Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Od jutra 29 groszy w Orange POP i Nowe Orange Go

Viewing 56 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Od jutra wchdzi długo oczekawana oferta pre-paid w Orange. Najważniejsze zmiany to wprowadzenie w Orange POP i Nowym Orange Go stawki 0,29 gr za minutę do wszystkich prócz Playa i Cyfrowego Polsatu.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

…nic tylko dzwonić.

• Anonymous
      Guest

I koniec z hasłem POPa do kloopa. Po prostu jest tak jak się spodziewano, by zablokować odejście popowców do Playa. Myślę, że oferta na dziś jest oky

• Anonymous
      Guest

I tyle czasu trzeba było czekać, aby dowiedzieć się tego, co już było w tzw. przeciekach:). Moim zdaniem jednak mogli pomyśleć o tym by nie tracić zebranych pieniędzy na koncie, a po drugie przedłużyć ważność konta do roku bez względu na kwotę doładowania.

• Anonymous
      Guest

i 3ba wyjąć pop-a z klopa.

• Anonymous
      Guest

pytanko… bo w NOGO poza obniżeniem stawki za minutę do wszystkich "nic się nie zmienia" czyli za 50zł ładujemy i w sieci mamy drożej niż poza siecią??….. o co biega??

• Anonymous
      Guest

Tak masz rację. NOG mial tę przewagę, że przy wysokich doładowanich było tanio w sieci. Teraz w tym względzie nic się nie zmienia oprócz stawki do wszystkich. Cena SMSa w NOG bez zmian – 18 gr. Cena połączeń NOG do wszystkich doładowanie 5 zł – 59 gr; 25 zł – 49 gr; 50 i 100 zł – 29 gr. Po prostu wynika z tego, że już było dobrze:) a jest jeszcze lepiej?? Ale jak do Wszystkich 29 groszy to i do Orange tak samo 29 groszy. Chyba, że pakiety.

• Anonymous
      Guest

Lepiej pozno niz wcale ale oferta nie wprowadza w zasadzie nic nowego…

• Anonymous
      Guest

Z tego co pisze Jabczyński na swoim blogu w doładowaniu za 100 dalej do Orange będzie 20 gr. Za 50 zł do wszystkich sieci i w Orange będzie ta sama stawka -29 gr.

• Anonymous
      Guest

Mnie się podoba nowa oferta Orange, jest lepiej niż w Simplusie, bo możemy mieć tanio w sieci i równocześnie dzwonić tanio poza sieć, a nie jak, że albo tanio w sieci albo tanio do (prawie) wszystkich. Jutro trzeba będzie przeczytać regulaminy czy nie będzie żadnych gwiazdek. Brawo dla Orange oraz dla Playa za pozytywne zmiany na rynku telefonii komórkowej 🙂

• Anonymous
      Guest

Przecież na Odbieranie połączeń był teraz ROK i zmienili to na gorsze. Żenada.

• Anonymous
      Guest

Pakiety zostają, extra doładowania do Orange, a może i do wszystkich sieci także. Można powiedzieć, że oferta pod niektórymi wzflędami jest lepsza od Play fresh.

• Anonymous
      Guest

a zwykły sms 20gr kosztuje?? to żart jest??

• Anonymous
      Guest

play ma i tak lepsza oferte.pozdro

• Anonymous
      Guest

masakra. ide na playa

• Anonymous
      Guest

Nowości w Orangutanie:

:: Orange Go:

Doładuj swoje konto za 50zł dostaniesz stawkę 29gr.

W Play Fresh mam na starcie 29gr do wszystkich sieci.

Mało tego bez wyjątków jak ma Orange do Play i CP!

Jednym słowem wielki żal.

Naciągacze z Orange.

:: Karty i doładowania:

Z tego co widać doładowania zostają nadal takie same.

Czyli trzeba podładować się za 50zł by móc rozmawiać

przez 3 miesiące.

W Play Fresh mogę doładować się za 5zł i móc za to

rozmawiać przez okrągły rok a odbierać ponad rok!

Jest różnica prawda ? Orange to naciągacze!

:: Darmowe minuty.

Kiedyś Orange dawało kasę za doładowania.

Mogłem to wydać na co chciałem.

A teraz minuty ? Uwsteczniają się :/

:: Wolny weekend.

Yhmm jasne. Doładuj się za 50zł i dostaniesz w zamian

możliwość dzwonienia przez 2-3 dni do wszystkich.

To kiedyś był darmowy numer. Żal. Coraz gorzej!

• Anonymous
      Guest

Porównanie robię:

PLAY FRESH

:. stawka: 29 gr absolutnie wszystkie sieci.

:. 9 gr za SMS do absolutnie wszystkich sieci.

:. 19 gr za MMS do absolutnie wszystkich sieci.

.: doładowanie od 5 zł aż na rok rozmów!

ORANGE

:. stawka 29 gr a drożej do sieci Play i CP.

:. stawka 29 gr gdy doładujesz się za 50 zł.

.: doładowanie za 50 zł tylko na 3 miesiące rozmów.

• Anonymous
      Guest

Dobra utrzymaniówka – operator obniża stawki w danej taryfie

• Anonymous
      Guest

Play daje rok rozmów za każde doładowanie. A orange nadal będzie naciągać klientów 3 miesięcznymi kartami :/

Zobaczę co będzie od jutra i pewnie przejdę do Fresh’a 🙂

• Anonymous
      Guest

Ludzie – zrozumcie, że nikt poza Play nie może dać stawki 29 gr za minutę, po opłata za zakończanie połączeń do tej sieci jest ponad 60 gr.

• Anonymous
      Guest

We Fresh lepiej. Orange jak zwykle kombinuje i oferta do wszystkich znów nie do wszystkich. To jak auto full opcja ale bez skóry i klimatyzacji.

• Anonymous
      Guest

może i nie może ale chociaż dałby w sieci dobrą oferte wtedy orange’owcy byliby myśle zadowoleni 🙂 Tak myślę chociaż sam opuściłem szeregi tej sieci 😛 do tego podstawowa stawka za sms to 20gr to jest jakiś żart?? ja się pytam po raz kolejny 😛 heyah i simplus już lepszy od tego no i też play może być (którego osobiście używam) Tak sobie myślę że mogli chociaż o pare gry obniżyć cene do PLAY. W wiecie o tym że jak centernet i mobita wystartuje to będzie to sama śpiewka wtedy będzie więcej * :))) drożej do PLAY CP Centerneta mobity i kto wie gdzie jeszcze 😛

• Anonymous
      Guest

Haha lee ma rację!

Powinni dawać listę gdzie jest drożej poza Orange.

Z pewnością do PLAY, CP, TuBiedronka, SamiSwoi itd.

Taka prawda! Orange – taniej z haczykami!

Tylko PLAY ma prawdziwą stawkę

29 groszy do wszystkich sieci!

PLAY FRESH każde doładowanie na rok rozmów!

Tego nie ma żadna inna sieć w Polsce.

• Anonymous
      Guest

No nie popisali sie to fakt, za dlugo czekania za malo efektow. I ten dziwny zapis po polnocy mozna dzwonic po 29gr hehehe desperaci. To w Heyah jest co i raz podwojne doladowanie stawka 25gr (przy 50zl) zas przy nizszych mozna sobie wykupic i dzwonic po w/w zas tutaj widze nie ma nawet takiej mozliwosci. ojoj

• Anonymous
      Guest

Jak zwykle piewców chwały Playa nic nie przekona. A może towarzystwo weźmie pod uwagę, że UKE faworyzuje waszego bożka??

Ciekawe, jak teraz będą się sprzedawać abonamenty Orange, skoro nawet w abo 200pln minuta do wszystkich po 50gr, czyli wyraźnie drożej….

• Anonymous
      Guest

mała kalkulacja: abo 200pln = 400 minut. w nowym prepaidzie 400min=116 pln, różnica 84zł. w skali 2 lat daje to 2016zł, można spokojnie kupić dobrej klasy fona i nie mieć cyro… Biedni sprzedawcy Orangutana, ciekawe jaką argumentację znajdą

• Anonymous
      Guest

kiler kogo to obchodzi Twoje zdanie. Prezesem Orangutana jesteś ? Ważne, że klient na tym korzysta a Orange i całe W3 przestaną w końcu doić klientów! Bo to co W3 z Orange na czele wyczynia z konkurencją to chwyty poniżej pasa. Niech żyje UKE. Byle taniej dla klientów!

• Anonymous
      Guest

jw kolega napisał. byle taniej :))

• Anonymous
      Guest

No ladnie to TAKTAK pierwszy raz w historii nadrozsza siec, 56gr poza siec i w pakietach 20gr w sieci, i do tego niby te dziwne 29gr za godzine i sekunde, nie wiadomo czy to ma sens, w orangu mozna za darmo gadac jak sei wykupi. Nic widze ze ERA to teraz bedzie maksymalnie klientow tracic, gdzie by nie przesli to wszedzie taniej,

• Anonymous
      Guest

Uwaga ja to tak rozumiem. Przetłumaczę co napisano.

A więc tłumaczę po mojemu. Napiszcie czy to prawda.

29gr w Pop po doładowaniu za 50zł a reszta bez zmian.

Pakiety te same, ważność doładowań z kart ta sama.

Nadal 50zł co 3 miesiące by móc dzwonić. Toż to kpina :/

Panowie z Orange. Prima Aprylis się skończył.

Też mi oferta :/ wielkie halo i nic więcej.

@ Echh masz jakieś dodatkowe info o nowym cenniku ?

• Anonymous
      Guest

A najciekawiej wygląda sprawa MMS i SMS. Jak to zostanie rozwiązane. Przecież to żart gdyby były nadal po 20gr. To już wolę do kogoś zadzwonić dopłacając te 9gr. Bo więcej powiem przez minutę niż napisze w 160 znakach. Ludzie przecież to nie średniowiecze. Za to co innego.. Orange :/

• Anonymous
      Guest

Hahaha żal. Te 29gr będzie ale jak się podładuje za 50zł.

Normalnie będzie po 50 parę groszy. Uciekam do Play!

• Anonymous
      Guest

Oferta zaraz po play fresh, potem orange, plus, mobilking, carrefour, heyah, na końcu era TT

• Anonymous
      Guest

Jedyne co może mieć Orange na swoje usprawiedliwienie to to, że oferta TAKTAK jest znacznie gorsza (56gr poza sieć).

• Anonymous
      Guest

Nie wiem jak Wy ale jak dla mnie Play już nic nie przebije.

Nawet żaden POP bo do tej pory mówią o Orange Go.

= Play Fresh: 9 gr na starcie za SMS.

= Orange: 18 gr na starcie za SMS.

= Play Fresh: Doładowanie za 5 zł na okrągły rok!

= Orange: Doładowanie za 5 zł na 7 dni.

O czym tu dyskutować ?

PLAY FRESH najlepszą ofertą na rynku.

• Anonymous
      Guest

FRESH miażdży Orange wraz z tym nowym cennikiem!

Play ich wyśmieje z taką ofertą! Zobaczycie reklamy.

• Anonymous
      Guest

Zgadzam się z rzecznikiem TP. Już nie będziemy płacić 65gr do wszystkich tylko … uwaga! 59 groszy. Ale obniżka na start. W szoku jestem. Play od jutra znika ze sklepów!

• Anonymous
      Guest

Na stronie Orange dalej cisza – 6 min po północy.

