Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi P4 jest blisko poziomu 3 mln klientów

Przeglądanie wątków odpowiedzi 21
  • Autor
    Wpisy
    • rafaik
      Członek
      Liczba postów: 356

Play, jest bliski osiągnięcia trzech milionów klientów, prognozowanych wcześniej na koniec 2009 roku – wynika z nieoficjalnych informacji PAP. Przedstawiciele P4 nie chcieli potwierdzić tych informacji.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonimowy
      Gość
      Liczba postów: 138784

na podstawie tych informacji mozna powiedziec jedno:kontraktowców mają 1mln z małym haczykiem,realnie aktywnych prepaidowców może mają do 1,5 mln.reszta to pol/pol na karte..a ponad 300do 500tys tys to startery z kwietnia i grudnia 2007(onet) oraz 2(drugie)simy do aktywacji,zanim docelowy sim zostanie odpalony-prawie aktywne simy

• Anonimowy
      Gość

Ładnie sobie ich nabili. Widać ważność konta rok, zdało egzamin. Ale ja w nie tak do końca nie wierze, Play jako jedyna sieć ukrywa swoje wyniki kwartalne i nigdy ich nie podaje, tak jak by się czegoś obawiała. Podchodzę do nich z dystansem i dalej tak będę. Z ich usług nie korzystam i nie zamierzam korzystać.

• Anonimowy
      Gość

fajna firma co to ukrywa swoje wyniki finansowe. ale play nie chodzi przecież o wyniki i jakość usług tylko dużo klientów. z jakością zawsze mieli problem, to teraz jak im rzekomo tyle przybyło, w co nie wierzę zresztą, to jakość połączeń pewnie bezie jeszcze gorsza.

• Anonimowy
      Gość

Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy czepiają się jakości połączeń w Play. Kilka lat byłem w Plusie i oni faktycznie mają z tym problem. Kiedyś Plus był naprawdę dobry, teraz to już niestety nie to. Natomiast Play jest nowy i jak najbardziej długa przed nimi droga ale jak się postarają, to osiągną sukces.

• Anonimowy
      Gość

Wg mnie po prostu Play jest deficytowy i dlatego nie publikuje swoich wyników. Konkurencja zna ich możliwości i swoje możliwości i średnie koszta także, więc tutaj nie ma czego ukrywać. Branża jest jaka jest.

• Anonimowy
      Gość

tylko z tymi wynikami ogłaszanymi przez play to bardzo różnie 🙂 tak z miesiąc temu chwalili się swoimi wynikami i raz podali że mają 150 tys użytkowników internetu, a za drugi razem że 190 tys. w sumie co to jest 40 tysiecy wobec rzeszy Chińczyków, ale jak mawiała moja babcia ktoś tu kręci bratku 🙂

• Anonimowy
      Gość

Bardzo dobrze że Play nie podaje swoich wyników kwartalnych. Konkurencja za dużo by chciala wiedzieć. Pikawa by im skoczyła gdyby dowiedzieli się jak sprawnie i szybko Play odbiera im klientów. Nie ma się co dziwić – klienci dobrze wiedzą, gdzie dobre oferty i tanio.

• Anonimowy
      Gość

Dla przypomnienia : Sukces Playa oparty jest na przymusie "dotacji" tej sieci przez ok 50 mln potencjalnych klientów pozostałych sieci telekomunikacyjnych w Polsce . Na dodatek taka wymuszona "pomoc" – prywatnej przecież firmie – ma trwać do 2014 roku .

P.S W mojej lokalizacji od ok roku obserwuję systematyczne pogarszanie się zasięgu i jakości BTS Playa (kilka różnych telefonów) . Ratuje tylko możliwośc przełączenie na BTS Plusa . Tak ma wyglądać "rozwój" tej sieci ?

• Anonimowy
      Gość

@Lucek

Zgadzam się z Tobą, u mnie jest to samo i to na śląsku.

Zasięg się pogarsza, dzieją się dziwne rzeczy itp.

Już nie wspomnę o poziomie obsługi biura obsługi abonenta.

Większość zgłoszeń rozpatrywana według szablonu… "Play jest nowo powstałą siecią…."

Play24 cały czas ma awarie.

• Anonimowy
      Gość

czyli widać z tego, że jesteśmy coraz bliżej pożegnania Play z Polski, przecież oni mają w nosie jakość a chodzi tylko o liczbę klientów i dobre sprzedanie sieci komuś innemu. dla mnie jest akurat oczywiste, ciekawe tylko kim będzie ten co ich wykupi.

• Anonimowy
      Gość

Spokojnie przekroczą 3 mln na koniec roku, jeśli nowa oferta HTC Hero się nie zmieni. Pierwszy raz się spotkałem z taką ofertąw Polsce.

A co do tych co ciągle narzekają na Play, a nawet nie są ani nie byli jego klientami, to pomyślcie ile byście płacili gdzyby nie Play? 60gr/min to byłboby minimum.

• Anonimowy
      Gość

Obniżki cen połączeń możliwe były w polskich sieciach komórkowych TYLKO dzięki obniżkom cen MTR . Tak stwierdził OSOBIŚCIE rzecznik prasowy Playa p.Gruszka i inni przedstawiciele tej sieci . Oczywiście niektórzy (tu /nick) "wiedzą" lepiej , podając nawet hipotetyczne ceny jako pewnik (-:

• Anonimowy
      Gość

I dobrze! Jak to ktoś napisał "Lepiej być w ekipie goniącego". Można zebrać więcej profitów.

• Anonimowy
      Gość

Brawo Play mam internet oraz Play Fresh.

Zrezygnowałem z TP , Ery i Orange kiedy pojawił się 3,5 G

w Playu.

• Anonimowy
      Gość

Też mam trzy karty w playu i jestem niezmiernie szczęśliwy że mogę wesprzeć konkurencję wielkiej trójcy. Tym bardziej że dzięki temu sporo oszczędzam. A jakość mam pierwszorzędną, dużo lepszą niż w plusie, więc o co kaman? 🙂

• Anonimowy
      Gość

rack szczęście w życiu to podstawa, ale z ta jakością to pojechałeś… akurat ich jakość to pozostawia dużo do życzenia. Ale nie martw się, ja też kiedyś dawno miałem "malucha" i uważałem, że to jest samochód 🙂

• Anonimowy
      Gość

Widocznie tam gdzie przebywa to ma dobry zasieg i jakosc uslug, wiec nie ma na co narzekac, gdyby np mial plusa moglby miec gorsza jakosc. To wszystko zalezy od lokalozacji. Czasami play przewyzsza plusa czy inna siec a czasami jest na odwrot. I nie uwazam za stosowne zeby mowic ogolnikowo kozystajac z sieci w zasiegu 5km/kw bo to przesada

• Anonimowy
      Gość

niech tam sobie realizują, ja jestem w Plusie ze względu na internet, bo usługa rozwija się u nich najszybciej ze wszystkich sieci

• Anonimowy
      Gość

Skusiłem się na Play ze względu na tani abonament ale potem okazało się, że są poważne problemy z zasięgiem… Internetu też nie mają dobrego…zastanawiam się nad Orange lub Plusem. Polecacie coś?

• Anonimowy
      Gość

czyli kolejne grupy naiwniaków:)

• Anonimowy
      Gość

hahahha niedawno przy statystykach pomylili się o jakieś 40 tysięcy (więcej) więc pewnie teraz polecieli o jakieś pół miliona do przodu:) eh ten pleyak

Przeglądanie wątków odpowiedzi 21
Odpowiedz na: P4 jest blisko poziomu 3 mln klientów
Twoje informacje: