Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Internet bez gwarancji: dostawcy internetu wprowadzają Polaków w błąd

Przeglądanie wątku odpowiedzi 1
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Rzeczpospolita” pisze, że dostawcy internetu naciągają klientów. Internauci skarżą się, że deklarowana w materiałach promocyjnych dostawców przepustowość jest nieosiągalna. Wszystko przez złe przepisy prawa telekomunikacyjnego, które nie chronią konsumentów, lecz są korzystne dla firm – mówi UOKiK.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138381

Niestety sam wpadłem w taką szmirę ;(.
      Póki miałem 2Mbitowe łącze nie było problemów. Jak przeszedłem na nową umowę z 10Mbitami to początkowo także nie było problemów. Ale po 3-4 miesiącach jak sprzedali więcej takich abonamentów prędkość w godzinach szczytu (18-22) zaczęła spadać. Najpierw do 8, później do 5 a teraz już bywa nawet 1,5Mb/s. Mam nadziej, że już gorzej nie będzie, gdyż jeszcze zostało mi 1,5 roku umowy. Zresztą i tak poinformowałem już dostawcę, że jak do kwietnia nie poprawią sytuacji i nie będzie przynajmniej 5Mb/s to rozwiążę umowę i zapłacę karę umowną :(.

Gdyby ta ustawa weszła do tego czasu w życie to przynajmniej nie musiałbym nic płacić :).

Przeglądanie wątku odpowiedzi 1
Odpowiedz na: Odpowiedź #242890 w Internet bez gwarancji: dostawcy internetu wprowadzają Polaków w błąd
Twoje informacje:

Anuluj