Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Test Huawei E1820 HSPA+

Viewing 12 reply threads
  • Author
      Guest
      Liczba postów: 141150

HSPA+, czyli nowy, szybszy standard transmisji danych w sieciach 3G pojawił się już w Polsce w iPlusie i Erze. Pozwala on nam na pobieranie danych z teoretyczną prędkością do 21 mbit/s oraz wysyłanie z szybkością 5.76 mbit/s. Redakcja telix.pl dostała od iPlusa do testów najnowszy modem firmy Huawei wspierający HSPA+ oznaczony symbolem E1820

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Test Huawei E1820 HSPA+

• Szalony
      Member
      Liczba postów: 24

Moze tam gdzie testowaliscie nie bylo hspa + , ja w Lodzi na modemie 10,2mb/s bardzo czesto mam predkosci dochodzace do 9mb/s – niestety nie mam modemu hspa+ by zobaczyc ile da sie wyciagnac – test na noki E55 http://www.speedtest.net/result/670298212.png. Czyli houwei nie pokazuje nam czy korzystamy z technologi hspa+ ? Pokazuje tylko ogolnie hspa – to w sumie zle.

• Anonymous
      Guest

Szalony –> Tutaj bardzo dużo czynników ma wpływ na prędkość np. ilość osób zalogowanych do nadajnika, odległość od niego a więc częściowo moc sygnału itp.

• Anonymous
      Guest

OD DWÓCH TYGODNI JESTEM POSIADACZEM TEGO MODEMU. W MIEJSCU W KTÓRYM KORZYSTAM JEST MAX PRĘDKOŚĆ 7,2 Mb/s A W PRAKTYCE OSIĄGAM 3 Mb/s. JEST TO LEPSZY WYNIK OD POPRZEDNIEGO MODELU E220 NA KTÓRYM UZYSKIWAŁEM MAX 1,5 Mb/s, TAK WIĘC JESTEM BARDZO ZADOWOLONY. JEDYNYM MANKAMENTEM JEST TO, ŻE NAGRZEWA SIĘ DO DOŚĆ WYSOKIEJ TEMPERATURY CO NIE DZIAŁO SIĘ Z MODELEM E220. NIE WIEM CZY TAK POWINNO BYĆ???

• Anonymous
      Guest

a ja mam do was takie zapytanie czy ktoś z was podłanczał do niego antene bo mam taki modem ale łonczy sie tylko za pomoca EDG i chce dokupic antene pytanie czy zadziała i nie wydam kasy w błoto pozdrawiam

• Anonymous
      Guest

Tak działa lepiej – Kup antenę kierunkowa lub panelowa UMTS (mi z 25%-30% sygnału zwiększa do 58-62%)

• Anonymous
      Guest

jak modem Huawei E 1820 dziala z komputerem mac?

• Anonymous
      Guest

Ten modem nie posiada wejścia antenowego 😛

• Anonymous
      Guest

Wady:
      -podłączenie anteny nie wiele zwiększa sygnał
      -jest dość szeroki i przy np.laptopie Lenovo R500 gdzie wejścia USB są pionowo podłączony modem wystaje poza obudowę ( w kompecie nie ma przedłużki usb)
      -beznadziejna Aplikacja iplusa spowalnia pracę.
      Zalety:
      -brak zatyczki

• Anonymous
      Guest

MODEM HUAWEI E1820 MA WEJSCIE ANTENOWE. ALE??
      WEJCIE TO NIE DZIALALA NP. W NORMALNYM, ZWYCZAJNYM MIESCIE CZY WSI, ZEBY ANTENA DUZO MOCNIEJ WZMOCNILA SYGNAL TO „ODBIORNIK” I TY Z DOMU MUSISZ WYSULAC SYGNAL „MIMO”. Z TEGO CO MI WIADOMO TO PARE MIAST W POLSCE MOZE SIE POCHWALIC TAKA MOZLIWOSCI. OGOLNIE MODEM JEST SREDNI, 🙂 MOJA OCENA TO 6/10. DUZY MINUS ZA TE WEJSCIE ANTENOWE! POZDRAWIAM I MYSLE ZE TROCHE POMOGLEM ;P

• Anonymous
      Guest

Ten modem ma wyjście antenowe,ale jest ono nieaktywne.
      Zobaczcie czy instrukcja coś wspomina o wyjściu na antenę – bo moja NIE.
      Jedynym wyjściem jest zakupienie konwektora indukcyjnego do modemów wyjść antenowych.

• Anonymous
      Guest

uzytkuje ten modem od okolo 5 miesiecy, ogolnie jestem z niego zadowolony, bardzo stabilne polaczenie, srednia predkosc download ~5.5Mb, upload 1.2Mb (Bydgoszcz). Mam podpieta antene panelowa (bez niej predkosc w dol oscylowala wokol 1.5-2 Mbitow), jedyny mankament to rozwiazanie ateny zewnetrznej w tym modelu (duzo mozna znalesc na forach anglojezycznych), dziala ona jako tzw. antena wspomagajaca, wiec zeby modem dzialal poprawnie, jego wbudowana antena wewnetrzna musi „widziec/slyszec” nadajnik – odpada wiec umieszczenie modemu w piwnicy i podpiecie tylko anteny zewnetrznej.

• Anonymous
      Guest

syl, jeśli tak samo konfigurujesz swój modem jak piszesz analfabeto jeden, to nie dziwię się, że nic ci nie działa. ŻENADA

Viewing 12 reply threads
Reply To: Test Huawei E1820 HSPA+
Your information: