Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi 0,39 zł za minutę i 0,18 zł SMS w Play Mixtura

Przeglądanie wątków odpowiedzi 17
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

Redakcja serwisu BlogPlay dotarła do cennika nowej oferty Play Mix, której nazwa to Play Mixtura. W ofercie minuta rozmowy ma kosztować 0,39 zł, zaś sms i mms 0,18 zł. Cena za transmisję danych spadła do 0,12 zł za 100 KB. Dziś konferencja prasowa Play.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139183

Sam nie wiem, co o tej ofercie myśleć… Jedno jest pewne trzeba się zapoznać z tymi stawkami… 😉 Pewnie niektórzy liczyli na lepsze ceny za minutę i jakieś pakiety na neta. Plusem może być "umowa na doładowania". Pozdro!

• Anonimowy
      Gość

Niestety mix to nie pre-paid i telefony trzeba doliczyć do oferty. Play to #G więc telefony będą także w odpowiedniej cenie.

• Anonimowy
      Gość

Kolega chyba miał na myśli Pomarańczowych 🙂 bo nie wiem kto do tej pory rozdawął taniej minuty i telefony! JAK KTOŚ WIE TO PROSZĘ O KONKRETNE PRZYKŁADY! – co do nowej oferty martwi mnie tylko dość drogi sms chyba droższy niż do tej pory!

• Anonimowy
      Gość

taniej niż Play miałem na myśłi 🙂 hehe

• Anonimowy
      Gość

To fakt Mix Mixem ale jednak nie popisali sie z netem, 12gr za 100kB to sporo biorac pod uwage ze cennik Heyah jest podobny ale net ma juz za 2gr/100kB

• Anonimowy
      Gość

dla starych mixowcow niech dadza mozliwosc zakupu do3 na 30 dni pakietow 50min po9pln..taka juz oferta utrzymaniowa?play musi juz zaczac playowiczow utrzymywac na dluzej ;-)jak zobacze cennik i regulamin podyskutujemy.play

• Anonimowy
      Gość

Też prawda, zobaczymy jeszcze regulaminy. Ale utrzymaniówka Play jest mało atrakcyjna patrząc na inne oferty. Zas Mix nie jest taki dobry net dalej ostro kuleje bo aż 10groszy droższy niż w konkurencyjnym Mix Heyah. Zreszta nikt nie ma takiej stawki za net jak Heyah 2gr/100kB

• Anonimowy
      Gość

Ignac: nikt nie ma stawki 2gr/100kB? Otóż Simplus ma taką w pakietach:) Heyah ma niekorzystne naliczanie co 100kB a Simplus w taryfie Nowy Simplus ma naliczanie pakietów internetowych co do 1 bajta!!!!! Przykładowo ściągasz małą pocztę, aktualizujesz RSS w telefonie w mini operze, odbierasz 20kB. W Simplusie płacisz za 20kB a w Heyah za 100kB , czyli 5 razy drożej. Nie taka ta Heyah ciekawa…Simplus zwycięża. Mówi to Simplusowiec od 10lat…

• Anonimowy
      Gość

ludzie tylko KIEDY DO WAS DOTRZE że wy dostajecie od Playa JESZCZE TELEFON! Heyah Mix ma TAKIE CENY TELEFONÓW że ja przepraszam… więc nie ma się co dziwić że Play odrabia na nieco droższych kosztach połączeń i NIESTETY drogim necie! NIE MA NIC ZA DARMO!

• sebi997
      Uczestnik
      Liczba postów: 1273

zalezy kto jak korzysta bo w skali roku zyskujac 0,10 pln na minucie mozna zaoszczedzic na nowy telefon (porownanie mixa do fresha) a i pakiety mniejsze o polowe tak wiec biorac pod uwage ceny telefonow mniejsze srednio o 100 150pln niz na wolnym rynku ja osobiscie nie bawilbym sie w mixa na dzien dzisiejszy wychodzi ze najtansza oferte jesli chodzi o mixa ma zetafon (0,29 pln do wszystkich oprocz play) nie wiem jak u nich wyglada sprawa z cenami telefonow

• Anonimowy
      Gość

co z tego ze wezmiesz telefon w mix play jak pPLAY MA ZASIEG DO BANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A wewnatrz budynkow to juz ne wspomne maja chinskie nadajniki rozlacza cie kilka razy i szlak cie trafia najlepszy zasieg ma ERA I PLUS

• Anonimowy
      Gość

zasięg jest na sprzęcie PLUSA lub własnym, uważam, że bardzo dobry! A ktoś tu ma chińską koszulkę i klawiaturę też chińską! I co ? Takie złe? o ERZE nie mów….

• Anonimowy
      Gość

@ klik – ale Plus faworyzuję swoich, i dlatego Play ma problemy z dobra jakością – ich rozmowy są puszczane w drugiej kolejności.

co do Mixa – chyba czegoś więcej można było się spodziewać, do tego ponoć mają telefon Toshiby promować…użytkownicy innych mixów nie znajda raczej powodu do migracji

• Anonimowy
      Gość

Ale to zależy wam na telefonach czy na ofercie? Ja wziąłem zetafon w Orange bo mimo że telefon z niższej półki dają to minuta za29gr (można do 25zejść doładowując za 200+30) kwestia priorytetów.

• Anonimowy
      Gość

Jak czytam posty ludzi, którzy piszą o złym zasięgu Play to nie mogę wyjść z "podziwu". Korzystacie z Play drodzy koledzy czy piszecie żeby sobie popisać? Mam i Plusa i Play Fresh i nie widzę żadnej różnicy w zasięgu i jakości rozmów. Fresh się tylko loguje jako sam Play (b. często) lub jako Plus GSM Play w roamingu. Ot i cała różnica.

• Anonimowy
      Gość

Raczej wątpie, by kasa zaoszczędzona na telefonie pokryła różnice między tym dziadowskim mixem a playfreshem.

• Anonimowy
      Gość

Dla mnie playfresh to dobra oferta pre-paidowa ale nie najlepsza. 29Groszy za minute to korzystna oferta ale w tym momencie nie najkorzystniejsza. Nie lubię się powtarzać ale zetafon poza tym że ma słabe teleofny w ofercie daje najniższe stawki na rynku. Poniżej 20groszy nie zszedł jeszcze nikt w ofertach pre-paidowych. A chyba stawki się liczą a nie telefony. Gdybym chciał fajną komórkę to bym podpisał umowę na abonament.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 17
Odpowiedz na: Odpowiedź #175108 w 0,39 zł za minutę i 0,18 zł SMS w Play Mixtura
Twoje informacje:

Anuluj