Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Era pod nową marką będzie walczyć o klienta

Viewing 11 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Jeśli dojdzie do porozumienia udziałowców Polskiej Telefonii Cyfrowej, (Era i Heyah), to operator znów może powrócić na pozycję lidera rynku komórkowego w Polsce. Pomoże nowa marka – uważa Puls Biznesu.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135707

Chyba tych utraconych klientów nie odzyskajà. Do tej pory mówiono ,, a kto będzie dzwonił do Play” a teraz sà całe rodziny w Play, problem się rozwiàzał. Ostatnio Era bardzo oszukuje abonentów nawet tych ,,bezabonamentowców”
      Do tej pory oszukiwali tylko abonamentowych.

• Anonymous
      Guest

uciekłem z era będąc 10 lat w tej sieci. gdyż są drodzy i uzyskują, oszukują . teraz jestem w play i jest super 🙂 🙂 🙂

• Anonymous
      Guest

ja też jestem w Play po 8 latach w ERA i jest gitara;)

• Anonymous
      Guest

Marka ERA została skazana na porażkę, to bardz osmutna wiadomość.??!!! Zmiana nazwy sieci na T-Mobile ma byc kołem ratunkowym przede wszytskim przed ekspansywnym Playem. Przykre ze teraz Era zaniedbuje klientow.

• Anonymous
      Guest

Era była bardzo silną marką, ale aktualny prezes i cały zarząd popełnili mnóstwo błędów, zignorowali konkurencję, firma popadła w stagnację i nudę. Rezultat Era ma już pewnie mniej niż 30% udziału w rynku. To pierwszy raz od kilkunastu lat!
      Zamiast pisać takie bzdury Puls Biznesu powinien przeanalizować to co się tam teraz dzieje, a dzieje się bardzo źle. Mogą być liderem ale chyba tylko po tym jak kupią play.

• Iomega
      Member
      Liczba postów: 365

Po dzisiejsze publikacji wyników Ery przez DT widać dobrą kondycję PTC. Może więc nie są na wyroswt te zapowiedzi. Jak się okazuje najwięcej do stracenia ma Play, bo zyskał najwięcej klientów tej sieci.

• Anonymous
      Guest

A ja się przeniosłem do Ery z Simplusa. Ale tylko dlatego, że w kwietniu przez tydzień była promocja Pakiet Biznes za połowę ceny. I gdy ceny podzieli się na pół, do tego wszystkie usługi, SMSy, Roaming, pakiety internetu idą z tego pakietu, to jest elegancko. Ale bez tej zniżki, to nawet nie ma co podchodzić do Ery, bo cena minuty to 65groszy! A teraz jeszcze w nowy Pakiecie Biznes za dodatkowe usługi trzeba dodatkowo płacić.

• zypolek
      Member
      Liczba postów: 205

Korzystam z Tak-taka od kilku dobrych lat i nie mam zamiaru nic zmieniać w tym zakresie. Wiek – na pewno nie oszukują i nie są drodzy. Chyba rzeczywiście dawno nie porównywałeś cen u poszczególnych operatorów.

• Anonymous
      Guest

Rynek jest już bardzo silnie spenetrowany, przecież to już mocno ponad 100%, ludzie mają po prostu coraz więcej kart sim, a Era nadal utrzymuje sieć na poziomie 13 mln klientów. Widać, że nawet przypływ klientów do play to głównie pre-paid, a Era silnie kładzie nacisk na abo. Jeśli nowy prezes położy rękę na nowe, dobre oferty, klienci nie będą myśleć o rebrandingu.

• Anonymous
      Guest

Era jest dobra tylko w ofertach korpo. Szary człwiek co ma telefon na karte, mixa lub za 50zł nie powienien byc w Erze. Lepiej wyjdzie mu Play albo mbank mobile.

• Anonymous
      Guest

Każdy operator wybiera linię, w której uważa, że znajdzie najwięcej klientów. W3 ma dobre oferty biznesowe, wysoką jakość dbania właśnie o tych klientów, o czym zdaje się Play nie ma pojęcia. Era stawia na abo w indywidualnych bardzo widocznie, Plus tak samo, taryfy zwierzęce w Orange też to potwierdzają. Play króluje wśród pre-paidów, to jego nisza bardzo widoczna, choć abo też coraz silniej ciągnie. Rynek jest tak nasycony, że nie da rady jedną ofertą zaspokoić wszystkich. A jeszcze trzeba pamiętać, że Solorz nie spi, a CP to taki przyczajony tygrys.

Viewing 11 reply threads
Reply To: Era pod nową marką będzie walczyć o klienta
Your information: