Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Marcin Gruszka rzecznik Play pomaga Odpowiedz na: Marcin Gruszka rzecznik Play pomaga

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138690

W dniu 25.11.2009 r zawarłem telefoniczną umowę na usługi Playa. W dniu 1.12.2009 otrzymałem telefon komórkowy Nokia 6620. Paczkę otworzyłem na drugi dzień i stwierdziłem,że brakuje karty SIM. Zadzwoniłem na 790500500 gdzie poradzono mi odesłać telefon lub wyrobić duplikat karty SIM.Pojechałem do Zielonej Góry (40km) i tam w punkcie Playa powiedziano mi, że bez konta nie można wyrobić karty. Na wyrobienie konta czekałem do 9.12.2009 r. Ponieważ nie zostało wyrobione oświadczyłem,ze rezygnuję z dalszego czekania i odsyłam telefon. W dniu 10.12.2009 r. telefon odesłałem.Mimo to otrzymałem dwie faktury do zapłacenia na 42 zł i 74 zł z groszami. Kazano mi jednak ich nie płacić co też uczyniłem. Telefon przysłano mi powtórnie 15.01.2010 lecz go nie przyjąłem ponieważ kurier nie pozwolił otworzyć paczki w celu sprawdzenia czy telefon jest kompletny. Pracownik Playa do którego zadzwoniłem polecił mi telefonu nie przyjmować. Wysłałem pisemną skargę na skr.poczt. w Komornikach w której opisałem całą sytuację. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź,że skarga moja jest bezzasadna bo w dniu 3.03.2010 na moją prośbę telefon został do mnie wysłany. Stwierdzam stanowczo, że nikogo nie prosiłem o przesłanie mi telefonu. W dniu 4.03.2010 kurier dostarczył telefon mojemu sąsiadowi,który działając w dobrej wierze przyjął paczkę podczas mojej nieobecności. Po przyjeździe do domu zadzwoniłem do kuriera i w dniu 5.03.2010 oddałem mu paczkę.Komuś bardzo zależy aby sprawę zamieść pod dywan bo ktoś celowo okłamuje prowadzących postępowanie co do stanu faktycznego. Do chwili obecnej transakcja ta kosztuje mnie już około 200 zł. Andrzej Jędrzejewski tel.683835971 lub 669030321.