Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Czy polska Policja zasługuje na szacunek?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Pytanie to zostało zadane w ogólnopolskim badaniu przeprowadzonym przez firmę GG Network na panelu internautów w ramach projektu GG Opinion Detector. Próba N=486 osób, losowo-kwotowa, reprezentatywna dla internautów ze względu na wiek, płeć, wykształcenie i wielkość miejscowości zamieszkania.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138381

Niech działa tak jak np. w UK spotyka Cię policjant i pyta co u Ciebie , czy wszystko w porządku jak się masz etc. jest miły i przyjazny , to ich praca więc jakiś poziom powinni reprezentować ale u nasz większość myśli że są nie wiadomo kim i zachowują się jak zwykłe prostaki bez mózgu.Powinniśmy czuć się bezpiecznie widząc policjanta a jest tak że chcemy by się nie czepiał o nic i najlepiej go ominąć szybko … sami sobie na to zapracowali .. ofc. wg mnie odpowiedź "raczej tak"bo czasami się dopier… o byle co i "zdecydowanie tak" bo ryzykują życia i zdrowie dla NAS , bynajmniej w teorii.

Ofc nie wszyscy są tacy jak napisałem ale większość z jaką miałem okazję się spotkać , chociaż czasem byli całkiem NORMALNI i takich oby jak najwięcej.

• Anonimowy
      Gość

Wiele od policji nie zalezy… No ale trza na kogos

wrzeszczec…

• Anonimowy
      Gość

@asd

Weź słownik i przeczytaj sobie, co oznacza "bynajmniej"… Za dużo głupawych seriali oglądasz.

A wyniki ankiety mnie szokują. Sądziłem, że większość ludzi powie "Nie", toć taka moda…

Mnie policja nigdy nie zaczepia i nigdy nie miałem z nimi problemów (a czasami bywałem na komisariacie jako świadek, czy pozwany – zawsze byli ok).

• Anonimowy
      Gość

Zdecydowanie nie. Policjanci chcą byc szanowani, to niech szanuja takze obywatela. W tym kraju czuje się czasy wojny, gdzie ludzie byli katowani za to, ze nie chca podpisac fałszywego aktu oskarżenia( Gustaw Herling-Grudziński- "Inny świat" -Opowiadanie B.). Wiele razy spotkałam się z nieżyczliwością wobec mnie ze strony policji. A moja ostatnia sytuacja wyglądała tak:

P: Pani w niebieskiej kurtce proszę podejsc.

podchodzę wiec i co słyszę?

P: będzie mandacik za zaśmiecanie.

Ja: Przecież zgasiłam i wrzuciłam do kosza.

P: Podyskutuj, a będzie 200 za palenie w miejscu publicznym.

E: Ustawa o zakazie palenia w miejscu publicznym wchodzi w marcu.

P: Podyskutuj jeszcze to będzie 500, a powód się wymyśli.

I co? Ja mam szanowac ich skoro oni nie szanuja mnie?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Odpowiedź #184544 w Czy polska Policja zasługuje na szacunek?
Twoje informacje:

Anuluj