Start Forum Sprzęt Android Gigabyte GSmart G1310 z funkcją Dual SIM oraz Android 2.2 Froyo

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • KamilBakowski
      Członek
      Liczba postów: 698

Tajwańska firma Gigabyte planuje wydanie smartphone’a z systemem Android 2.2 Froyo oraz funkcją Dual SIM w Europie Wschodniej jeszcze w tym kwartale. Poznajcie model GSmart G1310.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138487

Bardzo dobry pomysł,

• Anonimowy
      Gość

Dobry produkt. A czy jest jakiś fon z Androidem i wideorozmowami?

• Anonimowy
      Gość

Rola ma przynajmniej dwie poważne wady:
      1. Ekran rezystancyjny (tutaj jest pojemnościowy, więc ok)
      2. Krótki czas pracy (bateria)

Nie mam wiedzy jak działa dual.SIM – tzn. zakładam że to jest jedna z przyczyn krótkiego czasu pracy. Z drugiej jednak strony patrząc na raporty SGS – to ekran „zżera” ponad 90% energii = wnioskuję że produkt Gigabyte (Rola) jest energo-żerny. Może tutaj tez będzie poprawa (?)

• KamilBakowski
      Członek
      Liczba postów: 698

@marnet, m.in Samsung Galaxy S 🙂

• Anonimowy
      Gość

Witam wszystkich,
      powinno na rynku pojawić się więcej modeli z dual sim i 3G,
      gdyż widzę coraz większą potrzebę…
      Coraz więcej osób korzysta z internetu z urządzeń mobilnych, do tego posiada dwa numery jeden prywatny drugi służbowy – i poco nosić np. 3 urządzenia jak można było by jedno 🙂 Ktoś się z tym nie zgadza?

• Anonimowy
      Gość

W końcu jakiś dual na androidzie i z 3g, tylko martwi mnie ten procesor, pamiętam że w galaxy i7500 to masakra była, tyle że tu ramu więcej, mogli wsadzić procka ze lg gt540 ;] smiało można wycisnąć 850-900 mhz ;]

• Anonimowy
      Gość

Witam. Od jakiegoś miesiąca…Może więcej jestem „szczęśliwym” posiadaczem GSMARTA 1310. Założenie było proste – „mądrzejszy” telefon z systemem symbian lub android NA DWIE KARTY SIM. Jako, że Nokia nie zdecydowała się na takie rozwiązanie. Jedynie jakieś modele z niższej póki posiadały możliwość DUAL-SIM na której bardzo mi zależy (karta prywatna i służbowa). Samsungi…tak samo – modele które obsługują DUAL-SIM mają „jakiś-tam” swój system do którego wsparcia, aplikacji brak. Zdecydowałem się na wynalazek debiutującego w kwestii telefonów Gigabyte’a. I chyba jutro przeproszę się z dwoma Nokiami E51…i spróbuję nową zabawkę oddać do serwisu. Mankamenty to: – samoczynne restarty lub wyłączenia urządzenia – najbardziej zauważalne przy zmianie temperatury otoczenia np. wyjściu z ciepełka na zewnątrz – bardzo duże szumy zdarzające się przy rozmowach – zawieszający się czujnik położenia „G” – zawieszający się czujnik „kompas” O ile z ostatnimi trzema makamentami dałoby się żyć o tyle samoczynne restarty to już za dużo. Na kartę służbową otrzymuję powiadomienia i nie mogę sobie pozwolić na nieświadome z mojej strony przebywanie poza zasięgiem sieci. Liczyłem, że aktualizacja oprogramowania do najnowszej 0.50.2 przyniesie jakąś poprawkę. Niestety nie. Może ktoś z innych użytkowników może mi coś poradzi? Mój numer gg: 6543513. Ewentualnie michal_h@interia.pl

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #276221 w Gigabyte GSmart G1310 z funkcją Dual SIM oraz Android 2.2 Froyo
Twoje informacje:

Anuluj