Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Darmowe Rozmowy i SMS -y w Play Fresh
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 11:10Liczba postów: 135707Dla doładowań od 30 zł może stać się mniej opłacalna od oferty przed zmianami.
Jeżeli się nie mylę, to można wybrać jedną z dwóch opcji, a wcześniej po doładowaniu za 30 zł (lub wyżej, ale posłużę się przykładem 30 zł) przez miesiąc dostawało się Stan Darmowy i 1000 SMSów do wszystkich, a teraz za 30 zł mamy Stan Darmowy i SMSy do Play [b] albo [/b] SMSy do wszystkich.Oferta dobra przy doładowaniach za niższe kwoty, gdyż dostajemy Stan Darmowy taniej.
-
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 11:32Liczba postów: 135707Tak, wszyscy się cieszą, ale czy zwróciliście uwagę że promocje się kończą? Od 1 września 2010 nie ma już stanu darmowego, a od 1 października wyłączają całkowicie darmowe smsy po doładowaniu. Czyli zabierają to, co było największymi zaletami play fresh. Więc z czego się tak cieszycie?
-
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 12:49Liczba postów: 135707A Play tak się reklamował „prostymi , przejrzystymi” zasadami bez gwiazdek i pakietów . Jakże wielu zmanipulowanych użytkowników zwabił właśnie taki zabieg REKLAMOWY .
Widać jednak , że ten operator zmierza DOKŁADNIE taką samą drogą , jak pozostali 3 dominanci na rynku . Mając przy tym zapewnioną ochronę swoich wpływów poprzez przymus jego „dotacji” przez ok 50 mln potencjalnych użytkowników telefonii w Polsce . -
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 13:53Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 15:48Liczba postów: 135707 -
z tego wynika ze wystarczy raz aktywować wybrana opcję i za każdym doładowaniem będziemy mieli darmowe rozmowy w play lub SMS-y do wszystkich. Po prostu rozdzielono na dwie opcje. Ci co wybiorą SMS-y to pewnie będą kupować 200 minut do play za 5 zł. A ci co rozmowy będą musieli kupować pakiet SMS-ów do wszystkich jak taniej to wyjdzie niż normalnie.
-
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 17:16Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 18:30Liczba postów: 135707[quote]proponuje nie wybierać żadnej z w/w opcji…
Jeśli wybierzesz jedną lub drugą to masz jedną lub drugą:) a jeśli zostaniesz przy tym co było to po załadowaniu za 30 zł mam 1000 sms do wszystkich i rozmowy do Pley bez ograniczeń, promocja dla zamieszania, już takie akcje były… [/quote]Jak zostaniesz przy tym Freshu co masz teraz to już nic nie bedziesz mieć, ani darmowych rozmów w Play ani darmowych smsów do wszystkich.
Najlepiej przekabacić znajomych do Play i aktywować profil z darmowymi rozmowami i sms-ami wewnątrz sieci. To chyba rozsądne 😉
-
Oferta fajna, szkoda tylko, że po aktywacji profilu zniknął mój pakiet 200minut do Play i stacjonarne.
Nigdzie nie jest zaznaczone, że po aktywacji profilu wszystko się zeruje poza bonusowymi złotówkami!
Aż palce świerzbią, żeby wysmarować liścik do UKE!
E-mail do rzecznika – milczenie
na dwa pozostałe e-maile również.
Play dał ciała, kompletna amatorka! -
Anonymous
Guest23 sierpnia 2010 at 22:31Liczba postów: 135707To mamy hucznie reklamowaną ofertę bez haczyków. Miało być prosto i przejrzyście – teraz trzeba wybierać albo dopłacać by dostać coś co było za darmo. Zdeecydowane pogorszenie oferty, zwłaszcza za powolne proponowanie dziwactw/opcji wyboru. Niedługo z fajnego Fresha zrobi się druga heyah z mnóstwem możłiwości, tyle że trudnych do jednoczesnego wykorzystania. Na szczęscie to tylko taryfa na kartę, więc jakby co żegnaj Gruszka i po sprawie!
-
Anonymous
Guest8 września 2010 at 15:06Liczba postów: 135707Ale zamieszanie robicie, normalnie płakać się chce jak czytam co piszecie. 🙄
Sprawa jest prosta. Kończy się jedna promocja, a zaczyna druga.
Stan Darmowy, czyli poprzednią promocje można było aktywować do 31.08.2010
Bonusowe SMSy do wszystkich sieci będzie można otrzymywać do doładowania do 30.09.2010 i tu się kończy stara oferta. Sms-y były limitowane w zależności od kwoty doładowania i na wszystko określony czas.
Nowa oferta daje 2 opcje; darmowe sms-y do wszystkich sieci lub darmowe sms-y i rozmowy tylko do Play. Czas darmowego szaleństwa oczywiście zależny od kwoty doładowania, ale tak było również w poprzedniej promocji.
Jak ktoś chce narzekać to niech sobie narzeka. Ja się cieszę bo mam znajomych w Play i teraz nawet sms-y nie mam limitowane, a że czasem do kogoś z poza sieci napiszę, 9gr to nie majątek za sms, a rozmowy i tak zawsze były płatne.
Nie uważam więc żeby było gorzej.
😀
Wiadomo że w ten sposób Play chce przyciągnąć klientów by siedzieli w jednej i ich sieci. Mnie zwabili dranie i chwała im za to . -
Anonymous
Guest17 września 2010 at 09:48Liczba postów: 135707„Bonusowe SMS-y do wszystkich sieci będzie można otrzymywać do doładowania do 30.09.2010.”
Dobra, mam problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Czy do tego czasu doładowawszy, będę mieć przez zależny od kwoty doładowania okres te SMS-y, czy DO TEGO CZASU TEŻ TRZEBA JE WYKORZYSTAĆ, bo „otrzymywać do 30. 09.” znaczy, że te SMS-y tylko tyle czasu mamy? -
Anonymous
Guest25 września 2010 at 08:39Liczba postów: 135707 -
-
Anonymous
Guest13 października 2010 at 10:27Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest28 października 2010 at 17:08Liczba postów: 135707Moim zdaniem Play już się wyżarł i teraz wprowadzają te kody żeby zamotać ludzi, bo nie każdy wie że najpierw wpisuje się kod a później zasila konto. Chodź ostatnio się jeszcze bardziej z cwani-li i teraz trzeba zasilić konto, wpisać kod i zasilić konto ponownie. Tak miałem ostatnio. Mimo wszystko jestem w Play, gdyż nie znikają mi pieniądze tak jak w Plusie, nie wkurza mnie poczta jak w Heya i nie mam za minutę 0,66 grosz. jak to było w Erze w abonamencie. Pozdrawiam wszystkich na forum.
-
Anonymous
Guest4 listopada 2010 at 17:44Liczba postów: 135707witam wszystkich
nie kumam tych nowych opcji w paly’u gdy się doładowałem i wpisałem kod nie działało ale to nic bo dowiedziałem się ze trzeba najpierw wpisać kod a potem się doładować wiec poszedłem do kiosku i kopiłem za 5zl doładowanie i najpierw się doładowałem i później wpisałem kod i nic…
dlatego moje pytanie do Was :czy jest ktoś komu opcja 'darmowe sms’y do wszystkich sieci’ działa?
jeżeli tak to proszę o szczegółowe informacje na ten temat -
Anonymous
Guest17 listopada 2010 at 16:21Liczba postów: 135707Niestety , dalej powielane jest reklamowe oszustwo . Faktycznie i praktycznie NIE MA DARMOWYCH rozmów . Za wszystko się płaci – choć czasami pośrednio .
Nawet operator już woli nazywać takie rozmowy nielimitowanymi , nieograniczonymi , bonusowymi lub ewentualnie za 0gr/min
:lol 🙄 🙄 :lol :lol :lol 😀 😎 -
Anonymous
Guest17 listopada 2010 at 16:26Liczba postów: 135707łosie na stronie play`a jasno i wyraźnie pisze: „3 nowe opcje w Play Fresh – w każdej z nich otrzymasz darmowy bonus PO! doładowaniu. Opcje możesz zmieniać za darmo tak często jak potrzebujesz.”
Doładowujesz konto i wybierasz bonus który przy danym doładowaniu Ci odpowiada…
Natomiast przy stanie darmowym w wakacje gdzie dostawało się darmowe połączenia do play i smsy do wszystkich usługę aktywowało się przed doładowaniem.
Owszem operator zarabia na takich którzy nie umieją lub nie chcą czytać… ale nie zmienia to faktu że jest to tansza alternatywa od orange, plusa
Zmartwię Cię! Po 1 września to co chcesz zrobić będzie niemożliwe do osiągnięcia – PLAY po prostu wyłącza możliwość kupienia SD w taki sposób jak ma to miejsce na chwilę obecną tj. wprowadzenie kody + doładowanie = SD + SMSy za zasilenie konta.
Jak by nie patrzeć znaczące pogorszenie oferty i niepotrzebne kombinatorstwo a’la Plus. Źle się dzieje w PLAYu… jedyny ratunek dla nich to przejęcie przez branżowego (oby to była 3) bo długo tak się nie da robić biznesu – olewający stosunek do klienta, rzecznik lekko oderwany od rzeczywistości i systematycznie pogarszanie oferty. PLAY udowodnił w ostatnim czasie, że jest operatorem nieprzewidywalnym w negatywnym tego słowa znaczeniu a to nie wróży dobrze na przyszłość.
Nie ukrywam – cenię ich za to co zrobili dla rynku komórkowego w Polsce, ale z drugiej strony nie może ciągle żyć sentymentami. Kawa na ławę – to nie jest już ten sam operator. Z każdym dniem coraz bardziej dostrzegam, że niebezpiecznie pod względem mentalno-proceduralnym zbliżają się do W3. Ratuje ich jeszcze cennik… reszta wiadomo jaka jest. Do ideału wiele brakuje – amatorka, szczególnie kiedy porówna się ich działania i podejście do biznesu z innymi operatorami np. z Europy Zachodniej, którzy na tamtych rynkach również są stosunkowo młodymi podmiotami.Pozdrawiam.
-
Anonymous
Guest5 grudnia 2010 at 22:25Liczba postów: 135707poczekajcie, poczekajcie. mam podobny problem i też nie do końca wiem o co w nim chodzi.
W każdym razie- do tej pory miałam 'darmowe’ smsy do wszystkich sieci po każdym doładowaniu- obecnie pobierają za każdego smsa kwotę 9 gr.
Czy coś się w play pozmieniało i nie mam o tym pojęcia i co ważniejsze- nikt z sieci mnie o tym nie powiadomił?!Czy mógłby ktoś kompetentny wytłumaczyć mi o co chodzi i czy tak już zawsze będzie? Ja wiem, że jakieś kody podajecie czy co, no ale proszę ja Was, do tej pory tego nie było i nadal chcę utrzymywać taki stan beztroski!
chodzi mi wyłącznie o darmowe smsy do wszystkich sieci.
rodacy pomóżcie!
-
Anonymous
Guest22 lutego 2011 at 14:10Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest24 lutego 2011 at 10:00Liczba postów: 135707play to jebane zlodzieje mialem 100 sms/ow i mi je zabralo……..to ja dzwonie do obslugi klijenta a tu typiara darmowe polaczenie prosze czekac……..ja czekam i czekam potem sie wyloczylem mialem 5 zl a zostalo mi 30 gr ….. ja ***** sie denerwoje bo smsow niema …….. help bo sobie niedaje rady 😀 zgory dzieki.
-
Anonymous
Guest13 maja 2011 at 18:02Liczba postów: 135707Hej,ja próbowałam przejsc z play fresh darmowe smsy na darmowe rozmowy i sms…problem w tym ze wczoraj to aktywowalam i czekam juz jakies 24 godziny i nic…. 😡 to jest jakas porazka….nie da sie tego jakos przyspieszyc..? 🙁 stwierdzam ze ta siec sie popsuła i chyba wróce do tych zlodzieji orange 🙁 pozdro
-
Anonymous
Guest6 września 2011 at 22:15Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest17 listopada 2011 at 09:20Liczba postów: 135707są płatne pakiety w pley fresh,
Nowe Zbieraj Minuty 3.00 PLN JednorazowaPakiet 100 minut do Play i na stacjonarne 5.00 PLN Jednorazowa
Nieograniczone rozmowy w Play 10.00 PLN Jednorazowa
Pakiet 600 SMS 6.00 PLN Jednorazowa
Pakiet Internet 25MB 3.00 PLN Jednorazowa
Pakiet Internet 100MB 7.00 PLN Jednorazowa
Pakiet Internet 200MB 9.00 PLN Jednorazowa
Pakiet Internet 500MB 15.00 PLN Jednorazowa
Pakiet Internet 1GB 25.00 PLN Jednorazowa
A TO SĄ USŁUGI TARYFOWE
Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich 0.00 PLN
Wybierz Opcję All Inclusive SMS, jeśli masz znajomych we wszystkich sieciach w Polsce, lecz najczęściej wysyłasz do nich SMS-y. Po każdym doładowaniu, po zmianie Opcji, otrzymasz bezpłatne SMS-y (od 100 do 2000szt.)
Pamiętaj! Kwotę z doładowania zawsze możesz wykorzystać na co tylko chcesz: rozmowy, SMS-y, InternePlay Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play 0.00 PLN
Wybierz Opcję All Inclusive Rozmowy w Play, jeśli dzwonisz i SMS-ujesz przede wszystkim do Play. Po każdym doładowaniu, po zmianie Opcji, otrzymasz bezpłatne minuty i SMS-y, i zachowasz super tanią stawkę do wszystkich sieci – 29 gr/min i 9 gr/SMS.Darmowy Internet bez limitu danych 0.00 PLN
Wybierz Opcję All Inclusive Internet, jeśli dużo surfujesz po Internecie, masz znajomych na portalach społecznościowych, rozmawiasz przez komunikatory i wysyłasz dużo emaili. Do każdego doładowania od 30zł i więcej otrzymasz darmowy Internet bez limitu danych na 30 lub 50 dni.Podkreślam że wszystko jest zkopiowane z mojego panelu internetowego( Moja obecna taryfa Play Fresh)
ja również mam problem z tymi połączeniami wpisałem kod i nadal nie mam nawet po 24h po waszych wypowiedziach stwierdziłem ze tylko doładuje za 5pln i też żadnych sms i połączeń darmowych nie otrzymałem, dziś wybieram się do salonu pley i wszystko się wyjaśni.
-
Anonymous
Guest9 stycznia 2012 at 00:43Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest6 lutego 2012 at 13:48Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest23 lutego 2012 at 09:13Liczba postów: 135707mam mały poroblem, otóż to parę dni aktywowałem taryfę nielimitowane rozmowy i sms.y w play. Wszystko działa bez zarzutu ale jak chce zadzwonić w nocy albo wysłać sms.a tak koło 2h to niema sygnału, nic!:/ Myślałem ze to telefonem więc przełożyłem kartę do innego ale to nie pomogło. Zastanawiam się jakby to było tą taryfą, ze w nocy telefon nie działa ale to bez sensu przecież. Wcześniej miałem inną taryfę i wszystko działało sms.y dochodziły i sygnał był.
Czy ktoś wie czym to jest spowodowane? -
Anonymous
Guest15 marca 2012 at 09:33Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest20 kwietnia 2012 at 13:52Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest3 maja 2012 at 10:55Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest17 maja 2012 at 15:36Liczba postów: 135707mam problem. na moim koncie są jeszcze pieniądze. do dziś miałam taryfę: darmowe sms’y do wszystkich. dwie godziny temu zmieniałam sobie tą taryfę na darmowe rozmowy i sms’y do play i ta taryfa niby jest, ale nadal ciągnie mi kasę z konta. darmowe sms’y ważne były do 24.V. teraz wyświetla mi się, że darmowe rozmowy i sms’y mogę wykonać tylko do dziś do 24 w nocy. mimo, że tak się wyświetla to nadal kasa leci z konta, chociaż piszę do play’a. i co tu zrobić? czy po doładowaniu teraz się to zmieni?
-
Anonymous
Guest17 maja 2012 at 18:01Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest29 maja 2012 at 15:06Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest1 października 2012 at 20:15Liczba postów: 135707 -
Anonymous
Guest8 stycznia 2013 at 11:16Liczba postów: 135707Czytam te komentarze i już nic nie wiem. Słyszałam coś takiego że jak się ma konto ważne na rok po doładowaniu np kwotą 5 zł jest 5 dni darmowych rozmów w sieci jak to się ma w rzeczywistości, może ktoś mnie oświecić???Mam jeszcze pytanie ile kosztuje minuta rozmowy wewnątrz sieci czyli z play do play. Dzięki za odpowiedzi.
-
-
Anonymous
Guest2 lutego 2013 at 10:00Liczba postów: 135707Ja mam dwa numery tel.(dwie komórki),play fresh na kartę i verginmobile(na święta w grudniu 2012 roku vergin dawała 25złotych za smsa wartego 12groszy:-) 😀 😀 :D,
teraz rozdają startery za darmo ,i 2013smsów do wszystkich sieci do końca 2013roku 😎 :D,zapomniałem dodać że jak doładujesz konto to masz 50procent extra do wszystkich sieci :cool:,Play już miało swoje 5minut w ofertach na kartę :lol, teraz się głównie skupiają na abonamencie.
-
AuthorPosts