Start Forum Reply To:

Anonymous
Guest
Liczba postów: 137203

To dobrze , że operator raczył dostrzec problem i proponuje jakieś rozwiązanie , oczywiście głównie wygodne dla siebie ……..
Ale po co ta HIPOKRYZJA i i przypisywanie sobie niezasłużonych zasług – „Weszliśmy na rynek po to aby ludzie płacili mniej, po to żeby to co do tej pory było luksusem było dostępne dla każdego. To właśnie dzięki PLAY ceny spadły o kilkadziesiąt procent a mobilny internet wszedł pod przysłowiowe strzechy. „…….
Po co ta AROGANCJA „- Nie mamy sobie nic do zarzucenia, nie popełniliśmy błędu i nie będziemy nikogo za nic przepraszać, ale naszym celem zawsze jest zadowolony klient '” No chyba ,ze Pan rzecznik uważa ,ze telefonia komórkowa to tylko zabawa dla wyjątkowo wyedukowanych w tej dziedzinie i tylko oni maja prawo do zadowolenia .
To fakt , że duża część klientów niewiele zna się na podstawowych zasadach funkcjonowania telefonu – ALE CZY MUSI ????? Czy o tym fakcie nie wiedzą od dawna operatorzy i ich dystrybutorzy ??? Czy – chcąc być w zgodzie z etyką handlu – nie powinni WŁAŚNIE ostrzegać i edukować ??? Przecież ten problem wystąpił ju nieco wcześniej na Zachodzie ! Można było OD RAZU wprowadzić mechanizmy kontrolne i ostrzegawcze zrozumiałe dla przeciętnego użytkownika . Niestety , polityka operatorów często polega na żerowaniu na ludzkich ułomnościach i niewiedzy ………
Na dodatek Pan rzecznik kłamie – „Nasz system pokazuje transmisję, nikt sobie tego nie wymyśla, nikt nikogo nie wprowadza w błąd” . Przeczy jego słowom multum reklamacji jakie dostaje i jego operator i inni operatorzy . Sam – ok rok temu reklamowałem zawyżony rachunek u operatora Pana rzecznika z „normalnego” telefonu . Co ciekawe na moim bilingu nie było tej transmisji danych , za które ściągnęli mi kasę i upierali się ,ze takie transmisje były . Po kolejnych monitach – już mojego prawnika i postraszeniem oddania sprawy do sądu , przyznali się do „błędu” i obiecali rekompensatę , którą zrealizowali po kolejnych monitach ……
Pan rzecznik broni się ,ze problem występuje we wszystkich sieciach – fakt . Tylko faktem jest ,ze to w Playu jest najwięcej takich problemów – w/g oficjalnych danych UKE – choć jest to sieć najmniejsza w nowym oligopolu W4