Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Era ma 13 lat (video)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 18
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Dziś sieć Era obchodzi 13 urodziny. Mimo, że Polska Telefonia Cyfrowa otrzymała koncesję na świadczenie usług telekomunikacyjnych 26 lutego 1996 roku, to z ofertą komercyjną wystartowała dokładnie 16 września 1996 roku.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138211

to były czasy:) i te spoty…ale era w tym roku bardzo mocno atakuję, i naprawde mi imponuję rozmachem działań

• Anonimowy
      Gość

Pamiętam jak 16.09.96 stałem w kolejce po aktywacje na pl. Szczepańskim w Krakowie. W całym mieście był wtedy tylko jeden BTS – na Nafcie, ul Lubicz.

• Anonimowy
      Gość

jestem z era 12 lat i o kilka za długo to ja starałem sie się byc lojalny a oni nic ale to już koniec ha ha ha

• Anonimowy
      Gość

reklamy są piekne..jednak gdy podpisalem cyro w kwietniu 2002 z t720(gprs klasy 8-do 36,8 kb/s)okazalo sie ze w domu i najblizszej okolicy zasieg jest tak lichy ze moja mobilna komórka stała sie telefonem stacjonarnym-przy oknie-rwanie rozmowy,smsy opóznione,gprs tragedia..mamy 2009-2bts 900 gsm w promieniu 2km.jest duzo lepiej,ale tlumienie sygnalu w budynkach nadal istotnie pogarsza jakosc polaczen,transfer(jak tel-modem blizej okna ok bez tego słabo).dobrze ze prezes PTC mowil o rozbudowie (w najblizszym czasie )gsm i pojemnosci sieci.moze za 2lata bedzie normalnie

• Anonimowy
      Gość

urodziny, a Wy narzekacie 🙂 wciąż rozwijają sieć, wprowadzają 3g+, w abo dają najwięcej minut na rynku, heyah chyba najciekawszy prepaid – można być dla nich bardziej życzliwym 🙂

• Anonimowy
      Gość

Ta druga reklama jest fajno, bo w tle Białystok , a dokładnie Pałac Branickich :]

• Anonimowy
      Gość

Dzięki za przypomnienie nam o "stażu" marki Erunia, na naszym rynku:) Oczywiście sam dobrze wiem kiedy PTC powstała, kiedy otrzymała pierwszą koncesję i co ważne kiedy wystartowali. Dodam, że już bodajże w czerwcu 1996r. PTC, na jednej z konferencji prasowych, przedstawiła, że będą świadczyć usługi pod marką Erunia hehe! Gdzieś indziej przeczytałem, że zastanawiali się nad jedną z czterech nazw sieci/marek. Ciekawe jakie inne "wchodziły w grę"? Może ktoś z Telix’a wie?;) Dobrze chyba, że wybrali błękitne barwy tej marki hehe! Tylko to co mnie bardzo martwi/frapuje: czy Niemcy, mimo, że zdają sobie z "cenności" marki Era, pozostawią ją na naszym rynku czy jednak zrobią ten rebranding, na paskudny róż dojcze szajse? ??!!!

• Anonimowy
      Gość

Na YT są jeszcze inne równie fajne reklamy z początków istnienia marki Era:) Dodam, że mam je w swoim telu, także reklamy Blueconnect’a czy Eruni Biznes: nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej hehe!

• Anonimowy
      Gość

cóz, czas szybko leci. PTC zawsze ceniłem za wprowadzanie premeirowych rozwiązań na rynek, co zresztą wczoraj powtórzyła przy 3g+. tacy gracze są potrzebni na rynku

• Anonimowy
      Gość

Najlepsza reklama Ery to ta z Motorolką ;]

• Anonimowy
      Gość

A ja dziś, w drodze do pracy na zmianę wieczorną, widziałem młodych ludków, ubranych na ciemny blue i wręczających jakieś ulotki. W końcu nie dzwine, bo dziś 16 września hehe! Aż boję się pomyśleć, że Sklep Era był pomalowany na inny kolor, a te ludki rozdawały by ulotki sieci/marki o innych barwach…

• Anonimowy
      Gość

Pierwsze reklamy ery- po prostu kultowe.

• Anonimowy
      Gość

Szkoda, że Telix, w tamtym roku, 1 marca, nie wspomniał, że gdyby dalej istniała, marka Idea, miałaby 10 lat, teraz to już ponad jedenaście rzecz jasna:) Tylko jeden portal o tym napisał: fkn.pl – nawet nie wiem czy dalej piszą o operatorach komórkowych. Czekam na wspomnień czar 1 października hehe!

• Anonimowy
      Gość

Idei już od lat nie ma i pewnie wielu już o niej nawet nie pamięta. Mam nadzieje, że przypomną również pierwsze reklamy Plusa, bo szczerze mówiąc- nie bardzo je pamiętam. Jednak Era weszła na rynek chyba z największą pompą.

• Anonimowy
      Gość

Bruno: wierz mi, że są ludzie, którzy chyba odruchowo, mówią dalej Idea. Zauważyłem, to wśród znajomych, a także w pracy.

• Anonimowy
      Gość

Bruno: wierz mi, że są ludzie, którzy chyba odruchowo, mówią dalej Idea. Zauważyłem, to wśród znajomych, a także w pracy.

• Anonimowy
      Gość

Sam ideę pamiętam, miałem nawet telefon. Ale odkąd weszło Orange- moim zdaniem nastąpiły zmiany, na gorsze. Wyniosłem się do Ery.

• Anonimowy
      Gość

nie podoba mi się ta sieć -mówie o T Mobile

Przeglądanie wątków odpowiedzi 18
Odpowiedz na: Odpowiedź #181844 w Era ma 13 lat (video)
Twoje informacje:

Anuluj