Start Forum Inne Bezpieczeństwo Czy warto założyć osobne konto tylko do gier online?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
  • Autor
    Wpisy
    • vova
      Gość
      Liczba postów: 139502

Cześć! Zastanawiam się nad optymalizacją moich finansów pod kątem hobby. Obecnie używam swojej głównej karty płatniczej do wszystkiego – od zakupów w spożywczym po depozyty w kasynach. Trochę mnie to jednak irytuje, bo na wyciągu mam straszny bałagan i trudno mi kontrolować, ile dokładnie wydaję na rozrywkę w skali miesiąca. Myślałem o założeniu jakiegoś konta wirtualnego albo portfela, który pozwoliłby mi oddzielić te środki i zapewnił większą prywatność. Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania, które nie generują dodatkowych kosztów za prowadzenie konta, a przy tym są akceptowane przez większość porządnych platform? Zależy mi na czymś, co obsługuje się w 100% z poziomu aplikacji na telefonie i pozwala na błyskawiczne przewalutowanie, jeśli zajdzie taka potrzeba.

• masha
      Gość

Moim zdaniem Revolut dla graczy online to obecnie absolutny standard i najwygodniejsza opcja, jaką możesz wybrać. Jeśli wejdziesz pod ten link, znajdziesz szczegółowy poradnik, jak najlepiej skonfigurować płatności, żeby wszystko śmigało bez prowizji. Sam korzystam z tej metody od dawna i największym plusem jest to, że mogę sobie założyć osobną „puszkę” na wydatki rozrywkowe. Przelewam tam określoną kwotę na początku miesiąca i jak się skończy, to po prostu koniec gry – idealny sposób na samodyscyplinę. Poza tym, wirtualne karty jednorazowe to genialna sprawa pod kątem bezpieczeństwa, bo nawet jakby dane wyciekły, to karta po jednej transakcji staje się bezużyteczna. Większość nowoczesnych serwisów akceptuje to bez mrugnięcia okiem, a wypłaty wygranych wracają na konto zazwyczaj szybciej niż przy tradycyjnych przelewach bankowych.

• vova
      Gość

Dzięki, te wirtualne karty jednorazowe brzmią jak coś, czego potrzebuję! Zaraz poczytam ten poradnik i zobaczę, jak to wszystko spiąć w całość.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 2
Odpowiedz na: Odpowiedź #1954885 w Czy warto założyć osobne konto tylko do gier online?
Twoje informacje:

Anuluj