• Anonymous
      Guest

Szkoda, że nie ruszyli ważności konta, jak mam pamiętać o doładowaniach, to równie dobrze mogę wziąść abo. Poza tym, oferta zgodna z moimi oczekiwaniami, w końcu to W3 . Miło, że zostawili pakiety i korzyści z wyższych doładowań w NGO. Przy 100/110 wychodzi 0,26 i dojdą gratisy w NGO (do prawie wszystkich …) Tylko, że nie gadam 57 minut miesięcznie i Play dalej kusi …

• sebi997
      Participant
      Liczba postów: 1273

oj cos im nie wyszlo 🙂 dobrze ze mam mojego "boszka"* czyli karte startowa play fresh a tak na marginesie niby wszystkie sieci oprocz tak taka maja te 0,29 gr ale albo w pakiecie albo po doladowaniu albo po wpisaniu platnego kodu i co najlepsze na dzien dzisiejszy to nie orange ma najgorsza oferte jaki ten swiat zmienny jest "chwalmy naszego nowego boszka* jak najdluzej" amen

*- dla mniej kumatych celowo napisalem przez "sz"

• Anonymous
      Guest

Dla mnie ta oferta zatrzyma uciekających prepaidowców z Orange do Playa. Po pierwsze warunki są podobne, po drugie jak obiecuje Jabczyński wszystkie pakiety i promocje doładowań zostaja o czym tutaj zwolennicy Playa raczej nie chcą pamiętać. A na koniec liczy się tak zwany sentymen – po co zmieniać jak mi wystarcza to co mam, a do tego dostaję jeszcze lepsze warunki.

• Anonymous
      Guest

Jakie warunki podobne ? W Orange muszę doładować się minimum za 50zł by mieć to co w taryfie Fresh. Play daje mi na starcie 29gr bez żadnych przymusowych doładowań. 2/3 taniej niż Orange wychodzi. Do tego w Orange muszę co miesiąc lub co 3 miesiące kupować karty by dzwonić a Play mogę dzwonić okrągły rok kupując jedynie 5zł doładowania. Rzeczywiście podobnie! Miewasz problemy z matematyką ?

• Anonymous
      Guest

a na stronie orange dalej cisza…. co to za lamusy sa… masakra

• Anonymous
      Guest

@ Aster – a to taka tragedia płacić do wszystkich 75gr/min ? Wpierw zastanów się zanim coś napiszesz.

• Anonymous
      Guest

AdiGryfino- jak zaczniesz czytać ze zrozumieniem to zauważysz iż nie trzeba doładować za minimum 50zł aby mieć 0,29zł, ta stawka jest od razu w ORANGE POP, dodatkowo są pakiety, jakich nie ma PLAY, nie wiedziałem, że starczy Ci 5zł na rok dzwonienia? jak będziesz wydawał 200zł/msc, przeliczając całość użytkowania telefonu to zrozumiesz, że PLAY FRESH nie wychodzi już tak dobrze na tle innych operatorów…

• sebi997
      Participant
      Liczba postów: 1273

jak nie ma pakietow ? play fresh 3*po 100 minut do playa i na stacjonarne minuta po 5 gr w miesiacu a co do pakietow sms po co mi one wystarczy ze laduje raz w miesiacu za 30 pln i dostaje 3000 sms-ow do wszystkich sieci dla normalnych ludzi to i tak za duzo

a wiec wychodzi 29gr do innych sieci i 5gr w sieci i na stacjonarne sms-y gratis nigdy za nie nie placisz boo nawet gdy braknie ci tych sms-so to korzystniej jest kupic karte za 5 pln wtedy dostajesz 500 wiadomosci na tydzien a kasa zostaje ci na koncie

• majko
      Member
      Liczba postów: 20

a mi się ta oferta bardzo podoba, uważam że warto było czekać

• Anonymous
      Guest

@ Podam prosty przykład. Oboje mamy 200 zł.

Tobie te 200 złoty starczy na 4 doładoawania po 50 zł.

4 x 3 miesące daje rok. Musisz ładować konto co 3 miechy.

Nie zostanie Ci nawet złotówka oszczędności w Orange.

Ja natomiast mogę jeszcze sporo zaoszczędzić!

5 zł i mam konto ważne rok. Stracę 4.80 zł

doładuje sobie za następną dowolną kwotę.

Znów pogadam.

Doładuje sobie za tyle ile potrzebuje!

Nikt mi nie każe wydawać 50zł co 3 miechy.

Nawet jak nigdzie nie dzwonię.

Prawdziwa wolność w Play Fresh a nie przymusowe

ładowanie konta co 3 miechy w Orange by móc rozmawiać.

• Anonymous
      Guest

no i świetnie, nikt nie przeczy temu co mówisz. w Popie też każde doładowanie daje 29/min więc jak komuś przeszkadza to w Orange Go to może się przenieść, co za problem?

• Anonymous
      Guest

Oczywisty absurd polega na tym, że w Orange Go trzeba doładować kwotą 50zł, aby uzyskać stawkę 29gr/min. do "wszystkich", natomiast w Orange POP otrzymuje się ją "z bomby" nic nie robiąc i ładując dowolnym nominałem. Jest to totalna dyskryminacja użytkowników taryfy Orange GO i całkowity nonsens.

Drugi bezsens to podniesienie stawki za połączenia wewnątrzsieciowe (!) z 20gr do 29gr w Nowym Orange Go przy doładowaniu za 100zł…

Trzecia sprawa to "do wszystkich" co jest mocno nagłaśniane np. na automacie *500 natomiast słowa nie ma, że do Play i Cyfrowego Polsatu stawka nie uległa zmianie i to już brzmi jak nierzetelna informacja i nie powinno mieć miejsca.

Zastanawiam się czy decyzje marketingowe w tej sieci zapadają w Polsce czy gdzieś poza granicami kraju i czy podejmujący te decyzje ludzie nadal wiedzą co robią czy już nie. Chyba jednak to drugie bo strzelać takie babole w czasach tak wysokiego wysycenia rynku usług to jakaś paranoja…

• Anonymous
      Guest

moim zdaniem oferta fajna, dość tania i z automatu przechodząca…

• Anonymous
      Guest

Jedziecie po Orange jak po psie, a play chwalicie w niebiosa, a prawda jest taka, że jakby Play miało tyle użytkowników co orange czy era, też by kombinowało jak się tylko da, przecie tu sie rozchodzi o nic innego jak pieniążki, a play chce jak na razie wyrobić sobie marke. Moim zdaniem ot co!

• Anonymous
      Guest

A co np. z sytuacja gdy potrzebuje tel. na karte i dzwonie tylko do jednego numeru. W orange Go jest pakiet ktory daje 1200 min po doladowaniu 50 zl na miesiac.Pieniadze z abonamentu zostaja ale ich nie wygaduje .jezeli nie doladuje kolejnym strzalem za 50 zl w ciagu 3 miesiecy kaska przepada.A zebralo sie tego troche .

• Anonymous
      Guest

a jeżeli u mnie nic stawka się nie zmieniła i dalej płacę 80gr za min. to co mam zrobić? Mam orange pop

• Anonymous
      Guest

krzak ty huju

• Anonymous
      Guest

eeeee cwoki nikt wam***** nie karze siedziec w tym orange to na***** sie prjecie. jak wam nie pasuje to wypierdalac. haha nara leszcze

• Anonymous
      Guest

Szlag mnie trafia.Siedze w tej tepsie od dawna…idea, teraz pop…i wciąz mam 20 groszy do Orange, czyli swojego operatora ! Niby dlaczego musze kupowac jakieś obmniżające pakiety !! A dzwoniąc do PLEY musze płacić 19 groszy za 15 sekund. Granda…mimo to i tak zostane przy starym wyzyskiwaczu…z przyzwyczajenia 🙂

Viewing 56 reply threads
Reply To: Od jutra 29 groszy w Orange POP i Nowe Orange Go
Your information: