Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Plus odpowiada na Play Fresh- TWÓJ PROFIL w Simplusie ma 29 gr, 19 gr w sieci

Viewing 71 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Dnia 16 marca br. Simplus wprowadza na rynek nową taryfę „TWÓJ PROFIL”, w której minuta rozmowy do wszystkich sieci kosztuje 29 groszy, a minuta rozmowy w sieci Plus to jedynie 19 groszy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135711

Zaczęło się. Play prawdopodobnie sam sobie zaszkodził wywołując tę wojnę. A tak naprawdę to wygra użytkownik sieci czyli my

• Anonymous
      Guest

a pakiety internetowe dalej obowiązuja?

• Anonymous
      Guest

trochę kłopotliwe może być to zmienianie taryf, a tylko wtedy jest to opłacalne. więc samo założenie chybione nieco

• Anonymous
      Guest

Odpowiedzi brak to podpowiem : to tak jak z rozdawaniem mercedesów na Placu Czerwonym? Redaktor skopiował bezmyślnie?

• Manoo
      Member
      Liczba postów: 8

No nie wiem czy ta oferta przebija Playa ???

• Anonymous
      Guest

nie wiem w czym plus przebil? w droższych sms po 18gr czy minucie do play po 72gr? 😀 bądźcie poważni…. play jest 2x lepsze bez haczyków

• Anonymous
      Guest

Jeszcze Tak tak;p o nim nie zapominajcie:)

• Anonymous
      Guest

plus ma 7x wiecej abonentów niz play. Dzwonie do roznych sieci – na pewno bede wiecej dzwonil do simplusa niz do malutkiego playa – wiec oszczedze bo zaplace 19 gr a nie 29. Smieszą mnie wypowiedzi playglupków, przywiazanych tak do swojej sieci.

• Anonymous
      Guest

A ważność konta na ile jest? po doładowaniu ? to jest najważniejsze jeżeli co miesiąc trzeba conajmniej za 10 tankować to jaka to oferta ,a internet w komórce ile za 100kb ?

• Anonymous
      Guest

niepotrzebnie skoplikowali i zamotali przyzwoite cenniki, przez to korzystanie z takiej taryfy jest odpychające

• Anonymous
      Guest

Nie sądze aby ta oferta przebiła Play. 29 do wszystkich _LUB_ 19 do Plusa ! LUB zamiast _i_ robi tu dużą roznice. Powinni dodac w swojej reklamie PRAWIE jak w PLEY 😉

• Anonymous
      Guest

Tak to zazwyczaj bywa, że zawsze konkurencja patrzy krytycznie na ofertę innego operatora. Jedno jest pewne, że inaczej wyglada oferta dla 14 mln a inaczej dla 1,5 mln. Brawa dla Playa, ze ja wywołał. ale także dla Plusa, że szybko zareagował i prawdopodobnie nie straci swoich klientów na rzecz konkurenta. Jednak Simplus przebija Playa i to nie tylko w ofercie do Plusa, ale także w przesyle danych.

• Anonymous
      Guest

Ale i tak to zasługa Play’a gdyby nie oni to pewnie do dzisiaj mielibysmy pakiety obniżające cenę połączenia w sieci do 70 gr ;). Play chyba to tylko źle rozegrał marketingowo bo gdyby zrobili konferencje i zaprezentowali szczegóły na 3-4 dni przed wejściem kampanii marketingowej to zaskoczyliby ostro konkrecje a tak jeszcze nie ruszyli z kampania a juz jest odpowiedz.

• Anonymous
      Guest

redakcja jest stronnicza, bo oferta nie przebija fresha, nie ma darmowych smsów, a w podstawowej ofercie jest tylko 29 groszy minutę, czyli tak jak w play, więc nie wiem, co w tym fajnego. W Play dodatkowo jest usluga zbieraj minuty, darmowe smsy, tanio w sieci, 5 groszy za minutę i waznosć konta cały rok!

Więc plus nie przebije Fresha!

