Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Play chce mieć 3 mln klientów na koniec 2009 r.
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
rafaik
Członek -
Anonimowy
GośćTo są ambitne plany zarządu Playa . Zakładając pozyskanie 1 miliona w tym roku – oznacza to(w dużym uproszczeniu) odejście 300-400tys z każdej sieci W3 i to głównie najmniej "dochodowych" klientów . To nie jest "lawina" odejść – jak niektórzy bezmyślnie wieszczyli . Jednak dla zdecydowanej większości tj ok 50 mln potencjalnych klientów telefonii w Polsce wizerunek Playa będzie sie kojarzył wyraźnie z wyższymi cenami połączeń do niego .
-
Anonimowy
Gośćtrochę to dziwne, skoro 35% stanowili klienci abonamentowi,a jest ich teraz milion, to powinni mieć te 3 miliony gdzieś pod koniec lipca, a najpóźniej we wrześniu, a na koniec roku mogliby myśleć nawet o 4 milionach. Dziwnie niskie mają te plany
-
Anonimowy
Gośćjeżeli zajmą się pracą nad zasięgiem a nie dziecinnym reklamowaniem się to może i będą mieli szanse na te 3 miliony, więcej się po prostu nie da. Za duża i za dobra jest konkurencja na rynku i do tego tak jak pisał Lucekk – Play każdemu kojarzy się tylko z wyższymi cenami do nich. No i może z dobrymi telefonami, a przez walkę na polu pre paidów zagubili się w usługach abonamentowych… Gdzie (tak jak w Orange) bezpłatny numer? Gdzie sprawne działanie netu mobilnego?? nie ma… pytanie jak długo nie będzie…
-
Anonimowy
GośćBTSy Playa i tak są przeciążone, tak mały operator nie jest jeszcze w stanie zaoferować nielimitowanych rozmów? Internet? Play online , zasięg jest coraz lepszy. Ja jestem kibicem Play, lubię tą sieć bo to dzięki niej płacimy 29 gr. min. A i dodam, że nie jestem pracownikiem zadnej sieci, nie mam karty sim w play.
-
Anonimowy
Gość,,pley kojaży się z wysokimi stawkami połaczeń do niego"…tak czasem sobie myśle gdy czytam co ludzie piszą to mam wrażenie że Pley i każda zmiana na lepsze w tym kraju jest tylko dla głupców,dla tych co uważają się za inteligentów to już są rzeczy nie do przeskoczenia;)….
-
Anonimowy
GośćJak dla mnie Play nie oferuje nic takiego co kusilo by mnie na przejscie do nich. Telefony, wlasciwie ceny takie jak u innych w tej chwili. Tylko ze w Play czesto sa tylko na zyczenie… Minuty, ok wiecej, ale nie przechodza z miesiaca na miesiac, dziwne ze od ponad 2 lat Play nic z tym nie zrobil. A jak dla mnie to musi byc. Mam cala rodzine w W3 wszyscy zadowoleni jak zmienie to wszyscy placa sporo za kazda minute. Kiedys byla reklama Play "nie dzielimy przyjaciol" teraz wchodze na strone tyle i tyle do wszystkich tyle i tyle do Play… Deficytowa spolka. Czasem mam odczucie ze glownym zalozeniem Play jest tylko pozyskanie klienta do statystyki a gdzie jego obsluga i jakosc swiadczen… No i pozostaje pytanie jak Play sie zachowa jak Mtr zostana wyrownane…
-
Anonimowy
GośćJedyne co można zarzucić Playowi to słaby zasięg, jestem tym szczęśliwcem że od kilku m-cy mam full zasięg.
Od razu zrezygnowałem z iPlusa za który płaciłem 30 PLN/mc, oraz z Ery i Orange na Kartę.
Jeśli ktoś pisze inaczej to jest w błędzie albo pracownikiem innych sieci.
Pozdr.
-
Anonimowy
GośćAch te plany. Ostatnio wszędzie głośno jest o Play. Fajne telefony w niskich abonamentach już za 1 zeta. Tanie połączenia, atrakcyjne promocje, itd. Byłoby jeszcze fajniej, jakby nie wykorzystane minuty przechodziły na następny miesiąc i obsługa klienta mogłaby być lepsza, bo w tej chwili jest koszmar. Nie wspomnę już o stronie internetowej. Od kilku miesięcy nie można się tam zalogować. Być może dlatego że wszyscy masowo przechodzą do Play.
-
-
AutorWpisy