Start › Forum › Rynek › Rozliczenia i płatności › Play jest przygotowywany do sprzedaży ?
-
AuthorPosts
-
-
-
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 16:12Liczba postów: 135905Ja też tak uważam, jednak mają problemy zapewnić sensowną jakość swoim klientom (chodzi o problemy w święta) a mają ich przecież tak mało. Sądzę że chodzi o kasę, chcą sprzedać żeby dalej sieć się rozwijała bo bez MTR nie mają szans. A i tak ta kasa wędruje też na pozyskanie klienta a nie tak jak powinna w całości na rozbudowę. Gdyby tak było nie było by problemów w święta…
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 17:37Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 17:45Liczba postów: 135905I jeszcze przy okazji zapytam, gdyż gdzieś tutaj (jeżeli dobrze pamiętam) spotkałem osobę, która bardzo narzekała w połowie roku na brak publikacji sprawozdania finansowego jednej ze spółek telekomunikacyjnych.
Czy Centertel opublikował sprawozdanie za 2007 rok?
Z moich źródeł wynika, że nie. Co oznacza, że nie wypełnił obowiązku nałożonego na niego przez polskie prawo spółek handlowych. (12 miesięcy od zakończenia roku obrotowego). Mam już zgłaszać sprawę do prokuratury, czy może należy jeszcze poczekać? 😉
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 17:56Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 18:26Liczba postów: 135905~Gormar(?) Jakoś często się mylisz . Co do Twojej nieudanej próby porównania sytuacji Playa i Plusa – udziały obu spółek mają być wystawione na sprzedaż – jest ona kolejną pomyłką . Otóż przymus "dotowania" Playa "służy przede wszystkim inwestorom tej spółki, którzy są w ten sposób w stanie uzyskać lepszą cenę za jej planowaną na rok 2010 r. sprzedaż, jak również kluczowym pracownikom tej spółki, którzy skorzystają wtedy z opcji na udziały.
P.S. A 15 tys to możesz inwestować u o. Rydzyka – tam przynajmniej pomodlą się (chyba) za "taaakiego" inwestora (-:
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 18:35Liczba postów: 135905Gomar odradzam inwestowania w spolki telekomunikacyjne:) juz lepiej zobaczyc co jest na tobie ze wzrostem i z takim kapitalem lepiej isc mysla kup i trzymaj. Ostatnim hitem GPW byly akcje PGE jak teraz nie wiem ale gdybys zainwestowal je przy emisji zarobil bys naprawde mase kasy 🙂 Co do samego P4, oni sami czasem nie wiedza czego chca, ale sami nie wykluczaja sprzedazy. I tak pewnie bedzie. Era tylko na razie spekuluje na ten temat i byc moze maja racje.
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 19:14Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 20:27Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 21:01Liczba postów: 135905Nie sądzę aby PTC chciało poniżyć Play. Play jest mistrzem dwóch twarzy, jedno mówią drugie robią. Era po prostu ma racje w domysłach zresztą to było w sumie wiadomo, bo i nie jedna informacja o tym była. Więc Era ma prawo w to wnikać i wyrażać swoją opinie bo i dlaczego nie ? w końcu są konkurencją z jednej branży.
-
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 22:36Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest5 stycznia 2010 at 22:44Liczba postów: 135905 -
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 08:02Liczba postów: 135905Ja chyba nie jestem Polakiem, a tym bardziej Niemcem. Dlaczego? Bo nie interesuje mnie co w szafie ma sąsiad. Nie zaglądam mu do garnków, nie pryciam w laptopie, nie szperam w torbie. Nie zazdroszczę mu sukcesów zawodowych… To nienormalne w tym kraju, prawda ? Nie wiedziałem jednak, że te cechy można z powodzeniem przenieść na grunt biznesowy. Do tych polskich dodać niemieckie podpierdalactwo, a nikt na świecie, no może oprócz Rosjan, nie jest w tym tak dobry jak oni (Stasi miała najwięcej agentów) i wytworzy się pseudoanalityków pod marką Ery. Oni zamiast zająć się analizą swoich dzialań chętnie zajrzą do okna sąsiada. Po co pisać o sporach sądowych we własnej firmie i ich wplywie na kondycję Ery gdy można usiłować znaleźć coś na sąsiada? Po co płakać nad losem swoich użytkownikow tik taka którym przez długi okres czasu kazali placić 3,6 pln za minutę rozmowy gdy teraz można sąsiada oskarżać o 0,2 pln wyższych opłat pobieranych na rzecz rozwoju tegoż? Niech żyje polsko-niemiecki produkt biznesowy – ERA :->>>
-
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 09:35Liczba postów: 135905I co fanatycy Playa, dalej wam się wydaje że wasza kochana sieć pojawiła się na polskim rynku żeby przynieść wam ulgę w niedoli? Bzdura! Jest i będzie tylko po to żeby zarabiać, i to zarabiać na was ( co, kończą się promocje i pakieciki?) i pasożytować na innych ( patrz asymetria MTR). A wy i dzielne UKE cały czas krzyczycie o niesprawiedliwości i braku konkurencji. A wiecie ilu jest operatorów w niemczech? 4. Na o wiele większym rynku. A wy ciągle wierzycie że Play coś zmieni? Bzdura! Od początku istniał tylko jako pomysł na biznes a nie na działalność harytatywną:)
-
Anonymous
Guest6 stycznia 2010 at 10:24Liczba postów: 135905Sieć Play pojawiła się żeby przynieść ulgę nam wszystkim a nie tylko swoim . Dziś bez jakichkolwiek negocjacji płacę nie 75 groszy za minutę a jedynie 24grosiki , sesemesuje ile chcę i do kogo chcę a telefon mam za darmo niemal mimo iż nie jestem w Play . Co stało by sie gdyby był Hutchinson ? Nie wiem .
-
-
AuthorPosts