• Anonymous
      Guest

Zgadzam się z rafik z tym, że Play zbyt szybko ogłosił sukces swojej oferty i głośno ją objawił. Ale przypadkiem to nie wina wycieków? Gruszka grzmi, że tych, którzy wynoszą informację z sieci zwolni, a redakcje pozwie do sadu za ich publikację. Kiedyś sam o tym pisał na swoim blogu. jeszcze wymieniał przy tym telix i blog play.eu. Ciekawe, że teraz nic nie pisze na ten temat. A co tyczy się Plusa to zareagował naprawdę ekspresowo i jako jeden z wielkiej trójki prawidłowo. Nie skopiował ale pokazał swoje, a do tego zapewne jeszcze beda i kolejne promocje z doładowaniem np.

• Anonymous
      Guest

Oferta o wiele słabsza od Play Fresh. Jak ktoś dużo dzwoni w sieci ale na różne numery to może mieć drożej niż w starym Simplusie bo tam mozna było gadać w sieci po 5gr/min a tu za 19 gr/min.

• Anonymous
      Guest

Stronniczy tytul artykulu, ta oferta nie dosc, ze nie przebija Play Fresh, to jest od niego duzo gorsza.

Redakcja chyba ten tytul przepisala z marketingowej sciemy Plusa 😉

• Anonymous
      Guest

e, zwyczajnie w tytule literka się zgubiła, miało być "Plusa" 😉

• Anonymous
      Guest

Dziwny tytul

Plus przebija playa.Przeciez w plusie 29g i 19g za smsa a do playa 72 grosze!!!

w Playu 29groszy do wszystkich i 9 groszy za smsa.

To gdzie to przebicie droga redakcjo?

A teraz jak juz niewiadomo po przenoszeniu numerow do jakiej sieci sie dzwoni lepiej byc w playu.

• Anonymous
      Guest

Kan to pytanie do Ciebie rowniez.Gdzie to przebicie w cenie?

• Anonymous
      Guest

czyżby artykuł sponsorowany? plus wcale nie przebił PLAY chcielibyście hehe

• Anonymous
      Guest

Kan

Co do tytulu podobnie kiedys napisal dziennikarz o policjancie.Tytul artykulu byl "Policjant zastrzelil kobiete handlujaca alkocholem".A dalej jak sie okazalo ze chodzilo o sprzedawczynie w samie,a sam policjant probowal wymusic za darmo wodke.Kazdy myslal ze chodzi o handlarke w melinie i ze sie jej nalezalo.Powinienes pisac dla onetu.Tam podobnie niewazny tresc byle temat choc odbiegajacy od prawdy byl chwytliwy 🙂

• Anonymous
      Guest

"kreatywnym spojrzeniem dziennikarza" Kan to Ty sie masz za dziennikarza?Na bialorus ludziom wode z mozgu robic.Lukaszenko potrzebuje takich piszacych jedynie prawde obiektywnych dziennikarzy.

• Kan
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

kreatywnym spojrzeniem dziennikarza – to nie moje słowa, ja je tylko zacytowałem tl111. Nigdy nie twierdziłem, że jestem dziennikarzem. Jak niedawno twierdziła jedna z partii: aktor dziennikarz itp może tak o sobie mówić gdy ma wykształcenie w tym kierunku. Andrzej

• Anonymous
      Guest

KEN UKOŃCZYŁEŚ PODSTAWÓWKE ??

NIE UMIESZ LICZYC ??

ŻAŁOSNY JEST TA NAZWA TEMATU

ILE CI MUSIAL PLUS ZAPŁACIC ??

POWIEM TYLE ZE ZA TAKIE MANIPULOWANE INFORMACJE

DUZO STRACI TEN PORTAL

• Anonymous
      Guest

Wejsc na strone blisko 700.Wprowadzasz ludzi w blad piszac nieprawde.Wyslalem link tej strony do playa.Pewnie niedlugo napiszesz sprostowanie ale nie na telixsie ale na stronie Gazety Wyborczej.

• Anonymous
      Guest

w czym przebija człowieku playa ??

kan masz problemy z interpretacją danych ?

to spadaj zamiatać chodniki

i "jeszcze to wielki halo ze plus ma 14mln uzytkownikow"

buractwa nie siej chłopczyno

• Anonymous
      Guest

Czepiacie się Kana nie wiem dlaczego. Tytuł ma wzbudzać kontrowersje i wzbudza. Ma wywołać dyskusję, wywołuje.

Kan nie masz może jakiś przecieków ze strony Tak taka?

