Start › Forum › Sprzęt › Pozostałe tematy › Test Huawei E1820 HSPA+
-
AuthorPosts
-
-
Anonymous
Guest18 stycznia 2010 at 10:56Liczba postów: 141150HSPA+, czyli nowy, szybszy standard transmisji danych w sieciach 3G pojawił się już w Polsce w iPlusie i Erze. Pozwala on nam na pobieranie danych z teoretyczną prędkością do 21 mbit/s oraz wysyłanie z szybkością 5.76 mbit/s. Redakcja telix.pl dostała od iPlusa do testów najnowszy modem firmy Huawei wspierający HSPA+ oznaczony symbolem E1820
Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Test Huawei E1820 HSPA+
-
Moze tam gdzie testowaliscie nie bylo hspa + , ja w Lodzi na modemie 10,2mb/s bardzo czesto mam predkosci dochodzace do 9mb/s – niestety nie mam modemu hspa+ by zobaczyc ile da sie wyciagnac – test na noki E55 http://www.speedtest.net/result/670298212.png. Czyli houwei nie pokazuje nam czy korzystamy z technologi hspa+ ? Pokazuje tylko ogolnie hspa – to w sumie zle.
-
Anonymous
Guest20 lutego 2010 at 23:38Liczba postów: 141150OD DWÓCH TYGODNI JESTEM POSIADACZEM TEGO MODEMU. W MIEJSCU W KTÓRYM KORZYSTAM JEST MAX PRĘDKOŚĆ 7,2 Mb/s A W PRAKTYCE OSIĄGAM 3 Mb/s. JEST TO LEPSZY WYNIK OD POPRZEDNIEGO MODELU E220 NA KTÓRYM UZYSKIWAŁEM MAX 1,5 Mb/s, TAK WIĘC JESTEM BARDZO ZADOWOLONY. JEDYNYM MANKAMENTEM JEST TO, ŻE NAGRZEWA SIĘ DO DOŚĆ WYSOKIEJ TEMPERATURY CO NIE DZIAŁO SIĘ Z MODELEM E220. NIE WIEM CZY TAK POWINNO BYĆ???
-
Anonymous
Guest2 lutego 2011 at 10:07Liczba postów: 141150 -
Anonymous
Guest27 marca 2011 at 18:31Liczba postów: 141150MODEM HUAWEI E1820 MA WEJSCIE ANTENOWE. ALE??
WEJCIE TO NIE DZIALALA NP. W NORMALNYM, ZWYCZAJNYM MIESCIE CZY WSI, ZEBY ANTENA DUZO MOCNIEJ WZMOCNILA SYGNAL TO „ODBIORNIK” I TY Z DOMU MUSISZ WYSULAC SYGNAL „MIMO”. Z TEGO CO MI WIADOMO TO PARE MIAST W POLSCE MOZE SIE POCHWALIC TAKA MOZLIWOSCI. OGOLNIE MODEM JEST SREDNI, 🙂 MOJA OCENA TO 6/10. DUZY MINUS ZA TE WEJSCIE ANTENOWE! POZDRAWIAM I MYSLE ZE TROCHE POMOGLEM ;P -
Anonymous
Guest20 maja 2011 at 12:29Liczba postów: 141150uzytkuje ten modem od okolo 5 miesiecy, ogolnie jestem z niego zadowolony, bardzo stabilne polaczenie, srednia predkosc download ~5.5Mb, upload 1.2Mb (Bydgoszcz). Mam podpieta antene panelowa (bez niej predkosc w dol oscylowala wokol 1.5-2 Mbitow), jedyny mankament to rozwiazanie ateny zewnetrznej w tym modelu (duzo mozna znalesc na forach anglojezycznych), dziala ona jako tzw. antena wspomagajaca, wiec zeby modem dzialal poprawnie, jego wbudowana antena wewnetrzna musi „widziec/slyszec” nadajnik – odpada wiec umieszczenie modemu w piwnicy i podpiecie tylko anteny zewnetrznej.
-
-
AuthorPosts