Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Wyższa cena za połączenie z BOK w pre-paid Play
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest26 stycznia 2011 at 18:52Liczba postów: 135689 -
Anonymous
Guest26 stycznia 2011 at 21:29Liczba postów: 135689Kan – dostałem dzisiaj pocztą zaadresowaną do mnie przesyłkę informującą o tej zmianie, na końcu trzeciej strony jestem pouczony o prawie wypowiedzenia umowy. Mam Play Fresh – jeśli odeślę im to pismo i na dole napiszę, że nie akceptuję zmian i wypowiadam umowę, to wyłączą mi Fresh’a ?
-
Anonymous
Guest26 stycznia 2011 at 22:01Liczba postów: 135689 -
Anonymous
Guest27 stycznia 2011 at 00:20Liczba postów: 135689Nie dość, że BOK Play działa tak słabo to jeszcze podnoszą ceny za połączenie z biurem. Wydawało mi się, że w Heyah mam dość drogo, ale 1zł to i tak znacznie lepsza stawka niż w Playu, zwłaszcza, że wszystko można sprawnie mailowo załatwić albo wypełnić formularz na stronie heyah.pl.
-
Anonymous
Guest27 stycznia 2011 at 08:40Liczba postów: 135689Mam tez Abo w Erze i szczerze mówiąc, to jak trzeba coć załatwić, to oprócz standardowych odpowiedzi niewiele można wskórać. Więc nie wiedzę wielkiej różnicy pomiędzy Play i Erą. BOK dla operatora, to zło konieczne. Kawa stygnie, a ciągle ktoś dzwoni i jak tu pan/pani konsultant ma wykazać zaangarzowanie 😉
-
Korzystałem tylko z Biura Obsługi Użytkownika w Tak Taku i nie za bardzo mam pojęcie o tym Play’owskim (chociaż na forach ludzie narzekają), ale wydaje mi się, że od ceny dużo ważniejszy jest poziom obsługi. Kompetencja ludzi tam pracujących i jak najkrótszy czas słuchania melodyjek przed połączeniem z konsultantem.
-
AuthorPosts