Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Koniec promocji darmowego numeru w Play Fresh

Viewing 49 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 364

Koniec z darmowym numerem w Play Fresh – informuje Marcin Gruszka rzecznik Play. Użytkownicy mają czas do godziny 22 na ostanie aktywowanie usługi.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141098

To byla promocja wiec sie konczy tylko troche za szybko.

• Anonymous
      Guest

jak ta promocja nie będzie aktywna w marcu to ja z moją dziewczyną odchodzimy z play.

• Anonymous
      Guest

Nie tędy droga. Lepiej nie wprowadzać takich "promocji". Play ma u mnie MINUS. Ciekawe kiedy będzie dalsze ulepszanie PF.

• Anonymous
      Guest

Uuuu tak jak pisałem jakiś czas temu jak Play ograniczał inną opcje że jednak Play coraz to bardziej ogranicza wszystko. Tutaj to trochę samobój, bo w Heyah to cały czas obowiązuje tutaj już nie ciekawe co jeszcze zabiorą.

• Anonymous
      Guest

Witam wszystkich,

najpierw PLAY nałapał klientów na swoje korzystne oferty, a teraz będzie ich tracił – dobrze, że jest funkcja przenoszenia numeru 😀

• Anonymous
      Guest

Trochę dziwna polityka z tym ogłaszaniem końca promocji na blogu. I jeszcze ta godzina. Szkoda, że nie 21.45.

• Anonymous
      Guest

ulala… jak tak dalej będzie to spłacam mixa i uciekam bo widze że się w tej sieci robi nieciekawie – zasięg w budynkach nadal nieciekawy – jakość też momentami tragiczna – często połączenie nie udane… i teraz jeszcze co chwile wyłączanie promocji… powiem tak – ktoś WSZEDŁ do Playa i zmienił jego politykę – było TANIO I DOBRZE – teraz jest ŚREDNIO…

• Anonymous
      Guest

Tego się można było spodziewać :)) Mnie dziwi, że te darmowe SMSy do wszystkich sieci jeszcze są (juz 11 mcy – to długo jak na Playa) 🙂

• Anonymous
      Guest

Ja mam tylko nadzieję, że nie zlikwidują 2 minuty odebrane to 1 otrzymana. Dzięki temu Play jest dla mnie super bo odbieram bardzo dużo długich połączeń. Jak to zlikwidują to oferta będzie dla mnie słaba. Wtedy chyba pozostanie mi mBank mobile.

Skoro jedno zlikwidowali to może dadzą w końcu mniejsze pakiety internetowe.

• Anonymous
      Guest

Kończy się dawanie, zaczyna się zarabianie! :]

• Anonymous
      Guest

Jak darmowy numer wroci to bedzie ci lyso ;-))

• Anonymous
      Guest

Kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera.

• Anonymous
      Guest

Czas już na zabranie/modyfikację innych promocji w PF? Akurat nie korzystałem z darmowego numeru, ale likwidacja promocji wygląda faktycznie nieciekawie. Klienci będą teraz uważnie patrzeć na łapki P4.

• Anonymous
      Guest

Coraz bardziej nieciekawie się robi w Play nic uciekam od nich dużo nie stracę. Heyah ma już lepszą ofertę przynajmniej net wszędzie i darmowy numer.

• Anonymous
      Guest

Dziadostwo sie robi do kwadratu

• Anonymous
      Guest

Pełne "zadowolenie" klientów PF gwarantowane. Ciekaw mnie powód tak nagłego ucięcia promocji. Przecież mogła trwać spokojnie do końca lutego, a termin kiedy aktywuję numer (czy 2.02. o godz21.59 czy np. 25.02) to wybór klienta. W końcu terminem jest KONIEC danego miesiąca, a nie 30 dni. Paru Klientów się wkurzy. I dobrze. Opierd..nty P4 się należą za brak profesjonalizmu. I jak tu się dziwić,że BOK też fatalnie pracuje.

• Anonymous
      Guest

Pewnie sporo ludzi ktorzy korzystali z tej uslugi byla zalogowana do sieci Plusa a ze rozmowy byly nie limitowane mogly usluga w ostatecznym rozrachunku byla pewnie mocno deficytowa…

• Anonymous
      Guest

Też to sobie tłumaczę roamingiem w Plus. Być może wprowadzą zmodyfikowaną usługę na swoich nadajnikach jak net czy telefon Domowy, ale wtedy siłą rzeczy będzie ograniczona. Lepsze to jednak niż nic. Niemniej free numer poza zasięgiem P4 powinien schodzić z pakietu Play+stacjonarne za 5gr, a nie z konta głównego za 29 groszy.

• Anonymous
      Guest

Wtedy oni sami niech sobie korzystają z takiej promocji zresztą to mija się z celem, bo jak niby miało by to wyglądać ? ja jestem w zasięgu Play a osoba do której dzwonie nie i na odwrót bezsensu. Play się zbłaźnił i znowu stracił w oczach, coraz to gorzej u nich i chyba trzeba się katapultować póki jeszcze uderzenia nie ma.

• Anonymous
      Guest

stabilnosc prepaidów 3w wynika wlasnie z utrzymania dotychczasowych klientów.taką polityką play nie pokazuje nic dobrego.szkoda.w starych mixach(mini /mega) zabrali wsio-został cennik.dobrze ze w w starej mixturze(z jeszcze 39) nic nie zmienią;-)(obym nie zapeszył)pakiet 50min p4 i stacjo/100sms za5 pln(max 3 pakiety na 30dni) to dobra opcja jak sie wygaduje stałą liczbę minut.mix powinien dawac pewną stabilnosc-w koncu jest sie abonentem..z uzytkownikami mozna zrobic wszystko;-)nie lepiej za 10pln/mies ww wszystkich abo i wszystkich mixach(wszystkich podkreslam) 1min za1grosz z limitem do 500min miesiecznie??

• Anonymous
      Guest

no przeciez 99 % jest w zasiegu PLAY 🙂 haha smiech na sali co kogo obchodzi czy jestem zalogowany do plusa czy play ja mam na stale plusa bo jak zmienial mi sie zasieg to czasem tel ie mog sie zalogowac

• Anonymous
      Guest

Faktycznie zakładka darmowy numer zniknęła z Play24. Ale reklama usługi na stronie nadal wisi.

• Anonymous
      Guest

Zachowanei bardzo dziwne i amatorskie. Informacja o zakończeniu promocji 4h przed faktem i tylko na blogu? Lekceważą klientów. Oferty Play co raz słabsze, nie wierzę, że coś innego wprowadzą

• Anonymous
      Guest

Nie wierze ze czegos w zamian nie wprowadza na pewno cos bedzie za darmowy numer

• Anonymous
      Guest

Skąd ta pewność, że będzie coś innego? przez ponad 2 lata nie mieli darmowego numeru, to i kolejne 2 moga nie mieć. Ostatnio Play raczej się wycofuję z promocji niż tworzy nowe a ciekawe

• Anonymous
      Guest

Będzie coś nowego…nowa pensja dla marketingowca, którego niedawno zatrudnili 😀 On wyjaśni dlaczego zabrali promocję. I będzie wyjaśniał dlaczego zabiorą następne.

• Anonymous
      Guest

rabarbar ale tys blyskotliwy chlopak….

• Anonymous
      Guest

Tobie też błyskotliwości nie brak 😉 Przy okazji, odsyłam do encyklopedii, sprawdź sobie znaczenie słowa "ironia". Chyba wiesz co to jest encyklopedia?;)

• Anonymous
      Guest

No i skończy się "fanatykowanie" użytkowników Play na forum. Play to krętacze – łapią klientów na lep w stylu darmowy numer, potem promocja się kończy a zobowiązanie zostaje a jak wiadomo klienci pozyskani są w Play olewani. Liczy się tylko zdobycie kolejnych.

• Anonymous
      Guest

@Wojtex. Jakie zobowiązanie tobie zostaje? Czyżbyś kupując starter brał ślub z operatorem?

Oferta darmowego numeru była dostępna jedynie w Play Fresh. Jedynie dla kogoś kto przeniósł niedawno numer specjalnie dla tej promocji, może być to problem. Reszta raczej na razie nie narzeka.

• Anonymous
      Guest

azerus -> to żadne wytłumaczenie że może będzie co innego. Tak nie postępuje poważna firma. Lepiej inne argumenty wygrzebcie jeżeli owe macie. Bo to nie przejdzie. Zabrali w 4h promocje i tyle. Jak dla mnie takie zachowanie nie ma uzasadnienia.

• Anonymous
      Guest

znawca, nie taki z ciebie znawca. Oferta darmowych numerów jest w pełni darmowa w ramach darmowych duostarterów Tak Taka z taryfą NTT.

Obcięli niedawno bonusy smsów, w ostatniej chwili wycofali darmowy numer, choć ok. 2 tygodnie temu promocję przedłużyli. Tak rzeczywiście nie postępuje poważna firma.

• Anonymous
      Guest

Dla mnie to Play schodzi na psy. Szkoda, bo mam u nich 4 numery i znowu trzeba będzie się rozejrzeć za przesiadką. Jak zaczną tracic Klientów to sie trochę opanują. Wierzcie mi. To jest niewidzialna reka rynku.

• Anonymous
      Guest

może problem z darmowym numerem był problemem

technicznym i stąd to nagłe zniknięcie. analizowałem

bilingi i darmowy numer ściągał mi kasę po normalnej

stawce (miałem jednocześnie pakiet). reklamowałem, ale

sprawa nie znalazła finału – czasami numer był

traktowany jako darmowy, czasami jako pełnopłatny

(nawet w ciągu krótko po sobie następujących rozmów).

lepiej, by pozostały pakiety i darmowe smsy po

doładowaniu i wówczas darmowy numer jest zbędny. w

abo ery jest taka usługa – 200 minut/miesiąc do wybranej

osoby i kosztuje 5 zł. wolę jednak pakiety, bo są do

wszystkich i nigdy jeszcze nie wygadałem więcej niż 100

minut.

• Anonymous
      Guest

Usługa była świetna i szkoda że ją wycofali :[

• Anonymous
      Guest

Ale w ogole czytałam na telepolisie ze jednak cos tam działa … wiec jak to jest ? mozna dzwonic za darmo czy nie ?

• Anonymous
      Guest

@anna. Widzisz. Tutaj wszyscy narzekają, ale nikt nie korzysta z darmowego numeru W Play Fresh ;).

Niestety ja akurat w tym miesiącu także nie włączałem, gdyż w poprzednim doładowałem za 90zł i teraz nie potrzebuje więcej środków na kocie. Z tego co się orientuje to jeżeli ktoś aktywował numer przez 21.50 2. lutego a teraz doładuje lub już doładował usługa będzie działała do końca miesiąca.

• Anonymous
      Guest

moja babcia mawia "kto daje i zabiera ten się w piekle ponieiwera" 😛 mogli skończyć promocję wtedy gdy mieli a nie szczuć użytkowników po to, żeby im potem gwałtownie odsunąć od nosa promocję.

• Anonymous
      Guest

@anna, można dzwonić za darmo, o ile zamówiłaś tę usługę od 1 lutego do godz.22.00 2 lutego, bo numer jest ważny do końca miesiąca kalendarzowego. W przeciwnym razie- straciłaś szansę. @znawca- duostartery w Tak Taku dają na dzień dzisiejszy jedyną możliwość w pełni darmowych połączeń między dwoma numerami. @Lucek, pisałem o tym w innym wątku- żeby korzystać z usług ( w sensie "dzwonić") prepaid trzeba mieć konto aktywne na połączenia wychodzące. I to jest zasada obowiązująca we wszystkich ofertach na kartę: nie ważne, czy korzystasz z opcji płatnych, czy z opcji darmowych. Za darmo można zamówić 3h dziennie z wybranym numerem w Heyah Pakietowej- przy doładowaniu kwotą 30zł. A tak- 5,90/mc za Wybrany Numer w Heyah czy 10zł/mc za numer w Plusie to są opcje płatne.

• Anonymous
      Guest

Ja juz tak naprawde wiem o co chodzi…

zobaczcie sami jaki to kod i jak go wpisywac ( znalezione w sieci)

http://images.cjb.net/d0105.jpg

• Anonymous
      Guest

a sprawdzałeś czy to faktycznie działa?

• Anonymous
      Guest

Jeszcze nie ,bo musze kupic karte,ale skoro ludzie pisza ze dziala to napewno tak jest .

• Anonymous
      Guest

na innych portalach pojawił się już link jak to dokładnie zrobić … http://www.youtube.com/watch?v=8_GFn5jwvjM …pełna jasność

• Anonymous
      Guest

zdecydowałem się spróbować, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcja z YT i faktycznie to działa

• Anonymous
      Guest

Naprawdę działa w całym necie ludzie piszą że im to chodzi, można gadać za darmo trzeba zrobić tak jak na tym filmiku jest pokazane.

• Anonymous
      Guest

Jest officialne info odnośnie gadania za friko w playu !!!! http://blogplay.pl/2010/02/za-darmo-do-wszystkich-
      w-play/

• Anonymous
      Guest

Jak zniesli darmowy nr to myslałem że na własne życzenie strzelili sobie samobója, a jednak chyba tym co zrobili teraz zaskoczyli wszystkich

• Anonymous
      Guest

Jasne ze nie strzelili tylko dzieki takiej ofercie tak naprawde przyczynili sie do tego ze zwiekszy sie ich liczba klientów.

• Anonymous
      Guest

dziadostwo!!!

Viewing 49 reply threads
Reply To: Koniec promocji darmowego numeru w Play Fresh
Your information: