Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi MIX’y – są tu zwolennicy?

Viewing 49 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 3

Heyah wprowadziła swój własny mix. Pojawiają się pytania – po co? Przyznam, że trochę też mnie nurtuje ta kwestia – skoro taryfa jest taka jaką można mieć w pre-paidzie to dlaczego decydować sie na mixa? Czy tutaj faktycznie niższe ceny telefonów przeważają szalę?
      Jest gdzieś dostępne porównanie obecnych mixów na rynku? Prawdę mówiąc nie mam bladego pojęcia jak się przedstawia sytuacja u innych…

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135707

W miksie zazwyczaj dostajesz telefon. I działa na podobnej zasadzie co prepaid, tylko co miesiąc zobowiązujesz się doładować konto określoną kwotą. To taka umowa Wydaje mi się, że nawet przez czas jej trwania masz pewne określone stawki, co w dobie topniejących cen może nie być opłacalne. Ja zwolennikiem miksów nie jestem. Ale jeśli Heyah wprowadziło miksa ze stawką 25gr/min, to nie jest źle.

• Anonymous
      Guest

no jak już widziałam że doczytałeś gdzieś indziej – nie 25 a 44 gr. Tanie telefony mogą skłaniać ku mixom, ale to chyba rzecz dla typowych gadżeciarzy którzy marzą o jak najlepszym sprzęcie…

• Anonymous
      Guest

Równa taryfa, czylil 44gr/min do wszystkich krajów UE (prócz Play’a) to całkiem dobre warunki, jak na miksa.

• Anonymous
      Guest

no owszem ale właśnie powtarza się wszędzie, że "jak na mixa" … chciałabym po prostu poznać zdanie miłośników mixów – dlaczego akurat mix

• Anonymous
      Guest

Są zwolennicy mixów, na co są dwa dowody:
      1. Istniejące mixy się wciąż utrzymują
      2. Heyah wprowadziła swój własny mix, czego nie robiliby, gdyby nie liczyli na jakieś zyski, prawda?

• Anonymous
      Guest

no tak brzmi teoria, a mnie ciekawi jak jest w praktyce

• Anonymous
      Guest

W praktyce oferta pt. po roku/co roku nowy telefon wydaje mi się całkiem atrakcyjna

• Anonymous
      Guest

no tu się akurat muszę zgodzić. Ja ze względu na koszty telefon wymieniam raz na 3 lata

• Anonymous
      Guest

Wiecie, ja się tam na aparatach nie znam i nie będę udawała w żadnym wypadku speca, ale mogę stwierdzić, że ładne są te oferowane telefoniki i jestem przekonana, że dzwonić i wysyłać smsy się przez nie da

• Anonymous
      Guest

heh, to tak jak i z moją znajomością a propos telefonów dla mnie telefon ma być ładny i dzwonić

• Anonymous
      Guest

Dziewczyny, bardzo łatwo dobrać odpowiedni telefon. Jeśli chcecie wideorozmowy, albo aparat w komórce, albo radio i słuchanie mp3, czy internet- wystarczy sprawdzić w specyfikacji danego telefonu co i jak, parametry bajerów i już wszystko wiadomo.

• Anonymous
      Guest

no niby racja, ale jak wspomniałam, dla mnie telefon musi być ładny. Choćby i miał wszystkie bajery jakie świat widział i kosztował grosze to jak mi się nie będzie wizualnie podobał to nie wezmę

• Anonymous
      Guest

Mnie wewntualnie zależy jeszcze na dobrym aparacie.
      Kupiłam sobie SE k770i. Można go dostać też w mixie Heyah. Ma 3.2 megapixeli i na prawdę robi niezłe zdjęcia. Może nie jest jakiś oszałamiająco piękny, ale jest za to funkcjonalny.

• Anonymous
      Guest

kiedyś też chciałam mieć dobry aparat w telefonie, ale teraz sama przekonałam się, że i tak zdjęć nim nie robię, chyba, że akurat chcę uchwycić jakąś zabawną chwilę, ale wtedy nie specjalnie liczy się jakość a to co akurat jest na zdjęciu

• Anonymous
      Guest

Ja mam SE k800i, 3,2mpxl w aparacie. Zdjęcia robi świetne, zawsze się przydają, robię często i jeszzce videorozmowy- w TT kosztują tyle samo, ile zwykłe połączenia głosowe, więc mi się takie bajery zawsze przydają

• Anonymous
      Guest

Wiesz, jakość też się liczy, bo jeśli aparat będzie na prawdę kiepski, to nie będzie wiadomo, co jest na zdjęciu.
      Jakoś specjalnie nie interesowałam się videorozmowami. Trzeba gadać to tyłu telefonu z odległości dostatecznie głośno , żeby druga strona Cie usłyszała? Jakoś nie wyobrażam sobie robienia tego na ulicy, w biegu. Chyba, że chce się popełnić samobójstwo wpadając pod samochód.

• Anonymous
      Guest

raz widziałam takiego faceta co to na ulicy sobie videorozmowę uciął i mało co się nie władował pod samochód :/

• Anonymous
      Guest

Czyli jednak moja obiekcje nie są wydumane.
      Wydaje mi się, że oferują taką promocję, bo to brzmi tak nowocześnie i jazzy, że mają korzytnie videorozmowy, a i tak wiadomo, że prawie nikt nie będzie z tego korzystał, bo albo nie będzie mieć dostatecznie dobrego telefonu albo będzie zbytnio cenił swoje zdrowie i życie.
      A tak w ogóle, to jeśli już miałabym siąść gdzieś, żeby trzymać przed sobą telefon na wyciagnięcie ręki i się kręcić, to mobilność została na tyle zabita, że o wiele korzystniej jest usiąść przed kompem i pogadać przez skypea.

• Anonymous
      Guest

poza tym dla mnie śmiesznie wyglądają ludzie gadający do wyciągniętego przed siebie telefonu (wyjątek – kiedy siedzi się ze znajomymi w pubie i dzwoni do innego znajomego, żeby mu pokazać jak jest fajnie i niech żałuje że go tam nie ma ). Tak samo jak śmieję się z ludzi gadających przez zestaw słuchawkowy – nie raz się zastanawiam czy to nie jakiś wariat gadający do siebie

• Anonymous
      Guest

Mnie przerażają tylko dzieci chwalące się dzwonkami
      A wracając do mixów:
      1. założyłam nowy temat, zapraszam.
      2. I jeśli chodzi o telefony, wydaje mi się, że ten mix heyah jest najkorzystniejszy.

• Anonymous
      Guest

z telefonami to wiadomo – każdy ma swoje gusta. Ale mi osobiście też bardziej oferta Heyah się podoba.

• Anonymous
      Guest

Postawili na telefony multimedialne, muzyczne, a stawki są niższe niż w innych analogicznych ofertach.

• Anonymous
      Guest

telefony w heyah mają jedną z moich ulubionych cech – są ładne

• Anonymous
      Guest

a ja się zastanawiam nad ideą istnienia mixow, sa to uslugi abonamentowe, czyli aktualnie droższe od pre paidów i telefony tez nie są jakimś tam szczytem marzeń. To nie lepiej już kupić np w Orange, zetafona – telefon jest podobnej jakosci a ceny zdecydowanie niższe

• Anonymous
      Guest

wiesz, jest to dobre rozwiązanie dla osób które nie panują nad wydatkami na telefon, a równocześnie chcą mieć nowy aparat i dlatego nie biorą pre-paida…

• Anonymous
      Guest

Miałam Mixa przez jakiś czas, fajny o tyle,że można wydatki kontrolować, a przy okazji znacznie taniej niż w pre-paidzie kupić telefon. Teraz widzę coraz więcej sieci wprowadza Mixa do swojej oferty, kusząc coraz to niższymi cenami aparatów i połączeń. Korzysta ktoś może z Heyah Mix? Z opisu wygląda na naprawdę korzystny.

• Anonymous
      Guest

Ja nie korzystam, ale znam kilka osób które się zdecydowało na MIX Heyah i są zadowoleni W sumie nie ma powodów by nie byli – bardzo korzystne stawki, fajne telefony – brak powodów do narzekań

• Anonymous
      Guest

Jeśli o Mix Heyah chodzi, to ma teraz bardzo ciekawą ofertę z Nokią 5130- tańszą wersją 5310, ale wcale nie gorszą.

• Anonymous
      Guest

Dzisiaj jeszcze dodatkowo wyczytałam na telixie, że wprowadzają nokię 1662 która ma być za 1 zł przy umowie na 50 zł przez 12 miesięcy. Widzę, że dotrzymują obietnicy, że powiększą ofertę telefonów

• Anonymous
      Guest

O tym nie wiedziałam. Rzeczywiście powiększa się oferta tanich telefonów dobrej jakości. W końcu jakiś postęp w tej kwestii.

• Anonymous
      Guest

w końcu faktycznie [b:2caaax0w]tanie i dobre[/b:2caaax0w] telefony w mixach. zanim heyah weszła na rynek z mixem był albo tani szajs, albo porządne telefony ale w wysokich cenach…

• Anonymous
      Guest

I co ważne- bez simlocka, to też jakiś przełom.

• Anonymous
      Guest

no fakt… ostatnio byłam z koleżanką ściągać jej simlocka i zapłaciła coś ponad stówę. Niestety modelu nie pamiętam. to ja dziękuję za ściąganie simlocka w komisie…

• Anonymous
      Guest

Niestety, tyle kosztuje taka przyjemność plus jeszcze jedno- w momencie zdjęcia simlocka gwarancja traci ważność.

• Anonymous
      Guest

a to boli najbardziej… zwłaszcza jak się okaże, że krótko po zdjęciu simlocka coś się z telefonem niedobrego dzieje…

• Anonymous
      Guest

a propos mixów, może kogoś zainteresuje fakt, że Heyah poobniżała dość ostro teraz ceny telefonów i przy okazji wprowadziła Samsunga Corby i Delphy do ofert. Ten Corby mi się strasznie podoba

• Anonymous
      Guest

Mi też;) Poza tym super krok ze strony Heyah, obniżka cen naprawdę dobrych, wprowadzonych niedawno modeli telefonów, takich jak na przykład Flower Edition Sony Ericsson.

• Anonymous
      Guest

Nigdy nie byłem zwolennikiem Mixów, bo to w sumie zobowiązanie, wolę mojego pre-paida. Tanie połączenia, brak zobowiązań. Jakie w ogóle są stawki w mixach? Czy tak niskie jak w pre-paidzie?

• Anonymous
      Guest

Trochę drożej jest to fakt, ale jeśli komuś zależy na tańszym telefonie to pewnie się skusi, No i do UE taniej niż w prepaidzie.

• Anonymous
      Guest

no ale nie ma co porównywać pre-paida do mixa. w końcu to dwa różne segmenty…

• Anonymous
      Guest

To nie porównanie, a raczej prób odnalezienia różnic , żeby wybór co niektórym ułatwić;)

• Anonymous
      Guest

no ale nie od dziś wiadomo, że mix miał łączyć stosunkowo niskie stawki ze stosunkowo tanimi telefonami

• Anonymous
      Guest

Pewnie i całkiem nieźle mu to wychodzi , szczególnie po ostatnich obniżkach cen telefonów.

• Anonymous
      Guest

podoba mi się przede wszystkim to, że teraz do mixów dają stosunkowo nowe na rynku telefony, kiedyś, jak mixy dopiero wchodziły, dawali takie, których nikt już w abonamencie nie brał…

• Anonymous
      Guest

I są w bardzo korzystnych cenach,to też ważne.

• Anonymous
      Guest

no inaczej chyba nie miałoby to sensu

• Anonymous
      Guest

Nie wszyscy wybierają mixa tylko i wyłącznie ze względu na telefon, ale patrzą też na samą ofertę, a ta w przypadku Heyah jest naprawdę dobra.

• Anonymous
      Guest

no tak, ale jeśli patrzeć na samą ofertę to lepszy jest pre-paid. To właśnie telefon decyduje o ewentualnej przewadze mixa nad pre-paidem

• Anonymous
      Guest

Tak, w Heyah różnica jest taka, że w Mixie połączenia międzynarodowe są jeszcze tańsze niż w prepaidzie.

Viewing 49 reply threads
Reply To: MIX’y – są tu zwolennicy?
Your information: