Start Forum Rynek Rozliczenia i płatności Play jest przygotowywany do sprzedaży ?

Viewing 29 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Zdaniem PTC, operator sieci Era jest to prawdopodobne. Ma o tym świadczyć sprawozdanie finansowe P4 które wykazuje, że strategicznym celem udziałowców tej spółki jest w pierwszym rzędzie (do końca 2010 roku) jej sprzedaż.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135905

Też spodziewam się sprzedaży Playa… Ten operator nie jest przygotowany na obsługę kilku milionów klientów i pewnie będzie wchłonięty przez większego polskiego lub nowego zagranicznego operatora.

• Bandyto3xx
      Participant
      Liczba postów: 109

Ale jak inny operator może stwierdzić ,że konkurent zostanie

sprzedany?

• Anonymous
      Guest

Nic nowego, na siłę pozyskują klientów rozdawnictwem simów itp., bo od poczatku o to chodził – sprzedac z zyskiem

• Anonymous
      Guest

Po 1 PTc nie twierdzi, a przypuszcza. Po 2 swe domniemanie nie wywróżyła z fusów, tylko na ocenie dokumentów i działań wewnętrznych Play. każdy kto zna ten rynek dojdzie do podobnych wniosków

• Anonymous
      Guest

rea–> Nie chciałbym się bawić w językoznawcę bo nim nie jestem. Jednak faktycznie mówienie o tym, że przypuszcza jest bardziej prawidłowe.

• Anonymous
      Guest

I mamy oczywistą oczywistość, dlaczego doplacamy do Playa, aby wzrosla jego wartość rynkowa. Problem tylko co stanie się z obrońcami tej sieci.

• Anonymous
      Guest

H3G.pl?kto wie..ja mam tanio,ci co dzwonią do mnie mają drogo.tani dobry net.reszta mnie wali..moze rosjanie przez chinczyków kupią

• Anonymous
      Guest

Ja też tak uważam, jednak mają problemy zapewnić sensowną jakość swoim klientom (chodzi o problemy w święta) a mają ich przecież tak mało. Sądzę że chodzi o kasę, chcą sprzedać żeby dalej sieć się rozwijała bo bez MTR nie mają szans. A i tak ta kasa wędruje też na pozyskanie klienta a nie tak jak powinna w całości na rozbudowę. Gdyby tak było nie było by problemów w święta…

• Anonymous
      Guest

Polska Telefonia Cyfrowa traci dusze.A jak to mowia tonacy brzytko sie chwyta.

• Anonymous
      Guest

He, spekulacje o sprzedazy Play pojawialy sie juz od dawna nawet byla opcja przejecia przez Orange.

• Anonymous
      Guest

Dokładnie, to są tylko spekulacje. Zresztą, to już od dawna krąży że Play będzie na sprzedaż i jest to kwestia czasu. Jak będzie okaże się.

• Anonymous
      Guest

No tak spekulacje spekulacjami. Ale w sprawozdaniu widzimy, że sam Play zakłada możliwość swojej sprzedaży. A prawdopodobieństwo jest dosyć duże (70 %).

• Anonymous
      Guest

Panowie, mam problem. Muszę zainwestować ok 15tys. zł w akcje z branży telekomunikacynej.

Lepiej kupić akce Polkomtela, czy P4?

W jednym i drugim akcjonariusze większościowi (KGHM,PGE, Enea w Polkomtelu a Novator w P4) zapowiedzieli sprzedaż udziałów. Czy da się coś na tym ugrać ;).

• Anonymous
      Guest

Gdyby ktoś z W3 wykupił PLAY to była by Apokalipsa na naszym rynku.Z ERY mam ochotę zrezynować na rzecz Play,bo tu mam jeden abonament,playonline,playfresh i nie narzekam jest ok.a ORANGE to ja wprost sobie nie życzę.

• Anonymous
      Guest

I jeszcze przy okazji zapytam, gdyż gdzieś tutaj (jeżeli dobrze pamiętam) spotkałem osobę, która bardzo narzekała w połowie roku na brak publikacji sprawozdania finansowego jednej ze spółek telekomunikacyjnych.

Czy Centertel opublikował sprawozdanie za 2007 rok?

Z moich źródeł wynika, że nie. Co oznacza, że nie wypełnił obowiązku nałożonego na niego przez polskie prawo spółek handlowych. (12 miesięcy od zakończenia roku obrotowego). Mam już zgłaszać sprawę do prokuratury, czy może należy jeszcze poczekać? 😉

• Anonymous
      Guest

@ Gormar a czemu musisz? zawsze możesz mi przelac na konto 😉

• Anonymous
      Guest

Sorki, pomyliłem się powyższym komentarzu o braku publikacji sprawozdania finansowego Centertela. Po pierwsze to sprawozdanie miało być za rok 2008 a nie 2007 a po drugie już znalazłem odpowiedni Monitor Polski B.

Jak by kogoś interesowało to jest ono w Monitorze B Nr 1058 z 2009.

• Anonymous
      Guest

~Gormar(?) Jakoś często się mylisz . Co do Twojej nieudanej próby porównania sytuacji Playa i Plusa – udziały obu spółek mają być wystawione na sprzedaż – jest ona kolejną pomyłką . Otóż przymus "dotowania" Playa "służy przede wszystkim inwestorom tej spółki, którzy są w ten sposób w stanie uzyskać lepszą cenę za jej planowaną na rok 2010 r. sprzedaż, jak również kluczowym pracownikom tej spółki, którzy skorzystają wtedy z opcji na udziały.

P.S. A 15 tys to możesz inwestować u o. Rydzyka – tam przynajmniej pomodlą się (chyba) za "taaakiego" inwestora (-:

• Anonymous
      Guest

Gomar odradzam inwestowania w spolki telekomunikacyjne:) juz lepiej zobaczyc co jest na tobie ze wzrostem i z takim kapitalem lepiej isc mysla kup i trzymaj. Ostatnim hitem GPW byly akcje PGE jak teraz nie wiem ale gdybys zainwestowal je przy emisji zarobil bys naprawde mase kasy 🙂 Co do samego P4, oni sami czasem nie wiedza czego chca, ale sami nie wykluczaja sprzedazy. I tak pewnie bedzie. Era tylko na razie spekuluje na ten temat i byc moze maja racje.

• Anonymous
      Guest

@nick. Dzięki za info. Ponieważ są to środki na czarną godzinę w czasach kruzysu (ale podobno on już się skończył ;]) to nie zamierzam nimi nieostrożnie rozpożądzać. Wolę je trzymać na lokacie 7% niż stracić połowę na giełdzie :(.

• Anonymous
      Guest

Era próbuje poniżyć Play’a i powiedzieć ludziom, że nie jest on wart zaufania, ot taki cios poniżej pasa ;]

Z tej notatki nic nie wynika o sprzedaży spółki, w każdej branży tak właśnie się robi, to nie jest nic dziwnego ;]

• Anonymous
      Guest

widac to jest dziwne dla tego "swietnego"portalu

• Anonymous
      Guest

PTC po prostu dobrze odczytało zamiary Play. wiadomo, że to siec która od początku była na sprzedaż budowana i czas na to , że wreszcie sprzedazą glutka 😉

• Anonymous
      Guest

Nie sądzę aby PTC chciało poniżyć Play. Play jest mistrzem dwóch twarzy, jedno mówią drugie robią. Era po prostu ma racje w domysłach zresztą to było w sumie wiadomo, bo i nie jedna informacja o tym była. Więc Era ma prawo w to wnikać i wyrażać swoją opinie bo i dlaczego nie ? w końcu są konkurencją z jednej branży.

• Anonymous
      Guest

Gomar możesz jeszcze wrzucić je na lokaty struturalne czy jak one tam się zwą, w sumie nie zaszkodzi. Jest podobno ochrona kapitału więc jakieś zabezpieczenie masz:) To że kasa na koncie się marnuję to nic nowego znam ten ból. Może zainwestujesz w coś, typu hmm… monety, antyki itp.

• Anonymous
      Guest

Nick –> Widzę zeszliśmy trochę z tematu ale też dorzucę swoje trzy grosze. Myślisz, że ochrona kapitału i zwrot 100% zainwestowanych środków nie powoduje straty ? A inflacja ?

A jak inwestycja w antyki to ja mogę sprzedać moje dwa antyki – Motorola C160 i Siemens C25.

• Anonymous
      Guest

Ja chyba nie jestem Polakiem, a tym bardziej Niemcem. Dlaczego? Bo nie interesuje mnie co w szafie ma sąsiad. Nie zaglądam mu do garnków, nie pryciam w laptopie, nie szperam w torbie. Nie zazdroszczę mu sukcesów zawodowych… To nienormalne w tym kraju, prawda ? Nie wiedziałem jednak, że te cechy można z powodzeniem przenieść na grunt biznesowy. Do tych polskich dodać niemieckie podpierdalactwo, a nikt na świecie, no może oprócz Rosjan, nie jest w tym tak dobry jak oni (Stasi miała najwięcej agentów) i wytworzy się pseudoanalityków pod marką Ery. Oni zamiast zająć się analizą swoich dzialań chętnie zajrzą do okna sąsiada. Po co pisać o sporach sądowych we własnej firmie i ich wplywie na kondycję Ery gdy można usiłować znaleźć coś na sąsiada? Po co płakać nad losem swoich użytkownikow tik taka którym przez długi okres czasu kazali placić 3,6 pln za minutę rozmowy gdy teraz można sąsiada oskarżać o 0,2 pln wyższych opłat pobieranych na rzecz rozwoju tegoż? Niech żyje polsko-niemiecki produkt biznesowy – ERA :->>>

• Anonymous
      Guest

I co fanatycy Playa, dalej wam się wydaje że wasza kochana sieć pojawiła się na polskim rynku żeby przynieść wam ulgę w niedoli? Bzdura! Jest i będzie tylko po to żeby zarabiać, i to zarabiać na was ( co, kończą się promocje i pakieciki?) i pasożytować na innych ( patrz asymetria MTR). A wy i dzielne UKE cały czas krzyczycie o niesprawiedliwości i braku konkurencji. A wiecie ilu jest operatorów w niemczech? 4. Na o wiele większym rynku. A wy ciągle wierzycie że Play coś zmieni? Bzdura! Od początku istniał tylko jako pomysł na biznes a nie na działalność harytatywną:)

• Anonymous
      Guest

Sieć Play pojawiła się żeby przynieść ulgę nam wszystkim a nie tylko swoim . Dziś bez jakichkolwiek negocjacji płacę nie 75 groszy za minutę a jedynie 24grosiki , sesemesuje ile chcę i do kogo chcę a telefon mam za darmo niemal mimo iż nie jestem w Play . Co stało by sie gdyby był Hutchinson ? Nie wiem .

Viewing 29 reply threads
Reply To: Play jest przygotowywany do sprzedaży ?
Your information: