Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Telefony komórkowe u naszych opów
-
AutorWpisy
-
-
Anonimowy
Gość2 maja 2008 o 12:55Liczba postów: 137889Zastanawiam się jak można wpłynąć na naszych operatorów by zwiększyli ilość producentów komórek w swoich promocjach. Praktycznie w ostatnich czasach tylko Play dodał nowego producenta firmę Toshiba, chyba, ze liczyć brandowane telefony Huawei. Kiedy np. znajdziemy na półkach takie firmy jak NEC, Sharp, Grundig. Nie wspominając jakoś zapomnianego Philipsa.
-
Anonimowy
Gość19 lutego 2009 o 21:44Liczba postów: 137889Nec’y są chyba tylko na Wyspach, jeśli chodzi o resztę, to wydaje mi się, że nie są to telefony godne uwagi. Nasi operatorzy sprzedają cały asortyment sprawdzonych, dobrych marek telefonów komórkowych z różnych półek… jeśli chodzi o telefony w promocjach, to również są dostępne, np. tanie ( o wartości niższej niż rynkowa) telefony w zestawach TT. Moim zdaniem- nie ma sensu rozszerzać już i tak szerokiego asortymentu przeciętnych telefonów komórkowych. Np. Era, w przeciwieństwie do Play’a, wprowadza najnowsze i najbardziej "na czasie" telefony komórkowe: Iphone, czy Android.
-
Anonimowy
Gość20 lutego 2009 o 08:59Liczba postów: 137889Nie znam telefonów tych marek które wymienił Mos, raz tylko miałam do czynienia z NEC’iem. Podejrzewam, że w wielu przypadkach to nie jest tak, że są to gorsze telefony niż Nokii czy Motoroli, tylko są mniej znane i nie cieszą się taką sławą. Gdyby pojawiały się w interesujących mnie ofertach pewnie też brałabym je pod uwagę…
-
Anonimowy
Gość20 lutego 2009 o 17:18Liczba postów: 137889Moze nie tyle co wplynac a blizej przyjzec sie ofercie:) Owszem jest 3-4 glowne marki i malo co procz tego ale jednak sa sieci ktore oferuja wiekszy wybor. Np. Play siec ktora oferuje Traka chinska podrobke(hehe mam nadzieje ze wybuchac nie bedzie) Samsunga Duoza oferowanego jak na razie tylko w Erze. Do tego teraz ostatnio jakos czytalem, oferta Ery wzbogacila sie o G1 pierwszy telefon z Androidem, ciekawa opcja. Sa jeszcze w sieciach HTC, MDA, IP itd nie jest najgorzej.
-
Anonimowy
Gość24 lutego 2009 o 14:55Liczba postów: 137889Ja bym nie kupił chińskiej podróby. Są na rynku liderzy, którzy robią dobre telefony i nie sądzę, żeby był sens "zaniżania jakości". W erze telefony są teraz bez simlocków i jeśli chodzi o wprowadzanie nowinek, typu Android czy Iphone 3G, czy nawet telefonów bez blokad sim, to era prowadzi. I sprzedają tanie i fajne telefony nawet w zestawach TT. Moim zdaniem- nie ma co udziwniać.
-
Anonimowy
Gość26 lutego 2009 o 13:10Liczba postów: 137889Czy gorsze- nie wiadomo. Na pewno taki wybór jest podyktowany wieloma czynnikami, choćby ekonomicznymi. era wprowadza ciągle jakieś nowe, najświeższe telefony, jak już pisałem. Ale jest kilka sprawdzonych i chętnie kupowanych marek. Ich produkcja na pewno jest tańsza, przez co same telefony są tańsze= szerzej dostępne. Dla mnie i tak liczą się głównie stawki, taryfy, oferta, za którą będę płacić. A nie telefon, który może mi się np. pospuć i nie będzie do niego części dlatego, że jest niszowy. I wolę, kiedy np. wprowadza się promocje na startery, jak teraz w TT darmowe dwa startery, miedzy którymi są darmowe rozmowy.
-
Anonimowy
Gość8 marca 2009 o 18:10Liczba postów: 137889Szukałem właśnie telefonu nie do zdarcia dla mojego ojca W poprzednim siadła bateria i szczerze mówiąc- stwierdziłem, że nie ma sensu dokupywać baterii do starego telefonu, jeśli można dołożyć niecałą stówę i kupić mu fajny telefon z aparatem dobrej, sprawdzonej firmy. I nowy. I postanowiłem poszukać innych telefonów również. Jeden sprzedający NEC’a dodał w opisie przedmiotu ostrzeżenie: Uwaga: Większość telefonów marki NEC nie działają z siecią PLAY ( wina sieci – trzeba w takich przypadkach kierować się do BOK Play )
To dla mnie nowość, mówiąc szczerze. -
Anonimowy
Gość20 kwietnia 2009 o 13:22Liczba postów: 137889 -
Anonimowy
Gość30 kwietnia 2009 o 14:01Liczba postów: 137889Może kupując w sklepie lub salonie ery nie dostaje się pozytywnych komentarzy, ale dostajesz telefon z gwarancją i bez simlocka Poza tym niektóre zakupy na era.pl opłacają się znacznie bardziej, niż sklepowe. Choćby doładowania przez era.pl- w TT dostajesz 10% wartości doładowania na wszystkie usługi. Dla mnie to bardziej wartościowe, niż pozytywny komentarz z allegro.
-
Anonimowy
Gość2 maja 2009 o 07:17Liczba postów: 137889Przecież tylko żartowałam Poza tym teraz Allegro się zepsuło (nowy, niefajny interfejs)
Tak czy owak, heyah jednak jest też w Erze, bo wszystkie heyowe telefony z mixa też nie mają simlocka Fajnie, nawet jeśli niekoniecznie zamierzam gdzieś z tym telefonem iść (mam na myśli inną sieć, oczywiście)
-
-
AutorWpisy