Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Telefony komórkowe u naszych opów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 36
  • Autor
    Wpisy
    • Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 137889

Zastanawiam się jak można wpłynąć na naszych operatorów by zwiększyli ilość producentów komórek w swoich promocjach. Praktycznie w ostatnich czasach tylko Play dodał nowego producenta firmę Toshiba, chyba, ze liczyć brandowane telefony Huawei. Kiedy np. znajdziemy na półkach takie firmy jak NEC, Sharp, Grundig. Nie wspominając jakoś zapomnianego Philipsa.

• Anonimowy
      Gość

Może już niedługo

• Anonimowy
      Gość

Faktycznie – Philips robi dobre telefony, ale mało popolarne w Polsce.

• Anonimowy
      Gość

Nec’y są chyba tylko na Wyspach, jeśli chodzi o resztę, to wydaje mi się, że nie są to telefony godne uwagi. Nasi operatorzy sprzedają cały asortyment sprawdzonych, dobrych marek telefonów komórkowych z różnych półek… jeśli chodzi o telefony w promocjach, to również są dostępne, np. tanie ( o wartości niższej niż rynkowa) telefony w zestawach TT. Moim zdaniem- nie ma sensu rozszerzać już i tak szerokiego asortymentu przeciętnych telefonów komórkowych. Np. Era, w przeciwieństwie do Play’a, wprowadza najnowsze i najbardziej "na czasie" telefony komórkowe: Iphone, czy Android.

• Anonimowy
      Gość

Nie znam telefonów tych marek które wymienił Mos, raz tylko miałam do czynienia z NEC’iem. Podejrzewam, że w wielu przypadkach to nie jest tak, że są to gorsze telefony niż Nokii czy Motoroli, tylko są mniej znane i nie cieszą się taką sławą. Gdyby pojawiały się w interesujących mnie ofertach pewnie też brałabym je pod uwagę…

• Anonimowy
      Gość

Moze nie tyle co wplynac a blizej przyjzec sie ofercie:) Owszem jest 3-4 glowne marki i malo co procz tego ale jednak sa sieci ktore oferuja wiekszy wybor. Np. Play siec ktora oferuje Traka chinska podrobke(hehe mam nadzieje ze wybuchac nie bedzie) Samsunga Duoza oferowanego jak na razie tylko w Erze. Do tego teraz ostatnio jakos czytalem, oferta Ery wzbogacila sie o G1 pierwszy telefon z Androidem, ciekawa opcja. Sa jeszcze w sieciach HTC, MDA, IP itd nie jest najgorzej.

• Anonimowy
      Gość

z tymi chińskimi wybuchami to nawet strach żartować – ostatnio chłopakowi wybuchło chińskie krzesło z regulacją pneumatyczną i niestety nie przeżył

• Anonimowy
      Gość

Ja bym nie kupił chińskiej podróby. Są na rynku liderzy, którzy robią dobre telefony i nie sądzę, żeby był sens "zaniżania jakości". W erze telefony są teraz bez simlocków i jeśli chodzi o wprowadzanie nowinek, typu Android czy Iphone 3G, czy nawet telefonów bez blokad sim, to era prowadzi. I sprzedają tanie i fajne telefony nawet w zestawach TT. Moim zdaniem- nie ma co udziwniać.

• Anonimowy
      Gość

no ale właśnie o tym pisałam – że to nie koniecznie musi być zaniżanie jakości. Skąd wiadomo, że tamte telefony są gorsze?

• Anonimowy
      Gość

Czy gorsze- nie wiadomo. Na pewno taki wybór jest podyktowany wieloma czynnikami, choćby ekonomicznymi. era wprowadza ciągle jakieś nowe, najświeższe telefony, jak już pisałem. Ale jest kilka sprawdzonych i chętnie kupowanych marek. Ich produkcja na pewno jest tańsza, przez co same telefony są tańsze= szerzej dostępne. Dla mnie i tak liczą się głównie stawki, taryfy, oferta, za którą będę płacić. A nie telefon, który może mi się np. pospuć i nie będzie do niego części dlatego, że jest niszowy. I wolę, kiedy np. wprowadza się promocje na startery, jak teraz w TT darmowe dwa startery, miedzy którymi są darmowe rozmowy.

• Anonimowy
      Gość

odkąd naprawa telefonu kosztuje prawie tyle co nowy telefon to ja nawet bym się nie zastanawiała nad naprawą..poza tym biorąc telefon od operatora jest on na gwarancji jakiś czas…

• Anonimowy
      Gość

Przez 2 lata.

• Anonimowy
      Gość

zawsze 2 lata?

• Anonimowy
      Gość

24 miesiące to taka standardowa gwarancja na sprzęt elektroniczny…

• Anonimowy
      Gość

teraz jak telefony przestały być traktowane jak sprzęt dla bogaczy dwa lata to strasznie długo – i tak przeciętny użytkownik pewnie zmienia telefon średnio co ten czas…

• Anonimowy
      Gość

Szukałem właśnie telefonu nie do zdarcia dla mojego ojca W poprzednim siadła bateria i szczerze mówiąc- stwierdziłem, że nie ma sensu dokupywać baterii do starego telefonu, jeśli można dołożyć niecałą stówę i kupić mu fajny telefon z aparatem dobrej, sprawdzonej firmy. I nowy. I postanowiłem poszukać innych telefonów również. Jeden sprzedający NEC’a dodał w opisie przedmiotu ostrzeżenie: Uwaga: Większość telefonów marki NEC nie działają z siecią PLAY ( wina sieci – trzeba w takich przypadkach kierować się do BOK Play )
      To dla mnie nowość, mówiąc szczerze.

• Anonimowy
      Gość

ja też nie miałam pojęcia że marka telefonu ma dla sieci jakieś znaczenie…

• Anonimowy
      Gość

Niby mam prepaid, ale też zmieniam telefon co dwa lata: moi rodzice po prostu zmieniaja aparaty i dostaję dwa do wyboru

• Anonimowy
      Gość

heh, no ale dostajesz już taki przechodzony i wysłużony chyba, że rodzice szczególnie dbają o telefony

• Anonimowy
      Gość

Chyba, że rodzice dają Perrin nowy telefon, który właśnie dostali z abonamentu. I sami noszą wysłużony przez Perrin. To są te radości dzieciństwa

• Anonimowy
      Gość

u mnie rodzice wyszliby z założenia, że po co mi lepszy telefon skoro ich stary też jest dobry

• Anonimowy
      Gość

I tak macie fajnych rodziców. Swoich to ja zaopatruję w telefony Nigdy na odwrót

• Anonimowy
      Gość

ja już też wyrosłam z wieku, kiedy to oni troszczyli się o moje sposoby komunikacji

• Anonimowy
      Gość

Moja mama ma erę dla firm i dostaje zazwyczaj wypasione telefony. A mój ojciec swojego nawet nie nosi ze sobą – jest raczej atelefoniczny. Tak czy owak – nie narzekam.

• Anonimowy
      Gość

u mnie w rodzinie nie ma mowy, żeby ktoś się rozstał z telefonem ojciec nosi dwa, mama ze swoim wręcz zasypia, siostry z kolei inwestują w jak najbardziej wypasione cacka… ehh co za czasy

• Anonimowy
      Gość

Najbardziej rewolucyjnym rozwiązaniem było wprowadzenie w Erze telefonów bez blokad sim Z tego co się ostatnio orientowałem można dostać fajny telefon nawet w zestawie TT, i to taniej, niż wynosi jego wartość np. na allegro.

• Anonimowy
      Gość

ziggy a możesz podać jakieś przykłady? bo ciekawa jestem

• Anonimowy
      Gość

dzięki

• Anonimowy
      Gość

Ale nie dostaje się pozytywnego komentarza i punktów!
      A ja się trochę czaję na mixa ze względu na telefony. Bo na prawdę fajnuchne są

• Anonimowy
      Gość

[quote="Perrin":3e6jj7ea]Ale nie dostaje się pozytywnego komentarza i punktów! [/quote:3e6jj7ea]
      no proszę cię… to nie fotka tylko allegro, tam chyba siedzą ludzie z trochę ważniejszymi priorytetami

• Anonimowy
      Gość

Może kupując w sklepie lub salonie ery nie dostaje się pozytywnych komentarzy, ale dostajesz telefon z gwarancją i bez simlocka Poza tym niektóre zakupy na era.pl opłacają się znacznie bardziej, niż sklepowe. Choćby doładowania przez era.pl- w TT dostajesz 10% wartości doładowania na wszystkie usługi. Dla mnie to bardziej wartościowe, niż pozytywny komentarz z allegro.

• Anonimowy
      Gość

Przecież tylko żartowałam Poza tym teraz Allegro się zepsuło (nowy, niefajny interfejs)
      Tak czy owak, heyah jednak jest też w Erze, bo wszystkie heyowe telefony z mixa też nie mają simlocka Fajnie, nawet jeśli niekoniecznie zamierzam gdzieś z tym telefonem iść (mam na myśli inną sieć, oczywiście)

• Anonimowy
      Gość

jeśli o allegro chodzi to kwestia gustu – mi się podoba tak jak teraz jest

• Anonimowy
      Gość

Ja tam byłam przyzwyczajona do poprzedniego. Mniej było klikania.

• Anonimowy
      Gość

ale uzasadnienie zmian mają całkiem słuszne, więc nie ma co marudzić

• Anonimowy
      Gość

Ok, jakie jest uzasadnienie?

• Anonimowy
      Gość

takie, że im się w poprzednim układzie zakładki nie mieściły