Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Drożeją połączenia do Unii Europejskiej w Heyah
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 07:00Liczba postów: 135890 -
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 07:29Liczba postów: 135890A ja korzystam z Heyah tylko do połączeń zagranicznych i po kilku moich interwencjach zgłaszam sprawę do Urzędu Ochrony Konsumenta. Wprawdzie regulamin dopuszcza taką podwyżkę ale NIE DOPUSZCZA samowolnej zmieny taryfy przez siec w trakcie obowiązywania umowy a tak się stało przez do ceny połączeń dla mnie wzrosną. Taryfa równa pozostała w Heyah MIX więc dlaczego ja mam korzystać z nowej skoro tego nie chcę. Poprzez doladowanie konta zawarłem umowę w Taryfie Równej i z takiej chcę korzystać a uniemożliwienie mi tego przez sieć w moim przypadku jest typowym przykładem wyłudzenia. Zobaczymy jak rozwinie się ta sprawa bo Pan u którego składałem wniosek po przeczytaniu regulaminu powiedział, że mam duże szanse na wygranie sprawy.
-
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 08:25Liczba postów: 135890@Werner –>> W przypadku kary pre paid nie wymagany jest podpis na umowie bo zgodnie z regulaminem zawarcie umowy polega na aktywacji karty w sieci i oplaceniu jej na polaczenia wychodzące. Wiec fakt, ze nie mam podpisanej umowy nie ma nic do rzeczy ponieważ mam aktywną kartę co jest umową w prawnym tego słowa znaczeniu a jej okres to czas na jaki karta ta ma ważność. I to tyle w kwestii braku umowy!
-
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 08:29Liczba postów: 135890… a to, ze jest taniej niż w innych sieciach akurat nie ma nic do rzeczy… Taki dali cennik w taryfie w jakiej aktywowałem kartę i taki mam mieć… A dokładnie mam mieć taką a nie inną taryfę.. Wszystkie inne sieci wprowadzając nowe taryfy w systemach pre paid daja mozliwosc wybory przejscia na nową taryfę albo pozostania przy starej – jedynie nowe aktywacje wykonywane są juz w nowej obowiązyjącej taryfie. Siec Heyach ewidentnie łamie regulamin zmuszając do obowiązkowego przejścia na nową taryfę i tego nawet nie trzeba udowadniać bo jest to fakt oczywisty.
-
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 08:37Liczba postów: 135890pytanie , czy jest to nowa taryfa? jak dla mnie – nie. większość sieci zmienia teraz ceny roamingu, i jakoś nie widzę opcji, żeby wprowadzili nowe taryf z tej okazji. a ceny w heyah zmieniają się od 5 lipca, więc jest czas jeszcze. zresztą werner ma rację – tańszej opcji nie znajdziesz, więc i tak nie masz gdzie przejsć z numerem
-
Anonymous
Guest15 czerwca 2009 at 08:44Liczba postów: 135890@Sid –>> Z numerem faktycznie nie ma gdzie przejsc ale warto wlaczyc o swoje. Zmiana taryfy jest ewidentna bo jak widzisz w Heyah MIX nadal pozostala niezmieniona taryfa Równa… a na dodatek mylisz znowu zmiane cen roamindu (narzucene przez UE) ze zmianami stawki za połączenia miedzynarodowe ktorej nikt nie narzucal. Kiedy powstawala taryfa równa kurs Euro był bardzo zblizony do obecnego ( marzec) i skoro wtedy dali taką a nie inna cenę to teraz zobaczyli ze ludziom sie to spodobalo i z tego korzystaja wiec dlaczgo by seny nie podniesc?… Nie ma tu tlumaczenie ze gdzie indziej jest drozej… taka stawkę dali to teraz niech ponoszą tego konsekwencje… Pamietasz szumne reklamy z walcem ktory wszystko równał… Zciągnęli tym ludzi a teraz chcę ich wpakować w nowe, wyższe stawki… Jesli będziemy sobie na to pozwalac to molochy telekomunikacyjne zawsze pozostaną bezkarne a my będziemy poslusznie placic ile sobie będą chcieli… ale cóż – jesli chcecie sie poddawać to wasza sprawa – ja nie zamierzam.
-
Anonymous
Guest16 czerwca 2009 at 15:44Liczba postów: 135890Drożeją raomingi i rozmowy międzynarodowe, bo kurs walutowy trochę uległ zmianie… Ale i tak Nowa Heyah jest pod tym względem bezkonkurencyjna. A w raomingach era obniżyła stawkę za smsa i wprowadziła sekundowe naliczanie. Czyli de facto w Heyah i TT będzie sie mniej płacić za połączenia raomnigowe. Niestety międzynarodowe będą droższe.
-
AuthorPosts