Play chce mieć 3 mln klientów na koniec 2009 r.

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play chce mieć 3 mln klientów na koniec 2009 r.

• Ten temat ma 8 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat temu przez Anonimowy.
Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
  • Autor
    Wpisy
    • #155196 Odpowiedz
      rafaik
      Członek

Prezes P4 Joergen Bang-Jensen uważa, że realne jest pozyskanie przez operatora Play trzech milionów klientów na koniec 2009 r. Na koniec 2009 r., według planów P4, pokrycie własnym zasięgiem ma wynieść około 80 proc. populacji. Na koniec 2008 r. było to 50 proc

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #177904 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To są ambitne plany zarządu Playa . Zakładając pozyskanie 1 miliona w tym roku – oznacza to(w dużym uproszczeniu) odejście 300-400tys z każdej sieci W3 i to głównie najmniej "dochodowych" klientów . To nie jest "lawina" odejść – jak niektórzy bezmyślnie wieszczyli . Jednak dla zdecydowanej większości tj ok 50 mln potencjalnych klientów telefonii w Polsce wizerunek Playa będzie sie kojarzył wyraźnie z wyższymi cenami połączeń do niego .

• #177906 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

trochę to dziwne, skoro 35% stanowili klienci abonamentowi,a jest ich teraz milion, to powinni mieć te 3 miliony gdzieś pod koniec lipca, a najpóźniej we wrześniu, a na koniec roku mogliby myśleć nawet o 4 milionach. Dziwnie niskie mają te plany

• #177907 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jeżeli zajmą się pracą nad zasięgiem a nie dziecinnym reklamowaniem się to może i będą mieli szanse na te 3 miliony, więcej się po prostu nie da. Za duża i za dobra jest konkurencja na rynku i do tego tak jak pisał Lucekk – Play każdemu kojarzy się tylko z wyższymi cenami do nich. No i może z dobrymi telefonami, a przez walkę na polu pre paidów zagubili się w usługach abonamentowych… Gdzie (tak jak w Orange) bezpłatny numer? Gdzie sprawne działanie netu mobilnego?? nie ma… pytanie jak długo nie będzie…

• #177908 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

BTSy Playa i tak są przeciążone, tak mały operator nie jest jeszcze w stanie zaoferować nielimitowanych rozmów? Internet? Play online , zasięg jest coraz lepszy. Ja jestem kibicem Play, lubię tą sieć bo to dzięki niej płacimy 29 gr. min. A i dodam, że nie jestem pracownikiem zadnej sieci, nie mam karty sim w play.

• #177909 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

,,pley kojaży się z wysokimi stawkami połaczeń do niego"…tak czasem sobie myśle gdy czytam co ludzie piszą to mam wrażenie że Pley i każda zmiana na lepsze w tym kraju jest tylko dla głupców,dla tych co uważają się za inteligentów to już są rzeczy nie do przeskoczenia;)….

• #177911 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak dla mnie Play nie oferuje nic takiego co kusilo by mnie na przejscie do nich. Telefony, wlasciwie ceny takie jak u innych w tej chwili. Tylko ze w Play czesto sa tylko na zyczenie… Minuty, ok wiecej, ale nie przechodza z miesiaca na miesiac, dziwne ze od ponad 2 lat Play nic z tym nie zrobil. A jak dla mnie to musi byc. Mam cala rodzine w W3 wszyscy zadowoleni jak zmienie to wszyscy placa sporo za kazda minute. Kiedys byla reklama Play "nie dzielimy przyjaciol" teraz wchodze na strone tyle i tyle do wszystkich tyle i tyle do Play… Deficytowa spolka. Czasem mam odczucie ze glownym zalozeniem Play jest tylko pozyskanie klienta do statystyki a gdzie jego obsluga i jakosc swiadczen… No i pozostaje pytanie jak Play sie zachowa jak Mtr zostana wyrownane…

• #177912 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jedyne co można zarzucić Playowi to słaby zasięg, jestem tym szczęśliwcem że od kilku m-cy mam full zasięg.

Od razu zrezygnowałem z iPlusa za który płaciłem 30 PLN/mc, oraz z Ery i Orange na Kartę.

Jeśli ktoś pisze inaczej to jest w błędzie albo pracownikiem innych sieci.

Pozdr.

• #177913 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ach te plany. Ostatnio wszędzie głośno jest o Play. Fajne telefony w niskich abonamentach już za 1 zeta. Tanie połączenia, atrakcyjne promocje, itd. Byłoby jeszcze fajniej, jakby nie wykorzystane minuty przechodziły na następny miesiąc i obsługa klienta mogłaby być lepsza, bo w tej chwili jest koszmar. Nie wspomnę już o stronie internetowej. Od kilku miesięcy nie można się tam zalogować. Być może dlatego że wszyscy masowo przechodzą do Play.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
Odpowiedz na: Odpowiedź #177913 w Play chce mieć 3 mln klientów na koniec 2009 r.
Twoje informacje:

Anuluj