Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Era przygotowuje się do zmiany swojego loga?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

W kwietniu Polska Telefonia Cyfrowa ogłosiła konkurs na najciekawszy projekt na modyfikację logo sieci Era. Jak zwrócili uwagę Czytelnicy Telix.pl od jakiegoś czasu na portalach związanych z siecią Era napis ,,Era” jest w zupełnie innej formie niż dotychczas.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138380

Fajne to logo – nowoczesne i z taką energią jakby. Podoba mi się. Tylko skąd wiadomo, że to ono – było podane jakoś oficjalnie?

• Anonimowy
      Gość

Na twojaera i eramusicgarden nie ma tradycyjnego loga Ery, ale też nie ma jednego loga Ery. Konkurs jakiś był, więc może będą coś zmieniać… chyba tylko Era od początku swojego istnienia nic nie zmieniała.

• Poll
      Członek
      Liczba postów: 1733

Dziwne to nowe logo. Zwykle zmiany sa tak nieznaczne, że ciężko je zauważyć na pierwszy rzut oka a tu nagle taka odmiana. Jeśli tak ma zostać oczywiście.

• Anonimowy
      Gość

Logo mi sie nie bardzo podoba. Trochę za proste. jednak najważniejsze, że wreszcie znikną te straszne przestrzenne neony z logo era w okropnym kształcie. Tak wiec nowe logo zawsze bedzie lepsze od obecnego.

Z drugiej strony istnieja logotypy ponadczasowe. Do takich zaliczam logo Plusa, w którym jedyną zmianą stało się zlikwidowanie słowa GSM (z poczatku był Plus GSM, od dłuzszego czasu jest sam Plus). Jak widać są więc logotypy, które nie muszą się zmieniac aż do ewentualnego rebrandingu i zawdzięczają to ponadczasowej prostocie sprawiającej wrazenie elegancji (a na poczatku Plus uchodził za niemal ekskluzywny bo w tej sieci od poczatku było dużo biznesmenów), choć wolę by Plus został polski.

• zypolek
      Członek
      Liczba postów: 205

Oni nie zmieniają loga, tylko mieli je unowocześnić. Pamiętam, że był nawet konkurs zorganizowany na najlepszą propozycję. Coś wybrali – być może skierują się w takim właśnie kierunku.

• Anonimowy
      Gość

Konkurs był. Rozstrzygnięty też został i zostały pokazane projekty. Widać zmieniają na właśnie ten który wygrał. Jak dla mnie nawet fajnie bo w sumie dużo firm/marek zrobiło lifting loga:)

• Anonimowy
      Gość

Ja żadnych zmian w logo nie widzę, bo nie widzę nowego oficjalnego loga. Starego też nie widzę, ale loga na tych stronach są różne.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #232510 w Era przygotowuje się do zmiany swojego loga?
Twoje informacje:

Anuluj