Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Godzina za Grosze w TT

Przeglądanie wątków odpowiedzi 41
  • Autor
    Wpisy
    • bruno
      Członek
      Liczba postów: 217

Jest bonus 100 minut, w Nowym Tak Taku zmieniła się na dobrą sprawę tylko stawka za godzinę połączenia, czyli jest dobrze. W Heyah GZG tylko do kwietnia- może to koniec waznośc pakietów Przebieraj- Wybieraj?

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138399

Widocznie teraz czas na Heyah, która wprowadziła Grosze za Godziny ( 29 gr za godzinę).

• Anonimowy
      Gość

GZG w Heyah to promocja- tylko do kwietnia? W TT jest od roku i na pewno będzie obowiązywać do końca 2010. Poza tym w GZG w TT można dzwonić do wszystkich użytkowników Ery i na telefony stacjonarne, czyli de facto ma się tańsze rozmowy do znacznie większej ilości osób.

• Anonimowy
      Gość

Fakt, w Heyah to jak na razie tylko tymczasowa oferta, ponieważ w taryfie pakietowej jest jeszcze mnóstwo innych opcji no i Nowa Heyah z równą stawką. Ale być może GzG zostaną dłużej jeśli tylko będą cieszyły się powodzeniem.

• Anonimowy
      Gość

Mimo podwyżek GZG wciąż są opłacalne i nie zmieniam taryfy na HOT, tym bardziej, że pakiet lojalnościowy w NTT został przedłużony o kolejny rok oraz korzystać można z dodatkowych darmowych minut do doładowania kwotą 50 zł. Czyżby ta promocja miała zastąpić świąteczne podwójne doładowania? Obowiązuje przecież od 6 listopada do 6 stycznia.

• Anonimowy
      Gość

Tego się właśnie obawiam. Chyba jeszcze nie było tak, że promocje się pokrywały, a podwójne i potrójne były całkiem niedawno, ale mam nadzieje, że to jeszcze nie wszystko;)

• Anonimowy
      Gość

moim zdaniem w Heyah jest póki co tylko do kwietnia, bo może zakładają, że w kwietniu pojawią się kolejne zmiany…

• Anonimowy
      Gość

Jest bonus 100 minut, w Nowym Tak Taku zmieniła się na dobrą sprawę tylko stawka za godzinę połączenia, czyli jest dobrze. W Heyah GZG tylko do kwietnia- może to koniec waznośc pakietów Przebieraj- Wybieraj?

• Anonimowy
      Gość

Godziny za Grosze od grudnia mają być również dostępny dla użytkowników taryfy Happy.

• Anonimowy
      Gość

Może w zamian za te pojawią się inne pakiety w Heyah, a może po prostu GzG to czasowa promocja i gdy się skończy pozostałe pakiety pozostaną bez zmian.

• Anonimowy
      Gość

Boca ja jednak nastawiam się na kolejne zmiany w kwietniu

• Anonimowy
      Gość

Biorąc pod uwagę mijający rok, to rzeczywiście można się spodziewać kolejnych obniżek i bonusów, ciekawe jaki jest minimalny próg ceny za minutę połączenia.

• Anonimowy
      Gość

ja myślę, że póki co to jeśli o międzysieciowe chodzi to 29 gr… nie bez powodu na tej stawce stanęła wojna cenowa… a jak będzie po obniżeniu mtrów to tylko czas pokaże…

• Anonimowy
      Gość

Jak na razie świetnie wychodzi obniżanie tej stawki bonusami, szczególnie w Erze i Heyah.

• Anonimowy
      Gość

Usługa Godzina za Grosze została wprowadzona również do taryfy Happy

• Anonimowy
      Gość

no bo wewnątrz sieci to oni sobie jeszcze obniżać mogą

• Anonimowy
      Gość

Wojna cenowa w sektorze pre na razie stanęła. Nie sądzę, żeby w przyszłym roku były jakieś obniżki. Wewnątrz sieci też operatorzy raczej się nie spieszą z obniżeniem stawek za minutę. Chyba TT się tu wyróżnia, bo żaden inny operator nie dał przez rok podobnej oferty do tej, którą wprowadził TT, czyli Godzina rozmowy za 99gr. Przez większość czasu kosztowała zresztą tylko 29gr

• Anonimowy
      Gość

no a teraz podobnie jest w heyah. co prawda do kwietnia, ale co będzie dalej?

• Anonimowy
      Gość

W wewnątrzsieciowych Era zdecydowanie dominuje. Kto korzysta ze wszystkich bonusów do sieci dzwoni za free. W ciągu roku na podobnych zasadach dzwonić można było do wszystkich sieci. Po za tym wewnątrz można rozmawiać w ramach GZG, pakietu lojalnościowego, numekrów za grosze. Reasumując – kto ma wielu znajomych w Erze ten za połączenia płaci śmiesznie mało.

• Anonimowy
      Gość

Co będzie dalej to zobaczymy, na razie są godziny GZG i bonus, który można wykorzystać też na stacjonarne. Jak widać Heyah także chce przodować w połączeniach wewnątrzsieciowych. Ma też darmowe smsy w sieci.

• Anonimowy
      Gość

wewnątrz sieci, międzynarodowo, a i międzysieciowo wypadają bardzo dobrze upierać się będę przy tym, że sieć jest "wielozadaniowa" i dla mnie – najlepsza

• Anonimowy
      Gość

Dokładni, ponadto jeśli nie pasuje Ci równa stawka to zawsze możesz przejść do taryfy pakietowej, a tam możliwości jest niezliczenie wiele.

• Anonimowy
      Gość

no właśnie, ostatnio wróciłam na pakietową, bo mnie GZG przekonały… siostra jest niepocieszona bo do niej, za granicę teraz znowu nie dzwonię, ale może wrócę kiedyś do nowej hayha…

• Anonimowy
      Gość

Gdybym miał Heyah to pewnie najbardziej satysfakcjonowała by mnie Nowa Heyah, z tymi darmowymi smsami, chociaż sam nie wiem czy mam kogoś w tej sieci. No, ale i tak macie tam 29 gr do wszystkich, podwójne doładowanie, więc jest ok. Mimo wszystko nie zamierzam zmieniać mojego Tak-taka.

• Anonimowy
      Gość

Godziny za grosze to chyba najlepsza oferta na tanie rozmowy wewnątrzsieciowe, wiec dobrze, ze wprowadzili to też do Heyah. Jeśli chodzi o rozmowy międzynarodowe- póki co możesz zawsze korzystać ze skype’a itd. W Nowej Heyah smsy do sieci są darmowe, ale sieć to dla Heyah tylko użytkownicy Heyah. W TT HOT jest pakiet smsów po 1 gr, ale za to wiadomości można wysyłać do wszystkich użytkowników w Erze, prócz Heyah.

• Anonimowy
      Gość

To znaczy w Erze są jeszcze stacjonarki, taka jest różnica. Heyah nie ma telefonii stacjonarnej, więc pozostają tylko użytkownicy komórek.

• Anonimowy
      Gość

Ale wyłącznie telefony stacjonarne Ery. Tp, netia i inni odpadają, zmieniło się to na początku grudnia.

• Anonimowy
      Gość

a ja już nie pamiętam kiedy ostatnio dzwoniłam na jakikolwiek numer stacjonarny

• Anonimowy
      Gość

Dokładnie, a niewielu jest stacjonarnych użytkowników Ery, więc nie sądzę, żeby to był element przewagi TT nad ofertą Heyah, po przeliczeniu wychodzi na to, że są one bardzo podobne.

• Anonimowy
      Gość

no a nawet jakby przeliczać to moim zdaniem na komórki i tak dzwoni się częściej…

• Anonimowy
      Gość

To już indywidualna kwestia, ale fakt, większość ludzi ma komórki i w ten sposób znacznie łatwiej się z nimi skontaktować.

• Anonimowy
      Gość

telefon "na kablu" to jednak już lekki przeżytek

• Anonimowy
      Gość

Bajadurka od kiedy ludzie zaczęli masowo zrywać umowy w TP nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ilu Twoich znajomych może mieć stacjonarkę w Erze. Kilka dni temu przypadkiem dowiedziałem się, że taką właśnie ma moja ciocia, a kto by pomyślał?

• Anonimowy
      Gość

Pewnie są to w większości użytkownicy telefonii komórkowej Ery, chociaż szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda oferta stacjonarna Ery na tle pozostałych operatorów.

• Anonimowy
      Gość

Godzina za Grosze i Pakiet Lojalnościowy oficjalnie weszły do oferty Tak Tak Fon.
      Co do tepsy- zawsze miałem z nimi problemy, głównie z później opłaconymi rachunkami. Operator nieustannie wyłączał mi możliwość dzwonienia, z włączeniem, po uiszczeniu rachunku, już nie byli tak sprawni Tepsa przez wiele lat miała jedna monopol na usługi stacjonarne, na szczęście jest coraz więcej konkurencyjnych ofert.

• Anonimowy
      Gość

a kto teraz króluję wśród stacjonarek?

• Anonimowy
      Gość

Nadal TP i Netia.

• Anonimowy
      Gość

Może ilościowo ciągle rządzi Tepsa, ale to raczej wynik przyzwyczajenia starszych użytkowników. Nie szukają nowych rozwiązań i trwają przy tym telefonie, na który czekali nie raz latami. Dla mnie i tak najważniejsze jest to, że chociaż w ramach GZG nie można dzwonić na stacjonarki, to ciągle można na stacjo dzwonić w ramach Pakietu Lojalnościowego.

• Anonimowy
      Gość

Bez pakietów też nie jest drogo, przecież 29 groszy to niewiele.

• Anonimowy
      Gość

faktem jest, że już dawno przestałam się interesować stacjonarnymi telefonami, ale nie wiem nawet jaki jest teraz wybór na rynku…

• Anonimowy
      Gość

No i coraz więcej ludzi od nich odchodzi, bo komórki opłacają się teraz znacznie bardziej.

• Anonimowy
      Gość

tym dziwniejsze to jest – przecież z góry było wiadomo, że komórki to przyszłość, dlatego dziwi mnie, że stacjonarki nie walczą stawkami…

Przeglądanie wątków odpowiedzi 41
Odpowiedz na: Odpowiedź #229488 w Godzina za Grosze w TT
Twoje informacje:

Anuluj