• Anonymous
      Guest

A wiadomo co ze Sami Swoi? Plus nie zamierza nic zmieniać w tej ofercie?

KAN! – Masz jakieś informacje?

• Anonymous
      Guest

Mam w d…. ie takie promocyjki z gwiazdką :MINUTA DO WSZYSTKICH – 29 gr*

*nie dotyczy play

• Anonymous
      Guest

Po 5 latach bycia w TT, przenosimy z całą rodziną numery do Playa. Jak dla mnie PlayFresh to przejrzysta i najtańsza oferta na rynku. Żadnych irytujących gwiazdek i haczyków.

Ponadto, w konferencji jaką zorganizował Play 5 marca, podano ciekawą informację odnośnie przenoszenia numeru:

(27min:25s)

"W przypadku ofert na kartę, trzeba być zarejestrowanym klientem u dotychczasowego operatora oraz mieć na koncie odpowiednią kwotę, tą kwotę zresztą będziemy zwracać klientowi również na jego konto."

• Anonymous
      Guest

nie nie ken-buraku

dałeś przebija, pozniej to zmieniles i teraz znowu powrociles do przebija

dobrze sie czujesz ?

nie no wiekszego imbecyla na portalu telekomunikacyjnym nie widzialem

• Anonymous
      Guest

ja czekam na orange……… i co oni zrobia. skoro plus moze to i oranz tez …….

• noved
      Member
      Liczba postów: 47

No tytuł "odrobinę" niefortunny, choć gdyby po pierwszym członie pojawił się znak zapytania to wydźwięk byłby zdecydowanie inny.

Wolałbym jednak, abyśmy dali sobie spokój z obrazaniem KANa

Może bardziej skupmy się na tym co zaproponowali w simplusie? Lub na tym jaka będzie odpowiedź Orange (a podobno juz coś szykują) i Ery?

• Anonymous
      Guest

Również protestuję przeciw obrażaniu autora i rynsztokowemu sposobowi prowadzenia dyskusji.

• Anonymous
      Guest

Plejmatołki się spieniły. A ja mam Orange dla firm, płace 2x tyle bo mnie stać. I jestem zadowolony z ich usług. Jak ktoś nie zjada batonika za 3 zł, zeby doladowac sobie plej fresh na miesiac to niech korzysta z plej. Dwa rózne swiaty.

• Anonymous
      Guest

Pisali o tym w GW nie dawno, ze firmy sobie robia PR na forach. Ludzie, nie wierzcie we wszystko co piszą komentujacy.

• Anonymous
      Guest

A moze warto brać przykład z komentarza Rzecznika Play Marcina Gruszki do dzisiejszej odpowiedzi Plus ana ofertę Play zamiast krytykować redaktora? Powtórzę to co już napisałem. "To bardzo dobrze! Super, że jako challenger wyznaczamy kierunki zmian. Naszym zdaniem robimy to od 2 lat. Powiem nieskromnie, że gdyby nie 16 marca 2007 (przypomnę, ze to nasz START) niewiele zmieniłoby się na tym polskim oligopolistycznym grajdołku. My zawsze będziemy pierwsi, to mogę WAM zagwarantować. Inni nas gonią – tak, to bardzo dobrze dla klientów. Ale jak to robią to proszę oceńcie już proszę sami.

Oddech konkurencji bardzo nas stymuluje do jeszcze lepszej pracy i po to jest konkurencja!!!!! 29 groszy to 29 groszy, ale czy na pewno ;)" to jest rzeczowy komentarz, a nie wyzwiska. Są osoby, którym oferta Plusa będzie bardziej odpowiadać i Ci zostaną w tej sieci. Merytoryczna dyskusja o tej ofercie Plusa bardziej przyda sie nieobeznanym na rynku czytelnikom telix.pl niz plucie i wyzwiska. Ja chętnie dowiem się w czym Play jest lepszy od Plusa, a może to własnie TWÓJ PROFIL zaskoczył tych, którzy już z simplusa poszli do Play fresh i teraz chcą sobie udowodnić, że zrobili dobrze?

• Anonymous
      Guest

No teraz można komentować 🙂 Dzięki. Dlaczego wolę fresza? Przede wszystkim ważność numeru 365 dni daje mi pełną wolność wyboru. Zasilam konto kiedy potrzebuję – teraz w tiktaku na 2 numerach mam 800 pln nie do wykorzystania. Pakiet minut do NORMALNYCH operatorów z min za 5 gr. – za tyle dzwonię voipem do USA na komórki i stacjonarki. Im się opłaca a naszym zdziercom nie? 19 gr. w sieci? To żenujące … SMS za 9 gr – nie korzystam ale wiem, że w plusie kosztują 2 razy tyle. No i wreszcie PROFIL – genialny pomysł jak dać żeby nie dać. Kto przed wybraniem numeru będzie przypominał sobie ciąg cyfr, ustalał sieć wybieranego numeru i za 1,50 pln ciągle zmieniał taryfę? 1,5 to pięć minut rozmowy po 29 groszy !!! Koncząc – robią z plusiaków WAŁA !!!

• Anonymous
      Guest

a ja mam pytanie następujące:dlaczego play nie idzie w kierunku połączeń międzynarodowych i to nie tylko do unii ale również tam gdzie jest możliwe aby było tanio. jak zauważyliście nie można nawet wykupić dowolnego kierunku. to jest dziwne że dzwoniąc z unii możemy dzwonić tanio a z polski dwa razy drożej. podobny przykład występuje w mmsach zagranicznych. z polski 3 zł a z unii 2zł. co wy na to?

• Anonymous
      Guest

Bo jednak ciezko bedzie przebic Playowi pod tym wzgledem Heyah gdzie jest internet 2grosze a rozmowy miedzynarodowe na poziomie 44gr. Co do oferty Plusa taka sobie, niby taniesze rozmowe wewnatrzsieciowe ale mozna uzyskac jeszcze tansze u innych opow wykupujac pakiety zas rozumiem ze owa stawka do Play uzasadniona jest ich stawkami.

• Anonymous
      Guest

aż nóż w kieszeni się otwiera, gdy się czyta obraźliwe komentarze. Nie dość, że na takim onecie, wp itd to już standard i już tamtych witryn nie czytam, to poziom buractwa w komentarzach przenosi się tutaj, no cóż rozumiem pomyłka, wtopa ale, żeby odrazu od buraków wyzywać itp. no ludzie od internetu głupieją, choroba 21 wieku. CO do oferty Plus jak dla mnie fatal error… Play rządzi. Choćby i o to 29 groszy/min do wszystkich sieci, bez gwiazdek, 5gr/min w pakiecie za 5zł do Play i na Stacjonarne, wystarczy 5zł i konto aktywne 365 dni ! i Co najważniejsze premiowane darmowe smsy do wszystkich sieci. I jak tu nie skorzystać ?

Pozdrawiam!

• Anonymous
      Guest

normalnie ? to ze maja tanio nie oznacza ze trzeba odrazu do nich isc Play srej for gey!

• Anonymous
      Guest

faktycznie lepiej placic wiecej za to co w innej sieci mozna miec za mniej.Takich ludzi mozna nazwac jeleniem na rykowisku 🙂

• Anonymous
      Guest

proszę nie mówic że nie można z 2 zł za min rozmowy międzynarodowej zejść do ceny np 0.70zł. jednak 2zł to stanowczo za dużo

• Anonymous
      Guest

Pewnie ktoś się wpieni, ale doładowując w Simplusie za 150/180 mamy 0,24 zł/min, co niestety bije nawet starego Playa 150+150. (Zakładam, że takie doładowanie dalej jest możliwe, bo dawno Simplusa nie używałem, jak coś to proszę o korektę) W każdym razie robi sie ciekawiej dla każdego klienta, bez względu na preferencje.

• Anonymous
      Guest

… no i Kan miał trochę racji pisząc o "przebiciu" -> 2+2=4, a 0,24 < 0,29 A dzieci neostrady niech się uczą myśleć samodzielnie i odróżniać real od nagłówków w prasie czy necie.

• Anonymous
      Guest

cosik_ktosik, myslcie_troche: Kredyt nie ma tutaj nic do rzeczy. Niewiele osób wie czemu UKE zgodziło się na wyższą stawkę zakończania połączeń w sieci Play w rozliczeniach międzyoperatorskich. Z racji tego, że Play będąc młodą siecią początkowo będzie miał mało klientów, a to powoduje więcej połączeń poza sieć z Play niż jest to u trójcy, a mniej przychodzących. Gdyby Play miał identyczne stawki co trójca musiałby im dopłacać więcej bo w rozliczeniach pomiędzy operatorami wychodziłby na minus. A przecież chodzi o wprowadzenie na rynek nowego konkurenta, a nie krowy, którą trójca będzie doić. Trójca niestety wprowadza wyższe stawki by dyskryminować nowego konkurenta choć dobrze na nim zarabia. To wina Plusa, Orange i Ery, że stosują taką praktykę, a nie Play. Pozatym chciałbym zauważyć, że stawki MTR spadły, a Plus i tak ceny do Play nie obniżył. biotyt, dzisiaj o godz. 17:00

• Anonymous
      Guest

I dla wyjaśnienia w Ptaryfie lus biznes do Play jest taka sama stawka jak do ERA i Ornge. Dlaczego? Inteligentni wiedzą.

• Anonymous
      Guest

Mozna też doładować taniej Play i wtedy stawka bedzie mniejsza od 0,29PLN. O ile to sobie poszukajcie. 🙂 Wujek Google wam podpowie.

• Anonymous
      Guest

ehh, nieco OT. szacunek dla prowadzącego ten portal, który tutaj, w komentarzach prowadzi rzeczową dyskusję-wymianę opinii z innymi komentatorami.

PS. trafłem na wasz portal niedawno. z uwagą zacząłem go regularnie przeglądać i mam nadzieję, że będziecie przyciągali uwagę konkretnymi informacjami. pozdrawiam.

• Anonymous
      Guest

W Play Fresh mam za 3×5 PLN mam 3×100 minut na stacjonarne i do Play. W tej pseudo ofercie Simplusa jak są taryfikowane stacjonarki? A dowcip polega na tym, że tworzę swoją sieć w Play i mam w d.. 3 miesięczny haracz lub skarbonkę 2xTT. Zmieńcie oferty bo Ciemny Lud nie kupi już wszystkiego w czasach kryzysu. Play ma wg. mnie najuczciwszą ofertą i ładuję ile potrzebuję, a nie ile muszę.

• Anonymous
      Guest

Kan nie przejmuj się dzieciakami które biegają po podstawówce z MixPlusem… Cenię Twój portal i stale go odwiedzam. Zauważyłem, że już od dawna nie było news’a który by rozpętał taką lawinę komentarzy. W sumie o to tu chodzi. Play fresh kojarzy mi się z heyah. Chodzi o rewolucję na rynku. Tak na marginesie dodam, że dwa dni temu byłem z siostrą wybrać jakiś telefon w jakiejś sieci na abonament… Odwiedziliśmy Orange, Erę i Playa. Plusa nie odwiedzam, gdyż ta sieć kojarzy mi się z taryfami dla rolników… ( tak kiedyś mieli promocje i taryfy dla rolników Kan może to pamięta ) Aktualnie siostra ma TakTaka i chciała zachować numer więc kierowaliśmy się ku Erze niestety tam nas rozczarowano słabymi telefonami i jeszcze gorszym abonamentem. Wybraliśmy ofertę Play… 4 pierwsze miesiące za 50% ceny + 100 min do wszystkich + 500 min do Playa + wymienne minuty na smsy. Abonament za 45zł/m-c do tego telefon z wyższej półki do wyboru… Wybraliśmy LG Viewty za 1zł i umowa na okres 24 m-ce 🙂

• Anonymous
      Guest

zaman a kto doladowuje prepaida za 150pln? ile procent?

takie duze to tylko duzi uzytkownicy, a duzi rcaczej licza i

nigdy nie wybiora najdrozszego prepaida na rynku jakim

jest wlasnie plus nawet jak sie uwzgledni dzwonienie

przede wszystkim w sieci

(w orangu najczestsze doladowanie to 5 pln!)

co do nowosci w plusie, to plus wprowadzil nowa taryfe po

29gr i koniec, dla osob z sieci to dramat bo ceny w sieci

rosna im 6x! ktos podal, ze wogole uzytkownicy danej

sieci robia 80% wewnatrz, to odpowiedz jak jest taniej

druga taryfa to stawki poza siec bez zmian ale w sieci

rosna z 5 do 19, czyli 4x! jedyny plus:)) ze juz bez

pakieciarstwa

oni dopiero ida w kierunku oranga (tu juz jest 60/20 plus

bonusy itp), a orange musi sie mocno nagimnastykowac

zeby dojsc playa, sam za chwile sie przenosze

• Anonymous
      Guest

Dnia 16 marca br. Simplus wprowadza na rynek nową

taryfę "TWÓJ PROFIL", w której minuta rozmowy do

wszystkich sieci kosztuje 29 groszy, a minuta rozmowy w

sieci Plus to jedynie 19 groszy.

Kan szanuje Twoja prace i Wasz portal, ale nie tylko tytul

jest zbyt luzno zwiazany z rzeczywistoscia, zacytowanego

pierwszego zdania nie mozna inaczej zrozumiec niż: wlacz

profil i dzwonisz po 29 do (prawie) wszystkich i (!!) 19gr w

sieci

imo slowo "lub" musi znalezc sie w tytule i pierwszym

zdaniu, zauwaz tez, ze z tego profilu juz nikt sie nie moze

wycofac, ze wzgledu na statystyki (z wczesniejszego

postu) dotyczace rozmow w sieci i poza, to dla niemal

wszystkich posiadaczy sim+ nowe taryfy sa ewidentna

podwyzka cen

• Anonymous
      Guest

Tylko ze w Play-u mozesz miec i 2000tys minut co z tego jak wszystko trzeba wygadac z miesiaca na miesiac, bo przepadnie. W Erze mozesz sobie zbierac te minuty. Wg stron Ery i Play-a to w abo w Play wyglada tak 45zl – 100minut (ktore oczywiscie nie przechodza z m-c na m-c). W Erze za 45zl – 70minut do wszsytkich z mozliwoscia przejscia z miesiaca na miesiac plus 1000minut co miesiac z ulubionego miejsca przez caly okres umowy.

• Anonymous
      Guest

Moje obliczenia:

Doładowanie pre-paid za 10 zł za miesiąc

Stara taryfa simplus na dzien: 14.03.2009

Simplus: do wszystkich: 17 minut

lub

suma smsów do wszystkich: 66

nowa taryfa simplus: do wszystkich

suma smsów: 55

łączna suma połączeń głosowych: 34 minuty

———————————————-
      ——-

nowa taryfa simplus : do sieci +gsm i 36i6

suma smsów: 55

minuta rozmowy do sieci +gsm i 36i6: 52 minuty

do pozostałych: 16 minut (play: 14 minut)

W obu przypadkach doładowanie konta w +gsm za 10 zł polaczenia wychodzące na 7 dni, po tym czasie konto jest blokowane

———————————————-
      —————-

Taryfa Play fresh

Suma Smsów: 110 do wszystkich

łączna suma połączeń głosowych do wszystkich: 34 minuty

w przypadku playfresh polaczenia wychodzące na 365 dni niezależnie od kwoty doładowania telefonu, ponadto, za 3 zl miesięcznie za kazde 2 minuty polaczenia spoza sieci play 1 minuta do wykorzystania na polaczenia glosowe dowolne.

• Anonymous
      Guest

A ja mam w plusie umowe na rok i 12,50 abonament i 130minut do wszystkich i co na to ???? Play i simplus niech spada!!!!!

• Anonymous
      Guest

To pochwal się jaka taryfa w PLUS i jaki to dziwny abonament, bo o takim nie słyszałem.

• Anonymous
      Guest

a ciekawe ile kosztuje połączenie z simplusa do simplusa … pewnie odpowiednio 59 gr albo 90 gr

• Anonymous
      Guest

bo zauważcie, że wyraźnie jest napisane Taniej do Plusa. A o Simplusie czy Samych Swoich nic …

• Anonymous
      Guest

SIMPLUS czytaj dalej PAKIETOSYF TO JEDNO WIELKIE GIE, – tyle wam powiem jako kilkuletni użytkownik tej sieci.

