Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Plus odpowiada na Play Fresh- TWÓJ PROFIL w Simplusie ma 29 gr, 19 gr w sieci
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 14:03Liczba postów: 135711 -
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 14:17Liczba postów: 135711Tak to zazwyczaj bywa, że zawsze konkurencja patrzy krytycznie na ofertę innego operatora. Jedno jest pewne, że inaczej wyglada oferta dla 14 mln a inaczej dla 1,5 mln. Brawa dla Playa, ze ja wywołał. ale także dla Plusa, że szybko zareagował i prawdopodobnie nie straci swoich klientów na rzecz konkurenta. Jednak Simplus przebija Playa i to nie tylko w ofercie do Plusa, ale także w przesyle danych.
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 14:24Liczba postów: 135711Ale i tak to zasługa Play’a gdyby nie oni to pewnie do dzisiaj mielibysmy pakiety obniżające cenę połączenia w sieci do 70 gr ;). Play chyba to tylko źle rozegrał marketingowo bo gdyby zrobili konferencje i zaprezentowali szczegóły na 3-4 dni przed wejściem kampanii marketingowej to zaskoczyliby ostro konkrecje a tak jeszcze nie ruszyli z kampania a juz jest odpowiedz.
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 14:29Liczba postów: 135711redakcja jest stronnicza, bo oferta nie przebija fresha, nie ma darmowych smsów, a w podstawowej ofercie jest tylko 29 groszy minutę, czyli tak jak w play, więc nie wiem, co w tym fajnego. W Play dodatkowo jest usluga zbieraj minuty, darmowe smsy, tanio w sieci, 5 groszy za minutę i waznosć konta cały rok!
Więc plus nie przebije Fresha!
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 14:37Liczba postów: 135711Zgadzam się z rafik z tym, że Play zbyt szybko ogłosił sukces swojej oferty i głośno ją objawił. Ale przypadkiem to nie wina wycieków? Gruszka grzmi, że tych, którzy wynoszą informację z sieci zwolni, a redakcje pozwie do sadu za ich publikację. Kiedyś sam o tym pisał na swoim blogu. jeszcze wymieniał przy tym telix i blog play.eu. Ciekawe, że teraz nic nie pisze na ten temat. A co tyczy się Plusa to zareagował naprawdę ekspresowo i jako jeden z wielkiej trójki prawidłowo. Nie skopiował ale pokazał swoje, a do tego zapewne jeszcze beda i kolejne promocje z doładowaniem np.
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 15:20Liczba postów: 135711 -
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 15:36Liczba postów: 135711Kan
Co do tytulu podobnie kiedys napisal dziennikarz o policjancie.Tytul artykulu byl "Policjant zastrzelil kobiete handlujaca alkocholem".A dalej jak sie okazalo ze chodzilo o sprzedawczynie w samie,a sam policjant probowal wymusic za darmo wodke.Kazdy myslal ze chodzi o handlarke w melinie i ze sie jej nalezalo.Powinienes pisac dla onetu.Tam podobnie niewazny tresc byle temat choc odbiegajacy od prawdy byl chwytliwy 🙂
-
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 16:33Liczba postów: 135711Po 5 latach bycia w TT, przenosimy z całą rodziną numery do Playa. Jak dla mnie PlayFresh to przejrzysta i najtańsza oferta na rynku. Żadnych irytujących gwiazdek i haczyków.
Ponadto, w konferencji jaką zorganizował Play 5 marca, podano ciekawą informację odnośnie przenoszenia numeru:
(27min:25s)
"W przypadku ofert na kartę, trzeba być zarejestrowanym klientem u dotychczasowego operatora oraz mieć na koncie odpowiednią kwotę, tą kwotę zresztą będziemy zwracać klientowi również na jego konto."
-
No tytuł "odrobinę" niefortunny, choć gdyby po pierwszym członie pojawił się znak zapytania to wydźwięk byłby zdecydowanie inny.
Wolałbym jednak, abyśmy dali sobie spokój z obrazaniem KANa
Może bardziej skupmy się na tym co zaproponowali w simplusie? Lub na tym jaka będzie odpowiedź Orange (a podobno juz coś szykują) i Ery?
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 17:30Liczba postów: 135711 -
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 18:21Liczba postów: 135711A moze warto brać przykład z komentarza Rzecznika Play Marcina Gruszki do dzisiejszej odpowiedzi Plus ana ofertę Play zamiast krytykować redaktora? Powtórzę to co już napisałem. "To bardzo dobrze! Super, że jako challenger wyznaczamy kierunki zmian. Naszym zdaniem robimy to od 2 lat. Powiem nieskromnie, że gdyby nie 16 marca 2007 (przypomnę, ze to nasz START) niewiele zmieniłoby się na tym polskim oligopolistycznym grajdołku. My zawsze będziemy pierwsi, to mogę WAM zagwarantować. Inni nas gonią – tak, to bardzo dobrze dla klientów. Ale jak to robią to proszę oceńcie już proszę sami.
Oddech konkurencji bardzo nas stymuluje do jeszcze lepszej pracy i po to jest konkurencja!!!!! 29 groszy to 29 groszy, ale czy na pewno ;)" to jest rzeczowy komentarz, a nie wyzwiska. Są osoby, którym oferta Plusa będzie bardziej odpowiadać i Ci zostaną w tej sieci. Merytoryczna dyskusja o tej ofercie Plusa bardziej przyda sie nieobeznanym na rynku czytelnikom telix.pl niz plucie i wyzwiska. Ja chętnie dowiem się w czym Play jest lepszy od Plusa, a może to własnie TWÓJ PROFIL zaskoczył tych, którzy już z simplusa poszli do Play fresh i teraz chcą sobie udowodnić, że zrobili dobrze?
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 18:27Liczba postów: 135711No teraz można komentować 🙂 Dzięki. Dlaczego wolę fresza? Przede wszystkim ważność numeru 365 dni daje mi pełną wolność wyboru. Zasilam konto kiedy potrzebuję – teraz w tiktaku na 2 numerach mam 800 pln nie do wykorzystania. Pakiet minut do NORMALNYCH operatorów z min za 5 gr. – za tyle dzwonię voipem do USA na komórki i stacjonarki. Im się opłaca a naszym zdziercom nie? 19 gr. w sieci? To żenujące … SMS za 9 gr – nie korzystam ale wiem, że w plusie kosztują 2 razy tyle. No i wreszcie PROFIL – genialny pomysł jak dać żeby nie dać. Kto przed wybraniem numeru będzie przypominał sobie ciąg cyfr, ustalał sieć wybieranego numeru i za 1,50 pln ciągle zmieniał taryfę? 1,5 to pięć minut rozmowy po 29 groszy !!! Koncząc – robią z plusiaków WAŁA !!!
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 19:01Liczba postów: 135711a ja mam pytanie następujące:dlaczego play nie idzie w kierunku połączeń międzynarodowych i to nie tylko do unii ale również tam gdzie jest możliwe aby było tanio. jak zauważyliście nie można nawet wykupić dowolnego kierunku. to jest dziwne że dzwoniąc z unii możemy dzwonić tanio a z polski dwa razy drożej. podobny przykład występuje w mmsach zagranicznych. z polski 3 zł a z unii 2zł. co wy na to?
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 19:05Liczba postów: 135711Bo jednak ciezko bedzie przebic Playowi pod tym wzgledem Heyah gdzie jest internet 2grosze a rozmowy miedzynarodowe na poziomie 44gr. Co do oferty Plusa taka sobie, niby taniesze rozmowe wewnatrzsieciowe ale mozna uzyskac jeszcze tansze u innych opow wykupujac pakiety zas rozumiem ze owa stawka do Play uzasadniona jest ich stawkami.
-
Anonymous
Guest13 marca 2009 at 20:23Liczba postów: 135711aż nóż w kieszeni się otwiera, gdy się czyta obraźliwe komentarze. Nie dość, że na takim onecie, wp itd to już standard i już tamtych witryn nie czytam, to poziom buractwa w komentarzach przenosi się tutaj, no cóż rozumiem pomyłka, wtopa ale, żeby odrazu od buraków wyzywać itp. no ludzie od internetu głupieją, choroba 21 wieku. CO do oferty Plus jak dla mnie fatal error… Play rządzi. Choćby i o to 29 groszy/min do wszystkich sieci, bez gwiazdek, 5gr/min w pakiecie za 5zł do Play i na Stacjonarne, wystarczy 5zł i konto aktywne 365 dni ! i Co najważniejsze premiowane darmowe smsy do wszystkich sieci. I jak tu nie skorzystać ?
Pozdrawiam!
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 00:13Liczba postów: 135711Pewnie ktoś się wpieni, ale doładowując w Simplusie za 150/180 mamy 0,24 zł/min, co niestety bije nawet starego Playa 150+150. (Zakładam, że takie doładowanie dalej jest możliwe, bo dawno Simplusa nie używałem, jak coś to proszę o korektę) W każdym razie robi sie ciekawiej dla każdego klienta, bez względu na preferencje.
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 00:54Liczba postów: 135711cosik_ktosik, myslcie_troche: Kredyt nie ma tutaj nic do rzeczy. Niewiele osób wie czemu UKE zgodziło się na wyższą stawkę zakończania połączeń w sieci Play w rozliczeniach międzyoperatorskich. Z racji tego, że Play będąc młodą siecią początkowo będzie miał mało klientów, a to powoduje więcej połączeń poza sieć z Play niż jest to u trójcy, a mniej przychodzących. Gdyby Play miał identyczne stawki co trójca musiałby im dopłacać więcej bo w rozliczeniach pomiędzy operatorami wychodziłby na minus. A przecież chodzi o wprowadzenie na rynek nowego konkurenta, a nie krowy, którą trójca będzie doić. Trójca niestety wprowadza wyższe stawki by dyskryminować nowego konkurenta choć dobrze na nim zarabia. To wina Plusa, Orange i Ery, że stosują taką praktykę, a nie Play. Pozatym chciałbym zauważyć, że stawki MTR spadły, a Plus i tak ceny do Play nie obniżył. biotyt, dzisiaj o godz. 17:00
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 01:03Liczba postów: 135711ehh, nieco OT. szacunek dla prowadzącego ten portal, który tutaj, w komentarzach prowadzi rzeczową dyskusję-wymianę opinii z innymi komentatorami.
PS. trafłem na wasz portal niedawno. z uwagą zacząłem go regularnie przeglądać i mam nadzieję, że będziecie przyciągali uwagę konkretnymi informacjami. pozdrawiam.
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 01:08Liczba postów: 135711W Play Fresh mam za 3×5 PLN mam 3×100 minut na stacjonarne i do Play. W tej pseudo ofercie Simplusa jak są taryfikowane stacjonarki? A dowcip polega na tym, że tworzę swoją sieć w Play i mam w d.. 3 miesięczny haracz lub skarbonkę 2xTT. Zmieńcie oferty bo Ciemny Lud nie kupi już wszystkiego w czasach kryzysu. Play ma wg. mnie najuczciwszą ofertą i ładuję ile potrzebuję, a nie ile muszę.
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 03:39Liczba postów: 135711Kan nie przejmuj się dzieciakami które biegają po podstawówce z MixPlusem… Cenię Twój portal i stale go odwiedzam. Zauważyłem, że już od dawna nie było news’a który by rozpętał taką lawinę komentarzy. W sumie o to tu chodzi. Play fresh kojarzy mi się z heyah. Chodzi o rewolucję na rynku. Tak na marginesie dodam, że dwa dni temu byłem z siostrą wybrać jakiś telefon w jakiejś sieci na abonament… Odwiedziliśmy Orange, Erę i Playa. Plusa nie odwiedzam, gdyż ta sieć kojarzy mi się z taryfami dla rolników… ( tak kiedyś mieli promocje i taryfy dla rolników Kan może to pamięta ) Aktualnie siostra ma TakTaka i chciała zachować numer więc kierowaliśmy się ku Erze niestety tam nas rozczarowano słabymi telefonami i jeszcze gorszym abonamentem. Wybraliśmy ofertę Play… 4 pierwsze miesiące za 50% ceny + 100 min do wszystkich + 500 min do Playa + wymienne minuty na smsy. Abonament za 45zł/m-c do tego telefon z wyższej półki do wyboru… Wybraliśmy LG Viewty za 1zł i umowa na okres 24 m-ce 🙂
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 06:30Liczba postów: 135711zaman a kto doladowuje prepaida za 150pln? ile procent?
takie duze to tylko duzi uzytkownicy, a duzi rcaczej licza i
nigdy nie wybiora najdrozszego prepaida na rynku jakim
jest wlasnie plus nawet jak sie uwzgledni dzwonienie
przede wszystkim w sieci
(w orangu najczestsze doladowanie to 5 pln!)
co do nowosci w plusie, to plus wprowadzil nowa taryfe po
29gr i koniec, dla osob z sieci to dramat bo ceny w sieci
rosna im 6x! ktos podal, ze wogole uzytkownicy danej
sieci robia 80% wewnatrz, to odpowiedz jak jest taniej
druga taryfa to stawki poza siec bez zmian ale w sieci
rosna z 5 do 19, czyli 4x! jedyny plus:)) ze juz bez
pakieciarstwa
oni dopiero ida w kierunku oranga (tu juz jest 60/20 plus
bonusy itp), a orange musi sie mocno nagimnastykowac
zeby dojsc playa, sam za chwile sie przenosze
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 06:39Liczba postów: 135711Dnia 16 marca br. Simplus wprowadza na rynek nową
taryfę "TWÓJ PROFIL", w której minuta rozmowy do
wszystkich sieci kosztuje 29 groszy, a minuta rozmowy w
sieci Plus to jedynie 19 groszy.
Kan szanuje Twoja prace i Wasz portal, ale nie tylko tytul
jest zbyt luzno zwiazany z rzeczywistoscia, zacytowanego
pierwszego zdania nie mozna inaczej zrozumiec niż: wlacz
profil i dzwonisz po 29 do (prawie) wszystkich i (!!) 19gr w
sieci
imo slowo "lub" musi znalezc sie w tytule i pierwszym
zdaniu, zauwaz tez, ze z tego profilu juz nikt sie nie moze
wycofac, ze wzgledu na statystyki (z wczesniejszego
postu) dotyczace rozmow w sieci i poza, to dla niemal
wszystkich posiadaczy sim+ nowe taryfy sa ewidentna
podwyzka cen
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 09:25Liczba postów: 135711Tylko ze w Play-u mozesz miec i 2000tys minut co z tego jak wszystko trzeba wygadac z miesiaca na miesiac, bo przepadnie. W Erze mozesz sobie zbierac te minuty. Wg stron Ery i Play-a to w abo w Play wyglada tak 45zl – 100minut (ktore oczywiscie nie przechodza z m-c na m-c). W Erze za 45zl – 70minut do wszsytkich z mozliwoscia przejscia z miesiaca na miesiac plus 1000minut co miesiac z ulubionego miejsca przez caly okres umowy.
-
Anonymous
Guest14 marca 2009 at 13:34Liczba postów: 135711Moje obliczenia:
Doładowanie pre-paid za 10 zł za miesiąc
Stara taryfa simplus na dzien: 14.03.2009
Simplus: do wszystkich: 17 minut
lub
suma smsów do wszystkich: 66
nowa taryfa simplus: do wszystkich
suma smsów: 55
łączna suma połączeń głosowych: 34 minuty
———————————————-
——-nowa taryfa simplus : do sieci +gsm i 36i6
suma smsów: 55
minuta rozmowy do sieci +gsm i 36i6: 52 minuty
do pozostałych: 16 minut (play: 14 minut)
W obu przypadkach doładowanie konta w +gsm za 10 zł polaczenia wychodzące na 7 dni, po tym czasie konto jest blokowane
———————————————-
—————-Taryfa Play fresh
Suma Smsów: 110 do wszystkich
łączna suma połączeń głosowych do wszystkich: 34 minuty
w przypadku playfresh polaczenia wychodzące na 365 dni niezależnie od kwoty doładowania telefonu, ponadto, za 3 zl miesięcznie za kazde 2 minuty polaczenia spoza sieci play 1 minuta do wykorzystania na polaczenia glosowe dowolne.
-
Anonymous
Guest15 marca 2009 at 20:41Liczba postów: 135711SIMPLUS czytaj dalej PAKIETOSYF TO JEDNO WIELKIE GIE, – tyle wam powiem jako kilkuletni użytkownik tej sieci.
Gdyby nie Play, ta sieć dalej doiła by nas przez kolejne lata i nic poza swoimi 1000000 różnorakich cudownych pakietów których wszyscy już mają dość by ie wprowadziła. Pakietosyf jest dobry dla zakochanych małolatów którzy lubią sobie powysyłać za darmo sms na lekcjach, lub też dla pary zakochanych którzy sobie nocami wydzwaniają do siebie i wyznają miłość. Dla normalnych ludzi lub też dla firm, którzy nie chcą mieć abonamentu a chcą zwyczajnie zadzwonić tam gdzie potrzebują nie patrząc na sieć i numer to zwyczajna droga Tandeta. Nie będę wspominał oczywiście o milionie pakietów którymi ta sieć nas raczyła nie informując o końcu ich ważności. – ŻENADA.
Miejcie honor , olejcie stary numer i nie wracajcie do Pakietosyfa bo będzie was dymał do końca życia o ile nikt mu nie przeszkodzi.
-
Anonymous
Guest4 kwietnia 2009 at 09:39Liczba postów: 135711 -
Anonymous
Guest23 kwietnia 2009 at 11:40Liczba postów: 135711Powiedziano dużo ale ja lubię konkrety…
W najbliższych dniach opuszczam PLUS-a.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Urząd Komunikacji Elektronicznej ustala większe Mobile Termination Rate (mtr) dla Playa?
——————-
poczytajmy:
W kwietniu 2007r. został ustalony harmonogram obniżania MTR. Miał on trwać trzy lata. Zgodnie z nim stawki (Mobile Termination Rates) są obniżane – w maju 2008r. spadły do 33,87 groszy, natomiast w maju 2009r. mają zostać zmniejszone do 27,75 groszy.
W grudniu 2008r. Polkomtel złożył wniosek z odwołaniem do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (SOKiK) od decyzji UKE o przyspieszonej obniżce MTR, a także złożył wniosek do UKE o ponowne rozpatrzenie sprawy w tej sprawie.
————————–
Widać kto to nas chce okradać i utrzymywać wysokie MTR!
A przecież cena "wyprodukowania" 1 minuty to obecnie 5 groszy
-
Anonymous
Guest25 maja 2009 at 13:52Liczba postów: 135711W taryfie Simplus było można wprowadzić CAŁKOWICIE ZA DARMO JEDEN NUMER A W TEJ TARYFIE TRZEBA ZAPŁACIĆ 10 ZŁ! I kto nie powie że to tylko złuda? W Simplusie miałem za minute 5 gr w sieci a teraz w Twój Profil mam aż za 19! Jedynie smsy są w takiej samej cenie! NO TO WIĘC TO JEST TANIEJ CZY RACZEJ PODWYŻKA?
-
Anonymous
Guest7 stycznia 2011 at 19:57Liczba postów: 135711[i]Plus odpowiada na Play Fresh [/i]
Hehe ludzie to Wy nie wiecie jaką oferte ma Play, byłem w Plusie 2 lata i teraz dopiero wiem co to znaczy umowa, generalnie to Plus się chowa, straszny syf który trzeba co miesiąc aktywować + naliczanie za wysłane sms po jakimś czasie ogólnie to jest tragedia. Playowi długo inne sieci nie dorównają dlatego każdy operator ma takie stawki
-
AuthorPosts