Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi HTC Hero w Play będzie droższy

Przeglądanie wątków odpowiedzi 23
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Jak podaje rzecznik Play potencjalnych klientów tego operatora czeka w niedługim czasie podwyżka cen telefonu HTC Hero. Na blogu Marcina Gruszki możemy przeczytać, że „zbyt dużo osób postanowiło w ten sposób dorobić w kryzysie – o czym świadczy liczba wystawionych sztuk na portalach aukcyjnych”.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138392

głupota , ważne że płacą abonament , a co zrobią z tel ich sprawa!

• johnny-18
      Członek
      Liczba postów: 1012

Każda wymówka jest dobra…

• Anonimowy
      Gość

A ojro spadło, więc tym bardziej tłumaczenie do bani.

• Anonimowy
      Gość

Dlatego sam się przyznał, że pora dorobić się 😛

• Fawu
      Uczestnik
      Liczba postów: 226

Hm… dziwne,że nie powiem głupie tłumaczenie.

• Anonimowy
      Gość

OJJJJJJJJ nie podoba mi się takie podejście Playa do sprawy :/ coraz bardziej zaczynają się wypinać na klienta! moim zdaniem mają najlepszą ofertę na rynku ale takim zachowaniem mogą sprawić że część ludzi po prostu straci do nich szacunek… telefon po zakupie jest własnością osoby która ją kupiła i każdy ma prawo robić ze swoimi rzeczami to na co ma ochote! a HTC Hero i tak nie należy do najlepszych fonów pod względem stosunku cena/jakość!

• Anonimowy
      Gość

Myślę, że Play dopłaca więcej do telefonu z myślą, że klienci będą używać więcej transmisji danych w telefonie, nawet poza pakietami, dzięki temu sieć będzie na tym zarabiać. Jeśli jednak klienci sprzedają telefony, więc nie będą korzystać z funkcjonalności telefonu, która wymaga stałego połączenia z siecią, więc nie będzie zarobku dla operatora.

• Anonimowy
      Gość

Mogliby lepiej znać rynek. Ludzie od dawna tak robią, a Ci się mocno zdziwili. Tak czy inaczej podwyższanie cen i to 2 tygodnie po premierze jest złą decyzją i kolejnym dowodem na chaos w Playu

• Anonimowy
      Gość

Mnie tam nie dziwi takie zachowanie Playa. Sami są jednak sobie winni bo przy takim telefonie (czyt. o internetowym przeznaczeniu) powinni obowiązkowo dołączać do wyboru jeden pakiet na transmisje danych czyli np za 15PLN. To rozwiązało by ten problem a oni zyskali by dodatkową kasę. Bo jeżeli ktoś chce taki telefon to albo jest to dla niego narzędzie albo zabawka, przy pierwszym net jest niezbędny a przy drugim niech klient płaci za niechciane usługi lub się dobrze zastanowi. Wtedy nie trzeba już zmieniać ceny bo 24m-ce x 25PLN abo oraz net 24 x 15PLN plus telefon 1099 daje razem kwotę 2059PLN. To już jest cena rynkowa aparatu…

• Anonimowy
      Gość

widac ze p4 zaczyna powaznie zaciskac pasa..teraz czepiają sie rydzFonu i Fonia aby zapchac czesc przychodów..z transmisją danych(zasiegiem edge/3g p4)nie jest najlepiej-patrz mapka.nie zaluje ze wzialem minimixa za10pln/mies gdzie mam w pakiecie 50min za9pln+2min i do 20min miesiecznie z 1za2..play to siec do rozmów,a na transmisji danych chca zbic kokosy-NIE UDA SIE bo umowy z plusem nie udalo sie p4 renegocjowac.niech budują siec

• Anonimowy
      Gość

Popieram. Walić kombinatorów po rogach.

• Anonimowy
      Gość

Telefon już jest droższy. W One Play 25/24M kosztuje 1099 zł, w One Play 25/36M kosztuje 799 zł (wcześniej 499 zł).

• Anonimowy
      Gość

Pytałem się w sączu kiedy bedzie 7 dziś 20 a telefonu nie ma skąd oni wzieli to że na aukcjach jak do warszawy doszły po 1 tel na salon PLAY nie dawaj jaj

• Anonimowy
      Gość

A tak na PS jak chcecie kupić Ten Telefon to musicie do Tajwanu jechać w Polsce jeszcze nie ma…

• Anonimowy
      Gość

Dajcie sobie siana play podnosi ceny aby zarobić jeszcze więcej lub ma niewielka ilość ich na stanie.Play powinno interesować czy ludzie płacą im haracz w postaci abo co by im sie zwracało za te telefony a nie interesować sie co robić z nimi ludzie jedni sprzedają bo im nie pasuje inni dla zarobku Ale To ich sprawa PŁACĄ ZA TO TYLE ILE PLAY CHCIAŁ mogą nawet zupę upitrasic i nikogo nie powinno to obchodzić .głupie tłumaczenie jak i chęć większego zysku przez play ,bo play nie traci gdyż pan ustalił ceny -Już przestało sie opłacać ?

• Anonimowy
      Gość

Ma bardzo niewielką ilość a Rzecznik jak każdy rzecznik ma kłamać za to mu płacą … z drugiej zaś strony play odniósł 32 miliony straty ale strata na początku to standard

Play nie wypinajcie się na ludzi bo to oni was utrzymują i jak chcecie klientów to zachęcajcie ich a nie odpychajcie podważaniem cen… Po prostu kupili za drogo(bo w małych ilościach a telefonów ma nie zabraknąć tyle że nie za przestępną cene jak obiecywał wspaniały rzecznik) i teraz muszą cenę podnieść bo im się nie opłaca

• Anonimowy
      Gość

Witam mam zamówiony ten telefon,nadmieniam że nie korzystam dużo z internetu przez telefon.

Proszę wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym internetem i HERO,czytam że sam się łączy do sieci,czy to prawda?Czy można mieć ten telefon i w ogóle nie korzystać z internetu, a jeżeli już się łączy to czy robi to często.

Proszę nie śmiejcie się tylko chciałbym aby ktoś mi wyjaśnił o co w Hero chodzi dokładnie z tym internetem.

Dziękuję za każdą wiadomość.

• Anonimowy
      Gość

Chodzi o to, że Hero ma na pokładzie liczne aplikacje, które do funkcjonowania potrzebują dostępu do internetu np. Kursy giełdowe, Prognoza pogody (jeśli umieścisz na pulpicie zegar z prognozą pogody to będziesz miał stale wyświetlaną prognozę dla swojej miejscowości pod warunkiem że masz dostęp do internetu) i wiele innych. Oczywiście dostęp do internetu przez sieć można zablokować, można korzystać z internetu przez WiFi. Pakiet 500MB za 15 zł w Play byłby ciekawą propozycją gdyby nie fakt, że dotyczy on dostępu do internetu wyłącznie poprzez sieć nadajników Playa, a tych nie ma jeszcze zbyt wiele.

• Anonimowy
      Gość

Do Marco,dziękuję za odpowiedź ale czy te kursy giełdowe bedą ściągane jak mi nie są potrzebne?Widziałem że ma jakieś programy do zdjęć,czy też będzie mi się łączyć?

Marco mam pytanie czy mogę wszystkie próby łączenia z internetem wyłączyć??Mam w domu router to Hero będzie się łączył z siecią przez niego,ale jak pójdę na cały dzień do pracy?Wybacz może moje trochę naiwne pytania ale chcę się przed zakupem wszystkiego dowiedzieć żeby później nie być zdziwionym że mnie wykasował.Czy może lepiej zrezygnować z zakupu.

Dziękuję za wszelkie informacje.

• Anonimowy
      Gość

wojciech_n2 udajesz.. czy jak? skoro nie bedziesz uzywał hero z internetem to po co kupujesz hero? to tak jakby ktoś przed zakupem veyrona zastanawial sie czy na pewno bedzie mozna założyć gaz. sorry ale takie "dylematy" mnie rozwalają – nie stać, to nie kupuj..

• Anonimowy
      Gość

Do XXX jak już wyżej napisałem kto pyta nie błądzi.Nie powiedziałem że nie będę korzystał z internetu w tym telefonie ani ze mnie nie stać.Po prostu można zawsze się zapytać. Tak można kupić inny telefon uboższy w funkcje ale ja jak już kupuję to telefon musi mi się także podobać.

Pozdrawiam.

• Anonimowy
      Gość

Czyli jak zwykle: "mam fajny telefon, bo ma on multum funkcji… ale i tak korzystam tylko z dwóch: rozmów i sms-ów…" Bo trzeba przecież mieć telefon lepszy od sąsiada/kolegi. Podobnie rolnicy kupują traktory; musi być silniejszy od tego co ma sąsiad bez względu na to, że to wywalanie kasy w błoto. Polacy też tak kupują auta… Potem narzekają, że nie stać ich na utrzymanie. Żałosne.

• Anonimowy
      Gość

Witaj! jak chciałbym być takim snobem jakim według Ciebie jestem to do mojego hobby audiofilskiego kupiłbym sprzęt firmy BANG & OLUFSEN a nadmieniam że byłoby mnie stać.No tak ale co ja się wysilam najpierw trzeba znać wyroby tej firmy.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 23
Odpowiedz na: Odpowiedź #180283 w HTC Hero w Play będzie droższy
Twoje informacje:

Anuluj