Start Forum Sprzęt Telefony – pozostali producenci i inne tematy Telefony Dual-Sim Test Allview X2 Xtreme – moc ukryta za maską telefonu 4K

Viewing 24 reply threads
  • Author
      Keymaster
      Liczba postów: 31072

Przetestowaliśmy smartfon, którym Allview Mobile, marka obecna na rynku od ponad 10 lat rzuciła rękawicę wszystkim zaprezentowanym w tym roku flagowcom. Czy X2 Soul Xtreme ma wystarczające argumenty, aby dorównać tym telefonom, które w tym roku były na ustach wszystkich zainteresowanych branżą mobilną?

Pełna treść artykułu dostępna tutaj: Test Allview X2 Xtreme – moc ukryta za maską telefonu 4K

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141120

„Wady:
      – Stosunkowo krótki czas pracy baterii,
      – Czas pracy”

to chyba to samo.

• 8000
      Member
      Liczba postów: 171

A gdzie usb c jak w poprzednim modelu , a poza tym za duży, za ciężki, brak ładowania QI…. Nic specjalnego

• Anonymous
      Guest

Zróbcie jakiś upust cenowy, bo smartfon marzenie, ale ta cena to przesada. Jak będzie za 1,5k to ędzie hit świąteczny.

• Jaro070
      Member
      Liczba postów: 142

Tylko po co 4K w smartfonie?

• Anonymous
      Guest

test video jako uzupełnienie artykułu https://www.youtube.com/watch?v=THpXZpMJti8

• Anonymous
      Guest

Dzięki. Jest świetny, muszę swojemu aniołkowi podrzucić pomysł na prezent

• Anonymous
      Guest

nie wiem po co 4k w telefonie, to jest rozdzielczość i tak za duża nawet na małe telewizory
      póki co chyba kupię iphone w media expert bo przynajmniej wiadomo, że będzie działał, z chińczykami niestety nie ma takiej pewności

• Anonymous
      Guest

Jaki Ekran 4k ? Czy wy czytacie ze zrozumieniem czy ta funkcja już zanikła ? To jest rozdzielczość kamery a nie ekranu. Nie ma jeszcze ekranów 4k w smartphonach dostępnych na rynku dopiero są w zapowiedziach SONY. Co do telefonu – na reszcie telefon z topową specyfikacją za pół ceny A Brandów. Przy takiej specyfikacji nie da się oszukać – komponenty w środku są takie same jak we flagowcach A Brandow wiec jest to znakomita okazja jeżeli komuś nie zależy tylko na napisie do szpanowania.

• Anonymous
      Guest

Jeśli chodzi o aktualizacje oraz ich dostępność to w pełni zgadzam się z autorem tekstu. Nie ma żadnych problemów z uaktualnianiem oprogramowania, wszystko jest zgrane w czasie i nie trzeba martwić się, że nasz smartfon będzie miał przestarzały system. Sam mam smartfon allview (niestety nie tak mocny jak testowany model) i absolutnie nie ma problemów, żeby androida zaktualizowac, gdy wychodzi nowa wersja.

• Anonymous
      Guest

Krótki czas baterii to niestety już norma wśród telefonów. Tutaj również można się domyślić, że nie będzie trzymać jak nokia 3310, chociażby z racji dużego ekranu. Cena nie wydaje się jakaś mega wygórowana, ciekawy smartfon powiem szczerze 😀

• Anonymous
      Guest

Całkiem fajny smartfon. Jak widać telefon to dziś dodatek do urządzenia mobilnego

• Anonymous
      Guest

[quote]Tak? To ciekawe bo oficjalna odpowiedz dystrybutora w skrocie to 'Nie wiemy, telefony, ktore dostana aktualizacje to dostana, a te ktore nie dostana to nie dostana.’. Nie ma wiec kompletnie zadnego programu wsparcia. Obowiazuje ruletka, moze bedzie aktualizacja, a moze nie, a jak nie bedzie to przeciez mowilismy, ze moze nie byc. No ale skoro mowisz, ze masz ich telefon i twierdzisz, iz nie ma zadnego problemu by pobrac nowsza wersje Androida po jej opublikowaniu przez Google to podaj prosze model telefonu jaki posiadasz oraz historie aktualizacji glownych, czyli z jakiej wersji systemu dostales aktualizacje do jakiej. [/quote]

Proszę bardzo. Mam allview viper E. Jak go kupiłem miał androida 4.4 kit kat, a we wrześniu dostałem informacje o aktualizacji do wersji lollipop. Aktualizacja zmieniła wygląd interfejsu odtwarzacza muzyki, firma poprawiła kilka tłumaczeń, które wcześniej nie były do końca dopracowane oraz dodały mi funkcję kameleon 🙂

• Anonymous
      Guest

Ja rozumiem że Rumuńska „firma” zapłaciła Wam za ten test, ale nie usuwajcie komentarzy które piszą prawdę o tej marnej elektronice.

• Anonymous
      Guest

Z tego, co czytam to smartfon ma jedną wadę baterię. Reszta to ideał.

• Anonymous
      Guest

Allview zróbcie na niego promocję, bo ta cena to lekka przesada, a choruję na niego. Czekam yak ceny 1,5K i go biorę. Smartfon marzenie mikołajkowe;)

• Anonymous
      Guest

Mam go już miesiąc i jest świetny. Filmy i zdjęcia to mistrzostwo. Cystem śmiga, jedynie bateria mizerna – dobry ekran wymaga by go używać a akumulatorek woła ciągle o energię.

• Anonymous
      Guest

Fajny. Naprawdę mi się podoba. Ale muszę przyznać, że cena faktycznie trochę wysoka, nie stać mnie obecnie na takie wydatki.

• Anonymous
      Guest

Po prostu świetny. Takich fotek jal on robi, yrudno szukać nawet u droższej konkurencji. A jakość ekranu powala. Filmy 4K to cudo.

• Anonymous
      Guest

Teraz jest w walentynkowej promocji.

• Anonymous
      Guest

Cena jaka jest wart to 1200 zł. Ani zł wiecej. Całkiem fajne bebechy, aparat może być ale bez przesady. Największa kicha to bateria. Ładowanie w nocy o 7 jade do pracy. Troche janosik, troche gps. przegladanie internetu, muzyka pare fotek i polaczenia. Około13 :00 telefon wpiołem pod ładowarke. Bateria w nim powinna miec conajmniej 4000 (tak jak u mi note 3 pro na ktory sie przesiadłęm. Xiaomi o niebo lepszy (swietny aparat, płynność i bateria + dokładniejszy gps) i za 1100 zł z przesyłką. PS. co za idiota chodzi z powerbankiem i telefonem w codziennym uzytkowaniu . Autor ?

• Anonymous
      Guest

Wiadomo coś o 6 dla niego?, Czy Rumuni już olali swój flagowiec

• Anonymous
      Guest

A kiedy aktualizacja Xtrime2 do Androida 6.0? Najważniejsze to sprzedać, a potem użytkownik pozostawiony sam sobie

• Anonymous
      Guest

Dla zainteresowanych, aktualizacja Allview X2 Xtreme do Android 6.0.1 Marshmallow już jest. Można to zrobić samemu: http://www.marshmallowupdate.website/update-upgrade-allview-x2-xtreme-to-android-marshmallow-6-0-1.html

• Anonymous
      Guest

Problem z Allview X2 Extreme jest taki ze ma badziewnie wykonany port usb który szybko ulega uszkodzeniu, po czym serwis stwierdza ze jest to uszkodzenie nie podlegajace gwarancji i dodatkowo powodujace jej utratę.

Viewing 24 reply threads
Reply To: Test Allview X2 Xtreme – moc ukryta za maską telefonu 4K
Your information: