Start Forum Operatorzy Internet mobilny Będzie płynne przełączanie pomiędzy nadajnikami Play-Plus

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

P4, operator sieci Play wprowadził Handover. Oznacza to, że abonent sieci Play będzie teraz mógł płynnie przełączać się pomiędzy nadajnikami Play-Plus. Zgodnie z Wikipedią, handover – przełączenie połączenia radiowego terminala z jednej stacji bazowej do innej, gdy połączenie jest aktywne.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Iomega
      Członek
      Liczba postów: 365

Czyżby doczekaliśmy się sytuacji, gdy podczas rozmowy w sieci Play bedzie mozna ją skończyć bez obawy o rozłączenie?

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138654

To bardzo pożądana wiadomość . Wiele razy uskarżałem się i ja i inni na kiepską jakość i co ważniejsze niepewność połączeń co skutkowało stałym przełączeniem na nadajniki Plusa . W ten sposób Play płaci za dodatkowy roaming . No ale ma na to dodatkową kasę z przymusowej „dotacji” . Jak widać – sam Play w końcu dostrzegł te problemy , których nie dostrzegali jego fanatyczni wielbiciele .

• Anonimowy
      Gość

Nie mam Playa, ale,im kibicuje, lecz takie informacje to jakas zenada, nie wiem jak inni ale ja myslalem ze ta funkcja zostala uruchomiona w dniu komercyjnego startu sieci. Czyli tego wczesniej nie bylo ? to jak to mialo przełaczac sie miedzy sieciami? gratuluje

• Ginko
      Członek
      Liczba postów: 104

Już dawno powinno to nastąpić – ale jak to mówią : lepiej późno niż wcale.

• Anonimowy
      Gość

Prymitywizm ! To u nich do tej pory jak działało ? Jadę samochodem, gadam, gadam i jak już się nie łapię z zasięgiem na BTS na którym zacząłem rozmowę, to rozłącza mi połączenie ? Myślałem że tak było od początku nawet z roamingiem Plusa.

• Anonimowy
      Gość

Oby zadziałało, bo był to spory problem 😉
      Połaczenia ciągle przerywało mało tego czasem trzebabyło restartować telefon żeby zalogowac sie do jakiejkolwiek sieci 😉
      oby była to juz przeszłość ;0

• Anonimowy
      Gość

Problem przełączania się sieci był w Play od zawsze. Przy dłuższych rozmowach często zrywało połączenie. A ręczne bawienie się w ustawianie z czyjej sieci ma korzystać telefon jest nie dla wszystkich. Zobaczymy teraz, chociaż też raczej z dystansem, bo Play lubi reklamować a z działaniem różnie…

• Anonimowy
      Gość

Witam,
      czy jeśli ustawię na stałe PLUSA to z playem dalej mam darmowe połączenia? Jak z internetem jest? Obowiązuje mnie umowa zawarta z playem i jej warunki, tak?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
Odpowiedz na: Odpowiedź #242956 w Będzie płynne przełączanie pomiędzy nadajnikami Play-Plus
Twoje informacje:

Anuluj