Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Co dalej z darmowym numer w Play Fresh -odp. rzecznika

Przeglądanie wątków odpowiedzi 17
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

W związku z pytaniami użytkowników dotyczącymi darmowego numeru w Play Fresh, rzecznik skomentował sprawę na swoim blogu. „No cóż aktywując go w styczniu będziecie korzystać z usługi do końca miesiąca niczego nie wyłączymy 16 stycznia – co będzie dalej to zobaczymy. Może zniknie, może nie”.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138209

Odpowiedź godna Play. Może się gdzieś dodzwonię a może nie.

• Anonimowy
      Gość

Chyba nie przedłuża, tylko rzecznikowi głupio się zrobiło. cóż, ostatnio Play co raz gorzej i dziwnie się zachowuję

• Anonimowy
      Gość

Znawca realiow dzisiejszege biznesu nie jestem, ale jako zwykly szary kowalski powiem-cos moim zdaniem za duzo zamieszania i kombinacji w tym Play’u ostatnio. Troche mi to smierdzi:)no, ale moze sie myle

• Anonimowy
      Gość

Darmowy numer zostal wprowadzony jako promocja nic nie slyszalem zeby to miala byc stala usluga.

• Anonimowy
      Gość

Ale i tak mysle ze przedluza.

• Anonimowy
      Gość

Play powoli i skutecznie spowalnia swój rewolucyjny charakter – SZKODA… – cóż jeżeli Era zaatakuje czymś fajnym to trzeba będzie zmienić ofertę! Bo niestety do tej pory marną jakość rozmów rekompensowały mi różne fajne promocje – a teraz co pozostanie?

• Anonimowy
      Gość

Wolne żarty z Erą :-)) Tak Tak nie reformowalny od lat.

• Anonimowy
      Gość

A co z ponad tygodniową awarią systemu? Klienci dostaną jakieś rekompensaty?

• Anonimowy
      Gość

Wypowiedź rzecznika równie profesjonalna jak cały Play.

• Anonimowy
      Gość

@darek, Tak Tak niereformowalny? W ostatnim roku pojawiły się choćby Godziny za Grosze, czyli tanie połączenia z godzinnym taktowaniem. Albo duostartery z darmowymi połączeniami między dwoma numerami w Nowym Tak Taku. Pojawiła się też taryfa HOT czy potrójne doładowanie. Ostatnio promocja, która ok, w TT jest od wielu lat, czyli podwójne doładowanie. Ale skoro to najlepsze tego typu promo, to chciałbym, żeby dalej się pojawiało. Takich ofert nie znajdziesz u innych operatorów.

Odpowiedź rzecznika Play zaprawdę wiele wniosła do tematu 😉

• Anonimowy
      Gość

Z TAK TAKa smieja sie po komentarzach i forach. bruno@ to jeszcze jeden wypisujacy te same oklepane schematy. W Telepolis to nawet o maly wlos przyznanoby nominacje na gluchy telefon za najgorzej przygotowana oferte na karte. Wejdz i poczytaj tam.

• Anonimowy
      Gość

hehe 😀 niezła odpowiedź a ja dzisiaj napotkałem problem z dodzwonieniem się gdziekolwiek pomimo iż mam na koncie kase… żal i tyle…

• Anonimowy
      Gość

Era chyba opłaca forumowiczów, żeby szkalowali Play’a ;]

• Anonimowy
      Gość

to może Plusa zapytają co ze 100 darmowymi sms/minutami/mb czy beda nadal hahaha. tą promocje wprowadzili zeby sprawdzic ile osob z korzysta i jakie bedzie to obciazenie dla sieci. tak samo bylo z simplusem kiedys dopiero od taryfy Twoj profil darmowy numer jest na stale.

• Anonimowy
      Gość

Trudno mi się wypowiadac o atrakcyjności ofert na kartę, ale w przypadku abo w erze 120 minut do wszystkich za 30 zł tak jak mam teraz to chyba oferta najbardziej konkurencyjna. Jak ktoś cos lepszego to się chętnie przeniosę bo mi się umowa konczy niebawem.

• Anonimowy
      Gość

Ludzie birzcie to na logike.Firma musi przynosic zysk a nie plajtowac jak ZUS.Moze bylo za duzo chetnych?W usa sprzedawali iphoa z nielimitowanym dostepem do neta i co i siec malo sie nierozkraczy!

• Anonimowy
      Gość

Szkoda by było sprzedawać sieć Play, przypomina Mi to dawną sieć IDEA która królowała na polskim rynku telekomunikacyjnym, kiedyś była to marka godna uwagi do czasu kiedy nie została przekształcona w ORANGE, wtedy ta sieć zrobiła rewolucję w W-2, natomiast dziś Play to jedyna sieć która jest dla Klienta, korzystam z niej od bardzo dawna i nie narzekam, jestem zadowolony. Satysfakcja z każdych usług które mają w swojej ofercie, zasięg Play ich macierzysty jest bardzo dobry, tylko Mi żal tego że sieć za pózno się pojawiła na polskim rynku telekomunikacyjnym, przez to muszą mieć roaming z Plusem, ale wiecie jak to jest współpraca między operatorami, jeśli faktycznie Play zostanie sprzedany to wyłącznie któreś polskiej sieci komórkowej lub zagranicznym koncernom, bo jeśli to prawda że ich roaming z Plusem skończy się to będzie jasne, że będą mieli problem z przetrwaniem w Polsce, dlaczego? bo już wiadomo że Era i Orange nie będą zainteresowani wewnętrznym roamingiem z Play, pewnie dlatego że Play daje im kopa w promocjach pozyskując to nowych Klientów, którzy odchodzą od trójcy. To tak jak strzelenie samobója w piłce nożnej pomagasz małemu a potem sam masz problemy. Dobrze że istnieją jeszcze alternatywne sieci jak Mobyland, Aero2, Centernet, Cyfrowy Polsat. Czy ktoś z Was się orientuje ile jeszcze byłoby do podziału w pasmie UMTS lub GSM dla potencjalnie nowych sieci komórkowych? Widząc obecna sytuację kryzysu na świecie i w Polsce to nawet wielkie banki będące do tej pory konkurencją na miecze i tarcze potrafią się połączyć, fuzja i tak jest nieunikniona, szkoda jeśli Play zostanie sprzedany ponieważ wtedy My wszyscy użytkownicy na tym stracimy, a jak? to proste: ceny nie będą spadać ale będą szły w górę, usługi będą takie jakie są a żadna rewelacja się nie pojawi 🙁 Rok 2010 będzie prawdopodobnie rokiem wielkich światowych zmian, czas pokaże:( Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów 🙂

Przeglądanie wątków odpowiedzi 17
Odpowiedz na: Odpowiedź #187457 w Co dalej z darmowym numer w Play Fresh -odp. rzecznika
Twoje informacje:

Anuluj