Start Forum Operatorzy Operatorzy stacjonarni Internet dla studenta, na 2 osoby

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
  • Autor
    Wpisy
    • vian
      Członek
      Liczba postów: 11

Najlepiej to zorientuj się, jakie kablówki są u Ciebie dostępne. Łącza od nich są zdecydwanie szybsze i tańsze niż w przypadku mobilnego internetu gsm. Gdzie w ogóle wynajmujesz to mieszkanie, jaka dzielnica?

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139119

A może Play? Abonament jest stosunkowo tani, do tego mają niezły zasięg w całej Warszawie. Mobilny internet swoją drogą to świetna rzecz, bo możesz korzystać z niego wszędzie, a, jako że jesteś studentem, czasem i na kolokwiach się przydaje;)

• Anonimowy
      Gość

Wydaje mi się, ze jak macie 100 złotych to już lepiej wziąć kablówkę:) Będzie tv i telewizor. Ja miałem Orange przez rok i było ok, ale do obejrzenia onetu i tyle. Nic poważniejszego nie dało się ściągać. Jednak net z kabla jest najlepszy i najszybszy. W Wawie masz kilku operatorów typu UPC, Aster czy Vectra.

• Anonimowy
      Gość

Play się nie nadaje. Łącze nie wykorzystuje wszystkich możliwości UMTS, max. szybkość jaką można osiągnąć to jedynie 1 Mbit/s. Poza większymi miastami szybkość drastycznie spada

• Anonimowy
      Gość

Najlepiej to zorientuj się, jakie kablówki są u Ciebie dostępne. Łącza od nich są zdecydwanie szybsze i tańsze niż w przypadku mobilnego internetu gsm. Gdzie w ogóle wynajmujesz to mieszkanie, jaka dzielnica?

• Anonimowy
      Gość

Ej ja mam Play i nie narzekam. Mam abonament. Płacę 45zł za 5GB miesięcznego limitu i 1Mbps. Do codziennego użytku w zupełności mi to wystarcza.

• Anonimowy
      Gość

Tyle że w przypadku ofert internetu mobilnego masz ograniczenia ilości pobieranych danych. Tak jak pisałem, moim zdaniem najlepsze są opcje łącza dostępne przez kablówkę.

• Anonimowy
      Gość

Wiecie, mi na mobilności nie zależy, potrzebuje szybkie łącze do mieszkania. Nie chcę żadnych limitów pobieranych danych, bo jak ściągnę parę filmów, czy seriali to będzie problem. Zresztą jak ma to być internet na 2 osoby to ciężko korzystać z mobilnego netu typu play.

@NomenOmen
      wynajmuje na Ursynowie, skrzyżowanie KEN i Płaskowickiej. Jak mogę sprawdzić jakie sieci są u mnie?

• Anonimowy
      Gość

Dostępność można zazwyczaj sprawdzić na stronach poszczególnych operatorów albo rozejrzeć się w bloku po skrzynkach z kablami, czy nie ma naklejek firm. Ja mieszkam w sumie blisko Ursynowa, na Natolinie i mam tu możliwość wyboru między UPC i Aster. Ja akurat mam Aster, ale jestem średnio zadowolony. Najgorsze jest łącze, za wolne jak dla mnie, UPC ma lepsze, tzn. szybsze.

• Anonimowy
      Gość

Byłam w Aster swego czasu. We wrześniu skończyłam mi się umowa i teraz mam podpisaną umowę z Vectrą (dopiero się pojawili w tym mieście). Zrezygnowałam z Aster, bo stosunek cena/ szybkość łącza wypadała o wiele korzystniej w przypadku Vectry. Teraz mam prędkość 8 Mbit, które 100% zaspokajają moje potrzeby:)

Ja mieszkam w centrum, więc nie wiem czy na Ursynowie też Vectra działa.

• Anonimowy
      Gość

w stolicy operatorami tv kablowej są: UPC, Multimedia, Vectra, Aster. Najkorzystniej jeśli chodzi o cenę internetu wypada Vectra i UPC. Sam mam 8Mbit w UPC, z czego ogólnie jestem zadowolony, ale porównując oferty, to chyba trochę przepłacam

• Anonimowy
      Gość

Dobra, widzę że trzeba założyć kablówkę i już, tylko jak oni liczą pojedyncze usługi? Można wziąć samego neta bez telewizji? Czy lepiej w pakiecie? Patrzyłem na klatce i skrzynki są oklejone przez Astera i Spraya. Jeszcze nie sprawdzałem przez neta dostępności, ale w wolnej chwili to zrobię .

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
Odpowiedz na: Odpowiedź #229496 w Internet dla studenta, na 2 osoby
Twoje informacje:

Anuluj