Start Forum Sprzęt Samsung Expert ADHD Evaluation in League City TX Odpowiedz na: Expert ADHD Evaluation in League City TX

Amalia Paucek
Uczestnik
Liczba postów: 8

Godzina 21:47 w wigilię urodzin mojej dziewczyny. Siedzę na kanapie, przede mną puste opakowanie po czipsach i telefon z niskim baterią. W głowie kłębi się jedna myśl – nie kupiłem prezentu. Nie dlatego, że zapomniałem. Po prostu cały tydzień był koszmarem w pracy, a budżet rozjechał się na jakieś pierdoły. Planowałem kupić jej srebrną bransoletkę, którą wypatrzyła w sklepie miesiac temu. Cena? 470 złotych. Na koncie? 320.

Przeglądam allegro, myślę o tańszym zamienniku. Nic nie pasuje. Wszystko wygląda jak badziew z promocji. Za godzinę sklepy zamykają, a za 15 minut kończy mi się czas na dostawę kurierem na jutro rano. Jestem w kropce. Nie chcę przyjść z pustymi rękami i powiedzieć „kochana, nie zdążyłem”.

Z nerwów otwieram jakieś losowe strony w telefonie. Scrolluję, klikam, nie wiem czego szukam. I trafiam na stary link, który kiedyś wysłał mi kumpel. Pisał coś o wygranej, ale wtedy zignorowałem. Teraz, z pustym kontem i paniką, klikam. To vavada. Strona ładuje się szybko, wygląda solidnie. Nie myślę długo. Wpłacam 100 złotych. To ostatnie pieniądze, jakie mogę ruszyć bez konsekwencji. Przegram – kupię jej kwiaty i czekoladki, byle co.

Nie znam się na tym kompletnie. Wybieram pierwszy slot z brzegu – jakieś starocie z owocami i dzwonkami. Stawiam 4 zł. Nic. Kolejne 4 – nic. Po 10 minutach mam 40 zł. W głowie słyszę głos: „Mówiłem, to ściema”. Ale jestem za głupi, żeby przestać. Przełączam na inny automat. Coś z egipskimi symbolami. Pirantydy, skarby, nie wiem. Stawiam 10 zł.

Ekran robi się pomarańczowy. Licznik rusza. 80, 160, 320, 640 – zatrzymuje się na 1280 złotych. Siedzę jak zbity, z otwartą buzią. Nie wierzę. Klikam wypłatę. Vavada przetwarza wniosek. Po niecałych dwóch minutach pieniądze są na moim koncie prywatnym. Patrzę na ekran banku, potem na godzinę – 22:15. Sklepy jeszcze otwarte do 22:30.

Wsiadam w buty, lecę do galerii jak po ogień. Wchodzę do jubilera, biorę tę bransoletkę, płacę 470 zł. Zostaje mi jeszcze 800. Kupuję butelkę jej ulubionego wina, które kosztuje 120 zł. I kolczyki na dokładkę – małe, srebrne, za 180 zł. Wracam do domu o 22:50. Pakuję wszystko w pudełko, które znalazłem w szafie.

Nazajutrz rano dziewczyna otwiera paczkę. Jej mina – bezcenna. Nie wiedziała, że szykowała się na czekoladki. Ja też nie wiedziałem, cztery godziny wcześniej. Uśmiecha się, zakłada bransoletkę, całuje mnie. Pyta: „Skąd miałeś na to wszystko?” Wzruszam ramionami i mówię – „Premia w pracy”. Nie kłamię. To była moja prywatna premia.

Nie opowiedziałem jej prawdy. Nie dlatego, że to wstyd. Po prostu ta historia należy tylko do mnie. Do jednego wieczora, kiedy panika i adrenalina zrobiły ze mnie kogoś, kto zaryzykował stówkę i wyciągnął dziesięć razy tyle. Vavada zadziałało jak stary automat, na który wrzucasz żeton i nagle sypie się kaskada. Ale wiem, że to nie jest normalne. To jest wyjątek.

Próbowałem potem jeszcze dwa razy. Raz wrzuciłem 50 zł – przegrałem. Drugi raz 30 zł – też. I wiesz co? Nawet nie mrugnąłem. Bo ta jedna wygrana odhaczyła mi urodziny, spokój w głowie i mógłbym nigdy więcej nie grać. I prawie nie gram. Ale czasem, gdy widzę jej uśmiech na zdjęciu z tamtego dnia, myślę sobie – warto było spróbować. Tylko raz. W odpowiednim momencie.

Dziś vavada to dla mnie nie hazard. To przypadek, który trafił się w sytuacji bez wyjścia. I choć nie polecam nikomu liczenia na takie cuda, sam nie mogę powiedzieć, że żałuję. W końcu bransoletka wciąż błyszczy na jej ręce, a ja wciąż pamiętam ten wyścig do galerii. To była dobra noc. I dobre urodziny. Czasem fart przychodzi z opóźnieniem. Ale jak już przyjdzie, trzeba go wykorzystać. Ja swój wykorzystałem. Na prezent, wino i spokój ducha.