Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Pakiet 30 minut za awarię od Orange
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest22 grudnia 2010 at 13:22Liczba postów: 135890„Podobnie” zachował się Play wobec mnie . Dostałem zwrot nienależnie pobranej kasy (ok 50zł) i serię przeprosin . Dostałem też „rekompensatę” dodatkowe 50zł na konto . Co prawda już po miesiącu przyznali mi rację i napisali ,ze zwrot nastąpi wkrótce Wszystko fajnie – tylko , że nastąpiło to po dalszych 3 miesiącach szarpaniny z operatorem a także maili do rzecznika i interwencji miejskiego rzecznika konsumentów – nie wiem co przeważyło . Pozew do sądu już mój prawnik przygotował, miał być złożony w nowym roku .
P.S. Jest tu chory osobnik ~Poll , któremu takie rzeczy się nie przydarzają , ponieważ potrafi on WSZYSTKO prawidłowo skonfigurować . Niestety – przyznaję się – nie jestem w stanie w żaden sposób skonfigurować systemu naliczania opłat operatora . Zapewnie ten bezrozumny osobnik to potrafi (-: Szkoda że nie jest on użytkownikiem Orange – wtedy taka awaria na pewno by nie nastąpiła a jeżeli już to z winy innych użytkowników . -
Anonymous
Guest22 grudnia 2010 at 14:23Liczba postów: 135890 -
-
Wiecie co ja bym zrobił na miejscu operatora tuż przed świętami???? Za symulował krótką awarię, pięknie przeprosił i dał spore doładowanie poszkodowanym czy też nie. Tak se myślę, że moje notowania jako operatora w oczach klienta znacznie by wzrosły a szum medialny nigdy nie jest za mały. „Nie ważne co o nas mówią, ważne by mówili dużo i głośno”
-
Anonymous
Guest28 grudnia 2010 at 23:07Liczba postów: 135890No właśnie.Gdyby każdy dostał 30 minut to pomnożyć przez ileś tam milionów daję konkretną stratę.Tak więc trik polegał na tym ze była to jednorazowa rozmowa.Pogadałeś minutę więc reszta pa pa.Mnie jadło normalnie z konta tak więc przeprosiny na nic się nie zdały.Chwyt marketingowy i nic poza tym.
-
AuthorPosts