Start Forum Rynek Wyniki i sprawozdania finansowe Przy zmianie operatora połowa wybiera Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
  • Autor
    Wpisy
    • Kan
      Klucznik
      Liczba postów: 8676

W 2009 roku ponad 400 tysięcy Klientów zdecydowało się zmienić operatora – to 4 razy więcej niż w 2008 roku. Ponad połowa klientów, dokładnie 54% przechodzi ze swoim dotychczasowym numerem do PLAY – informuje P4.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 139501

Ciekawe jak zareagują na takie dane inni operatorzy, którzy nie udostępniają danych. czekamy na pierwsze oświadczenia Jabczyńskiego.

• Anonimowy
      Gość

Nika: jak na razie to p4 przewodzi w nieudostępnianiu danych…na temat liczby klientów.

• Anonimowy
      Gość

@ lobber – nieprawda. Play zawsze podaję swoje dane. Znaczy się zawsze, kiedy są one pozytywne 🙂 czyli co milion klientów i teraz o MNP . inne dane tajne/poufne. taka siec…

• Anonimowy
      Gość

No nie można wymagać od Play żeby podawał takie informacje. To jego dobra wola i oczywiście kwestia marketingu. Wiadomo podaje się tylko to co wygodne. Zresztą każda sieć tak robi. Czym mniej informacji podawanych tym lepiej dla operatora.

• Anonimowy
      Gość

Moim zdaniem największa ilość tych przenosin do Play to zasługa Play fresh i 5zł/rok.

• Anonimowy
      Gość

A kto ładuje telefon 5zł na rok ? czysty marketing nic więcej. Zresztą ja do takich informacji jeszcze na dodatek z Play w roli głównej podchodzę z dystansem, ta się jedynie pokazuję informacje ile klientów pozyskała nic poza tym. A do tego bym miał duże ale bo te 5zł na rok jak to Eva napisała jest właśnie po to żeby sobie ich dopisywać…

• Anonimowy
      Gość

coraz wiecej ludzi stwierdza ze zamiast byĆ wykorzystwanym przez w3 to wolą płacić mniej i mieć wiecej. a że wpadki się zdarzają-to zdarzają się KAŻDEMU.

• Anonimowy
      Gość

5zł nie, ale ludzie ładują np. 10zł na 2 tygodnie, 15-20zł na miesiać, a jak nie masz kasy to 10zł na miesiac wystarczy. u W3 musisz 25-30zł co miesiac. poza tym w play dostajesz darmowe minuty za przychodzace! a sa zawody ktore są ciagle na polaczeniach przychodzacych. wiec tam nie ma sensu ladowac – chyba ze chcemy miec kase na smsa.

co do statytsyk trzeba tez pamietac o walku jak kupowanie startera innej sieci za 2zl i przenoszenia tego numeru dla 3 miesicy po 20zl. duzo osob to robi co 3 miechy…

• Anonimowy
      Gość

hehehehe wpadki każdemu no nie wiem, czy wyrzucanie papierów starych klientów na śmietnik to wpadka. Tracenie zasięgu do tego beznadziejna obsługa klienta z którą nic nie robią od ponad dwóch lat. Dla mnie to sieć która na maksa leci po kosztach żeby napchać sobie portfele przy okazji naciągnąć (bo jak nie zapłacisz czegoś to zaraz rozwiążą z Tobą umowę i przyfasolą karę umowną). U nich nie ma czegoś takiego jak zawieszenie abonamentu ani przechodzenia minut.

• Anonimowy
      Gość

Jak widać wielu klientom nie przeszkadza że brak u nich przechodzenia albo zawieszenia . Chcą po prostu taniej i to dostają . Sam się zastanawiałem nad "przeprowadzką" .

• Anonimowy
      Gość

milo, PF kusi tymi 60zł/3 miechy i takie przejścia to mogą być właśnie 3miesięczni klienci 😉 Moim zdaniem znacznie bardziej opłacają się choćby podwójne doładowanie w Tak Taku: dostaje się podwojenie kwoty drugiego doładowania na wszystkie usługi i bez terminu doładowania. I zyskać mozna znacznie więcej, niż 60zł.

• Anonimowy
      Gość

O ja ale masz oszczędność lipna stawka do wszystkich a te twoje podwojenie doładowania to i tak wielka lipa.

• Anonimowy
      Gość

bruno – we fresh za sms nie placisz…

w tak tak tak, 18gr za sztuke.

• Anonimowy
      Gość

Zle niektorzy rozumują to 5 zł na rok,bo mam PLAY PRESH i uważam że to dobra oferta raz na tydzień doładuje sobie za 5 lub 10 zł i na miesiąc wychodzi 20-30zł,czyli normalnie,tylko różnica polega na tym że płace to w ratach a nie jak u innych od razu 30zł,do tego mam wszystko w dobrej cenie.

• Anonimowy
      Gość

Od ponad roku mam Play,i jestem bardzo zadowolony!

• Anonimowy
      Gość

W rtym roku przejdzie do Play jeszcze wiecej osob hehe

• Anonimowy
      Gość

We fresh darmowe smsy mają termin ważności zależny od doładowania. Poza tym- 9gr/smsa. W TT po podwójnych też masz 9gr/smsa, do tego w pakiecie masz smsy wewnątrz sieci po 1 gr.

Mc.Lu, w fresh płacisz w ratach, w TT czy Heyah możesz doładować raz na pół roku/na rok wysoką kwotą i skorzystać z podwójnego- masz ważne przez rok konto, do tego realne stawki znacznie niższe niż we Fresh.

• Anonimowy
      Gość

Mam PLAY FRESH . Dużo do mnie dzwonią z innych sieci i za każde 2 minuty dostaję 1 minutę , dużo rozmawiam i co miesiąc doładowuję za 90,- i dostaję do tych 90 złotych 30minut do playa i stacjonarnych + 30 minut do innych sieci komórkowych + 20 złotych . Na dodatek doładowuję przez internet http://www.playmobile.pl i dostają 10% gratis czyli 9 złotych.do tego włączam miesięcznie 3 pakiety po5zl/100 minut na stacjonarne i play , za doladowanie na 1 miesiąc smsy mam za darmo … średnio rozmawiam ok1000 minut miesięcznie i nie mam problemów z zasięgiem ( głównie zasięg PLUSA) i używam telefonu w firmie …. i powiedzcie mi cwaniaki zinnych sieci kto ma taniej !!!!!!

• Anonimowy
      Gość

też mam play, a te cfaniaki z innych sieci wolą przepłacać to niech płacą i płaczą

• Anonimowy
      Gość

Bruno – tylko ze wczesniej Era wcisnie tobie w taktak – fona i nie masz 29gr do wszystkich tylko 59-72gr za minute:))) Poza tym zeby sie oplacalo musisz zaladowac za 150zł a nie kazdy chce wydawac tyle na doladowanie. Era jest droga i nie ma sensu z jej usług korzystac!

• Anonimowy
      Gość

A może inaczej podejść do podawanych informacji ? Oto FAKTEM jest, że przenosi się do innej sieci tylko ok 1% użytkowników . Z tego połowa – czyli ok 0,5% – do jedynie słusznej sieci (-: A byli tu tacy , co wieszczyli "lawinę przejść" do niej . A tu co najwyżej cieniutki strumyczek (-:

• Anonimowy
      Gość

A ja powiem tak. Każdy wybiera taką sieć jaka mu najbardziej pasuje. Poza tym wszystko zależy od tego jak często rozmawiamy z kim rozmawiamy. Są ludzie którzy np. 99% połączeń wykonują do swojej drugiej połówki w tym wypadku coś na wzór darmowego numeru to rewelacja. Ale są osoby które np. maja prawie wszystkich znajomych w sieci AAA więc też kupią telefon w sieci AAA żeby gadać z tańszych pakietów w ramach sieci.

Przypominają mi się dywagacje co była wcześniej kura czy jajko ?

• Anonimowy
      Gość

W3 płaci za wpisywanie nieciekawych postów o PLAY :]

• Anonimowy
      Gość

Połowa wybiera Play!! 3/4 z tej połowy już żałuje, reszta wkrótce zacznie!!

• Anonimowy
      Gość

@haha, nie wciśnie mi TTFona- mogę skorzystać z promocji, ale bez mojej zgody nikt mi niczego nie wciśnie. Podwójne doładowania też obejmują TTFona- dostajesz tak naprawdę 29gr/min do wszystkich, 40gr/min do Play, do tego wiele opcji na obnizenie kosztów połączeń wewnątrz sieci i do tego telefon za złotówkę.

Zawsze korzystam z podwojeń i zazwyczaj doładowuję za 150zł. Dostaję drugie tyle gratis, plus sumowanie wazności konta- i mam kilka/kilkanaście miesięcy z głowy ładowanie telefonu. Dla mnie to dobry deal. A w TTHot po podwójnych stawka do wszystkich to kilkanaście groszy za minutę. Era droga? W tej opcji wychodzi bezkonkurencyjnie tanio!

@Lucek, te wyniki to faktycznie strumyczek przejść, nie lawina.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 25
Odpowiedz na: Przy zmianie operatora połowa wybiera Play
Twoje informacje: