Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Drożeją połączenia do Unii Europejskiej w Heyah

Viewing 20 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 8676

Heyah poinformowała, że od 5 lipca zostaje podwyższona cena połączenia do krajów w Unii Europejskiej. Cena za minutę z obecnych 44 groszy zostanie podniesiona do 59 gr. z VAT.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

no i sruuu

• Anonymous
      Guest

a uważałem Was za dobry portal telekomunikacyjny a tymczasem nie odróżniacie postawowych pojęc roaming od połączeń międzynarodowych

roaming owszem zdrożeje w heyah ale z dniem 1 lipca z poziomu ok 1,85 zł do ok. 2,45 zł

• Kan
      Keymaster

Witam, niestety nie bardzo rozumiem zarzutu. Mam nadzieję, że napisałem w miarę jasno o zmianie ceny w roamingu. Pozdrawiam Andrzej

• Anonymous
      Guest

Właśnie… potwierdzam mańka. Napisaliście o zmianie połączeń międzynarodowych w tekście a nie o roamingu. Połączenia międzynarodowe to wychodzące z Polski, a roaming to z zagranicy, ale co ja wam będę tłumaczył… pewnie głupoty piszę bo taki portal nie może przecież mieć wpadek ;p

• Anonymous
      Guest

chyba ze zwrot "strefa roamingowa 1A" wyjaśnia cały temat ;p

• Anonymous
      Guest

SOLUS I MANIEK: boze jedyny…. gdzie wy sie chowaliscie? czy juz wszedzie nastala era dzieci neo…. Nie czytaj jeden z drugim poczatku ale cala tresc……….

• Kan
      Keymaster

Przeredagowałem treść, aby już wszystko było jasne. Przepraszam jeżeli ktoś uważa, że wprowadziłem w błąd. Cały czas było napisane w połączeniach do Unii Europejskiej – Czytelnik zawsze ma rację. Andrzej

• Anonymous
      Guest

A ja korzystam z Heyah tylko do połączeń zagranicznych i po kilku moich interwencjach zgłaszam sprawę do Urzędu Ochrony Konsumenta. Wprawdzie regulamin dopuszcza taką podwyżkę ale NIE DOPUSZCZA samowolnej zmieny taryfy przez siec w trakcie obowiązywania umowy a tak się stało przez do ceny połączeń dla mnie wzrosną. Taryfa równa pozostała w Heyah MIX więc dlaczego ja mam korzystać z nowej skoro tego nie chcę. Poprzez doladowanie konta zawarłem umowę w Taryfie Równej i z takiej chcę korzystać a uniemożliwienie mi tego przez sieć w moim przypadku jest typowym przykładem wyłudzenia. Zobaczymy jak rozwinie się ta sprawa bo Pan u którego składałem wniosek po przeczytaniu regulaminu powiedział, że mam duże szanse na wygranie sprawy.

• Anonymous
      Guest

to jest news wiec za co przepraszac, najwazniejsza jest informacja, plus dla telixa

• Anonymous
      Guest

"równa" taryfa coraz mniej równa. Nie dziwi zmiana nazwy.

• Anonymous
      Guest

@ misiek – to Ci źle powiedział, przecież nie podpisałeś żadnej umowy. zresztą, wciąż prawie 4 razy taniej niż w Play i najtaniej w Polsce

• Anonymous
      Guest

*zenua wlasnie przeczytalem cala tresc kilka razy i niestety niezgadzala sie logicznie z tematem newsa dlatego nasze wywody, teraz jest dopiero wszystko pieknie i logicznie 😉

• Anonymous
      Guest

@Werner –>> W przypadku kary pre paid nie wymagany jest podpis na umowie bo zgodnie z regulaminem zawarcie umowy polega na aktywacji karty w sieci i oplaceniu jej na polaczenia wychodzące. Wiec fakt, ze nie mam podpisanej umowy nie ma nic do rzeczy ponieważ mam aktywną kartę co jest umową w prawnym tego słowa znaczeniu a jej okres to czas na jaki karta ta ma ważność. I to tyle w kwestii braku umowy!

• Anonymous
      Guest

… a to, ze jest taniej niż w innych sieciach akurat nie ma nic do rzeczy… Taki dali cennik w taryfie w jakiej aktywowałem kartę i taki mam mieć… A dokładnie mam mieć taką a nie inną taryfę.. Wszystkie inne sieci wprowadzając nowe taryfy w systemach pre paid daja mozliwosc wybory przejscia na nową taryfę albo pozostania przy starej – jedynie nowe aktywacje wykonywane są juz w nowej obowiązyjącej taryfie. Siec Heyach ewidentnie łamie regulamin zmuszając do obowiązkowego przejścia na nową taryfę i tego nawet nie trzeba udowadniać bo jest to fakt oczywisty.

• Anonymous
      Guest

pytanie , czy jest to nowa taryfa? jak dla mnie – nie. większość sieci zmienia teraz ceny roamingu, i jakoś nie widzę opcji, żeby wprowadzili nowe taryf z tej okazji. a ceny w heyah zmieniają się od 5 lipca, więc jest czas jeszcze. zresztą werner ma rację – tańszej opcji nie znajdziesz, więc i tak nie masz gdzie przejsć z numerem

• Anonymous
      Guest

@Sid –>> Z numerem faktycznie nie ma gdzie przejsc ale warto wlaczyc o swoje. Zmiana taryfy jest ewidentna bo jak widzisz w Heyah MIX nadal pozostala niezmieniona taryfa Równa… a na dodatek mylisz znowu zmiane cen roamindu (narzucene przez UE) ze zmianami stawki za połączenia miedzynarodowe ktorej nikt nie narzucal. Kiedy powstawala taryfa równa kurs Euro był bardzo zblizony do obecnego ( marzec) i skoro wtedy dali taką a nie inna cenę to teraz zobaczyli ze ludziom sie to spodobalo i z tego korzystaja wiec dlaczgo by seny nie podniesc?… Nie ma tu tlumaczenie ze gdzie indziej jest drozej… taka stawkę dali to teraz niech ponoszą tego konsekwencje… Pamietasz szumne reklamy z walcem ktory wszystko równał… Zciągnęli tym ludzi a teraz chcę ich wpakować w nowe, wyższe stawki… Jesli będziemy sobie na to pozwalac to molochy telekomunikacyjne zawsze pozostaną bezkarne a my będziemy poslusznie placic ile sobie będą chcieli… ale cóż – jesli chcecie sie poddawać to wasza sprawa – ja nie zamierzam.

• Anonymous
      Guest

trochę się mylisz. Równa taryfa została wprowadzona pod koniec października, kiedy euro było jednak tańsze i to sporo. zatem specjalnie się nie dziwię ich decyzji

• johnny-18
      Member
      Liczba postów: 1012

Tak czy inaczej zmienili ludziom taryfę z "Równa taryfa" na "Nowa Heyah". Co więcej od początku Nowej Heyah w cennikach jest wzmianka o tym, że będą podnosić ceny do UE…

• Anonymous
      Guest

Drożeją raomingi i rozmowy międzynarodowe, bo kurs walutowy trochę uległ zmianie… Ale i tak Nowa Heyah jest pod tym względem bezkonkurencyjna. A w raomingach era obniżyła stawkę za smsa i wprowadziła sekundowe naliczanie. Czyli de facto w Heyah i TT będzie sie mniej płacić za połączenia raomnigowe. Niestety międzynarodowe będą droższe.

• Anonymous
      Guest

Ale w tym samym czasie staniały połączenia krajowe. Podwyżka kilku groszy to i tak niewiele w stosunku do stawek jakie proponują inni operatorzy.

Viewing 20 reply threads
Reply To: Drożeją połączenia do Unii Europejskiej w Heyah
Your information: