzasadnione. Tym bardziej że skrypt zainstalowny na stronie web producenta programu OnSpeed do testowania prędkości dostępu do internetu wciska zwykły kit. W domu gdzie ma łącze ok. 2 mbit według strony speedtest.net na stronie OnSpeed wskazywało mi że mam 600 kbps, a po zainstalowaniu programu 1300 kbps. Ściema i nic więcej. Producent wpowadza w błąd przyszłych użytkowników produktu.

• Anonimowy
      Gość

no cóż ten program nie spełnił moich oczekiwań. W 2 dniu testów wywaliłem go z mojego komputera , a to dlatego że nie przyspieszył ale wręcz odwrotnie zwolnił mi komputer. Ten program wyciągał jakieś dane .

• Anonimowy
      Gość

przecież to głupota jakaś:) ale jak na wszystko jeleni nie brakuje:) Ludzie kupujcie 🙂 Ja tam wole telefon 3G i nic nie muszę przyspieszać…

• Anonimowy
      Gość

’eksperci’ a nie lepiej po prostu kupic szybszy internet?? Zamiast bawic sie w jakies programy?? Dzieki ktorym nic sie nie dzieje a tylko na naszej glupocie jakies „dziady” zarabiaja kaske i naciagaja na platne wersje. Nie testowalem programu i nie zamierzam. 😀

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #167986 w Internet przez komórkę osiem razy szybciej (Aktualizacja)
Twoje informacje:

Anuluj