Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Wojna cenowa w sektorze mix?

Viewing 11 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 2

Jak w temacie: jest? będzie?
      W tzw. sektorze mix nic się nie działo od wieków i zarania dziejów.
      Potem Heyah wypuściła swojego mixa z niższymi stawkami, nowymi telefonami, krótszym czasem umowy, równą stawką za granicę i reklamą mięsną i… się ruszyło na rynku mixów.

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 135890

no zaczyna się , zaczyna… teraz głównie jest wojna Play vs. Heyah. Obstawiam na zwycięstwo Heyah, bo Play owszem, ma grono fanatyków, ale nic super nie zaoferowali. Niby stawka mniejsza, ale co się oszczędzi na rozmowach to sie wyda w smsach. O internecie nawet nie wspominam – w Heyah jest 6x taniej!

• Anonymous
      Guest

No i jeszcze plus, ale niemrawo.
      Tak czy owak, to dopiero początek. Heyah dopiero wprowadziła swojego mixa i pewnie jeszcze będzie w nim wiele zmian.

• Anonymous
      Guest

a co z plusem? bo chyba nic na ten temat jeszcze nie czytałam…

• Anonymous
      Guest

Ja mam nadzieję że orange wprowadzi niebawem nowego mixa. Ten obecny jest do niczego.
      Powinni obniżyć cenę za minutę przynajmniej do 40 gr za minutę i koniecznie smsy do 15 gr.
      Jeśli zmieniliby jeszcze kwoty zobowiązania (w czasach gdy każdy szuka oszczędności ma to sens) powiedzmy:
      20 zł – 50 minut
      30zł – 75 minut
      i byłby hit na rynku
      poza tym obowiązkowo powinny być w ofercie pakiety na tani internet.

• Anonymous
      Guest

hihi marzyć można ja też bym chciała, żeby mi w pre-paidzie obniżyli stawki do powiedzny 15 gr za minutę i smsy za 0 gr (ale do wszystkich, bo do heyah już mam )

• Anonymous
      Guest

W brytyjskim Orange np. w wielu ofertach są dostępne nielimitowane smsy do wszystkich sieci i tam nikogo to nie dziwi. U nas tylko Playfresh się postarało, jednak są to smsy z pewnymi limitami.
      Nie każdy wie, ze tak naprawdę realny koszt smsa jest dla operatora bliski zeru – tak więc obecnie polscy operatorzy zarabiają naszych smsach miliony złotych

• Anonymous
      Guest

Mówisz o ofertach prepaid w ofertach brytyjskiego Orange?

• Anonymous
      Guest

[quote="Glad":1dmvmbxv]W brytyjskim Orange np. w wielu ofertach są dostępne nielimitowane smsy do wszystkich sieci i tam nikogo to nie dziwi. U nas tylko Playfresh się postarało, jednak są to smsy z pewnymi limitami.
      Nie każdy wie, ze tak naprawdę realny koszt smsa jest dla operatora bliski zeru – tak więc obecnie polscy operatorzy zarabiają naszych smsach miliony złotych[/quote:1dmvmbxv]

A co nam po brytyjskim Orange? Tylko Heyah jest ofertą pretendującą do miana "międzynarodowej". I ma pakiet 300 smsów do wszystkich sieci, w którym wychodzi jakieś 2gr/smsa. A inni? W Play te "pewne" limity są dość ograniczającymi limitami. Na 5, 10 dni. Ewentualnie na 50. W Heyah są darmowe smsy w sieci nawet przy braku środków na koncie.

• Anonymous
      Guest

Glad chodziło pewnie o to, że i my kiedyś się doczekamy promocji jak w brytyjskim Orange ale jeszcze "trochę" nam do tego brakuje

• Anonymous
      Guest

Heyah narzuciła ostatnio szybkie tempo zmian, niskie stawki na połączenia do UE, bezpłatne smsy w sieci, pakiety smsów do wszystkich i można się spodziewać, że pozostali operatorzy już niedługo pójdą w jej ślady.

• Anonymous
      Guest

ciekawe, czy inni operatorzy skłonni są tak odważnie zagrać prawdę mówiac gdyby nie to, że codziennie coś na ten temat czytam to bym się już dawno pogubiła w promocjach…

Viewing 11 reply threads
Reply To: Wojna cenowa w sektorze mix?
Your information: