Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Era i Heyah miała 13,5 mln użytkowników na koniec 2009 roku

Viewing 18 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 356

Na koniec 2009 roku Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o. o. operator sieci Era i Heyah miała 13,5 mln klientów. To, o 200 tyś więcej niż w roku ubiegłym, i o 0,5 mln więcej niż w roku 2007.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135707

Proszę, Orange natracił, Plus też, tylko Era zyskała. Zwłaszcza klientów abo – ponad 300.000. udany rok PTC, ciekawe kiedy orange dogonią

• Anonymous
      Guest

nie lubie ery gdyz jest skostniala na nowosci i zmiany. powinna brac przyklad z play ktory ma darmowe rozmowy w sieci. free sms. pakiety internetowe. play gora jest super

• Anonymous
      Guest

Jestem w szoku. Ponad 300.000 wzrost bazy postpaid, CHURN wciąż jeden z najlepszych w Europie i 3 razy lepszy niż Orange. Gdy inni z W3 mają ujemny bilans, Era pozyskała klientów. Niespodzianka

• Anonymous
      Guest

Odejścia z sieci rośną to na minus. Na plus wzrost klientów kontraktowych.

• Anonymous
      Guest

@ rafaik – średni CHURN jest taki sam na koniec roku 2008 i 2009, zatem jak niby zwiększa się ilość odejść? może o jakieś kilkanaście tysięcy, ale zobacz ile inni potracili po wprowadzeniu darmowego MNP

• Anonymous
      Guest

@ rafaik – z rp.pl = "Wyniosły 1,882 mld zł. W całym ubiegłym roku spadły one zaś o 4 proc. do 7,6 mld zł, czyli wolniej niż w przypadku PTK Centertel (operator sieci Orange)." – to jak to jest?wg Ciebie spadek o 22.3 %, ale chyba dane z rp są bliższe prawdzie? skąd taka różnica?

• Anonymous
      Guest

sade –> To jest według mnie wynikiem różnić kursowych PLN/EUR. W PLN to jest spadek 4% natomiast w euro to 22,3%. Ale w sumie bliższe są na PLN niż EUR.

• Anonymous
      Guest

@ rafaik – no właśnie, do tego Orange podaję w pln i mieli spadek przychodów o 10% – zatem Era ma mniejszy spadek przychodów, a z Twego wyliczenia wychodzi coś odwrotnego. może jakaś errata by się przydała?

• Anonymous
      Guest

Orange zanotowal rowniez wzrost abonamentowcow. Tu Era nie wyroznia sie niczym szczegolnym.

• Anonymous
      Guest

Zwroccie uwage na jedna wazna rzecz polityke PTC dotyczaca wylaczania nieaktywnych numerow. Nie robia tego a przeciez Era to lider wsrod operatorow tracacy najwiecej klientow przez przenosnosc numerow. Niekatywne prepaidy w PTC nie sa wogole wylaczane w porownaniu do Orange. Podane dane sa smieszne.

• Anonymous
      Guest

@ gh – to prześledź na innym portalu kwartalne zmiany prepaida Ery. w 1Q09 stracili 184.00, gdy w innych średnio 3 razy mnie – to efekt wyłączenia nieaktywnych kart. RP w komentarzu wyłączeniami tłumaczy również wyniki prepaida w Q4 09. Zatem Era też wyłącza nieaktywne karty

• Anonymous
      Guest

W Orange za caly 2009 ubylo 925 tys kart sim prepaid w Erze tylko 264 tys. Cos tu chyba za duza roznica.

• Anonymous
      Guest

Trzeba przyznac liczba kontraktowcow w 2009 fantastycznie wzrosla o blisko 0,5 mln. w Orange znacznie gorzej tylko ponad 100 tys.

• Anonymous
      Guest

Errata do mojego komentarza wyzej, oczywiscie pomylilem sie 100 tys nowych kontraktowcow przyszbylo w samym 4Q 2009, w calym roku 2009 wzrost bazy w abonamencieu Orangea wyniosl 557 tys. klientow. Era nie pobila w takim razie ORANGE, ktory ma lepsze wynika za zeszly rok.

• Anonymous
      Guest

Dobre statystyki zawdzeiiczaja promocjom urodzinowym, chodzi mi o te 100% więcej minut w abonamnecie, przez cały okres umowy

• Anonymous
      Guest

@Dokładnie, sam miałem zrezygnować z abonamentu, ale przy przedłużaniu bez telefonu za 30zl mam 120min do wszystkich (w tym Play) +70min do wszyskich bez Play. Wychodzi ok. 16gr/min więc nie ma co nażekać. Tym bonusem mnie zatrzymali 😉

• Anonymous
      Guest

Ja w wakacje przedłużałem to dostałem bez telefonu ofertę taką 120minut do wszystkich za 30zł plus do tego 15zł 500mb internetu. Jeżeli chodzi o ofertę urodzinową to jedna z lepszych ofert. Bo można 100% dostać. Generalnie wyniki niezłe.

• Anonymous
      Guest

Przetasowania w ilości użytkowników na kartę to norma, ale w skali roku TT i Heyah straciły ok. 100tys klientów, czyli nieźle. Z pre Orange odeszło 10X więcej.

Viewing 18 reply threads
Reply To: Era i Heyah miała 13,5 mln użytkowników na koniec 2009 roku
Your information: