Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Wojna cenowa w pre-paidach
-
AuthorPosts
-
-
Od dziś mamy wojnę cenwą w pre-paidach. Wywołał ją czwarty operator z „Play Fresh”, przyłączył się Simplus z ofertą „Twój Profil”, nie dał za wygraną Heyah w ramach Promocji „Przebieraj. Wybieraj”. – Wojna cenowa, klienci zawsze wygrywają – napisał na swoim blogu Rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 09:43Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 10:02Liczba postów: 135905ej, Wy kurde chyba nie lubicie play! jak piszecie ceny to piszcie konkretnie. W simplus jest 29 do wszystkich ALBO 19 w sieci i 59 do wszystkich, natomiast w Play jest 29 do wszystkich I 5 groszy w sieci, bo nei problem kupić pakiet za 5 złotych, więc jak piszecie, to piszcie rzetelnie. A najlepiej wcale 😀
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 10:06Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 11:20Liczba postów: 135905tak na poważnie-Play swoje zrobił i robi nadal, tak więc nie rozumiem ataków na tą sieć-bulwersujecie bo jesteście w innej sieci,zwolennicy swietej trojcy-ja tez bylem kiedys w innej sieci,plus,era a potem orange a teraz obecnie play-a to dlatego ze maja jak dla mnie najbardziej kunkurencyjna oferte i tyle, masz problem-przejdz do play albo odpusc sobie zbedne glupie komentarze…
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 11:32Liczba postów: 135905Szkoda nowej argumentacji – pozostaje tylko powtarzanie : "bezrozumna wiara neofitów we wrodzoną szczodrobliwośc swojego operatora jest poza racjonalnym pojmowaniem rzeczywistości . Oczywiście – cieszy mnie fakt obniżania cen , jednak śmieszy tak emocjonalne reagowanie na zabiegi marketingowe ."
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 12:07Liczba postów: 135905Kan: co się dzieje z Wami? Wcześniej czytałem o tym tytule, który został poprawiony, że rzekomo Simplus przebija oferta Play. OK, może się każdemu zdarzyć, dlatego tamto już bez komentarza. Ale jak dobrze widzę, to w tabelce jest straszny błąd, oczywiście na korzyść syfplusa! Jakie 600 minut w pakiecie do Plusa za 6zł?! Chyba miało być 600 SMSów? Poprawcie to proszę. Gdyby była taka promocja przecież, to bym od razu zmigrował z taryfy Simplus. Mam nadzieję, że to tylko niezamierzony błąd he he! Pozdro!
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 12:33Liczba postów: 135905Kan: Dzięki za szybką odpowiedź i reakcję. Dodam jeszcze, że najbardziej cenię sobie dwa portale, z tej tematyki, tzn. Telepolis, ale także Wasz Telix. Choć, jak już wcześniej pisałem, po tym potknięciu z tekstem trochę faworyzującym ofertę Polkomtela, to już "uważam", na to co czytam na "łamach" Telix.pl he he!
-
Nie faworyzujemy nikogo, z tytułem tak jakoś wyszło. Po prostu chciałem wywołać dyskusję o nowej ofercie Simplusa, by nie przeszła bez echa i muszę powiedzieć, że odniosłem sukces – patrząc na tę ilość komentarzy. Szkoda tylko, że większość dotyczyła mnie, a nie bezpośrednio oferty, a liczyłem na dyskusję porównawczą i stąd ten tytuł.. Cóż uczy się człek na błędach. Pozdrawiam Andrzej
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 12:52Liczba postów: 135905Kan: Ok, tak wyszło z tym poprzednim tytułem. Jednak, wg mnie, chęć wywoływania dyskusji, przez taki tytuł, to też nie fair! Bo takie tytuły pasują raczej do portali plotkarskich, itp. he he! A nawet, gdyby taki tytuł był na Media2.pl czy GSM, a raczej PDFonline.pl, to bym się nie zdziwił. Ale już na tym portalu, to już było niemiłe zaskoczenie Jednak, tak czy siak, nadal do Waszego portalu mam duże zaufanie. A zdaję sobie sprawę, że praca w Telix.pl raczej do najłatwiejszych nie należy i okazuje się, że jest także odpowiedzialna;) To życzę Wielu "udanych" kolejnych news’ów!
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 12:57Liczba postów: 135905Na koniec, dodam jeszcze, że na Telix.pl i Telepolis.pl, podoba mi się to, że redaktorzy, a zarazem autorzy danych artykułów, komentują wypowiedzi innych internautów, biorą udział w dyskusji, itp. To, moim zdaniem, bardzo dobrze świadczy, że czytelnik takiego portalu jest dla Was, w jakiś tam sposób, naprawdę ważny, itp.;)
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 13:26Liczba postów: 135905Osobom narzekającym na wyższe stawki MTR do Playa (które dają pewne uprzywilejowanie tej sieci) chciałbym zwrócić uwagę, że gdy startowali operatorzy mający już dziś ugruntowaną pozycję, to stawki były dużo wyższe, niż dziś (nie było zmiłuj), zaliczanie minutowe, bądź półminutowe. Opłaty za połączenia były tak kalkulowane, aby firmy te mogły spłacić kredyty wzięte na budowę sieci. Dziś, gdy Play buduje swoją sieć, nie mógłby zaproponować takich stawek, jak kiedyś pozostali operatorzy. Można powiedzieć trudno, nie ma kasy na budowę sieci, niech nie bierze się za biznes. Myśląc w ten sposób, utrwalilibyśmy tylko skostniałą sytuacją w sektorze, w którym operatorzy z W3 tak naprawdę nie konkurują ze sobą. Oczywiście, takie uprzywilejowanie Playa nie może trwać w nieskończoność
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 13:36Liczba postów: 135905"Niestety -każda sieć ma swoich nawiedzonych fanów , którzy reagują – często bezrozumnie – na jakąkolwiek probę TRZEŹWEJ oceny . To sytuacja znana w psychologii – obrona przez niedowartościowanych osobników (niestety za wszelką cenę) SWOJEGO WYBORU ." -i kto tu jest nawiedzony,reaguje bezrozumnie-moze Ci brak ktorejs klepki, kto broni swoich glupich pogladow-dla mnie czy ktos jest w play czy orange,plusie czy nawet erze-nie ma znaczenia,kazda siec jest dobra, ale nie piszcie i nie atakujcie bez sensu innych sieci-Lucek pomysl zanim napiszesz cos,ja nawet nie mam sil na takich jak Ty,zeby Ci tlumaczyc,bo nie mam sansy zeby co kolwiek do Ciebie dotarlo-masz racje i to dla Ciebie sie liczy:(
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 14:22Liczba postów: 135905MTR byc moze dziala na korzysc play. Ale mimo to jasno widac, ze W3 nas doi.. chca, zebysmy placili duzo bo tak im wygodnie i zaden sie nie wylamie. Play nie uczestniczy w oligopolu. Taki maly operator mogl dac bardzo dobra oferte fresh – niska stawka, bonusy za doladowania, WAZNOSC konta.. A W3 udaje, ze wprowadza dobre ofert.. jakies pakiety, gwiazdki i inne pierdoly. Ludzie obudzcie sie.. !!
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 15:30Liczba postów: 135905Lucek, 6 lat to duzo? To moze poszukaj okreslenia f2m, i sprawdz ile tam lat obowiazuje nierowny mtr. Dla ulatwienia dotyczy ptc, polkomtela i ptk. teraz tez play. I wtedy dopiero pien sie ze ma ktos dotowac play’a. Co wiecej wyjasnij w swej laskawosci, dlaczego ten asymetryczny mtr w f2m trwa do dzis, i dlaczego to uke narzucilo jego obnizenie. Jak sprawdzisz to wytlumacz nam dlaczego tyle trwa i dlaczego plus i era tak bardzo bronily sie przed tymi obnizkami, oraz dlaczego tak bardzo krzycza o tym ze sa poszkodowani przez mtr do play a nie chca zerowej stawki co proponowal play. Demagogia i manipulacja rodem pracownika tp bije z ciecie lucjanie. Wybiorcze traktowanie faktow.
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 16:50Liczba postów: 135905To zestawienie w stosunku do heyah jest troche bez sensu ponieważ ta cena 25gr za minute to jest promocja i automatucznie wyklucza inne promocje z tej tabelki wystarczy przeczytać regulamin na stronie hayah :/ a reklama na stronie heyah ze sms za 0gr to tez podpucha bo to bylo juz od dawna i tak samo ta promocja wyklucza się z innymi i chodzi tylko o 300 sms… robią ludzi w bambucho i myślą że im się uda :/
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 17:04Liczba postów: 135905W zestawieniu jest błąd. Tanio do Plusa to 0,19 a 0,59 to stawka do pozostałych bez Play, oraz stawka podstawowa bez aktywacji "profilu".
W dodatku, jeżeli w Heyah wymienia się stawkę promocyjną (pakiet/zasilenie) w miejsce standardowej stawki cennikowej, to i w Pleju i Srajplusie również powinno mieć to miejsce.
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 18:08Liczba postów: 135905Play Fresh to pierwsza oferta prepaidowa na polskim rynku telekomunikacyjnym.
Czy to, że u wielkiej trójki, chcąc mieć możliwość wykonywania połączeń jest się skazanym w ofertach na kartę na płacenie abonamentu w wysokości 50 PLN co najmniej raz na kwartał.
Dzięki Freszowi to Ty możesz deycydować ile i kiedy potrzebujesz wykonywać połączeń.
-
Anonymous
Guest16 marca 2009 at 19:28Liczba postów: 135905Co maja ceny ze stacjonarnych na komorki? A to ze kazdy kto zadzwonil przez lata cale ze stacjonarnego na idee,plusa czy ere, dotowal je. Robi to do dzis. Czym innym wg ciebie jest gdy dotuje sie w3, ale dla playa to juz jest karygodne, ten asymetryczny mtr? Innymi slowy ganisz play’a za cos, co dla w3 jest juz ok, tak? Ciekawe zaiste. A ze play umie podzielic sie tym zyskiem z uzytkownikiem a w3 juz nie potrafila trzymajac ceny latami , to juz szczegol? niedobry, ten play, niedobry. Ludziom na telix czy innym portalu telekomunikacyjnym nie namieszasz. Probuj wsrod znajomych moze. Tu kazdy wie, ze play dostaje podobne zasady, do tych, ktore mialy zastosowanie dla ptk, ptc czy polkomtela. Jakos nie widze odniesienia rzeczowego do moich argumentow z twojej strony lucjanie. Ot taka argumentacja nijaka.
-
Anonymous
Guest17 marca 2009 at 11:26Liczba postów: 135905uwazam ze tej oferty w 100% nie przebije nikt bo inne sieci beda mialy zawsze jakies gwiazdki, a tu wszystko czytelne, no smsy tylko gratis (w promocji-ktra kiedys sie skonczy), ale fajne jest doladowanie wazne przez rok, pozwoli to zmienic operatora nieco ubozszym ludziom.
mam aktualnie oferte era tak tak i orange i ciagle jakies haczyki tam sa……ale od dzis wszystko sie zmieni, kupilem 5 starterow dla rodzinki i my bedziemy mieli tanio, a ze inne osoby nie chca przejsc na play to ich strata
sorki ale nie mialem polskiej czcionki
-
Anonymous
Guest18 marca 2009 at 14:24Liczba postów: 135905Tej oferty w 100% nikt nie przebije? Jeżeli W3 nie odpowie na tę zmianę, to zapewne taki scenariusz będzie mieć miejsce. Ale nie sądzę. W ofertach W3 jest wiele dodatkowych opcji, których w Play nie ma. Są tańsze rozmowy do określonego grona osób, jak np. w Popie czy TT od 3 gr/min. W TT można też mieć na zawsze darmowe połączenia z wybranym numerem. Myślę, że stawki za rozmowy do innych, OPRÓCZ PLAY, będą miały miejsce. Play Fresh musiałby mieć bardziej rozbudowaną ofertę, żeby w 100% przebić innych. Wielkim plusem W3 są tanie rozmowy wewnątrz sieci. W Play’u- stawki poszłyby w górę. Może jako równa taryfa- play jest dość nęcący. Ale nie zastąpi wielu wewnątrzsieciowych rozwiązań obecnych u innych operatorów.
-
Anonymous
Guest23 marca 2009 at 13:19Liczba postów: 135905Uwaga, Plejowcy, ja też mam Play i uważam że to OK, że obniżyli ceny. Ale wcale nie cieszę się tym pakietem 100 minut do Play i na stacjonarne, bo to tylko pakiet. A poza tym, ostrzegam, można go kupić tylko raz w miesiącu, wcale nie trzy razy! No i jeszcze uwaga Play: PROMOCYJNE pakiety do ODWOŁANIA. Także jak już będzie 5 milionów Playowców, to papa, Play zlikwiduje swoją wspaniałomyślną promocję.
A jeśli chodzi o MTR, to czas najwyższy go zliwkwidować. Jeśli w sieciach stacjonarnych go nie ma?
-
Anonymous
Guest27 marca 2009 at 20:46Liczba postów: 135905Jak widać ci co tak narzekają na Playa są to abonamentowcy W3, ja też mam iPlusa za 60PLN/mc i transfer 20–80 Kilobit i leży bezużyteczny(abonament darmo płacę) bo mam w Play 3,5 G tj.280 Kbit do 1,4 Mbita
za 50 PLN/2 mce 4 GB. To wychodzi ponad 4 razy taniej w Play. Orange leży w odstawce-bo odbiór do 30,09,09r.Era też chyba pójdzie w odstawkę, bo kupiłem Playa. Życzę wszystkim z W3 jak najszybszego wyjścia z abonamentu i przejścia do Playa.
Atakowanie w tym momencie Playa to tylko złośliwość, bo
fakty mówią co innego.Pozdrawiam.
-
Anonymous
Guest28 marca 2009 at 22:22Liczba postów: 135905Nareszcie nie musze sie "cieszyć", że mam 5 gr za minutę, ale tylko w tej samej sieci, i pod warunkiem że jest piątkek i tylko od 20 do 21 w lata przestepne. Aha, i jeszcze aktywacja 10 zł – oczywiście co miesiąc. Tak mniej więcej wyglądają promocje w plusie erze i orange.
Nikt nie pisze też o bardzo ważnej rzeczy. Doładowuję kiedy chcę bo połączenia mam ważne 365 dni !!!!!!!! nie musze kombinować do kogo by tu jeszcze zadzwonić, bo nie wycelowałem z doładowaniem.
NARESZCIE NORMALNA OFERTA !!!
-
Anonymous
Guest29 marca 2009 at 15:51Liczba postów: 135905grens, faktycznie, Play Fresh nie daje możliwości rozmów za 5 gr do swojej sieci :> Baaaardzo różni się od ofert W3.
Oferty w w3 są znacznie bardziej rozbudowane: wybrane numery, numery za grosze. Ja mam teraz wybrany numer całkowicie za darmo w TakTaku i do tego usługę Godzina za grosze: godzina rozmowy w sieci/na stacjonarki kosztuje mnie 29gr. Konto ważne cały rok to tylko próba podbicia statystyk przez Playa. Jeśli ktoś używa telefonu- doładowuje. Jeśli Play chce zawyżać liczbę aktywnych kart- wprowadza tego typu promocje. BTW, w TT nigdy nie przepadły mi środki na koncie, bo mi się okresy ważności kumulują 😉
-
Anonymous
Guest3 kwietnia 2009 at 06:19Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest3 kwietnia 2009 at 08:39Liczba postów: 135905
-
-
AuthorPosts