Start Forum Inne Hydepark Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
  • Autor
    Wpisy
    • darlenedavidson
      Uczestnik
      Liczba postów: 7

Cześć przyjaciele! Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?

• Albert Corokin
      Uczestnik
      Liczba postów: 2

Osobiście paliłem zwykłe papierosy przez wiele lat i doskonale wiem, jak szkodliwe są dla mojego zdrowia – kaszel, duszności, nieprzyjemny zapach i ciągłe zmęczenie. Kiedy po raz pierwszy pomyślałem o zmianie, poszukałem różnych alternatyw i spróbowałem wapowania. Potem przypadkowo odkryłem snus, taki jak te oferowane w oficjalny sklep – nowoczesne, bezdymne, beztytoniowe produkty nikotynowe, które po prostu umieszcza się pod wargą, powoli uwalniając nikotynę, omijając drogi oddechowe. Podoba mi się, że nie wymagają spalania i nie wytwarzają dymu ani pary, co oznacza, że ​​nie wdycham produktów spalania ani aerozoli nikotynowych do płuc. W przeciwieństwie do zwykłych papierosów, gdzie dosłownie wdycha się substancje toksyczne i rakotwórcze, snus tego nie robi. I w porównaniu z wapowaniem, nie wymaga skomplikowanych urządzeń, płynów ani ciągłych regulacji.

• Macek
        Gość
        Liczba postów: 138669

To złe sformułowanie. Vaping nie jest obojętny dla ludzkiego organizmu, ale jest DALECE MNIEJ SZKODLIWY NIŻ ZWYKŁE FAJKI. Jest to udowodniony naukowo fakt, zresztą już dawno temu

• Sheena Owens
      Uczestnik
      Liczba postów: 2

Długo paliłem zwykłe papierosy i aż za dobrze wiem, jak to jest: ciągły zapach na ubraniach, ucisk w klatce piersiowej, poranny kaszel i uczucie, że mój organizm pracuje na najwyższych obrotach. Kilka lat temu postanowiłem spróbować wapowania. Osobiście odczuwam różnicę. Wapowanie nie pozostawia długotrwałego zapachu, oddychanie stało się łatwiejsze, kaszel zniknął, a ogólne samopoczucie się poprawiło. Podoba mi się, że mogę kontrolować poziom nikotyny i zmniejszać go z czasem, zamiast sztywno trzymać się jednej dawki, jak w przypadku papierosów.

• JamesSaily
      Gość
      Liczba postów: 138669

Przeszedłem z klasycznych fajek na e-papierosy i faktycznie odetchnąłem lżej – mniej kaszlu, lepszy smak i kontrola nad nikotyną. Po kilku miesiącach jednak szukałem czegoś jeszcze łagodniejszego na wieczorne chwile. Zamówiłem wtedy e-papierosy online przez ActiveSmoke. Smak był przyjemny i delikatny, a rytuał shishy bez dymu pomógł mi dalej ograniczać nawyk.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
Odpowiedz na: Odpowiedź #1944730 w Czy uważacie, że wapowanie jest zdrowsze niż palenie zwykłych papierosów?
Twoje informacje:

Anuluj