Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Tańszy Orange Free dla osób posiadających własny modem

Viewing 15 reply threads
  • Author
      Member
      Liczba postów: 364

Od poniedziałku tj. 08.02.2010 r. rusza promocja Orange Free dla tych, którzy potrzebują tylko usługi bez modemu. W ofercie bezterminalowej usługa jest tańsza o jedną czwartą i to przez cały okres umowy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• Anonymous
      Guest
      Liczba postów: 141138

orange się wyrabia… takiej obniżki (prawie na wszystkie

usługi) już dawno nie było w Mechanicznej Pomarańczy

• Anonymous
      Guest

To tańszy modem bez simlocka można zakupić w Playu, by

korzystać z niego w Orange’u. Playonline wysiada przy

Pomarańczy jeśli chodzi o mobilność, a różnica w cenie

abonamentu jest już znikoma.

• Anonymous
      Guest

Dali Wam 25% rabatu i się cieszycie jak dzieci. Gdyby to 50% to jeszcze bym zrozumiała. Dziś rano robiłam testy prędkości Play on line i Orange free ( obie oferty prepaid) i wyniki były identyczne. (region: swiętokrzyskie)

• Anonymous
      Guest

Widać, że orange wprowadza nowe rozwiązania do mobilnego internetu bo w sumie teraz to przyszłość.

• Anonymous
      Guest

play schodzi na 50% jesli ktoś ma swoj modem :]

więc tylko pozdrowię opłaconych fanów orange ;]

• Anonymous
      Guest

kwon jeśli dla Ciebie jest najlepszy play to sobie używaj – uważasz że Ty jesteś najmądrzejszy i jako jedyny znasz ofertę play-a?Jeśli by była taka rewelacyjna to wszyscy by się przesiedli na tą sieć , ale niestety ma dużo wad których już nie da się wyeliminować najlepszymi nawet reklamami .

• Anonymous
      Guest

Przygotowuję właśnie porównanie ofert mobilnego internetu na abonament. Ciężko jest porównywać bo każdy operator ma inne limity ale np. pakiet 2 GB ma każdy W3+Play. Wyłączając Play i zakładając, że zasięg wszystkich W3 jest podobny to najniższą cenę oferuje Orange – 40 zł (Plus i Era – 49 zł). Najtańszy abonament na 2 Gb ma Play (29 zł) ale i zasięg mniejszy niż W3.

Kolejna potyczka przy 16 GB. Tutaj Plus wygrywa z Erą. Cena odpowiednio 110 zł i 149 zł. Orange nie ma limitu 16 GB (najbliższe 20 GB za 120 zł).

Oczywiście do tego jest jeszcze wiele założeń ale o tym niedługo jak opublikujemy zestawienie ;D.

• Anonymous
      Guest

@Aleck, a który to modem w Play jest bez simlock, bo ja pytałem i powiedziano mi w Play że wszystkie ich modemy mają blokadę

• Anonymous
      Guest

cała sprzedaż (i nie chodzi tylko o telefony), oparta jest na twierdzeniu, że klient nie podejmuje najlepszej dla siebie decyzji… a jak tego nie rozumiesz, to skończ ekonomię…

jedynym minusem PLAY jest to, że nie ma go w małych miejscowościach i dalekich okolic dużych miast…

także pingi są przyzwoite,

nigdy!!! nie rozłącza, w przeciwieństwie nawet do iplusa, ktory uchodził zawsze za najlepszą jakościowo sieć…

Play ogranicza transwer do 1mbit, ale w innych sieciach nigdy nie osiągnąłem chwilowo więcej niż 2,5mbit, pomimo reklam HSPA+, ale dla zwykłego użytkowania nie ma to wiekszego znaczenia…

• Anonymous
      Guest

Kupiłem parę dni huawei e156g w play – sprawdziłem, nie ma simlocka. Internet śmiga pieknię, nie rozłącza, strony szybko się ładują.

• Anonymous
      Guest

TIGER jest dupny.Napisał że Play ma dużo innych wad tylko jeszcze nie wie jakich bo nigdy nie używał tej sieci ! Jak ja lubie takich ludzi ! Wszyscy zapomnieli już że gdyby nie Play to mielibyśmy nadal wysokie ceny na rozmowy i internet.Zapomnieliście jak inni operatorzy na rżneli przez ostatnie lata na kase ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!Dopiero wejście nowego operatora i utrata kilkuset tysiecy klientów zmobilizowała ich do obniżek Pamiętajcie te same firmy są również operatorami w zachodnich krajach pod innymi nazwami i tam potrafią przy lepszych zarobkach ludzi obnizyć stawki za rozmowy i internet ( naprawdę są śmieszne w stosunku do Polski )

• Anonymous
      Guest

mnie osobiście boli fakt, że zagraniczne firmy drenują portfele polaków…

• Anonymous
      Guest

Kwon –> Oczywiście można powiedzieć szkoda, że nie są to Polskie firmy. Pamiętajmy jednak, że te zagraniczne firmy pozwalają na pracę, płacą podatki, licencje, koncesje, wydają pieniądze na rynku, ogólnie uczestniczą w życiu gospodarczym. Tak więc z tym drenowaniem portfeli to moim zdaniem tak nie do końca

• Anonymous
      Guest

ale czysty zysk po opłaceniu podatków idzie do właściciela, są też sposoby na wydojenie firmy np poprzez opłaty za własność intelektualną, czy tak jak w firmie, w której pracuję, polski producent wysyła towar do centrali w niemczech, a oni dają narzut i sprzedają do polski. My mamy zakaz kupowania bezpośrednio u producenta…

Należy pamiętać, że większość duzych polskich firm powstało z naszego kapitału, nawet Orange było "polskie", teraz po sprywatyzowaniu TPSA kasa leci za granicę…

politycy licząc na zysk w krótkim okresie nie myślą o przyszłości…

wbrew pozorom nawet państwowa firma może dobrze radzić sobie na rynku…

A to, że więcej inportujemy, niż eksportujemy świadczy dodatkowo o tym, że idziemy w złą stronę!

Powinniśmy trochę brać przykład z niemców… Oni wiedzą, że kupując krajowy produkt napędzają swoją gospodarkę… polak woli kupić "niemieckiego" volkswagena, bo myśli, że niemieckie auto zostało lepiej złożone niż polskie, ale już nie wie, że akurat w poznaniu, co akurat sam ratuje 😉

• Anonymous
      Guest

no,ok tylko jakie my teraz mamy polskie samochody ??

Viewing 15 reply threads
Reply To: Tańszy Orange Free dla osób posiadających własny modem
Your information: