Start › Forum › Sprzęt › Telefony – pozostali producenci i inne tematy › Telefony Dual-Sim › Test myPhone Q-Smart II – początek przygody ze smartfonami
-
AuthorPosts
-
-
myPhone Q-Smart II to najnowszy produkt producenta elektroniki użytkowej. Opisywane urządzenie to typowy smartfon budżetowy – tani i „wszystko mający”. Czy na pewno oba te twierdzenia mogą iść w parze? Czy za niewielkie pieniądze można mieć dobry sprzęt, naprawdę do wszystkiego? Zapewne tak, ale czy tak jest w tym przypadku, zaraz się przekonacie. Zapraszam do recenzji.
Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Test myPhone Q-Smart II – początek przygody ze smartfonami
-
Anonymous
Guest26 marca 2016 at 10:28Liczba postów: 141091Poczytałem opis i ja mam Lumię 435 DS. Oba telefony działają podobnie chodź lumia ma mniejszą baterię. I jest droższa. Co do reagowania można bez przeszkód słuchać muzyki i serfować po net. Nie zawiesza się chodź ma 2 rdzenie. Gdybym wybierał telefon nie wybrał bym myPhone i nie chodzi o system gdzie lumia ma mniej aplikacji w sklepie. Czasem ma otwarte aż 6 aplikacji i nic mi się nie zawiesza. Zwolennicy androida będą zadowoleni. Do podstawowych spraw wystarczy.
-
Naprawdę nie widzę plusów w tym telefonie w momencie kiedy rynek jest nasycony bardzo wydajnymi snapdragonami 400 i 410, a kolejne urządzenia ze snapdragonami 61x wchodzą. No może dual sim, ale i ten traci na atrakcyjności kiedy na rynku można mieć no-limity wszelakiej maści za grosze w każdej sieci i podpięte dodatkowe numery pod jedną kartę SIM. A już na pewno trzeba wspomnieć o serwisie i kosztach naprawy. Np. ostatnio mój ojciec stłukł sobie szybkę w tablecie (MyTab 10 II0), koszt nowego tabletu 270zł, koszt samej szybki 200 zł i 30 dni czekania na ekspertyzę i sprowadzenie części. Kiano naprawiłem za 80zł w tydzień, Lg G Pada 8 za 100 zł w 4 dni. To jest właśnie to co odpycha od MyPhone- serwis i gwarancja widmo. Jak sprawa się rypnie(a rypnie się na pewno, bo jakość jest mocno dyskusyjna) to pieniądze wyrzuca się do kosza.
-
-
AuthorPosts