Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Regulamin Oferty Stan Darmowy w Play -komentarz Rzecznika Play
-
AutorWpisy
-
-
-
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 09:49Liczba postów: 139060Według mnie to będzie Walentynkowa promocja, która skończy się prawdopodobnie w maju. Ważne by narobiła szumu i przyciągnęła kolejnych pre-paidowców. Moim zdaniem W3 da teraz jakieś Podwójne Doładowania, by przeczekać i zobaczyć co będzie działo się w salonach i ilu zdecyduje się na MNP. Pierwsze ruchy widać to po sieci Era, która pierwsza zareagowała: Tak Tak i darmowe rozmowy oraz Heyah. Polak jest jednak wierny temu co ma i za szybko nie decyduje się na zmianę operatora. Play także długo nie będzie mógł oferować darmowych rozmów, bo może się zapchać i oprócz reklamy w mediach promocja będzie tylko wirtualna, po prostu ze względu na łącza nie będzie się dało z niej korzystać. A zawiedzeni użytkownicy będą narzekać na zrywanie rozmów. Mnie ciekawi co zrobi Plus, ma związane ręce, z jednej strony, po jego łączach pójdzie gro rozmów, z drugiej strony jak sam zaoferuje darmowe, to zważywszy na ilość własnych użytkowników zanotuje całkowity pad sieci, a tego mu nie darują lepsi klienci biznesowi i abonamentowi. Orange prawdopodobnie sobie poradzi dając podwójne, potrójne doładowanie na Walentynki, doładując kwotą 100/200 zł ma w NOG darmowe minuty dla wszystkich i ma spokój na 5 miesięcy oraz możliwość opracowania własnej strategii. Czeka nas ciekawy miesiąc, ale chyb a nie masowa migracja. Na Play zarobi Plus za roaming i wszystko po miesiącu się uspokoi oprócz zawiedzionych Użytkowników Play, którzy doładowali za 30 zł ale nie pogadali, bo nie mogli. Jak będzie się zobaczy, ale taki scenariusz wydaje się być najbardziej prawdopodobny
-
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 10:00Liczba postów: 139060 -
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 10:23Liczba postów: 139060 -
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 12:48Liczba postów: 139060zajac, jednak np. w Hot masz dzięki podwójnym doładowaniom znacznie niższe stawki na połączenia do wszystkich, niż w Play. Do tego od jutra mają wejść Numerki za Grosze- przez miesiąc za darmo. Darmowe połączenia wewnątrz sieci w PF to dobry ruch, jednak wymaga comiesięcznych doładowań kwotą min. 30zł i daje możliwość darmowych połączeń tylko wewnątrz małej sieci. W Heyah prócz podwójnych, do każdego doładowania dają darmowy numer, a oferta ma też wiele innych mocnych stron, jak np. tanie połączenia do UE.
Freshcie, w każdej ofercie jest zapis, że operator może ją odwołać w każdej chwili 😉 Szykuje się kolejna wojenka w prepaidach, czyli tym lepiej dla użytkowników.
-
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 13:08Liczba postów: 139060 -
Anonimowy
Gość10 lutego 2010 o 19:30Liczba postów: 139060Lucek, ja jestem abonentką (One Play bez telefonu) i powiem że oferta Fresh bardzo mnie irytuje. Płacę miesieczne rachunki wyższe niż 50 zł a oferta w porównaniu do fresha jest bardzo kiepska. Na pewno nie przedłuże umowy tylko przejdę na prepaid. Chyba że coś zmieni w ciągu miesiąca, ale wątpie. Play nie dba o abonentów, to widać.
-
Anonimowy
Gość4 marca 2010 o 21:38Liczba postów: 139060Mnie zastanawia ten błąd w regulaminie:
"4. Aby skorzystać z niniejszej Oferty Promocyjnej należy w poniższej kolejności wykonać następujące czynności:
a. Wpisać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu kod *111*1*1#
b. Poczekać na otrzymanie potwierdzenia przyjęcia kodu, a następnie sprawdzić czy Oferta
Promocja jest aktywna wpisując i zatwierdzając kod *111*1*3#
c. Po upewnieniu się, że Oferta Promocja jest aktywna, doładować konto kwotą minimum 30
zł"
5. Potwierdzenie przyjęcia kodu (pkt. 4 ppkt b) zostanie wysłane do Użytkownika w ciągu 24 godzin od wykonania
czynności z ppkt. 4a.
7. Inna kolejność wykonania czynności opisanych w pkt. 5 nie skutkuje uruchomieniem Oferty Promocyjnej."
Jakich czynności opisanych w pkt 5? Tych z pkt. 4 zapewne… Niby głupi błąd ale jak dla mnie nie powinien mieć miejsca.
Ponadto strasznie chamski według mnie jest fakt ze nie można uruchomić oferty już po doładowaniu..czemu? By Ileś setek ludzi doładowało za 30zł po czym zorientowało się,że nie mogą korzystać z promocji?
Może się mylę,więc jeśli śmiało można uruchamiać promocje już po doładowaniu i nie trzeba robić kolejnego to będę wdzięczny za informacje;)
I rozumiem,że jeśli ktoś nie sprawdzi aktywności promocji kodem *111*1*3# i doładuje za 30 zł to w przypadku gdy promocja się mu nie uruchomi nie ma prawa składać reklamacji?
Może się czepiam..ale zaczyna mnie drażnić nieprzejrzystość w regulaminach promocji…
p.s. i jeszcze jedno czemu w pliki pdf w którym jest regulamin tej promocji są podwojone strony? kolejny błąd?
-
Anonimowy
Gość11 marca 2010 o 23:32Liczba postów: 139060Witam
Chciałabym was się zapytać odnośnie stan darmowych rozmów w play fresh, mianowicie ciekawi mnie pewne niedociągnięcie w regulaminie. Czy jeśli doładuje za 30zł to od razu tracę te pieniądze i mam za darmo do pf, czy doładuje za 30zł i nadal mam to na koncie pieniążki, mogę wydzwonić to 30zł i na dodatek mogę rozmawiać za darmo w pf?
Pozdrawiam
-
-
AutorWpisy