Gdyby nie Play, ta sieć dalej doiła by nas przez kolejne lata i nic poza swoimi 1000000 różnorakich cudownych pakietów których wszyscy już mają dość by ie wprowadziła. Pakietosyf jest dobry dla zakochanych małolatów którzy lubią sobie powysyłać za darmo sms na lekcjach, lub też dla pary zakochanych którzy sobie nocami wydzwaniają do siebie i wyznają miłość. Dla normalnych ludzi lub też dla firm, którzy nie chcą mieć abonamentu a chcą zwyczajnie zadzwonić tam gdzie potrzebują nie patrząc na sieć i numer to zwyczajna droga Tandeta. Nie będę wspominał oczywiście o milionie pakietów którymi ta sieć nas raczyła nie informując o końcu ich ważności. – ŻENADA.

Miejcie honor , olejcie stary numer i nie wracajcie do Pakietosyfa bo będzie was dymał do końca życia o ile nikt mu nie przeszkodzi.

• Anonymous
      Guest

za aktywacje nowej taryfy w simplusie daja 30 darmowych smsow do wszystkich:)

• Anonymous
      Guest

Ja już zrezygnowałem z Tak Tak-a, Orange i z iPlusa,

mam Play-a na kartę i Play online(internet za 50zł 4 GB.

a w iPlusie miałem 1GB za 60zł. Proszę sobie porównać

co jest lepsze.

• Anonymous
      Guest

Oferta Plusa wygląda jakby była przygotowana w pośpiechu. Oferta Play po prostu jest lepsza! Teraz trzyma mnie abonament w Plus ale niedługo wygaśnie i bye bye Plus – >>>> Play

• Anonymous
      Guest

play jest lepszą siecią gdyby nie play to plus nigdy by nie obniżył cen ale Simplus zostaje jeszcze w tyle

• Anonymous
      Guest

Jestem w Plusie, popieram Plusa, ale pewne działania Plusa mi się nie podobają. Co to znaczy 29 gr/min wszędzie i 72 gr/min do Playa? Czy nie jest działanie typowo monopolistyczne mające na celu zniszczenie mniejszej konkurencji? Co na to odpowiednie urzędy?

• Anonymous
      Guest

Powiedziano dużo ale ja lubię konkrety…

W najbliższych dniach opuszczam PLUS-a.

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Urząd Komunikacji Elektronicznej ustala większe Mobile Termination Rate (mtr) dla Playa?

——————-

poczytajmy:

W kwietniu 2007r. został ustalony harmonogram obniżania MTR. Miał on trwać trzy lata. Zgodnie z nim stawki (Mobile Termination Rates) są obniżane – w maju 2008r. spadły do 33,87 groszy, natomiast w maju 2009r. mają zostać zmniejszone do 27,75 groszy.

W grudniu 2008r. Polkomtel złożył wniosek z odwołaniem do Sądu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (SOKiK) od decyzji UKE o przyspieszonej obniżce MTR, a także złożył wniosek do UKE o ponowne rozpatrzenie sprawy w tej sprawie.

————————–

Widać kto to nas chce okradać i utrzymywać wysokie MTR!

A przecież cena "wyprodukowania" 1 minuty to obecnie 5 groszy

• Anonymous
      Guest

Wie ktoś czy można lub jak można powrócić do starej taryfy Simplus? Bo taryfa Tani profil to jedno badziewie ez urazy!

• Anonymous
      Guest

W taryfie Simplus było można wprowadzić CAŁKOWICIE ZA DARMO JEDEN NUMER A W TEJ TARYFIE TRZEBA ZAPŁACIĆ 10 ZŁ! I kto nie powie że to tylko złuda? W Simplusie miałem za minute 5 gr w sieci a teraz w Twój Profil mam aż za 19! Jedynie smsy są w takiej samej cenie! NO TO WIĘC TO JEST TANIEJ CZY RACZEJ PODWYŻKA?

• Anonymous
      Guest

[i]Plus odpowiada na Play Fresh [/i]

Hehe ludzie to Wy nie wiecie jaką oferte ma Play, byłem w Plusie 2 lata i teraz dopiero wiem co to znaczy umowa, generalnie to Plus się chowa, straszny syf który trzeba co miesiąc aktywować + naliczanie za wysłane sms po jakimś czasie ogólnie to jest tragedia. Playowi długo inne sieci nie dorównają dlatego każdy operator ma takie stawki

Viewing 71 reply threads
Reply To: Plus odpowiada na Play Fresh- TWÓJ PROFIL w Simplusie ma 29 gr, 19 gr w sieci
Your information: