Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Heyah rozszerza ofertę internetową

Przeglądanie wątków odpowiedzi 36
  • Autor
    Wpisy
    • bruno
      Członek
      Liczba postów: 217

Dla Nowej Heyah wprowadzony został modem USB Huawei E160G- wystarczy włożyć do niego kartę sim, podłączyć do laptopa i korzystać z internetu, bez rachunków i konieczności płacenia abonamentów.

Modem oczywiście markowy, bo czarny z czerwoną łapą

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138798

bruno, ale temat o internecie był niedawno zakładany i tam też poruszana była kwestia heyah… nie wiem czy jest sens zakładać nowy wątek…

• Anonimowy
      Gość

no fakt, jest to coś innego. no i fajne że nie trzeba się związywać umową…

• Anonimowy
      Gość

To oferta nieco inna niż wszystkie dlatego warta jest założenia osobnego wątku. Osobiście uważam, że jeżeli chodzi o sporadyczny dostęp do internetu to ciężko będzie znaleźć lepszą ofertę, jednak mam nadzieję, że w Heyah pojawi się coś jeszcze dla użytkowników, którzy korzystają z internetu stale i ściągają pliki.

• Anonimowy
      Gość

tak na prawdę to dla ściągających pliki jeszcze się ciekawa oferta telefoniczna nie pojawiła… wciąż za pobieranie plików są wysokie stawki…

• Anonimowy
      Gość

Internet w Heyah jest bardzo ok Ale rzeczywiście, jeśli chodzi o sciąganie plików, to takie stawki mogą być zabójcze- zwłaszcza, jeśli pliki są duże. Ale w takim wypadku zawsze można wziąć jakiś internet abonamentowy- u opów, czy kablówkę, bo wtedy znacznie bardziej się opłaca.

• Anonimowy
      Gość

abonamentowy najtaniej wychodzi przez kablówkę, ewentualnie jak się trafi na dobrą promocję to u stacjonarnego operatora, ale wśród komórkowców maniacy ściągania przez internet sobie jeszcze długo nie poszaleją. Ale do takiego prostego użytkowania heyah jest jak najbardziej ok

• Anonimowy
      Gość

Heyah jest o tyle fajny, że Era ma chyba najlepszy w Polsce zasięg. Poza tym ma pozwolenie na wybudowanie kolejnych 600 nadajników na internet, więc zdecydowanie będzie liderem. O takim zasięgu np. Play może sobie tylko pomarzyć. Taką Heyah, czy blue Ery możesz wziąć ze sobą wszędzie, Play tylko w większych miastach. A kablówka zawsze jest stacjonarna. Dobre posunięcie Heyah

• Anonimowy
      Gość

no wiem, że jeśli o mobilny net chodzi to era przoduje. ale z drugiej strony ja tak często nie korzystam z netu poza domem, a jak już korzystam to wystarcza mi korzystanie z netu w komórce…

• Anonimowy
      Gość

No to spokojnie wystarczy Ci Heyah, bo cena internetu z modemem jest taka sama jak tego w komórce:)

• Anonimowy
      Gość

Era wypuściła teraz studencki starter blue z modemem ZTE MF100 i ekstra kasą na start za 199zł.Na razie zestaw można kupić w salonach Ery w większych, studenckich ośrodkach, ale za kilka dni będzie można go zamówić też przez stronę Ery. Cena modemu niska, bez sima, stawka rozliczeniowa 3gr/100kb. Kolejna dobra oferta Ery na prepaidowego neta

• Anonimowy
      Gość

o tym założyłam osobny wątek to w końcu nie heyah tylko era

• Anonimowy
      Gość

Mi się wydaje, że nie ma wielkiego szału z tym internetem, stawka nie jest najniższa na rynku, modem też sporo kosztuje, ale niestety jeśli o to chodzi, to sytuacja wygląda podobnie u większości operatorów.

• Anonimowy
      Gość

ale patrząc na konkurencję to oferta jest jak najbardziej ok, a modem jest stosunkowo tani – takiego nie dostaniesz za tą cenę, z gwarancją i bez simlocka na rynku.

• Anonimowy
      Gość

Jeśli chodzi o internet, to sądzę, że akurat Play ma ciekawszą ofertę,a modemy u wszystkich operatorów są w podobnej cenie.

• Anonimowy
      Gość

z tego co się orientowałam to jednak u innych modemy są droższe… jest gdzieś jakieś zestawienie?

• Anonimowy
      Gość

w heyah za to o grosik mniej za 100 kb wyrównuje się…

• Anonimowy
      Gość

A w Erze starter za 25 zł jest już w cenie modemu?

• Anonimowy
      Gość

a nie wiem nawet, trzeba by doczytać…

• Anonimowy
      Gość

Starter jest już w cenie czyli za wszystko płacimy 199zł.Wieć po kalkulacji wychodzi na to samo, tylko później net w Heyah jest tańszy.

• Anonimowy
      Gość

niby tylko o grosz, ale jak podliczyć to tych groszy trochę będzie…

• Anonimowy
      Gość

Szczególnie jak ktoś dużo korzysta z internetu- wtedy nieco droższy modem zwróci się od razu.

• Anonimowy
      Gość

no dokładnie. 100 kb to przecież malutko, przy jednorazowym wejściu do netu zaoszczędza się automatycznie znacznie więcej.

• Anonimowy
      Gość

Szkoda jednak, że nie ma w Heyah żadnych pakietów internetowych żeby usługa była jeszcze tańsza.

• Anonimowy
      Gość

myślę, że przyjdzie czas i na to, a póki co i tak jest tanio, więc nie narzekam…

• Anonimowy
      Gość

Wiadomo, szczególnie, że w Heyah jest najtaniej, ale ja czekam jeszcze na lepszą ofertę, może wtedy zdecyduję się na mobilny internet.

• Anonimowy
      Gość

mi mobilny net przydaje się "w drodze" w której bądź co bądź stosunkowo często bywam. I tak nie siedzę wtedy w necie po to żeby siedzieć, ale żeby na szybko sprawdzić pocztę czy wygooglać coś. Dużo kasy na to nie tracę, a podejrzewam, że miałabym problem, żeby wykorzystać całe pakiety…

• Anonimowy
      Gość

Na szczęście podwójne doładowania obejmują także internet, więc nie jest on aż tak drogi jeśli się korzysta sporadycznie;)

• Anonimowy
      Gość

no ale bądźmy szczerzy, w komórce nie korzysta się z netu za długo, bo jak nie kasy brakuje, to komórka pada,a poza tym co to za przyjemność na takim małym ekraniku

• Anonimowy
      Gość

Ale przecież można telefon do kompa podłączyć i już jest na dużym:)

• Anonimowy
      Gość

no dobra, można, ale ja nie zawsze chodzę z całym osprzętem elektronicznym przy sobie

• Anonimowy
      Gość

Chodziło mi raczej o to, że możesz korzystać z internetu tak samo jak w przypadku posiadania modemu.

• Anonimowy
      Gość

no tak, tak, ale wtedy trzeba brać pod uwagę, że telefon staje się chwilowo niezdatny do użytku. W modemie można mieć drugą kartę. Bez sensu odcinać się od telefonu chcąc posiedzieć dłuższą chwilę w necie..

• Anonimowy
      Gość

Też racja, ale to już zależy jakie kto ma w danym momencie potrzeby.

• Anonimowy
      Gość

jak i zawsze

• Anonimowy
      Gość

Ja czekam aż obniżą ceny modemu albo wprowadzą jeszcze inną ofertę internetową.

• Anonimowy
      Gość

ceny modemów przecież nie są wygórowane… dość standardowe rzekłabym.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 36
Odpowiedz na: Odpowiedź #229275 w Heyah rozszerza ofertę internetową
Twoje informacje:

Anuluj